جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 134
پلورالیسم دینی یا پلوراليسم در دین
نویسنده:
دکتر سید حسن حسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
نشر سروش,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این اثر نویسنده می‌کوشد که نظریه پلوراليسم دینی رایج در غرب را از دیدگاه یکی از متفکران مدافع آن در فلسفه دین، جان هیک، بررسی و ارزیابی کند، نویسنده معتقد است که می‌توان با استفاده از اصول و مبانی تعالیم اسلامی و برخی مبانی فلسفی و معرفت‌شناسی اسلامی به مفهوم جدیدی از «پلوراليسم در دین» نائل شد که به طور طبیعی و با توجه به اختلاف جنس و سنخ، در طیف مورد نظر فلاسفه‌ای چون هیک قرار نمی‌گیرد و ماهیتی متفاوت با آن دارد. در این تفسیر از پلوراليسم، وحدت حقه حقیقی ادیان هم‌سو با تکثر واقعی ادیان ارزیابی می‌شود و این دو مقوله به اعتقاد نویسنده نه‌تنها یکدیگر را نفی نمی‌کنند که مکمل هم نیز باشند. این اثر شامل سه بخش، هفت فصل و دو ضمیمه می‌باشد. در بخش اول به تعریف موضوع، بررسی مفروضات اولیه و تبیین مبانی این نظریه پرداخته شده است.
پ‍ل‍ورال‍ی‍س‍م‌: دی‍ن‌، ح‍ق‍ی‍ق‍ت‌، ک‍ث‍رت‌
نویسنده:
ه‍ادی‌ ص‍ادق‍ی‌؛ ت‍ه‍ی‍ه‌ک‍ن‍ن‍ده‌ م‍وس‍س‍ه‌ ف‍ره‍ن‍گ‍ی‌ طه‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ق‍م‌: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونت امور اساتید و دروس معارف اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مسئله تعدد ادیان مطلبی است که هر چند از دیرباز مورد توجه اندیشمندان بوده است اما عموماً آن را به عصر جدید مربوط می‌دانند و شاید دلیل عمده این چنین انتسابی وجود زمینه‌های چنین تفکری در عصر ما باشد. فلسفه نقادی، معرفت‌شناسی جدید، شکاکیت نوین، نسبیت‌گرایی عصر، رئالیسم انتقادی و بسیاری دیگر از مباحث عصر جدید نمونه‌های بسیار زیادی چون پلوراليسم را در دامن خود متولد نمودند و شاید آنچه این فرایند را رونق می‌بخشد میل بشر جدید به تبیین امور باشد. تکثیر ادیان امری است که از دوران‌های بسیار قدیم در جهان بر آگاهان پوشیده نبوده ولی تبیین آن به نحوی که بحث حقانیت یا عدم حقانیت در آن موضوعیت یا به خاص دوران جدید است. این اثر نیز می‌کوشد جمع‌بندی و تحلیلی مختصر از این مقوله مهم داشت باشد و در این راه به رویکردهای تعیب این دیدگاه نيز عطف عنان می‌کند و انحصارگرایی، شمول‌گرایی و وحدت‌گرایی را بررسی می‌نماید. اصل اثر در شش بخش به بررسی عناوین مذبور می‌پردازد. اما این اثر ضمیمه‌هایی از نوشته‌های بزرگان اندیشه معاصر در ایران و جهان در تأیید و نقد رویکرد و پلورالیستی دارد.
پلورالیسم دینی و اسلام
نویسنده:
جان هیک؛ مترجم: محمد محمدرضایی
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقال بر آن است تا افق روشنی از پلورالیسم دینی و ارتباط آن با ادیان گوناگون از جمله مسیحیت و به‌ویژه اسلام عرضه کند. جان هیک (طراح پلورالیسم دینی در جهان معاصر) ضمن طرح و نقد انحصارگرایی و شمول‌گرایی, از پلورالیسم دینی دفاع می‌کند و یگانه راه توجیه کثرت دینی را پلورالیسم می‌داند. به نظر او، پلورالیسم دینی بر آن است که حقانیت و نجات‌بخشی در زندگی، حق انحصاری هیچ دینی نیست، همة آن‌ها یکسان حقانیت و نجات‌بخشی دارند. او معتقد است که هیچ صلح واقعی میان ادیان جهانی نخواهد بود تا زمانی که هر دینی در مورد خود، تصور برتری بر ادیان دیگر دارد. صلح پایدار و گفت‌گوی واقعی هنگامی رخ می‌نماید که بپذیریم که ادیان متفاوت, تفسیر‌های متفاوت و به‌یکسان معتبری از واقعیت نهایی و خدا هستند. همچنین او معتقد است که اندیشه پلورالیستی ریشه در تفکر شرقی و اسلامی دارد و به تعبیری خاستگاه اندیشه پلورالیسم دینی در شرق است نه در غرب. او بر این عقیده خود در حوزه اسلام به عباراتی از خواجه عبدالله انصاری، ملای رومی و ابن عربی متوسل می‌شود.
پلورالیسم بررسى دیدگاه متفکران اسلام
نویسنده:
محمد لگنهاوزن؛ مترجم: نرجس جواندل
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
پلورالیسم بررسى اصول اخلاقى و سیاسى پلورالیسم دینى،لیبرالیسم سیاسى و سکولار یسم
نویسنده:
محمد لگنهاوزن؛ مترجم: محمد حسین زاده
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
ابن عربی و دیگر شرایع در مقام «دیگری»
نویسنده:
علی اصغر مصلح، حامده راستایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در پهنه جهان اسلام، در ساحات گوناگون عرفان و علوم باطنی، حکمت و دانش­های عقلی، اخلاق نظری، کلام و معارف عقیدتی، قرآن، فقه و حدیث و علوم نقلی و حتی دانش تاریخ می‌توان از «دیگری» سخن گفت و موضع اندیشمندان مسلمان را در این موضوع در هر حیطه به طور جداگانه به نظاره نشست. آنچه در این مقاله مطرح است، بررسی مسئله «دیگری» در ساحت دیگر شرایع از نظرگاه محیی الدین ابن­عربی است. بدین منظور، پرسش از حقانیت یا عدم حقانیت ادیان به آثار ابن­عربی عرضه گردیده و مبنای فکری او در برابر مسئله دیگر شرایع مورد بررسی قرار گرفته است. پرسشی که هرچند برای خود او به عنوان مسئله مطرح نبوده است اما بررسی آن، رویکرد ابن­عربی را به عنوان یک عارف مسلمان در مواجهه با دیگر شرایع نشان می‌دهد و از جمله فروع دیدگاه او در برابر مقوله عام «دیگری» به شمار می­آید.
صفحات :
از صفحه 207 تا 221
  • تعداد رکورد ها : 134