جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 138
معالم الدينية في العقائد الإلهية
نویسنده:
يحيى بن حمزة؛ محقق: سيد مختار محمد أحمد حشاد
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
پژوهشی در اعجاز علمی قرآن
نویسنده:
محمد علی رضایی اصفهانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
رشت: انتشارات کتاب مبین,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نویسنده ، با بهره گیری از آیات ، کتب روایی ، تفسیری ، لغوی و علوم طبیعی ، موضوع اعجاز علمی قرآن را در پنج بخش بررسی کرده است وی در بخش اول کتاب کلیاتی درباره مسائل علمی و تفسیر آن مطرح و ملاک ها و معیارهای معتبر و صحیح برای تفسیر علمی قرآن را بیان نموده و در ادامه ، موضوع اعجاز قرآن و ابعاد آن را بررسی می کند . در بخش دوم ، قرآن و علوم کیهان شناسی و مسائل آن از جمله ، آغاز جهان ، مراحل خلقت جهان ، خلقت هفت آسمان و زمین و جاذبه عمومی را تشریح نموده است . بخش سوم به قرآن و علوم ریاضی اختصاص دارد که مساله اعجاز عددی را مورد بررسی قرار داده است بخش چهارم به قرآن و علوم زیست شناسی مربوط است که بحث پیدایش حیات در روی زمین و خلقت انسان اولیه و نظریه تکامل داروین از مهمترین مسائل بحث شده در آن است . در بخش پایانی موضوع قران و علوم پزشکی از جمله : قرآن و بهداشت ، قرآن و درمان بیماری ها ، قرآن و اسرار خلقت انسان را تشریح نموده است نکته قابل ذکر ، این است که مؤلف در این کتاب آیاتی که می تون از آنها موضوعات علمی را استفاده نمود و (بیانگر اعجاز علمی قرآن است ) مطرح و پس از ذکر آرای مفسرین درباره آنها ، اعجاز علمی آیاتی رامیپذیرد که با مسائل علمی مخالف نبود و از حالت فرضیه علمی بودن خارج شده و به صورت یک قانون و قاعده کلی در آمده باشد .عنوان حکمت ها و اسرار علمی ، یکی از عناوین عمومی کتاب است که پس از طرح موضوع و آیات درباره آن ، حکمت ها و اسراری را که آیه در بردار دارد بیان می نماید انتشارات کتاب مبین این کتاب ۲ جلدی را در سال 1۳۸۸ منتشر ساخته است.
مفهوم النظم عند المعتزلة الملامح الفكرية لرؤية المعتزلة للإعجاز في الخطاب
نویسنده:
شيخ دحماني . محمد حفيان .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
اعجاز قرآن در نظر اهل عصمت علیهم‌السلام و بیست نفر از علمای بزرگ اسلام
نویسنده:
رضا مودب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: احسن الحدیث‌,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این کتاب ابعاد مختلف اعجاز قرآن در نگاه امامان شیعه و علمای بزرگ اسلام ومستشرقین بررسی شده است . مطالب کتاب در پنج قسمت تنظیم شده است : ضرورت اعجاز قرآن ، اعجاز قرآن از نظر معصومین (ع) و علمای شیعه ، علمای اهل سنت واعجاز قرآن ، بررسی وجوه اعجاز ، مستشرقین واعجاز قرآن . نویسنده در ابتدا ، مساله ضرورت اعجاز از طرف پیامبران را مطرح ، و رابطه آن با قانون علیت را توضیح داده ، آنگاه اعجاز قرآن را با توجه به آیات تحدی تشریح می نماید . در ادامه با توجه به فرمایشات ائمه معصومین(ع) درباره قرآن اعجاز آن را از دیدگاه آن بزرگواران بررسی کرده است . از طرف دیگر با توجه به تالیفات متعددی که از طرف علمای شیعه و اهل سنت در این باره نوشته شده ، دیدگاه های بیست نفر از آنها را متذکر شده ، وجوه اعجاز را مورد بررسی قرار داده و مساله قول به صرفه را مورد نقد و تجزیه و تحلیل قرار داده است. در این کتاب نگارنده با استناد به 70منبع شیعی و سنی مطالبی درباره "اعجاز قرآن "گردآورده است .افزون بر آن، نظرات اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، همچنین دیدگاه‌های بیست تن از علمای بزرگ اسلام را در این باب ذکر می‌کند که از آن جمله عبارت‌اند از :امام خمینی (ره)، مجلسی، صدوق، طبرسی، ابن هاشم حمیری، قطب‌الدین راوندی، جاحظ، شیخ طوسی و شیخ مفید .عناوین برخی فصل‌های کتاب بدین قرار است" :ضرورت اعجاز"، "اعجاز قرآن از نظر معصومین (ع)"، "اعجاز قرآن از نظر علمای شیعه"، "اعجاز قرآن از نظر علمای اهل سنت (فخر رازی، سیوطی، رافعی، جرجانی، قرطبی و"(...، "بررسی وجوه اعجاز قرآن"، "اعجاز در اخبار از غیب"، "اعجاز در عدم اختلاف در قرآن"، "اعجاز عددی و علمی قرآن "و "دیدگاه برخی از مستشرقین درباره اعجاز قرآن (نظیر :گوته، کارلایل، جان دیون پورت، و جرج ونو) ."
