جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 312674
علل تجديد نبوت ها و مسئله ختم نبوت از ديدگاه عقل و نقل
نویسنده:
‫عليرضا عظيمى دخت شوركى
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
‫در اين پژوهش موضوع علل تجديد نبوتها و مسئله خاتميت پيامبر اسلام(ص) در سه فصل بررسى شده است: در فصل اول، مباحثى كلى نظير مفهوم واژههاى نبى و خاتم، اهداف انبياء از زبان قرآن و از ديدگاه انديشمندان مسلمان، تفاوت پيامبران تشريعى و تبليغى و تعداد انبياء و پيامبران اولوالعزم، ديدگاهها در مورد نسخ در شرايع و امكان و وقوع نسخ در شرايع سخن رفته است. در فصل دوم، علل تجديد نبوتها و مسئله خاتميت با تكيه بر آيات قرآن كريم و روايات معصومين(ع) بررسى شده است و از رهگذر آن علل تجديد نبوتها بيان شده و خاتميت حضرت محمد (ص) به اثبات رسيده است. در فصل سوم، ابتدا علل تجديد نبوتها از ديدگاه انديشمندان مسلمان بررسى شده و و پس از آن موضوع خاتميت طى بحث از علل عدم تجديد نبوتها و علت شايستگى دين اسلام براى جاويدان ماندن تبيين گرديده است.
الرجعة في نظرالفريقين
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر با رويکردي تطبيقي، به تشريح ديدگاه‌هاي شيعه اماميه و اهل سنت درباره امکان وقوع رجعت در دنيا (بازگشت برخي اموات) مي‌پردازد و اختلاف نظر آنان در اين موضوع و ادله شيعه اماميه از آيات و روايات، همراه با ذکر نمونه‌هايي از رجعت در زمان پيامبران پيشين را منعکس مي‌سازد. اين تحقيق در چهار فصل تدوين شده است. در فصل اول معناي لغوي رجعت و مفهوم بازگشت اموات به دنيا از لحاظ اصطلاح و علم کلام اسلامي بررسي گرديده و امکان دو نوع رجعت عام براي غيرمعصومين( و رجعت خاص براي معصومين( در عصر ظهور امام زمان( با توجه به وقوع نمونه‌هاي متعددي از رجعت براي برخي پيامبران الهي، همراه با روايات دالّ بر رجعت پيامبران، پيامبر اسلام، اميرالمؤمنين و امام حسين( نقل مي‌شود. نويسنده هدف از رجعت را قتال براي دين خدا و از بين بردن دشمنان اهل بيت و اقامه قصاص و عدالت برمي‌شمارد. وي در فصل دوم ديدگاه‌هاي شيعه اماميه و اهل سنت در رجعت و امکان آن را به صورت جداگانه مطرح کرده و ادله شيعه و همچنين ديدگاه‌هاي برخي از عالمان اهل سنت را در اين زمينه منعکس مي‌سازد. در فصل سوم به صورت مشروح ادله قرآني رجعت که طبق آياتي چند، رجعت در امت‌هاي سابق به وقوع پيوسته است و برخي آيات نيز به طور صريح بر امکان وقوع آن دلالت دارند، تفسير اجمالي شده و منظور از "دابة الارض" در قرآن از نگاه شيعه و اهل سنت بيان گرديده است. نويسنده درباره قول به امکان رجعت، قائل به اجماع در ميان علماي اسلامي است. در فصل چهارم دفاع کردن برخي ائمه مانند دفاع اميرالمؤمنين علي(، امام رضا( و همچنين جانبداري بعضي علماي شيعه همچون: شيخ مفيد، سيد حميري، فضل بن شاذان، محمد حسين آل کاشف الغطا و سيدمحسن امين عاملي از رجعت منعکس مي‌شود.
رجعت ؛ واقعه بزرگ آینده
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
امروزه هرچیزی که درباره آینده وشناخت رویدادها و حوادث آینده باشد ، برای خیلی از مردم مهم و قابل توجه است و بازار آینده بینان و پیشگویان و خبرسازان از آینده داغ داغ است و البته دانش آینده پزوهی نیز شکل گرفته و در صدد است به صورت روشمند و بیشتر ...
