جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3665
دیالوگ و ساختارشکنی: رویارویی گادامر-دریدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Diane P. Michelfelder, Richard E. Palmer
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
رسالة في جليل الكلام و دقيقه
نویسنده:
سعيد فودة
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
محاضرات في العقيده الاسلاميه
نویسنده:
البهادلي ، احمد
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
خاستگاه های فلسفه اشکال نمادین: کانت، هگل و کاسیرر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Donald Phillip Verene
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Northwestern University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : ریشه‌های فلسفه فرم‌های نمادین نقطه اوج کار دونالد فیلیپ ورن در مورد ارنست کاسیرر است و یک گام بزرگ رو به جلو در کار انتقادی فیلسوف قرن بیستم است. ورن استدلال می کند که فلسفه اشکال نمادین کاسیرر را نمی توان جدا از دیالکتیکی بین فلسفه کانت و هگلی که در درون آن نهفته است درک کرد. ورن نقطه عزیمت خود را این است که کاسیرر هرگز نمی خواهد کانت را بر سر هگل به بحث بگذارد. درعوض، او از هرکدام آنچه را که نیاز دارد می‌گیرد و متوجه می‌شود که خود ایده‌آلیسم فلسفی در کانت متوقف نشد، بلکه به هگل رسید، و بسیاری از آنچه در فلسفه کانتی مشکل‌ساز است، راه‌حل‌های خاصی را در فلسفه هگل می‌یابد. کاسیرر هرگز بازتاب استعلایی را با گمانه زنی دیالکتیکی جایگزین نمی کند، اما او دیالکتیک را از منطق توهم، یعنی شکل تفکر فراتر از تجربه، همانطور که کانت در نقد عقل محض تصور می کند، به منطق آگاهی، همان گونه که هگل آن را در به کار می گیرد، منتقل می کند. پدیدارشناسی روح کاسیرر امر فی نفسه کانت را رد می کند، اما او مطلق هگل و همچنین برداشت هگل از Aufhebung را رد می کند. کانت و هگل دو شخصیت اصلی روی صحنه او باقی می مانند، اما با گروه بزرگ ثانویه همراهی می شوند و گوته در پیش زمینه است. کاسیرر نه تنها به بورس تحصیلی گوته کمک می کند، بلکه در گوته زبانی حیاتی برای انتقال ادعاهای خود می یابد. ورن ما را با اصالت فلسفه کاسیرر آشنا می کند تا بتوانیم به ثروت های موجود در آن دسترسی پیدا کنیم.
ذهنیت بیش از حد: کانت، هگل، لاکان و مبانی اخلاق [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dominik Finkelde
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
علم الکلام والمجتمع فی القرنین الثانی والثالث للهجرة
نویسنده:
جوزیف فان اس / ترجمه سالمة صالح
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
واصل بن عطاء و آرائه الکلامیة
نویسنده:
سلیمان الشوایثی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
فی التوحید
عنوان :
نویسنده:
أبي رشيد سعيد بن محمد النيسابوري
نوع منبع :
کتاب , حاشیه،پاورقی وتعلیق
منابع دیجیتالی :
گادامر در برابر معرفت‌شناسی دکارتی
نویسنده:
حسین شقاقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دکارت مبانی اصلی اندیشه مدرن را پایه-گذاری کرد. گادامر در مقام منتقد اندیشه مدرن، طبیعتا به فلسفه دکارت رویکرد انتقادی دارد. بسیاری از مضامین فلسفه گادامر بدون التفات به این نکته قابل فهم نیست. معرفت‌شناسی دکارت منشاء پیدایشِ ایده عقل مطلق و در عین حال بشری‌ای در تاریخ فلسفه مدرن است که از چشم‌انداز آن می‌توان به معرفت و حقیقت همه‌شمول و یقینی دست یافت. اندیشه‌های گادامر در باب فهم و حقیقت به طور مستقیم به این رویکرد دکارتی در معرفت‌شناسی مدرن انتقاد دارد. انتقاد گادامر به رویکرد دکارتی معرفت‌شناسی مدرن، مبانی اصلی اندیشه دکارت را هدف قرار می‌دهد؛ از جمله مفهوم عقل مطلق، مبناگرایی، معرفت یقینی، و رد اعتبار سنت. در اینجا رویکرد انتقادی گادامر به این مضامین دکارتی را مطالعه می‌کنیم و سپس سعی خواهیم کرد گادامر را در برابر مساله‌ی دکارتی اعتبار و توجیه معرفت‌شناختی قرار دهیم و پاسخ ماخوذ از آثار او را بررسی کنیم.
