جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 313813
فلسفه‌ها و فرهنگ‌ها [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
فردریک‌ چارلز کاپلستون
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford; New York.: Oxford University Press ,
چکیده :
فریدریک کاپلستون، با مجموعۀ تاریخ فلسفه‌اش در ایران معروفیت زیادی دارد. کتاب «فلسفه‌ها و فرهنگ‌ها» تشکیل شده از مجموعه سخنرانی‌های او در سال 1978 است. او در این کتاب از این تز دفاع می‌کند که فلسفه‌ورزی یک عمل جدا افتاده از جامعه به عنوان یک کار ثابت نیست، بلکه اتفاقا هر فلسفه‌ای تحت تأثیر شرایط فرهنگی و تاریخی خود است و نتیجتا پویا و متکثر است که چالش‌های خاص وجود انسانی را بازنمایی می‌کند. به طور کلی این کتاب دارای هشت فصل است که در هر فصل به جنبه‌های مختلف رابطۀ فلسفه و فرهنگ‌های مختلف پرداخته می‌شود. در فصل اول کاپلستون به توصیف رابطۀ بین فلسفه و دین، تاریخ و علم می‌پردازد. فصل دوم کتاب به فرهنگ و آیین‌های هندی مانند برهمن و چگونگی تأثیر آن بر فلسفۀ هندی اختصاص یافته است و در فصل بعد فرهنگ و اخلاقیات چینی، شامل بودیسم، تائوئیسم و آراء کنفوسیوس مورد بررسی و مداقه قرار گرفته است. کاپلستون سپس به سراغ ادیان ابراهیمی (یهودیت، مسیحیت و اسلام) می‌آید و توضیح می‌دهد که چگونه این ادیان منجر به توسعۀ فلسفه در خاورمیانه و همچنین در غرب شده‌اند. پس از این بررسی‌های تاریخی جداگانه، در فصل بعدی کتاب، کاپلستون به مقایسۀ بین فلسفۀ یونان باستان و قرون وسطی می‌پردازد و تفاوت‌ها و شباهت‌های آن دو را که تحت تأثیر فرهنگ و جوامع مختلف بوده است را برجسته می‌نماید. فصل ششم کتاب بررسی فرهنگ و فسلفه در دوران رنسانس تا عصر روشنگری پرداخته است و سپس در فصل هفتم مسائل فلسفی معاصر مانند اگزیستنسیالیسم، فلسفۀ تحلیلی، پدیدارشناسی و مارکسیسم از جهت ارتباطشان با جامعه‌ای که در آن شکل گرفته اند موشکافی می‌گرددند. در فصل آخر نیز کاپلستون به تبیین ضرورت ارتباط بین فرهنگ‌های مختلف و گفتگو بین وجه نظرهای فلسفی متفاوت برای پیشرفت آیندۀ فلسفه می‌پردازد. به طور کلی این کتاب مجموعه‌ای ارزشمند از نظریات و بررسی‌های تاریخی فردریک کاپلستون است که تسلط و دانش زیادی دربارۀ تاریخ و فلسفه دارد. همچنین از آن جهت که کتاب از سلسله سخنرانی‌های کاپلستون تدوین شده است متنی خوانا و روان دارد که خواننده را همراه خود می‌کشاند و او را با ابعاد فلسفی فرهنگ‌های شرقی، غربی و خاورمیانه و عصر جدید آشنا می‌کند.
