جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
از اخلاق دینی تا دین اخلاقی: بازشناسی و ارزیابی رابطه دین و اخلاق از منظر طه عبدالرحمن
نویسنده:
ابوالفضل سپاهی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نگاه معاصر,
چکیده :
بررسی مفهوم عقل یکی از کلیدی ترین مسائل در نظام فکری طه عبدالرحمن به شمار می رود. عبدالرحمن هم در نقد مدرنیته ی غربی، هم در نظریه ی تاسیسی مدرنیته ی اسلامی و هم در نظریه ی اخلاقی خود به نحو مبسوطی به گزارش و نقد تعریف های ارائه شده از عقل و نیز به تعریف جدید خود از آن می پردازد.
شناخت اخلاق دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Charles Mathewes
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
به نام خدا: خاستگاه‌های تکاملی اخلاق دینی و خشونت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Teehan(auth.), Michael Boylan(eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین یکی از قدرتمندترین نیروهایی است که در طول تاریخ بشریت جریان دارد، و اگرچه اغلب به عنوان نیروی خیر معرفی می شود، اما تأثیر آن اغلب خشونت آمیز و تفرقه انگیز است. این اثر تحریک‌آمیز، تحقیقات پیشرفته‌ای را از روان‌شناسی تکاملی و شناختی گرد هم می‌آورد تا به خوانندگان کمک کند تا ساختار روان‌شناختی اخلاق مذهبی و منشأ خشونت مذهبی را درک کنند. رویکردی اساساً جدید را برای تحلیل دین به شیوه‌ای معرفی می‌کند که برای خوانندگان عمومی قابل دسترسی است. بینش‌های روان‌شناسی تکاملی و شناختی را برای یهودیت و مسیحیت و متون آنها به کار می‌گیرد تا به درک منشأ خشونت مذهبی کمک کند. استدلال می‌کند که خشونت مذهبی ریشه در روانشناسی اخلاقی دین استدلال بحث برانگیز خود را با اشاره به حملات تروریستی 11 سپتامبر و واکنش تروریست ها و رئیس جمهور به حملات نشان می دهد. راهکارهایی را برای شروع مقابله با جنبه های تفرقه افکن دین پیشنهاد می کند.درباره نقش دین و نقد دینی در جهان معاصر بحث می کند. برای موضعی بدبینانه نسبت به اقتدار اخلاقی دین استدلال می‌کند، در حالی که افراط و تفریط «آتئیست‌های جدید» را به دلیل ناکامی در قدردانی از کمک‌های اخلاقی دین مورد انتقاد قرار می‌دهد. جوایز افتخاری، 2010، محتوای جوایز نثر: فصل 1 تکامل اخلاق (صفحات 9-42): فصل 2 تکامل ادیان اخلاقی (صفحات 43-71): فصل 3 اخلاق دینی تکاملی: یهودیت (صفحات 72-103): فصل 4 اخلاق دینی تکاملی: مسیحیت (صفحات 104-143): فصل 5 دین، خشونت، و ذهن تکامل یافته (صفحات 144-179): فصل 6 دین در حال تکامل (صفحات 180-219):
فضایل مسیحی در عمل پزشکی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Edmund D. Pellegrino, David C. Thomasma, David G. Miller
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Georgetown University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: متخصصان مراقبت های بهداشتی مسیحی در جامعه سکولار و کثرت گرای ما اغلب با عدم اطمینان در مورد جایگاه ایمان مذهبی در عمل پزشکی امروزی مواجه هستند. این کتاب از طریق بررسی یک اخلاق مبتنی بر فضیلت، دیدگاهی الهیاتی از اخلاق پزشکی را پیشنهاد می‌کند که به پزشک مسیحی کمک می‌کند تا ایمان، عقل و وظیفه حرفه‌ای را با هم آشتی دهد. ادموند دی. پلگرینو و دیوید سی. توماسما تاریخچه فضیلت را در اندیشه اخلاقی دنبال می‌کنند و بحث‌های کنونی را درباره جایگاه اخلاق فضیلت در اخلاق زیستی معاصر بررسی می‌کنند. پیشنهاد آنها بین اخلاق الهیاتی مبتنی بر فضایل ایمان، امید و خیریه با اخلاق پزشکی معاصر بر اساس اصول خیرخواهی، عدالت و خودمختاری تعادل برقرار می کند. نتیجه یک نظریه اخلاق بالینی است که بر فضیلت نیکوکاری متمرکز است و در تصمیمات اخلاقی عملی آشکار می شود. با استفاده از اصول اخلاق زیستی مسیحی، نویسندگان به مسائل تفرقه‌انگیز امروزی در پزشکی می‌پردازند. برای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و همه کسانی که در زمینه های اخلاق و دین دخیل هستند، این جلد نشان می دهد که چگونه ایمان و عقل می توانند ترکیب شوند تا بهترین رابطه شفابخش ممکن را بین متخصص مراقبت های بهداشتی و بیمار ایجاد کنند.
راهنمای بلک ول برای اخلاق دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
William Schweiker
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این همراه که توسط دانشمندان مشهور بین المللی نوشته شده است، آموزه های اخلاقی ادیان جهان را ترسیم می کند، و همچنین مسیرهای جدیدی را برای کار در زمینه اخلاق دینی ترسیم می کند. اکنون در جلد شومیز موجود است، این منبع غنی برای درک آموزه‌های اخلاقی و اعمال ادیان جهان است، شامل بحث‌های مفصل درباره مسائل نظریه اخلاقی است. مذاهب چینی و ادیان آفریقایی روش‌هایی را که ادیان منابعی را برای پرداختن به چالش‌های اخلاقی کنونی در زمینه‌هایی مانند بوم‌شناسی، اقتصاد، پویایی جهانی، جنگ مذهبی، حقوق بشر و موضوعات دیگر فراهم می‌کنند، مقایسه می‌کند.