رجعت در زمان ظهور
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
يكي از اعتقادات ويژه‌اي كه شيعه دوازده امامي آن را باور دارد، عقيده به رجعت است. رجعت در لغت به معناي بازگشت است. معني اصطلاحي رجعت از ديدگاه شيعه اين است كه خداوند (هم زمان با ظهور حضرت مهدي(عج) شماري از امت محمد(ص) را پس از مرگشان و پيش از قيامت بر بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
نقد و بررسي آراء نيچه در باب اخلاق
نویسنده:
محمّد آل حسن
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم؛ خراسان رضوی : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی؛ مدرسه علمیه عالی نواب خراسان رضوی,
چکیده :
‫نيچه، که او را در دنياي انديشه بزرگ مي¬شمارند با تکيه بر ادعاهاي معرفت شناسانه خويش در باب شناخت معتقد است با توجه به اين که واقعيت و حقيقت هيچگاه براي انسان به صورت صحيح درک نخواهد شد و هر آنچه که حقيقت مي¬پنداريم خطاست بياييم انديشه خويش را در مسيري هدايت کنيم که به اعتلاي انسانيت منجر شود. لکن او انسان را در همين وجود جسماني و غرايز طبيعي خلاصه مي¬کند. بر همين اساس هر گونه انديشه¬اي را که در پي مهار يا محدود کردن اميال و غرايز گردد باطل مي¬شمرد. او انگيزه قدرت طلبي را اصلي مسلم و موجود در انسان و بلکه در تمام گيتي دانسته و در صدد بر مي¬آيد تا افعال انساني را در اين راستا مطرح کند. مدعي مي¬شود که: هر آنکه به قدرت دعوت کند و در اين راستا گام بر دارد با ماست و آنکه از ضعف و ضعيفان سخن بگويد و در راستاي کمک به آنان گام بردارد بر عليه ماست. با نقد ديدگاه معرفت شناسانه و اثبات اين مطلب که معرفت و شناخت ممکن است و با اشاره به نقصي که در ديدگاه انسان شناسانه او در مورد مکاتب اخلاقي وجود دارد مي¬توان در اين بحث به نقطه مطلوبي رسيد. كليد واژه: نيچه، ابرمرد، ‌اخلاق، قدرت، نيهيليسم،‌ فرهنگ، مسيحيت، مرگ خدا، زرتشت.
معنای زندگی در خوانش انتقادی نیچه، کامو و سارتر
نویسنده:
اسماعیل علیخانی ؛ تهیه پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی ؛ سرویراستار محمدباقر انصاری.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی,
تفسیر سوره زمر: بر اساس درس‌گفتارهای آیه‌الله علامه شیخ محمدرضا جعفری
نویسنده:
تحقیق و تنظیم آمنه صادقی‌سیکارودی ؛ ویرایش محمد فرمهینی‌فراهانی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: موسسه فرهنگی نبأ,
تفسیر سوره صافات: بر اساس درس‌گفتارهای آیه‌الله علامه شیخ محمدرضا جعفری
نویسنده:
تحقیق و تنظیم آمنه صادقی‌سیکارودی ؛ ویرایش محمد فرمهینی‌فراهانی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: موسسه فرهنگی نبأ,
عقل ازديدگاه مولوي در مثنوي معنوي (با توجّه به ديدگاه‌هاي علّامه جعفري و ملّاهادي سبزواري)
نویسنده:
---
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫نوشتار حاضر به واکاوي عقل از منظر مولانا جلال‌الدين محمد بلخي در کتاب مثنوي معنوي وي مي‌پردازد و ديدگاه دو تن از دانشمندان (علامه محمدتقي جعفري و حاج ملاهادي سبزواري) را نيز درباره آراي مولوي در اين موضوع را انعکاس مي‌دهد. نگارنده در سه فصل ماهيت عقل و جايگاه آن در عالم هستي را از ديدگاه مثنوي معنوي و انديشه‌هاي مولوي بررسي کرده است. وي نخست به تشريح اهميت عقل در اسلام و نزد متکلمان، فلاسفه و عرفاي مسلمان پرداخته و آراي بسياري از آن‌ها در مورد نقش مهم عقل در شناخت پديده‌هاي هستي را شرح مي‌دهد. آن‌گاه ديدگاه مولوي