مفهوم زمان و چند اثر دیگر [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
مارتین هایدگر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Klostermann ,
چکیده :
«مفهوم زمان» یک سخنرانی هایدگر در سال ۱۹۲۴ بود که بعدها با تغییر و ویرایش به صورت کتاب درآمد و آن را کلید ورود به بحث‌های گسترده‌ی کتاب هستی و زمان و جوانه‌ی دریافت‌های منسجم‌تر بعدی او دانسته‌اند. «باریکه‌راه مزرعه» داستان‌واره‌ای از هایدگر است که باز هم دغدغه‌ی «زمان» و «ابدیت» را در آن به خوبی می‌بینیم. شرح دو دیدار هایدگر با اورتگا یی گاست فیلسوف معروف اسپانیایی از نوشته‌های خواندنی اوست. از شعرهای هایدگر تاکنون جز چند نمونه‌ی معدود از زبان‌های غیرآلمانی، ترجمه‌ای فارسی نداشته‌ایم و در این کتاب برخی از آن‌ها را می‌خوانیم که هرچند به نیرومندی فلسفه‌ی او نباشد بارقه‌ای از آن فلسفه را می‌تابانند.
تاریخ فلسفه: فیلسوفان انگلیسی از هابز تا هیوم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
فردریک‌ چارلز کاپلستون
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Image,
چکیده :
جلد پنجم این مجموعه، به شرح فلسفه های فیلسوفان انگلیسی (از هابز تا هیوم) مربوط می شود. برخی از عنوان های مطرح شده در این جلد بدین قرارند: هابز؛ افلاطونیان کیمبریج؛ لاک؛ نیوتن؛ مسایل دینی؛ مسایل اخلاقی؛ بارکلی؛ هیوم، موافقان و مخالفان هیوم.
شواهدی بر زندگی پس از مرگ: علم تجربه‌ی نزدیک مرگ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
جفری لانگ، پل پری
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
HarperOne,
چکیده :
آیا پس از مرگ زندگی وجود دارد؟... سرطان‌شناس و اشعه‌درمانگر، دکتر جفری لانگ استدلال می‌کند که اگر شواهد علمی را در نظر بگیرید، پاسخ صریح «بله» است. با تکیه بر یک دهه تحقیقات ارزشمند روی تجربه مرگ... وی موفق شده است نتایج بحث‌برانگیزی ارائه کند.
معنای تفکر چیست؟ [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
مارتین هایدگر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Max Niemeyer ,
چکیده :
این کتاب حاوی درس گفتارهای مارتین‌هایدگر فیلسوف آلمانی در نیمسال زمستانی "52-1951" و ترم تابستانی 1952 است درباره‌ی آسیب‌شناسی تفکر، یادآوری ساحت وجودی انسان و کیفیت تفکر در زندگی امروز او در زمانه‌ی حاضر. در بخشی از کتاب، نویسنده مساله‌ی هستی را در پیوند با متافیزیک خواست نیچه و با توجه به خواستگاه‌های فلسفی آن در نزد فیلسوفان پیش از سقراط، به بحث می‌گذارد و به ماهیت تفکر اشاره می‌کند. او معتقد است که انسان امروزی بیش از هرچیز به تصور سطحی از امور اکتفا می‌کند که به معنای واقعی کلمه فکر نمی‌کند و البته باید با وجود تفکرگریزی امروز، خود را در راه تفکر قرار می‌دهد. از نظر او با استفاده به برخی سخنان نیچه می‌توان گفت که اراده‌ی انسان، خواهان جاودانگی خویش است و این امر درعصر مدرن به این شکل خود را می‌نمایاند که انسان به واسطه‌ی آن، قصد حفظ هرچه بیش‌تر خود و اعمال نیروی خویش را دارد. گفتنی است پرسش از نفس امر تفکر، علم، تکنیک، هم‌چنین متافیزیک از دغدغه‌های اصلی هایدگر در دوران متاخر و تفکر وی و موضوع برخی از درس‌ گفتارهای او بوده است که در این کتاب، پرسش از ذات تکنیک، بار دیگر مطرح می‌شود و آن تلاش برای دریافتن ماهیت تکنیک، نقد و آسیب‌شناسی ساحت وجودی انسان در عصر تکنولوژی است.
