جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بررسی تطبیقی تواضع از نگاه خواجه عبدالله انصاری در «منازل السائرین» و بحیا‌بن ‌پاقودا در «الهدایة الی فرائض القلوب»
نویسنده:
سیدعلی مستجاب الدعواتی ، مجید صادقی حسن آبادی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
«تواضع» ازجمله فضایل برجسته اخلاقی در ادیان یهود و اسلام است که خواجه عبدالله انصاری (396-481ق) عارف مسلمان در «منازل السائرین» و بحیا‌بن ‌پاقودا عارف یهودی معاصر وی در «الهدایة الی فرائض القلوب» آن را از جمله ابواب سلوکی قرار ‌داده‌اند. یافته‌های این پژوهش که بر پایه مطالعات کتابخانه‌ای و با روش توصیفی‌ ـ تحلیلی صورت پذیرفته، نشان می‌دهد که این دو عارف با وجود اشتراک در تعریف «تواضع»، درباره جایگاه، شرح و چگونگی تقسیم‌بندی آن اختلاف دارند. خواجه «تواضع» را در جایگاه سی و هشتم از منازل یکصدگانه سلوکی به سوی توحید قرار داده، و حال آنکه ابن‌‌پاقودا آن را باب ششم از ابواب ده‌گانه به محبت الهی معرفی کرده است. خواجه که بنیان سلوکی خود را بر کتاب و نقل استوار ساخته، در بیان مختصر خود، تواضع را براساس درجه سالکان به سه درجه عامه، خاصه و خاص‌الخاص تقسیم نموده که در اولین گام با فروتنی در برابر علم شرعی و عمل تعبدی به احکام دین همراه است، اما ابن‌پاقودا در قالب بیانی مبسوط و متأثر از منابع اسلامی، با تأکید بر استفاده از سه منبع عقل، کتاب و نقل، علم شرعی را برای صاحبان تمییز کافی ندانسته و تواضع عام را نوعی ضعف نفس به شمار آورده است.
صفحات :
از صفحه 173 تا 190
بررسی تطبیقی مفهوم آرامش در معنویت اشو و عرفان اسلامی با تکیه بر منازل السائرین و مرصاد العباد
نویسنده:
نویسنده:ربابه لادانیان رودباری؛ استاد راهنما:محمدرسول ایمانی خوشخو؛ استاد مشاور :مسعود اسماعیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
چکیده :
مسئله ی اصلی در طرح این پژوهش پرداختن به موضوع آرامش در مکتب اشو (بهگوان شری راجنیش) به عنوان یکی از جنبش های نو ظهور معنوی و مقایسه ی آن با مفهوم آرامش در سنت عرفان اسلامی است. کار ما در این پژوهش بررسی مقایسه ای موضوع آرامش در مکتب معنوی اشو و سنت عرفان اسلامی و تبیین مبانی ،اصول و روش های کسب آرامش مبتنی بر این دو دیدگاه می باشد،با این هدف که وجوه مشترک و تمایز میان این دو دیدگاه و همچنین امتیاز هر یک بر دیگری روشن شود. از این رو در این طرح پژوهشی:1-روح وحدت کیهانی 2-تناسخ 3-انسان محوری به عنوان مبانی مکتب اشو و 1- توحید در ربوبیت 2- جهاد فی سبیل الله 3- طی مراتب ایمان به عنوان مبانی عرفانی مبحث سکینه مورد بحث قرار می گیرد. همچنین در بخش اصول و روش های کسب آرامش در معنویت اشو پنج اصل : 1-اصل عشق ورزی 2- اصل انکار نفس 3- اصل نفی ذهن 4- اصل توجه به درون و 5- اصل مراقبه مورد بررسی قرار می گیرد و در بخش عرفان اسلامی :1-تربیت ظاهر و قالب بر اساس قانون شریعت 2- تزکیه نفس بر اساس قانون شریعت 3- تصفیه دل مبتنی بر قانون طریقت 4- تحلیه روح بر قانون حقیقت بررسی می شود.
  • تعداد رکورد ها : 3