جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
اندیشه اصلاح طلبان معاصر مرد مسلمان و تفاسیر مؤید برابری جنسیتی اسلام [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Adis Duderija: آدیس دودریا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تعدادی از مطالعات اخیر منتشر شده توسط محققان مسلمان با تفکر اصلاح طلب، ماهیت هنجاری آن را زیر سوال برده و بر نیاز به بازنگری در برخی از مفروضات اساسی و مدل های تفسیری حاکم بر نظریه ها و اخلاق سنتی حقوقی اسلامی تأکید کرده اند. به عنوان بخشی از این فرآیند، آنها بر لزوم توسعه هرمنوتیک جدید اسلامی تأکید کرده اند. یکی از عناصر اصلی در این ظهور هرمنوتیک جدید اسلامی، تولید تعداد فزاینده‌ای از آنچه من «مطالعه تأییدکننده برابری جنسیتی در مورد اسلام» می‌نامم است. آنچه که از دیدگاه نویسنده این مقاله بسیار جالب است، اگر نه جالب توجه است، این است که پژوهش در مورد تفاسیر اثباتی برابری جنسیتی از اسلام توسط دانشمندان مرد مسلمان با تفکر اصلاح طلب در سطوح بی سابقه ای از لحاظ تاریخی تئوریزه شده است که این همان چیزی است که این مطالعه به دنبال برجسته کردن آن است. . این مقاله به بررسی استدلال های سه محقق برجسته مرد اصلاح طلب مسلمان معاصر، اعم از شیعی و سنی، در توسعه تفاسیر اثباتی برابری جنسیتی از اسلام - نصر ابوزید، محسن کدیور، و خالد ابوالفضل می پردازد. تمرکز بر دانشمندان مرد در این مقاله عمدی است و به دنبال برجسته‌کردن اساسی‌ترین نکته و در واقع دلیل وجودی پشت آن است، یعنی تأکید بر حمایت بی‌سابقه‌ای که دانشمندان مرد مسلمان از توسعه تفاسیر فمینیستی از اسلام ارائه می‌کنند.
تفسیر فمینیستی دینی یهودی و اسلامی از کتب مقدس: آدم، زن و جنسیت [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
روث رودد: Ruth Roded
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: از دهه‌های 1970 و 1980، فمینیست‌های مذهبی یهودی و اسلامی - که از فمینیست‌های یهودی و مسلمان پیشین فاصله داشتند - به تفسیر مجدد روایات و آیات مشکل‌ساز و حتی زن‌ستیزانه در کتاب مقدس عبری و قرآن پرداختند. تحلیل تطبیقی ​​تفسیر فمینیستی آنها از داستان آفرینش، شباهت های قابل توجهی را در هدف، روش و حتی نتایج نشان می دهد. تفسیر مجدد فمینیستی مذهبی از عبارات موازی در کتب مقدس که جنسیت را تعریف می کنند - «او بر شما حکومت خواهد کرد» (پیدایش 3: 16) و «مردان مسئول (قوامون) زنان هستند» (قرآن 4:34) با روش شناسی های نوآورانه و پویا، همراه با پایه گذاری در «سنت» انجام شده است. با این حال، اصطلاح قوامون برای مسلمانان معاصر بسیار برجسته تر از یمشول برای یهودیان است. مفسران فمینیست دینی یهودی و اسلامی به مسائل زبانی، راهبردها، برخی روش ها و استفاده از منابع ثانویه مشابهی پرداخته اند، اما روش شناسی های ابداعی که آنها ایجاد کرده اند متفاوت است. در پایان، من برخی از تفاوت‌های بین مفسران فمینیست یهودی و اسلامی را در رابطه با پیشینه و محیط آنها و همچنین اهمیت داستان خلقت و عبارت جنسیتی برای زندگی آنها برجسته خواهم کرد. من همچنین به برخی نوآوری ها در روش های تفسیری و برخی از پیامدهای تلاش آنها اشاره می کنم.
