جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
دین و ارزش ها از دیدگاه کانت و فیلسوفان نو کانتی
نویسنده:
طیبه ماهروزاده
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
کانت عقل را به عقل نظری و عقل عملی تقسیم کرده است. او در عقل عملی، به تاسیس نظامی اخلاقی همت گمارد که بنیان آن بر قضایای اخلاقی پیشینی استوار بود. کانت با تقسیم عقل به نظری و عملی حیطه ی دانش را از ارزش جدا ساخت. ادیان الهی و برخی از فلاسفه ی اخلاق، دین را مقدم بر اخلاق دانسته و اخلاق را بر پایه ی دیانت استوار ساخته اند؛ در حالی که کانت تلاش نمود تا دین را بر پایه ی اخلاق استوار سازد و بنیاد دین را از الهیات به اخلاق، و از عقاید به رفتار تغییر دهد. با ارائه ی نظریات کانت، دین از حوزه ی استدلال بیرون رفت و صرفا از سنخ اخلاق به شمار آمد. بدین سان، زمینه ی لازم برای جدائی دیانت از علم و نیز جدائی دین از شئون مختلف اجتماعی فراهم شد. در میان فیلسوفان نوکانتی، ویندل باند ارزش ها را اساسی ترین مسئله در فلسفه می دانست. وای هین گر معتقد است آن چه برای ما ارزش مند است، در عالم واقع بی اهمیت است. هوف دینگ درباره ی واقعیت نهائی تردید دارد، اما آدمی را به تحقق بخشیدن ارزش ها می خواند. کوهن و دیگر فیلسوفان مکتب ماربورگ به نظریه ی حلولی که بر اساس آن دین و اخلاق یکی شناخته می شود، باور دارند. چنین دیانتی، قاعدتا، یا بدون خدا است و یا خدائی دارد که بیش از یک مفهوم نمی تواند باشد؛ یعنی دین تهی از باورهای متعالی.
بررسی توصیف عملگرایانه دین در فلسفه کانت و ابن سینا
نویسنده:
مهرداد امیری, حبیب حاتمی کن کبود, حسین فلاحی اصل
نوع منبع :
مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
بیان ضرورت وجود دین با تکیه بر وجه عملگرایانه ی آن از جمله شیوه های ایجاد ارتباط میان فلسفه و دین است. کانت به عنوان یکی از برجسته ترین فیلسوفان مدرن در مقابل نگاه نظری به دین با تاکید بر وجه عملی آن، دین را در امتداد اخلاق بررسی و با برشمردن وجوه مختلف ادیان آنها را تفکیک نموده و در نهایت با تکیه بر غیرشناختی، اعتدالی و عملی بودن دین معتقد است دین واقعی در رفتار، عمل و اجرای قوانین اخلاقی است . ابن سینا نیز به عنوان یکی از برجسته ترین فیلسوفان مسلمان در بسیاری از آثارش با تاکید بر جنبه ی عملیاتی دین در جامعه آن را به عنوان عنصری اساسی در حفظ عدالت ، انسجام و هماهنگی در جامعه و روابط اجتماعی تلقی و آن را تحقق عینی فیضی می داند که از جانب خداوند به نبی رسیده و ایشان آن را بر مردم ابلاغ نموده تا بدان وسیله هم سعادت دنیوی و هم سعادت اخروی را برای آنان تضمین کند جستار پیش رو در نظر دارد با نگاهی تحلیلی- توصیفی با تکیه بر وجوه برجسته ی عملی دین در تفکر کانت و ابن سینا به تبیین دیدگاه آنان در این حوزه پرداخته و وجوه اشتراک و افتراق آنان را در این حوزه معرفی نماید.
عرفی شدن دین در تفکر اخلاقی کانت
نویسنده:
رحیم دهقان سیمکانی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
ایمانوئل کانت با محدودساختن تمامیت دین در حوزه اخلاق، قرائتی عرفی شده از دین ارائه کرده و معتقد است که نیاز انسان ها به داشتن سلوک اخلاقی، آنان را متوجه دین و خدا کرده است. ایشان با نگاهی تک بعدی، ابعاد شریعتی، کلامی، مناسکی و... را در بعد اخلاقی دین جمع کرده و قلمروی دین را به شکل چشم گیری محدود کرده است. در دین اخلاقی کانت، پرستش، الهیات، مناسک و کلیسا جایی ندارد و این، به معنای فروکاهی جایگاه دین یا به تعبیری، «عرفی شدن دین» است. در این مقاله ضمن تبیین اندیشه های اخلاقی کانت، عناصری را بررسی می کنیم که در نظام فکری او به عرفی شدن دین یا افول دین از جایگاه حقیقی خود منجر شده است.