بخواهید تا اجابت شود: چگونه خواسته‌های خود را متجلی سازید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
جری هیکس، ایستر هیکس
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Carlsbad;Calif: Hay House ,
چکیده :
کتاب «بخواهید تا اجابت شود»، یک کتاب پرفروش خودیاری است که توسط استر هیکس و جری هیکس نوشته شده است. این کتاب عمیقاً به مفهوم قانون جذب می‌پردازد و ابزا‌های عملی را در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد تا خواسته‌های خود را آشکار کنند. این کتاب که در سال 2004 منتشر شد، جوایز متعددی از جمله جایزه نقره‌ای ناتیلوس برای رشد شخصی در سال 2005 را به دست آورد و به بیش از 30 زبان ترجمه شده است.
تماشاگر رهایی‌یافته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ژاک رانسیر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Verso,
چکیده :
نظریه پردازان هنر و فیلم معمولا مخاطب مدرن را از نظر زیبایی شناختی و سیاسی منفعل نشان می دهند. در پاسخ، هم هنرمندان و هم متفکران به دنبال تبدیل تماشاگر به یک عامل فعال و نمایش به یک اجرای جمعی بوده اند. رانسیر در ادامه فیلم تحسین‌شده «آینده تصویر» رویکردی کاملا متفاوت برای این تلاش برای رهایی دارد. او ابتدا با پرسیدن اینکه دقیقا منظور ما از هنر سیاسی یا سیاست هنر چیست، در ادامه به این می‌پردازد که سنت هنر انتقادی و میل به وارد کردن هنر در زندگی چه دستاوردهایی داشته است. آیا نقد ستیزه جویانه مصرف تصاویر و کالاها، از قضا، به تایید غم انگیزی از قدرت مطلق آن تبدیل شده است؟ رانسیر مقاله ی خود را چنین آغاز می کند: "منشا شکل گیری کتاب حاضر درخواستی بود که چند سال پیش از من شد تا بر اساس ایده هایی که در کتاب استاد نادان بسط داده بودم باب تأملات یک آکادمی هنرمندان را درباره تماشاگر بگشایم. این پیشنهاد در ابتدا قدری موجب سردرگمی ام شد. استاد نادان شرح نظریة نامتعارف و سرنوشت بی همتای ژوزف ژاکوتو است، کسی که در اوایل قرن نوزدهم جاروجنجال به پا کرد، چراکه مدعی شد فرد نادان می تواند آن چه را خود نمی داند به فرد نادان دیگر بیاموزد. بدین ترتیب ژاکوتو بر برابری هوش ها تأکید داشت و رهایی فکر را در مقابل آموزش رایج قرار داد. ایده های ژاکوتو در میانه قرنی که در آن می زیست به دست فراموشی سپرده شده بود. در دهه ۱۹۸۰ بر این باور بودم که جا دارد آن ایده ها را احیا کنم تا با طرح برابری هوش ها به بحث های اهداف آموزش همگانی جان تازه ببخشم. اما اندیشه مردی که میتوان مظاهر جهان هنری او را دموستن و راسین و پوسن دانست چه ربطی به تفکر امروزی در باب هنر دارد؟"
یک پارچگی دانش [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
ادوارد اُزبورن ویلسون
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Vintage,
چکیده :
کتاب «یک پارچگی دانش» کتابی است که توسط زیست شناس مشهور ادوارد ویلسون در سال 1998 به نگارش در آمده است. در این کتاب نویسنده درباره روشهایی برای وحدت علوم مختلف با یکدیگر بحث می کند. ویلسون از اصطلاح صلابت برای توصیف سنتز دانش از زمینه های مختلف تخصصی تلاش بشر استفاده می کند. این کتاب یکپارچگی دانش را چنین تعریف می کند: پیوند دادن واقعیت ها و نظریه های مختلف در زمینه های گوناگون علمی و ساختن زمینه ای مشترک. فصل 1 این کتاب به این مسائل می پردازد: "سنتز جدید". یکسان سازی نظریه تکامل داروین با ژنتیک. "افسون یونی" جرالد هولتون. این اعتقاد که جهان نظم واحدی دارد و با قوانین طبیعی قابل توضیح است. یکپارچه سازی نیروها در فیزیک مدرن. کارهای اینشتین. به عنوان مثال ، یکسان سازی حرکت براونی با تئوری اتمی. وحدت هدف برای علم و دین. برای توضیح جهان و درک نقش ما در هستی. فصل 2 حفاظت از محیط زیست. نیاز به اتصال بین اخلاق ، علوم اجتماعی ، زیست شناسی و علوم فیزیکی. وحدت هدف برای فلسفه و علم. فلاسفه و دانشمندان می توانند در مرزهای بین زیست شناسی ، علوم اجتماعی و علوم انسانی با هم کار کنند. آموزش هنرهای لیبرال. شناخت وحدت دانش به عنوان راهی برای احیای آموزش. سیاست دولت. نیاز به جمع آوری دانش واحد از میان رشته های تخصصی علوم طبیعی ، علوم اجتماعی و علوم انسانی.
