جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 317025
اسطوره خشونت مذهبی: ایدئولوژی عرفی و ریشه‌های تعارض مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ویلیام تی کاوانو
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press ,
چکیده :
اگر می‌خواهید در جامعه‌ای صلح برقرار کنید. باید دین را از عرضه‌ی سیاست کنار بگذارید. این ایده‌ی رایجی میان طرفداران سکولاریسم است. آن‌ها می گویند دین پدیده‌ای فرافرهنگی و فراتاریخی است و ماهیتا گرایش به خشونت دارد. زیرا ذاتا مطلق گرا، تفرقه افکن و غیر عقلانی است. ویلیام تی کاوانا پژوهشگر الهیات سیاسی و استاد دانشگاه معتقد است این ایده چنان فراگیر و پرنفوذ بوده است که دیگر هیچ کس آن را نمی‌‌ازماید. بنابراین باید آن را نوعی اسطوره دانست. او می گوید بر مبنای این اسطوره خشونت دو نوع خواهد داشت، خشونت مذهبی و ور که گرایش به جنگ افروزی دارد و خشونت عرفی عقلانی که در خدمت صلح است. کاوانا در این کتاب با بررسی مفصل شواهد تاریخی و تبارشناسی مفهوم دین در غرب مدرن می گوید تقسیم خشونت به دینی و عرفی ناموجه است. زیرا این دوگانه بیش از آنکه واقعیتی عینی باشد، جعلی تاریخی فرهنگی است.
بودیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
لیتیان فانگ
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Gale Asia ,
چکیده :
پروفسور فنگ لی‌تیان در این اثر ارزشمند ضمن تأکید ویژه بر جنبۀ تکامل تاریخی بودیسم در چین، مکتوبات، سنت‌ها، مبانی اساسی، سیستم‌ها و رویه‌های مرتبط با آن، و مناطق تاریخی و فرهنگی مشهور از یک‌سو و جنبۀ تأثیر بودیسم بر حوزه‌های فرهنگی چین، از جمله سیاست، اخلاق، فلسفه، ادبیات و هنر، و آداب و رسوم مردمی، و تفاوت‌ها و تشابه‌های بین بودیسم، و کنفوسیوسیسم و تائوئیسم از سوی دیگر، به مطالعه و تبیین مفاهیم و ویژگی‌های فرهنگ بودایی چین پرداخته است. هدف پروفسور فنگ لی‌تیان از تدوین این کتاب که با استقبال بالایی در مجامع پژوهشی و دانشگاهی کشورهای گوناگون مواجه شده و به زبان‌های مختلف ترجمه شده، ارایۀ درکی عمیق از موقعیت تاریخی بودیسم و نقش مهم آن در تکامل فرهنگ چین به علاقمندان و پژوهشگران بوده است.
انقلاب، ایده‌آلیسم و آزادی انسان: شلینگ، هولدرلین و هگل و بحران ایده‌آلیسم آلمانی اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
فرانتس‌ گابریل ناوئن
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands ,
چکیده :
کتاب « انقلاب ایده آلیسم و آزادی انسان» "شلینگ، هولدرلین و هگل و بحران ایده آلیسم آلمانی اولیه" نوشته « فرانتز گابریل نائون» توسط انتشارات « نگاه معاصر» منتشر شده است. به نقل از نویسنده: در این مطالعه من رشد فکری شلینگ، هولدرلین و هگل را در طول سال های شکل گیری آنها ارائه خواهم کرد. به عنوان اعضای نخبگان سیاسی در ویرتمبرگ، مفروضات فکری آنها عمیقا تحت تأثیر بحران ویرتمبرگ و جامعه سیاسی آلمان و رویدادهای انقلاب فرانسه قرار گرفت، به گونه ای که فقط در پرتو میراث سوابی آنها قابل توضیح است. بنابراین، برای مثال، در چارچوب تفکر هولدرلین و شلینگ، به نظر می‌رسد پیدایش اولیه‌ترین مفروضات بالغ فلسفی هگل نه آنقدر که یک رویداد در تاریخ فلسفه باشد، بلکه راه‌حلی خاص برای مشکلات ناشی از بحران جامعه او بود. هم چنین نقش حیاتی هولدرلین در تاریخ ایده آلیسم آلمانی بایستی به عنوان نتیجه این پژوهش آشکار شود. به دلایلی که در ادامه بیان می شود، تفکر هولدرلین نه تنها میان کانت گرایی و فلسفه جدید، که قرار بود در اندیشه بالغ هگل به ثمر برسد، بلکه هم چنین بین جمهوریت و ملی گرایی در تاریخ اندیشه سیاسی آلمان پلی ایجاد کرد و...