دیدگاه‌های دینی درباره اخلاق زیستی و حقوق بشر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joseph Tham, Kai Man Kwan, Alberto Garcia (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به موضوع خاردار حقوق بشر در فرهنگ ها و مذاهب مختلف به ویژه در پرتو مسائل اخلاق زیستی می پردازد. در این کتاب، کارشناسانی از مسیحیت، یهودیت، اسلام، بودیسم، دائوئیسم، هندوئیسم و ​​کنفوسیوس به تنش میان سنت‌های مذهبی خود و ادعای جهانی بودن حقوق بشر می‌پردازند. تضاد شرق و غرب به ویژه در رابطه با حقوق بشر مشهود است. برخی از نویسندگان، زبان حقوق بشر را بیش از حد فردگرایانه می‌دانند و برای مذاهب اصلی که خود به تنهایی وجود ندارد، اما معمولاً در شبکه‌ای از روابط و وظایف نسبت به خانواده، دوستان، جامعه دینی و جامعه غوطه‌ور است، بیگانه است. آیا گفتمان حقوق بشر یک آرمان لیبرال عمدتاً غربی است که در اخلاق زیستی به معنای خودمختاری و انتخاب آزاد ترجمه شده است؟ در جوامع دموکراتیک امروزی، قوانینی برای حمایت از افراد و جوامع در برابر برده داری، تبعیض، شکنجه یا نسل کشی تدوین شده است. با این حال، به نظر می رسد مشخص نیست در چه لحظه ای حقوق جهانی جایگزین احترام به تنوع فرهنگی و کثرت گرایی می شود. این مجموعه مقالات طیفی غنی از مواضع را در میان ادیان مختلف نشان می دهد، زیرا آنها با مسائل فزاینده اخلاق زیستی و حقوق بشر در دنیای مدرن روبرو هستند. این کتاب برای علاقه مندان به بحث های معاصر در زمینه اخلاق دینی، حقوق بشر، اخلاق زیستی، تنوع فرهنگی و چندفرهنگی در نظر گرفته شده است.
راهنمای بلک ول برای اخلاق دینی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
edited by William Schweiker.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‏‫‭Malden, MA‏‫‭: Blackwell Pub.‏‫‭,
اخلاق دینی در جان هنری نیومن: هرمنوتیک تخیل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gerard Magill (auth.) (جرارد ماگیل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب بررسی نظام مند اخلاق دینی در آثار جان هنری نیومن (1801-1890) است. این اثر دیدگاه‌های مورد بحث نیومن در مورد وجدان و رضایت را در نظر می‌گیرد و درک او از قانون اخلاقی و رابطه آن با توسعه دکترین اخلاقی در سنت کلیسا را ​​تحلیل می‌کند. نویسنده با ادغام معرفت‌شناسی دینی و روش الهیات نیومن، هرمنوتیک تخیل را در تصمیم‌گیری اخلاقی بررسی می‌کند: تخیل ما را قادر می‌سازد واقعیت پیچیده را به شیوه‌ای عملی تفسیر کنیم، باور را با عمل مرتبط کنیم. این تحلیل، گفتمان فلسفی و دینی را پل می زند و سه مقوله مرتبط را مورد بحث قرار می دهد. اولین مورد به تعهد نیومن به حقیقت و قداست می پردازد که به موجب آن او قلمرو دکترین را با قلمرو نجات پیوند می دهد. دسته دوم مبانی نظری اخلاق دینی را در نظر می گیرد و دسته سوم هرمنوتیک تخیل نیومن را بررسی می کند تا دیدگاه او را در مورد قوانین اخلاقی، وجدان اخلاقی و سنت کلیسا به عنوان مبانی عملی اخلاق دینی روشن کند. نویسنده توضیح می دهد که چگونه عقل سکولار در تشخیص اخلاقی می تواند اهمیت دینی را برانگیزد. در نتیجه، سنت کلیسا باید آموزه‌ها را توسعه دهد و با پذیرش تجارب در حال ظهور و تغییرات فرهنگی، تقدس را تقویت کند. جان هنری نیومن یک شخصیت بسیار بحث برانگیز بود و نوشته‌های روشنگر او امروزه همچنان بر دانش‌آموزان به چالش کشیده و تأثیر می‌گذارد. این کتاب کمک قابل توجهی به آن بورسیه است و تجزیه و تحلیل و ادبیات آن راهنمای تحقیق مفصلی برای فارغ التحصیلان و دانش پژوهان است.
سخنرانی «ما و بحران اخلاق دینی»
سخنران:
احسان شریعتی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
معنای اینکه همه چیز دین، از حجاب و شعائر و ..، را رسمی و تحمیلی کرده‌ایم، اینست که جامعه دینی‌تر شده‌است؟! نه، امروز جامعهٔ ایران غیردینی‌تر از جامعهٔ پیش از انقلاب شده‌است ! 🔹(در الهیات «غیرسلبی»)، سطح امر قدسی چنان پله به پله نزول پیدا می‌کند که در نهایت «گشت ارشاد» خود را نمایندهٔ خدا در برابر خلق می‌نامد ! 🔸در شرایط دموکراسی چون رشد رذیلت و فضیلت‌ ممکن و آزاد است، به‌تعبیر فارابی، امکان رشد «فضیلت‌»های بزرگ هم هست ... 🔹باید به دنبال راهی بود که دین بجای آن‌که در برابر آزادی و عدالت و پیشرفت جامعه بایستد، خود پشتوانهٔ اخلاقی و گشایندهٔ این راه شود ...
  • تعداد رکورد ها : 9