کانت و الهیات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Pamela Sue Anderson (پاملا سو اندرسون) , Jordan Bell (جردن بل)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این عنوان مقدمه ای است بر تأثیر عقاید کانت بر الهیات و پاسخ از الهیات. به طور گسترده تأیید می شود که فلسفه کانت تأثیر عمده ای بر الهیات داشته است. با این حال، به دلیل گستردگی و پیچیدگی نظام فلسفی کانت، الهی‌دانان و اخلاق‌شناسان معاصر تمایل دارند از نوشته‌های واقعی او دوری کنند و غالباً درک نادرستی از ایده‌های اصلی او درباره عقل، اخلاق و دین نشان می‌دهند. اندرسون و بل قصد دارند کانت را دوباره در دسترس نسل های جدید دانشجویان قرار دهند و دانشگاهیان قرن بیست و یکم را برای بازگشت به عقلانیت روشنگری به چالش بکشند. «کانت و الهیات» در کتاب «نقد عقل محض، مبانی متافیزیک اخلاق و نقد عقل عملی» و همچنین «دین در مرزهای عقل صرف» کانت نگاهی تازه به آزادی، شر و خودمختاری انسان دارد. و «پاسخی به سؤال: روشنگری چیست؟»، نشان می‌دهد که چگونه این متون اصلی می‌توانند بحث‌ها را درباره طیفی از موضوعات از جمله رستگاری، برزخ، مناسک و نقش عقل برای دینداران امروزی آگاه کنند. مجموعه «فلسفه و الهیات» به فیلسوفان اصلی می پردازد و ارتباط آنها با اندیشه الهیات و نیز پاسخ الهیات را بررسی می کند.
مفهوم خدا در فلسفه کانت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sachidanand Prasad (ساچیدانند پراساد)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
دینِ اخلاقیِ کانت [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Allen W. Wood (آلن دبلیو وود)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Cornell University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در دین اخلاقی کانت، آلن دبلیو وود استدلال می کند که آموزه کانت در مورد باور دینی اگر با بهترین تفکر انتقادی او سازگار باشد و در واقع، استدلال های اخلاقی - همراه با ایمانی که آنها را توجیه می کنند - بخشی جدایی ناپذیر از فلسفه انتقادی کانت است. . وود نشان می‌دهد که دیدگاه حساس دینی کانت به جهان شایسته است که در زمره بزرگترین مشارکت‌های فلسفی او به حساب آید. وود در بیان تفسیر خود از کانت، بیان روشنی از آنچه فیلسوف در استدلال خود برای اعتقاد به خدا و جاودانگی آشکار می‌سازد، ارائه می‌کند. او مفهوم کانت از اراده اخلاقی را دوباره بررسی می کند و از دکترین او در مورد عالی ترین خیر دفاع می کند. او استفاده کانت از ایمان اخلاقی را به عنوان یک معیار عقلانی برای دین در رابطه با ایمان کلیسایی، تجربه دینی و ادعای وحی الهی مورد بحث قرار می دهد. در نهایت، او ایده فیلسوف از شر رادیکال در طبیعت انسان را مورد بحث قرار می‌دهد و نظریه کانت را در مورد فیض الهی، همانطور که در کتاب او به نام Religion In the Limits of Reason در سال 1793 پیش‌بینی شده است، توسعه می‌دهد. وود معتقد است که افکار کانت درباره دین راه‌حل بزرگ فیلسوف است. به مشکلات دشواری که همگان باید با آن مواجه شوند و می تواند راهگشای هر تلاشی برای برخورد عقلانی با مسائل دینی باشد.
الهیات عقلانی کانت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Allen W. Wood
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آلن دبلیو وود در کتاب الهیات عقلانی کانت به بررسی دیدگاه کانت در مورد مفهوم خدا و تلاش برای نشان دادن وجود خدا می پردازد. او می نویسد، ما نمی توانیم درک کامل یا متعادلی از اندیشه کانت در مورد موضوعات دینی داشته باشیم، تا زمانی که تأملات او را که اغلب به شدت انتزاعی، مبهم و ظریف در رابطه با منشأ، محتوا و جایگاه عقلانی ما هستند، در نظر نگیریم. مفهوم موجود برتر. اهمیت این جنبه از اندیشه کانتی، به گفته وود، در اصالت آن، در تأثیر تاریخی آن، و در بینشی است که نسبت به سنت الهیات عقلانی در فلسفه قرون وسطی و مدرن ارائه می دهد. او معتقد است که این کتاب همچنین ابزاری برای درک کلیت کار کانت و دستیابی به درک مناسب از محتوای ایمان اخلاقی کانت فراهم می‌کند. نویسنده بر فصل کانت درباره عقل ایده‌آل یا ناب از نقد عقل محض تمرکز می‌کند و همچنین بحث می‌کند. سایر نوشته‌های کانتی (به‌ویژه سخنرانی‌های الهیات فلسفی، نقد داوری، و چندین مقاله پیشانتقادی کانت) که در آنها موضوع الهیات عقلانی برجسته است. این کتاب با مروری مختصر و ارزیابی انتقادی از تزهای نظری تر کانت، مکمل کتاب قبلی وود، دین اخلاقی کانت است.
کانت	و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Allen W. Wood (آلن دبلیو وود)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
دین و الهیات عقلی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Immanuel Kant (ایمانوئل کانت)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد برای اولین بار تمام نوشته های کانت در مورد دین و الهیات عقلی را در یک جلد جمع آوری می کند. این آثار در دوران درگیری بین کانت و مقامات پروس بر سر آموزه های دینی او نوشته شده است. زمینه تاریخی و پیشرفت این درگیری در مقدمه کلی جلد و در مقدمه مترجمان بر متون خاص ترسیم شده است. همه ترجمه‌ها جدید هستند به استثنای The Conflict of Faculties، که در آن ترجمه برای مطابقت با دستورالعمل‌های نسخه کمبریج بازبینی و بازنگری شده است.
  • تعداد رکورد ها : 9