عرفان در ادیان جهان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
سیدنی اسپنسر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Peter Smith Pub Inc,
چکیده :
در کتاب «عرفان در ادیان جهان» اعتقاد بر این است که عرفان برای دین و آینده بشریت از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمانی که دین ، در مقیاس مشابه ، با چالش فلسفه ماتریالیسم روبرو می شود و وقتی رشد دانش علمی باعث شود که از نیروهای طبیعت و قدرتی که این امر با خود به همراه دارد ، غفلت ورزیده شود ، ضرورت امر می کند که زندگی درونی باید سریع و تازه شود. اما اگر قرار است زندگی دینی تجدید شود ، باید بینایی و فهم نیز تجدید شود. و از این منظر هیچ چیز نمی تواند به اندازه مطالعه تجربه و تعلیم عرفا دارای ارزش باشد. آن چیز که در کتاب «عرفان در ادیان جهان» بیش از هرچیز دیگری در خور توجه است، مقایسه ای ست که نویسنده با سایر تفکرات و مفاهیم مدرن انجام می دهد. در این کتاب سعی شده است که با توجه به فهم مدرن و امروزی بشریت از مسائل متافیزیکی وارد گفت و گو با خواننده شود. این جستار مهم توسط سیدنی اسپنسر به نگارش در آمده است. مطالعه این کتاب باعث خواهد شد تا که عرفان را به دور از کلیشه های جهان پست مدرن بشناسید و بتوانید درک عمیقی از این مفهوم در مذاهب مختلف بدست آورید. این کتاب ارزشمند توسط محمد رضا عدلی به فارسی برگردانده شده است و انتشارات هرمس آن را به بازار کتاب ارائه داده است.
منطق: قدم اول [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
دان کرایان، شارون شاتیل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Icon Books ,
چکیده :
منطق، علمی است که توانایی قاعده مند اندیشیدن و اثبات اینکه در روندی می اندیشی که هر مرحله از مرحلة قبل استنتاج میشود را به انسان می آموزد. منطق با این تعریف علمی است که میتواند دستگاه های فلسفی، قانونی و علمی تمدن را به یک دیگر پیوند دهد. این علم با تمام اهمیت اش به دلیل استفاده زیاد از واژگان تخصصی و نمادهای ریاضی، هنوز برای بسیاری از مردم ناشناخته مانده است. در کتاب حاضر، با نگاهی گذرا به تاریخ علم منطق، به بررسی نمادها و قواعد این رشتة علمی پرداخته میشود. همچنین مسائل فلسفی پیرامون علم منطق و تأثیر آن بر روش علمی و علوم گوناگون از فیزیک گرفته تا روانشناسی شرح داده میشود. ضمن آنکه در کتاب نشان داده میشود که کامپیوتر و فناوری دیجیتالی چیزی جز مصداقهایی از کاربرد منطبق نیستند، همچنین شمه ای از پیشرفتهای اخیر در این حوزه نیز مطرح و به همراه محدودیتهای آن بازگو میشود. لازم به ذکر است، کتاب با تصاویری مرتبط با متن همراه است.
ادیان جهان: آیین زرتشت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
پائولا آر. هارتس
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Chelsea House Publications ,
چکیده :
آیین زرتشت به مطالعه در ریشه‌ها، باورها و آداب و رسوم مردم ایران، از باستان تا امروز، می‌پردازد و خواننده را با ریشه‌های دینی باستانی ایران زمین آشنا می‌کند. عقیده پایدار مردم بومی ایران به خدای یکتا، پایبندی به سه اصل رهایی‌بخش اندیشه و گفتار و کردار نیک، عقیده به یزدان‌ها یا متوکلان آسمان و زمین، مقدس شمردن و ستایش آتش، برگزاری آیین‌های قربانی آتش، پاک نگاه داشتن زندگی، باور به دو نیروی خیر و شر و نبرد میان این دو در جهان مادی، و بشارت پیروزی نهایی نیکی بر بدی در پایان جهان، همه در این کتاب به زبانی ساده بیان شده است که می‌تواند بخشی از پرسش‌های جان‌های شیفته دانستن درباره زرتشتیان ایران را پاسخ دهد.
