جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
حیاة الإمام الحسین بن علي علیه السلام (دراسة و تحلیل) المجلد 3
نویسنده:
باقر شريف قرشی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مدرسةالعلمیة الایروانی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «حیاة الإمام الحسین بن علي علیه السلام (دراسة و تحلیل)» نوشته باقر شريف قرشی در موضوع امام حسین، سید الشهداء (علیه السلام) در سه جلد می باشد. جلد سوم این کتاب شامل موضوعات زیر است: اختیار الهجرة الی العراق، مشفقون و منددون، الی العراق، فی کربلا، زحف الکوفة للحرب، مع المعسکرین، المأساة الخالدة، مصارع الأصحاب، مصارع العترة الطّاهرة، مصرع الامام العظیم، سبایا اهل البیت فی الکوفة، سبایا آل الرّسول (ص) فی دمشق، الی یثرب، معطیات الثّورة، مصادر البحث و غیره می باشد.
صحیح من سیرة الإمام الحسین بن علي علیه السلام المجلد 12 (بدایة الحسین الی الکربلاء)
نویسنده:
مرتضی عسکری؛ محقق: محمدباقر شریف قرشی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: مؤسسة التاریخ العربی,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «الصحیح‌ من‌ سیرة الاما‌م‌ الحسین‌ بن‌ علی‌ علیه‌ السلام‌» نوشته علامه مرتضی عسکری، دايرة المعارفي 20 جلدي از سيره و تاريخ زندگي امام سوم شيعيان حسين بن علي عليه السلام مي باشد. مهمترين عناوين و موضوعات جلد دوازدهم كتاب كه به آن پرداخته شده است عبارتند از: الامام الحسین قبر المسیر من الکوفة، خطبة الامام علیه السلام، رسالة الامام لبني هاشم من مکة، رسالة ابن زیاد للحسین، یوم عاشوراء.
مناقب آل أبي طالب عليهم السلام المجلد 10 (الامام الحسین علیه السلام)
نویسنده:
محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی؛ محقق: علی سید جمال اشرف حسینی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مکتبة الحیدریة,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «مناقب آل أبي طالب عليهم السلام» نوشته محمد بن علی بن شهر آشوب مازندرانی است. مولف در این کتاب از مناقب و فضایل پیامبر اکرم (ص)، ائمه اطهار (ع) و صحابه سخن گفته است. در جلد دهم این کتاب به موضوع امامت امام حسین (ع)، معجزات، خصوصیات اخلاقی، معنوی، توجه خاص پیامبر (ع) به امام حسین (ع) و غیره و در آخر به شهادت آن حضرت و یارانش در کربلا پرداخته شده است.
مع الرکب الحسینی من المدینة الی المدینة المجلد 2 (الامام الحسین علیه السلام في مکة المکرمة)
نویسنده:
نجم الدین طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: تحسین,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» اثر جمعی از نویسندگان و پژوهشگران معاصر به نام‌‌ های علی شاوی، شیخ نجم‌ الدین طبسی، شیخ محمدجواد طبسی، شیخ عزت‏ اللَّه مولایی، شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ محمدامین ‏پور‌ امینی است و علی شاوی پژوهش همه همکاران را نقد و بررسی کرده و با یک قلم به نگارش درآورده است. در جلد دوم، نویسنده کتاب نجم‌ الدین طبسی، به طولانی‌ ترین دوره نهضت حسینی؛ یعنی دورانی که امام در مکه بودند و ۱۲۵ روز طول کشید، می‏ پردازد. او می‏گوید: اگر چه این برهه در مقایسه با دوران قیام حسینی، دوره کوتاهی نیست، اما وقایع و رویدادهای آن نسبت به دیگر برهه‏ ها ناشناخته‌ تر بشمار می‏ آید و پرداختن به آن زوایای روشن ‏تری از قیام امام (ع) به دست می‏ دهد. در واقع سراسر نوشته‏ های او در تحلیل و تفسیر طولانی‌ ترین دوره نهضت حسینی از جنبه نظم و محتوا، توجه به نکته‏ های جدید، استنباط دقیق و تهیه عنوان ‏های مناسب که راه رسیدن به مطلب را آسان می‏ سازد، غنی و جدید به نظر می ‏رسد و نظر خوانندگان را به خود جلب می‏ کند. نویسنده مطالب خود را در جلد دوم این مجموعه در سه فصل تنظیم کرده است: فصل اول: تلاش‏ های امام حسین (ع) در مکه؛ فصل دوم: تلاش حکومت اموی در روزهای مکی دوران نهضت حسینی؛ فصل سوم: حرکت امت در دوران مکی قیام امام حسین (ع).