پشیمان در قبرش: تأثیر کتاب «جنس دوم» سیمون دوبوار بر الهیات فمینیستی [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Carrie La Seur: کری لا سور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
کلمات به و برای خدا چگونه بر رفتار ما نسبت به یکدیگر تأثیر می گذارند؟ : آیا می توان این کلمات را تغییر داد تا به شکوفایی همه نوع بشر کمک کند؟ [پایان‌نامه انگلیسی]
نویسنده:
Margaret Metcalfe: مارگارت متکالف؛ استادان راهنما: Isherwood, Lisa ; King, Anna
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه انگلیسی: نقدهای فمینیستی-آزادی بخش بسیاری از کلمات سنتی به و برای الهی وجود داشته است. این نقدها شامل نگرانی از تأثیر این مجموعه کلمات بر رفتار بوده و خواستار تغییر واژگان سنتی شده است. این پایان نامه یک کاوش تئوریک قوی در مورد چگونگی رفتار کلمات به و برای تأثیر الهی، تجزیه و تحلیل مجموعه کلمات به و برای الهی مورد استفاده در متون مذهبی مجاز برای عشای ربانی در کلیسای انگلستان ارائه می دهد. اهمیت ایدئولوژی برجسته می‌شود، زیرا ایدئولوژی‌ها هم در استفاده از کلمات بیان می‌شوند و هم حفظ می‌شوند و از آنجایی که اعمال اجتماعی را ترویج می‌کنند. این پایان‌نامه با استفاده از روش‌شناسی فمینیستی-آزادی، از درک پردازش زبان برگرفته از روان‌زبان‌شناسی و فلسفه زبان ویتگنشتاین استفاده می‌کند تا آنچه در متون مطالعه موردی وجود دارد را آشکار کند و نشان دهد که چگونه این کلمات بر رفتار تأثیر می‌گذارند. این کتاب سهم الاهیات فمینیستی را در برجسته کردن ساختارهای دوگانه استفاده از زبان و راه هایی که این امر از طریق آن تأثیرگذاری از کلمات به و برای رفتار الهی را ممکن می سازد، دریافت کرده و پذیرفته است. بینش باتلر در مورد قانون اساسی ما در زبان از طریق مدلی از ارتباطات، هویت و روابط خوانده می شود تا نشان دهد که کلمات خطاب به دیگران و همچنین کلمات خطاب به خود، ظرفیت تشکیل هویت و روابط ما را دارند و بنابراین بر رفتار ما تأثیر می گذارند. برای مسیحیان، کلمات به خدا و برای خدا ما را در هویت ها و روابط می سازد و بر رفتار ما تأثیر می گذارد. علیرغم موانع متعدد برای تغییر از مجموعه کلمات سنتی، این پایان نامه پیشنهاد می کند که تغییر می تواند از طریق قادر ساختن جماعات به درک چگونگی عملکرد کلمات و از طریق استفاده از کلمات جدید برای الهی و برای بی ثبات کردن ایدئولوژی های مسلط و سرکوبگر از طریق بهره برداری از ضعف های ساختاری آنها ایجاد شود. امید این پایان نامه این است که سخنان به خدا و برای خداوند می تواند به شکوفایی همه نوع بشر کمک کند.
SPINNING IN HER GRAVE: SIMONE DE BEAUVOIR'S VOICE IN FEMINIST THEOLOGY
نویسنده:
CARRIE LA SEUR: کری لا سور
نوع منبع :
مقاله , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
مقایسه تطبیقی «منزلت زن» در الهیات فمینیستی و دکترین مهدویت
نویسنده:
هاشمی خدیجه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بی گمان، تفکر درباره زن، از سالیان دور مبدا بسیاری از گرایش ها و تفکرهای گوناگون شده که هر یک به گونه ای در پی ارایه بهترین دکترین در احیای منزلت زن به شمار می روند. این مقاله نیز از میان این دیدگاه ها دو دیدگاه شایع در الهیات غرب و اسلام را برگزیده و به بررسی تطبیقی آنها پرداخته است؛ الهیات فمینیستی در غرب و دکترین مهدویت در اسلام. مقاله، ابتدا به تبیین چیستی و چرایی آغاز الهیات فمینیستی پرداخته و در ادامه، به راه کارهای الهیات فمینیسم در منزلت بخشی به زنان اشاره نموده و پس از آن نیز نوع نگرش به زن در دکترین مهدویت را تبیین کرده است. در پایان نیز به مقایسه تطبیقی دست آوردهایی پرداخته که این دو تفکر برای زن امروز داشته اند که لاجرم تفکر برتر از میان این نگرش تطبیقی نمودار خواهد گشت.
صفحات :
از صفحه 221 تا 238
  • تعداد رکورد ها : 6