جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 23
بررسی نفوذ شیطان بر روی انسان و راههای مقابله با آن در آیات و روایات با محوریت المیزان
نویسنده:
خدیجه سپهوند؛ استاد راهنما: جمال سروش
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحث شیطان و تعریف آن از جمله مسائلی است که ذهن ما را به خود مشغول کرده است و هر کسی برای خود تعریفی را از شیطان در ذهن داشته و شیطان را با آن خصوصیت می شناسد. در این نوشتار سعی شده است، که شیطان و راههای نفوذ او و راههای مقابله با آن در آیات و روایات با محوریت المیزان بررسی شود. همه ما انسان ها در زندگی خود با شیطان درگیر بوده و هستیم، با توجه به این بحث است که هر یک از ما برای شیطان در ذهن خود تعریفی داریم. شیطان در همان لحظه آفرینش انسان همراه او بوده و کمین گرفته است تا از لغزش های ما برای رسیدن به هدف خود، که گمراه کردن انسان ها است استفاده کند. یکی ار ویژگی های او برای رسیدن به این هدف وسوسه کردن است. در شیطان افکار زشت و پلید سر میزند، و در روح انسان نفوذ می کند و او را به کار های غیر اخلاقی دعوت می کند، که در اجتماع صورتی زشت و پلید دارد. اگر ایمان انسان قوی باشد شیطان به هیچ وجه موفق به نفوذ در وجود او نمی شود، قصد شیطان این است که ما را از ذکر خداوند دور کند. ضرورت این نگارش این است که می تواند برای دانشجویان الهیات و معارف اسلامی در تمام مقاطع تحصیلی و همچنین اساتید دانشگاهی و حوزوی و همه کسانی که علاقمند به این بحث هستند مفید باشد. گردآوری این تحقیق به روش کتابخانه ای و روش پژوهشی آن مانند اکثر تحقیقات، توصیفی تحلیلی است. هر انسانی باید شیطان را خوب بشناسد، راههای نفوذ شیطان و راههای مقابله با او را بشناسیم تا در زندگی خود فریب حیله های آن موجود مکار را نخوریم. اگر انسان این راهها را در زندگی خود مد نظر قرار بدهد شیطان به هیچ وجه نمی تواند در او نفوذ کند.
شیطان، زمینه های نفوذ و راه های پیشگیری
نویسنده:
زهرا کشمیری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
شيطان، زمينه هاي نفوذ و راه هاي پيشگيري از ديدگاه آيات و روايات
نویسنده:
زهرا کشمیری؛ استاد راهنما: محمدحسين الهي زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
[موضوع این رساله] عوامل نفوذ شيطان و راه هاي پيشگيري از آن مي باشد. از آنجا که انسان ذاتاً طالب کمال است، لازم است موانع رسيدن به کمال را – که شيطان از مهم ترين آنهاست - بشناسد. در اين پژوهش، سعي بر اين است که با شناخت بيشتر شيطان، زمينه هاي نفوذ او و راه هاي مقابل با او با استمداد از آيات شريفه قرآن و روايات اهل بيت شناسايي گردد. تحقيق حاضر در چهار بخش تنظيم شده است: در بخش اول، کليات تحقيق و مباحث واژه شناسي ارائه شده است.در بخش دوم، سخن از خلقت شيطان، صفات شيطان، و نقش شيطان است.در بخش سوم، زمينه هاي نفوذ شيطان در ابعاد بينش، گرايش، و منش مورد بررسي قرار گرفته است. در بخش پاياني راه هاي پيشگيري از نفوذ شيطان در مؤلفه هاي پيشگيري علمي و عملي، تشريح شده است.