را در مقوله عقل بيان کرده و ضمن ارائه اجمالي تاريخچه زندگاني و شخصيت علمي وي، نظر او را درباره هستي شناسي، دين، مذهب، انسان شناسي و معرفت شناسي جويا شده است. در ادامه ابعاد و معاني و مراتب مختلف عقل همچون: عقل کل، عقل جزئي، عقل ايماني، عقل اول، عقل کامل، عقلِ عقل، عقل احمد، عقل خدادادي (موهبتي)، عقل اکتسابي و جايگاه انديشه را در وجود آدمي، از منظر مولوي تبيين مي‌سازد. در فصل دوم نخست به کارکردها و آسيب شناسي عقل جزئي مي‌پردازد و اموري مانند محدوديت عقل، سستي عقل فلسفي، انحصارطلبي عقل، اکتفاء نمودن به عقل جزئي، سلطه خيال بر عقل جزئي و نسبت عقل و دل را از ديدگاه مولوي بررسيده، سپس جايگاه عقل کلي را در نظام هستي از منظر وي شرح مي‌دهد. از نظر نويسنده، مولوي عقل را موجودي روحاني و نوراني تلقي مي‌کند که در وجود انسان کامل تبلوري جامع و حقيقي دارد و موجب شناخت حقايق هستي مي‌شود. وي عقل کلي را از نظر مولوي، زيربناي جهان هستي دانسته و آن را اول مخلوق خدا معرفي مي‌کند نگارنده در همين زمينه انديشه‌هاي علامه محمدتقي جعفري و حاج ملاهادي سبزواري را در مورد ماهيت عقل از نظر مولوي شرح داده و نقش عقل در حوزه و تکامل انسان از ديدگاه مولانا را تجزيه و تحليل کرده است. رابطه عقل و ايمان، عقل و نجات انسان، عقل و وحي، عقل و نبوت، عقل و کمال انسان و عقل و زيبايي، از ديگر مطالب مهم در اين نوشتار به شمار مي‌آيد.
فلسفه سياسي علامه محمدتقي جعفري
نویسنده:
‫محمدعلي بياني
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫علامه جعفري، فيلسوف و انديشمندي است که هنوز انديشه‌هاي وي در ابواب مختلف، از جمله فلسفه سياسي، به‌خوبي تبيين نشده است. پژوهش حاضر کوشيده است با روش توصيفي تحليلي، فلسفه سياسي اين انديشمند معاصر را تبيين نمايد. فلسفه سياسي به‌عنوان شاخه‌اي از فلسفه، به پرسش‌ها و مسايل دايمي و فرازماني انسان‌ها در حيات سياسي آنان توجه مي‌کند. آن‌چه علامه جعفري در اين زمينه ارايه کرده است، به‌گونه‌اي بنيادين و پويا بر محور "حيات معقول" استوار است. او بر اساس مباني خود در حوزه‌هاي خداشناسي، معرفت‌شناسي، انسان‌شناسي و هستي‌شناسي، جهاني را ترسيم مي‌کند که در رأس آن واجب الوجود به‌عنوان خالق هستي قرار دارد، و در اين جهان، علاوه بر حاکميت نظم و هدف‌مندي، عنايت خداوند نيز به‌عنوان سرچشمه کمال، خيريت و هدف‌مندي موجودات، جريان دارد. از نگاه او، انسان مسافري است که از سوي خدا آمده و به‌سوي او باز مي‌گردد. وي انسان را خليفه خدا در زمين دانسته و حاکميت اصلي را از آن خدا مي‌داند، که عقول سليم، وجدان‌هاي پاک، پيامبران، امامان( و عالمان رباني مي‌توانند اين حاکميت را از جانب خداوند محقق سازند. در فلسفه سياسي او، جهان هستي و انسان غايت‌مدار بوده، و هر کس که به خدا نزديک باشد و از شرايط کمالي برخوردار باشد، مي‌تواند رهبر و هادي جامعه باشد. علامه جعفري، هدف اصلي سياست و حکومت را راهبري انسان‌ها به‌سوي کمال، تعالي و تقرب به خدا مي‌داند. بر اين اساس، نظام سياسي مطلوب وي، نظامي است که در آن، دين تمام شئون زندگي انسان را فرا بگيرد. حکومت مطلوب هم از نظر وي، حکومت پيامبران است، که در عصر امامت، امام معصوم(س) در رأس نظام قرار مي‌گيرد، و در عصر غيبت نيز فقيه حکيم و مجتهد جامع‌الشرايط متولي اين مقام مي‌شود. در اين حکومت، همگان از حقوق بنياديني مانند حق حيات، کرامت، آزادي مسئولانه، تعليم و تربيت، مساوات، فرهنگ و سياست برخوردار هستند.
  • تعداد رکورد ها : 312674