ایده پدیدارشناسی (پنج درسگفتار) [کتاب به آلمانی]
نویسنده:
ادموند هوسرل
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands ,
چکیده :
هوسرل در کارهای اولیه‌اش، نقدهایی را بر تاریخ‌گرایی و روان‌شناسی در منطق بر اساس تحلیل‌های غرض‌ورزی ارائه کرد. در کار بالغ خود، او به دنبال توسعه یک علم بنیادی سیستماتیک بر اساس به اصطلاح کاهش پدیدارشناختی بود. هوسرل با این استدلال که آگاهی استعلایی محدودیت‌های همه دانش ممکن را تعیین می‌کند، پدیدارشناسی را به عنوان یک فلسفه متعالی-ایده‌آلیستی بازتعریف کرد. اندیشه هوسرل عمیقا بر فلسفه قرن بیستم تأثیر گذاشت و او همچنان یک چهره برجسته در فلسفه معاصر و فراتر از آن است.
یک پارچگی دانش
نویسنده:
ادوارد اُزبورن ویلسون؛ ترجمه: محمد ابراهیم محجوب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نشر نی,
چکیده :
کتاب «یک پارچگی دانش» کتابی است که توسط زیست شناس مشهور ادوارد ویلسون در سال 1998 به نگارش در آمده است. در این کتاب نویسنده درباره روشهایی برای وحدت علوم مختلف با یکدیگر بحث می کند. ویلسون از اصطلاح صلابت برای توصیف سنتز دانش از زمینه های مختلف تخصصی تلاش بشر استفاده می کند. این کتاب یکپارچگی دانش را چنین تعریف می کند: پیوند دادن واقعیت ها و نظریه های مختلف در زمینه های گوناگون علمی و ساختن زمینه ای مشترک. فصل 1 این کتاب به این مسائل می پردازد: "سنتز جدید". یکسان سازی نظریه تکامل داروین با ژنتیک. "افسون یونی" جرالد هولتون. این اعتقاد که جهان نظم واحدی دارد و با قوانین طبیعی قابل توضیح است. یکپارچه سازی نیروها در فیزیک مدرن. کارهای اینشتین. به عنوان مثال ، یکسان سازی حرکت براونی با تئوری اتمی. وحدت هدف برای علم و دین. برای توضیح جهان و درک نقش ما در هستی. فصل 2 حفاظت از محیط زیست. نیاز به اتصال بین اخلاق ، علوم اجتماعی ، زیست شناسی و علوم فیزیکی. وحدت هدف برای فلسفه و علم. فلاسفه و دانشمندان می توانند در مرزهای بین زیست شناسی ، علوم اجتماعی و علوم انسانی با هم کار کنند. آموزش هنرهای لیبرال. شناخت وحدت دانش به عنوان راهی برای احیای آموزش. سیاست دولت. نیاز به جمع آوری دانش واحد از میان رشته های تخصصی علوم طبیعی ، علوم اجتماعی و علوم انسانی.
  • تعداد رکورد ها : 313813