دانشنامه علوم فلسفی بصورت طرح: فلسفه ذهن (روح) [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
گئورگ‌ ویلهلم‌ فریدریش هگل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Meiner,
چکیده :
فلسفه ذهن به عنوان یکی از زیرشاخه‌های فلسفه تحلیلی، به مطالعه ذهن انسان با روش فلسفی می‌پردازد. هستی‌شناسی ذهن، چیستی ذهن و ارتباط ذهن و بدن مهمترین محورهای فلسفه ذهن هستند.
موازین و هنجارهای اخلاقی جنگ در ادیان جهان (مسیحیت) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
گرگوری‌ ام رایشبرگ
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell,
چکیده :
این کتاب مجموعه‌ای جامع از متون مذاهب بزرگ جهان در مورد ابعاد اخلاقی جنگ و درگیری های مسلحانه را ارائه می‌دهد. علیرغم افزایش چشمگیر علاقه به آموزه‌های دینی شرقی و غربی در مورد مسائل جنگ و صلح، متون اصلی که در آنها این آموزه‌ها توضیح داده شده است در بیشتر موارد برای همه به جز تعداد انگشت شماری از متخصصان غیرقابل دسترس باقی مانده است.
گوهره آئین زردشت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
پرودس‌ او. شروو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Yale University Press ,
چکیده :
آیین زرتشت یکی از کهن‌ترین ادیان جهانی در هزاره دوم قبل از میلاد و در بین قبایل ایرانی آسیای میانه است. تنها مجموعه جامع ترجمه متون زرتشتی اثر «E.west» در سری کتب مقدس مشرق زمین، از حوالی سال 1900 است. از آن پس، تنها برگزیده نوشته‌های زرتشتی به انگلیسی را «ویلیام مالاندرا» به دست داده که البته تنها دربردارنده متون اوستایی و پارسی باستان است. نویسنده در این کتاب بر آن بوده است که پیدایش شماری از مفاهیم کلیدی را در گاتها و اوستای متأخر، بیشتر از متون ادبیات پهلوی بررسی کند. در این میان بیشتر متونی مورد توجه بوده که دربردارنده تفکر روحانی‌مآب و مباحثی درباره ایمان هستند.
مفهوم آیرونی با ارجاع مدام به سقراط
نویسنده:
سورن‌ کی‌ یرکگور؛ ترجمه: صالح نجفی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر مرکز,
چکیده :
"مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" اثری است از "سورن کی یرکگور" که نه تنها به "مفهوم آیرونی" می پردازد بلکه خود نیز یک آیرونی است. "مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" بستری برای آثار بعدی"سورن کی یرکگور" به حساب می آید که چه از نظر سبک و چه از نظر مضمون رد خود را بر نوشتارهای بعدی او بر جای نهاده است. قسمت اول کتاب "مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" بر اساس تفسیرهای "کسنوفون" ، "افلاطون" و "آریستوفانس" از این استاد آیرونی، نوشته شده و مطالبی درباره ی "هگل" و مباحثات "هگلی" را نیز در بردارد. قسمت دوم بحث نیز همسو با قسمت اول و چکیده ای از مباحثات "سورن کی یرکگور" پیرامون "مفهوم آیرونی" است که با مثال های متنوع از فیلسوفان دیگر به خوانندگان ارائه شده است. "مفهوم آیرونی" "با ارجاع مدام به سقراط" در واقع رساله پایان نامه ی "سورن کی یرکگور" است و نخستین مفهوم اصلی در فلسفه وی را تبیین می کند: آیرونی. "سورن کی یرکگور" در این اثر معتقد است که آیرونی تحریک ذهنیات است. در آزادی اخلاقی که "سورن کی یرکگور" به آن اعتقاد دارد ، فرد به تنهایی در برابر نظم مستقر ایستاده و "مفهوم آیرونی" به یک صفت ذهنی تبدیل می شود. مهم ترین چیزی که برای فرد آیرونیک ضروری است، این است که شاعرانه زندگی کند ، از آنچه در درون خویش اصالت دارد آگاه شود و در آفرینش آزادی بالاتر از خودش بایستد. برای تمام کسانی که به طور جدی به مطالعه و تفکر از دریچه ی فلسفه ی "سورن کی یرکگور" می پردازند، خواندن کتاب "مفهوم آیرونی" یک مطالعه ی ضروری به حساب می آید.
  • تعداد رکورد ها : 317025