مراحل نفوذ شیطان و راه‌کارهای مقابله با آن برمبنای تحلیل محتوای مضمونی خطبۀ قاصعۀ امام علی(ع)
نویسنده:
فتحیه فتاحی زاده ، صدیقه کاشفی ، محمد عترت دوست
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
انسان موجودی کمال طلب است و برای رشد خود نیاز به شناسایی موانع مسیرش دارد. ازجمله موانع بزرگ در مسیر دستیابی به کمال انسانی، شیطان است. عنایت به نقش شیطان در ضلالت انسان و توصیه‌های مکرر امام علی(ع) در این رابطه را میتوان در بلندترین و مهم‌ترین خطبهی امام علی(ع) مشهور به خطبهی قاصعه که پس از جنگ نهروان ایراد شده، جست‌وجو کرد. حضرت در این خطبه تلاش کرده‌اند تا ضمن تبیین ماهیت شیطان و ویژگی‌هایش، تصویر جامعی از مراحل نفوذ او در انسان و راهکارهای مقابله با آن ارائه کنند. بر این اساس در این پژوهش کوشش شده با استفاده از روش «تحلیل محتوا» و بهره‌گیری از فن «تحلیل مضامین کیفی»، مهم‌ترین مضامین و مؤلفه‌های مفهومی بیان شده در رابطه با شیطان را شناسایی کرده و ضمن استخراج مضامین اصلی و فرعی بیان شده پیرامون این موضوع، با استناد به کلام امام علی(ع) در خطبه قاصعه، به تبیین مؤلفه‌هایی ازجمله: بررسی واژه شیطان و ابلیس در خطبه، القاب شیطان، نمایندگان و تأییدکنندگان شیطان، گستره فعالیت شیطان، عوامل انزجار شیطان، راهکارهای شیطان برای فریب انسان، مراحل نفوذ شیطان، سرانجام نفوذ شیطان در انسان و تبیین راهکارهای اعتقادی و عملی بازدارنده از نفوذ شیطان بپردازیم. درنهایت با مبنا قرار دادن کلام امام علی(ع)، تلاش شده تا تصویری جامع از مقوله «شناخت شیطان» در این مقاله ارائه شود.
صفحات :
از صفحه 1 تا 34
سنت‌های اعتقادی در شیطان شناسی دوره متاخر بیزانس [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Richard P. H. Greenfield
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Adolf m Hakkert,
شیطان شناسی و شکار جادوگران در اروپای اوائل دوره مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Julian Goodare (editor), Rita Voltmer (editor), Liv Helene Willumsen (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: شیطان شناسی - مطالعه فکری شیاطین و قدرت های آنها - به تعقیب هزاران جادوگر کمک کرد. اما ایده‌های روشنفکری دقیقاً چگونه با پیگرد قانونی ارتباط داشتند؟ تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی از نگرانی های شیطان شناسان در سطح فکری انتزاعی باقی مانده است، در حالی که برخی از نگرانی های قضات منعکس کننده فرهنگ عامه است. این کتاب اهریمن شناسی و شکار جادوگر را با هم به ارمغان می آورد، در حالی که هر دو موضوع را در فرهنگ های منطقه ای خاص خود قرار می دهد. فصل‌های کتاب، که هر کدام توسط یک محقق برجسته نوشته شده‌اند، بیشتر مناطق اروپا، از اسکاندیناوی و بریتانیا گرفته تا آلمان، فرانسه و سوئیس، و ایتالیا و اسپانیا را پوشش می‌دهند. این کتاب با تمرکز بر سطوح مختلف فکری شیطان‌شناسی، از تفکر شیطان‌شناختی پیچیده گرفته تا توسعه ایده‌ها و ایده‌های شیطان‌شناختی خاص در محیط محاکمه جادوگران، بررسی کاملی از رابطه بین شیطان‌شناسی و شکار جادوگر ارائه می‌کند. شیطان شناسی و شکار جادوگران در اروپای مدرن اولیه برای همه دانشجویان و محققان تاریخ شیطان شناسی، شکار جادوگران و اروپای مدرن اولیه ضروری است.
فریب سمت تاریک: شیطان و شیطان شناسی غربی در فرهنگ عامه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher H. Partridge, Eric S. Christianson (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: شیاطین، شیاطین، ارواح و خون آشام ها در سراسر فرهنگ رایج غرب در فیلم، موسیقی و ادبیات حضور دارند. اهمیت مذهبی آنها اخیراً مورد بررسی قرار گرفته است. «دلسوز تاریکی» کار برخی از مهم‌ترین و خلاق‌ترین دانشمندان در زمینه مطالعات کتاب مقدس و مذهبی را گرد هم می‌آورد. این مقالات شیطان شناسی را در فرهنگ عامه از طیفی از دیدگاه ها بررسی می کنند: شیطان پرستی در موسیقی معاصر. رابطه سرود و فیلم ترسناک; حرفه هانیبال لکتر؛ نمایش شیطان در فیلم‌های مربوط به مسیح. و انحراف معنوی در داستان های هری پاتر. این جلد تازه و نوآور مورد توجه دانشجویان علوم دینی و الهیات و همچنین ادبی و فرهنگ عامه خواهد بود.
  • تعداد رکورد ها : 23