موسوعة قضايا إسلامية معاصرة المجلد 1
نویسنده:
محمد الزحيلي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق: دارالمکتبی,
چکیده :
مجلد اول از موسوعه را می توان دو بخش کرد در بخش اول مسائل توحیدی و عقیدتی و در بخش دوم شروع به طرح مسائل و قواعد فقهی که بحث زکات و مصارف آن به طور مفصل در این مجلد توضیح داده شده است.
کاوشی در اصول عقاید
نویسنده:
محمدسعید طباطبایی حکیم؛ ترجمه: محمدمهدی رضایی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: دار الهلال,
چکیده :
کتاب «کاوشی در اصول عقاید» ترجمه «اصول العقیدة» اثر آیت‌ الله سید محمد سعید طباطبایی حکیم که از عربی به فارسی برگردان شده است، بحث و بررسی اصول عقاید بر اساس دیدگاهی است که از سوی آیت‌ الله محمد سعید حکیم از مراجع تقلید کشور عراق به رشته تحریر درآمده و مؤلف آن کوشیده است با قلمی ساده و روان اما متین و با دلایلی محکم و مستدل به بحث و بررسی عقاید امامیه پرداخته و شبهات مخالفان را با حکمت و برهان پاسخ گوید. کتاب، کاوشی در اصول عقاید در پنج بخش توحید، نبوت و رسالت، امامت و عدل، حسن و قبح عقلی، قضا و قدر و معاد تنظیم شده که هر بخش به جز بخش پنجم دارای چند فصل و چند گفتار است که بخش اول در دو فصل به اثبات آفریدگار عالم و نفی شریک از خدا می‌ پردازد. در بخش دوم مطالبی همچون نیاز بشر به رسولان، مدت رسالت، قرآن مجید، بشارت پیامبران گذشته، معجزات و کرامت، اسلام، برنامه‌ ای فراگیر،‌ دانش‌ ها و اندیشه‌ های الهی، اصول‌ گرایی و ارزش‌ محوری در اسلام و عصمت پیامبر صلی الله علیه و آله تبیین و در بخش سوم امامت دینی و امامت سیاسی مطرح می‌ شود. بخش چهارم در دو فصل حسن و قبح عقلی و قضا و قدر به بیان معنی «لایُسئل عمّا یفعل و هم یسئلون» می‌ پردازد و بطلان سخن جبرگرایان، بطلان اعتقاد به تفویض، امر بین امرین و لوازم اعتقاد به قضا و قدر را مطرح می‌ کند، اعتقاد واجب درباره معاد، معاد جسمانی و رستاخیز در دنیا از مطالب بخش پنجم این کتاب است.
بررسی اعجاز قرآن کریم از منظر إخبار از غیب
نویسنده:
حمیدرضا صراف
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
سابقه بحث در رابطه با اعجاز قرآن کریم به زمان نزول قرآن کریم باز می‌گردد. در طول تاریخ اسلام وجوهی به عنوان وجه اعجاز قرآن نام برده شده که اعجاز در بیان اخبار غیبی یکی از این موارد است. در خود قرآن کریم، وحی­کردن اخبار غیبی به صراحت ذکر شده است. دلایلی برای اثبات این وجه از اعجاز قرآن کریم بیان شده است که قرائن تاریخی بر عدم آشنایی پیامبر(ص) با کتب مقدس پیشین یکی از آنان است. در این نوشتار پس از بررسی این مسأله و بیان مثال‌هایی در رابطه با بیان اخبار غیبی در قرآن کریم، به بررسی ادعای برخی منکران وحیانی بودن قرآن کریم مبتنی بر معرفی منبعی غیر الهی برای قرآن کریم پرداخته شده است و به وجهی جدید در اثبات اعجاز قرآن کریم در بیان اخبار غیبی اشاره شده که بر اساس داده­های باستان شناسانه استوار است و نشان داده شده که چگونه می توان بر اساس علم باستان شناسی برای اثبات اعجاز قرآن و اثبات اینکه قرآن کریم از جانب خداوند است استفاده کرد.
صفحات :
از صفحه 467 تا 480
تاريخ القول بالصرفة عند الشيعة
نویسنده:
عمار الفهداوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کاتبان,
حقیقه القول بالصِّرفه فی الإعجاز القرآنی ورأی السید المرتضى
نویسنده:
عرفان عرفانی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 138