صفحات :
از صفحه 151 تا 177
انکار، نفی و نیروهای منفی: فروید، هگل، لاکان، اسپیتز و سوفوکل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Wilfried Ver Eecke
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : گزارشی جامع از انکار نه تنها از نظر روانکاوانه بلکه از نظر فلسفی نیز دیده می شود. غالباً حقایق دردناک ابتدا به شکل انکار ظاهر می شوند. آدم باید از چیزی که دردناک است فاصله بگیرد. در انکار، نفی و نیروهای منفی، ویلفرد ور ایکه گزارشی جامع و شفاف از ابعاد روانشناختی و فلسفی انکار می‌سازد، در حالی که از فروید، هگل، لکان، اسپیتز و سوفوکل برای کمک به درک این جنبه اجتناب‌ناپذیر وجود انسان استفاده می‌کند. Ver Eecke ادعای هگل مبنی بر اینکه راه رسیدن به حقیقت مسیر شک نیست، بلکه شاهراه ناامیدی است را تصدیق می‌کند و از طریق هستی‌شناسی هگل از شخص استدلال می‌کند که انکار را می‌توان به عنوان دفاع موجودی خواستار در برابر ناامیدی درک کرد. با بررسی نقش نه گفتن در کودکان، ادعاهای فروید در مورد آزادی اراده و پیش نیازهای ضروری آن و ادیپ سوفوکل، ور ایکه این ایده را نشان می دهد که انکار با موقعیت هایی مرتبط است که در آن تصویر شخص از خود در معرض تهدید قرار می گیرد. . او با زندگی‌نامه یکی از همکارانش به پایان می‌رساند تا تجربیات عمیق و غم انگیزی را که انکار پوشش می‌دهد، و کار روانی عظیمی که برای غلبه بر انکار عمیق لازم است، با پاداش نهایی تجربه کردن خود به عنوان تحقق وعده زندگی، برجسته کند. این کتاب بافتی چندوجهی و الهام‌بخش از موضوعاتی را ارائه می‌کند که فلسفه و روانکاوی را به هم متصل می‌کند، یک ملیله واقعی که جنبه‌های بسیاری از منفی‌گرایی را عمیقاً پوشش می‌دهد.» - مروری بر متافیزیک این کتاب نه تنها برای کسانی که مشتاق کشف سوالات فلسفه و روانکاوی در مورد موضوع انسانی هستند، بلکه برای درمانگرانی که مفاهیم روانکاوی را در کلینیک به کار می برند بسیار مفید خواهد بود. - روانشناس-روانکاو ور ایکه مطالعه ای بسیار روشن و عالمانه در نظریه روانکاوی نوشته است که اساساً از فلسفه هگل برای کشف مفهوم فرویدی انکار استناد می کند... از کتاب ور ایکه با دقت نوشته شده چیزهای زیادی می توان آموخت. - نقدهای فلسفی نوتردام این بهترین رساله انکار در ادبیات فلسفی است. - جان میلز، نویسنده ژرفای ناخودآگاه: پیش بینی هگل از روانکاوی «این کتاب نظریه انکار و نفی فروید را به هگل، لاکان و اشپیتز مرتبط می‌کند و نتایجی در مورد ماهیت آزادی و تمامیت انسان ارائه می‌کند که هم از نظر فلسفی جالب و هم از نظر عملی مفید است. دو فصل آخر بحث نظری را بسیار به حوزه زندگی عملی منتقل می کند و باید هم برای درمانگران و هم برای افراد مفید باشد. - ادوارد هیو هندرسون، ویراستار «گرفتار مصلوب: الهیات عملی آستین فارر» در دانشگاه جورج تاون، ویلفرد ور ایکه استاد فلسفه است و همچنین دوره های روانشناسی و روانکاوی را تدریس می کند. او پس از دهه مغز و گفتن «نه»: معنای آن در رشد کودک، روانکاوی، زبان‌شناسی و هگل، پدیدارشناسی و لاکان در مورد اسکیزوفرنی (به همراه آلفونس دو وایلنز) نویسنده همکار هستند.
  • تعداد رکورد ها : 3665