مع الرکب الحسینی من المدینة الی المدینة المجلد 3 (وقائع الطريق من مكة الي كربلاء)
نویسنده:
محمدجواد طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: تحسین,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» اثر جمعی از نویسندگان و پژوهشگران معاصر به نام‌‌ های علی شاوی، شیخ نجم‌ الدین طبسی، شیخ محمدجواد طبسی، شیخ عزت‏ اللَّه مولایی، شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ محمدامین ‏پور‌ امینی است و علی شاوی پژوهش همه همکاران را نقد و بررسی کرده و با یک قلم به نگارش درآورده است. جلد سوم این مجموعه را با عنوان امام حسین (ع) و رویدادهای راه مکه تا کربلا تدوین کرده است. نویسنده در ابتدای کتاب می‏ گوید: درباره مسیر کاروان حسینی از مکه تا کربلا نکات مهم قابل ملاحظه‏ ای وجود دارد. نویسنده تأکید می‏ کند که چرا امام حسین (ع) در این مقطع از مسیر کاروان پیوسته از کشته شدن خویش سخن می‏ گوید و همراهان خود را به عاقبت کار خویش آگاه می‏ کند. او تمام وقایع مسیر کاروان حسینی از مکه تا کربلا را ذیل سه فصل دسته ‏بندی کرده و حوادث تمام منزلگاه ‏ها را در همین فصل‌ ها بیان می‏ دارد و در آغاز بحث خویش به هفت نکته پژوهشی مهم می‏ پردازد.
مع الرکب الحسینی من المدینة الی المدینة المجلد 4 (الامام الحسين عليه السلام في كربلاء)
نویسنده:
عزت الله مولایی نيا، محمدجعفر طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: زمزم هدایت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» اثر جمعی از نویسندگان و پژوهشگران معاصر به نام‌‌ های علی شاوی، شیخ نجم‌ الدین طبسی، شیخ محمدجواد طبسی، شیخ عزت‏ اللَّه مولایی، شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ محمدامین ‏پور‌ امینی است و علی شاوی پژوهش همه همکاران را نقد و بررسی کرده و با یک قلم به نگارش درآورده است. نویسندگان جلد چهارم مجموعه «مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ عزت‌ الله مولایی است. مطالب این جلد؛ یعنی رویدادهای کربلا را در چهار فصل تدوین کرده‏ اند. فصل اول به نام‌گذاری، خلاصه تاریخ و جغرافیای کربلا و نیز فضیلت و قداست تربت آن می ‏پردازد. در فصل دوم وقایع و رخداد های کاروان حسینی از روز دوم تا شب دهم محرم تشریح می ‏شود؛ مانند رد و بدل شدن نامه‏ ها، سخنان امام در این ایام، آمادگی جنگی دو اردوگاه و شرح حال افرادی که در این ایام به امام (ع) پیوستند. فصل سوم با عنوان کربلا در روز دهم محرم سال ۶۱ق، به توصیف، آمار و جمعیت‏ شناختی دو سپاه حسینی و اموی می‌ ‏پردازد. فاجعه عاشورا، عنوان فصل چهارم جلد چهارم است. حماسه عاشورا و تمام وقایع آن روز، مانند احتجاج امام (ع)، آتش زدن خیمه ‏‌ها، شمار و شرح حال خلاصه‏ ای از همه شهدا، تهاجم به خیمه ‏ها، تاختن اسب بر بدن شهدا در فصل پایانی کتاب آمده است.
لهوف على قتلى الطفوف
نویسنده:
علي بن موسی بن طاووس؛ مترجم: احمد فهري
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: انتشارات جهان ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آهى سوزان بر مزار شهيدان، از ترجمه‌هاى ارزشمند كتاب «لهوف» سيد بن طاووس به قلم سيد احمد فهرى است. از آن جا كه مترجم صاحب ترجمه‌هاى فراوانى است و آثار ارزشمندى را ترجمه كرده است، به خوبى از عهده اين اثر نيز برآمده و ترجمه سليس و روانى به دست داده است. مترجم در ابتداى اثر، مقدمه‌اى در شرح حال سيد بن طاووس با عناوين: نام و لقب و كنيه سيد، ولادت و وفات، مدفن سيد، نظريه دانشمندان شيعه درباره سيد و تأليفات سيد تنظيم نموده است. از آن جا كه سيد بن طاووس، شاعر، اديب و نقّاد هم بوده است، لذا ردپاى ذوق ادبى او در لهوف قابل مشاهده است. بيان كتاب لهوف بسيار نرم بوده، به گونه‌اى كه مى‌توان آن را به صورت مرثيه خواند. اين كتاب با يك شيوه‌ى داستانى نوشته شده است. سيد، چاشنى‌هاى شعرى خود را در جاى جاى كتاب آورده، به گونه‌اى كه كمتر صفحه‌اى از كتاب است كه يك شعر در آن نباشد. مترجم ابتكار جديدى در ترجمه اشعار داشته و به جاى ذكر متن عربى اشعار و ترجمه منثور آنها مضمون اشعار را به نظم آورده است. اگرچه پاورقى‌هاى كتاب اندك است، لكن در همين اختصار نيز مطالب مفيدى ارائه شده است؛ مترجم كتاب را در تاريخ 18 خرداد 1348 با اين توصيف از كتاب به پايان مى‌برد: