جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
خود و دیگری: مقالاتی درباره فلسفه دین قاره ای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Eugene Thomas Long (یوجین توماس لانگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer ,
کلیدواژه‌های اصلی :
فناوری و فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Lewin (دیوید لوین)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge Scholars Publishing ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در صد سال گذشته شاهد پیشرفت تکنولوژی غیرقابل تصوری بوده ایم که همه جنبه های زندگی بشر را متحول کرده است. با این حال، به نظر می‌رسد که ما نمی‌توانیم ناراحتی عمیقی از جهت‌گیری فناوری مدرن و برادران ایدئولوژیک آن، سرمایه‌داری جهانی و مصرف انبوه ایجاد کنیم. فیلسوفانی مانند مارکوزه، بورگمن و به‌ویژه هایدگر، تحلیل‌های مهمی از جامعه تکنولوژیک ایجاد کرده‌اند، با این حال دیوید لوین در این کتاب استدلال می‌کند که ایده‌های آن‌ها یا به واسطه بافت سکولارشان، یا با برداشت محدودی از دین که اجازه می‌دهند، محدود مانده است. این مطالعه خواننده را در مسیرهای تازه شکل‌گرفته فلسفه فناوری راهنمایی می‌کند و استدلال می‌کند که در جایی که این مسیرها به طور ناگهانی به پایان می‌رسند، یک گفتمان دینی برای بیان نگرانی‌های نهایی لازم است که کنش فناورانه را هدایت می‌کنند. این امر مستلزم تعمق در بینش مرکزی بسیاری از سنت‌های دینی است که به معنای نهایی، ما نمی‌دانیم چه می‌کنیم. اذعان به اینکه نمی دانیم چه می کنیم، اولین گام به سوی الهیات فناوری است که از بینش هایی از سنت الهیات عرفانی و همچنین از تحولات اخیر در فلسفه دین قاره ای استفاده می کند.
 آینده فلسفه دین قاره ای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Crockett, Clayton; Putt, B. Keith; Robbins, Jeffrey W
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Indiana University Press ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آینده فلسفه دین قاره ای چیست؟ این مقالات آینده‌نگر به متفکران و جنبش‌های جدیدی می‌پردازد که از زمان نسل دریدا، دلوز، فوکو، و لویناس برجستگی پیدا کرده‌اند و این که چگونه فلسفه دین قاره‌ای را در سال‌های آینده تغییر خواهند داد. آنها به راه‌هایی نگاه می‌کنند که مفاهیمی مانند آزادی، حاکمیت و پسااستعمار این نسل جدید را با الهیات سیاسی و مسیرهای فکری جدیدی که در پی رئالیسم نظری و یافته‌های اخیر در علوم اعصاب و روان‌شناسی تکاملی گشوده شده است، درگیر کرده است. خوانندگان مسیرهای جدیدی را در این حوزه چالش برانگیز و مهم تحقیق فلسفی کشف خواهند کرد.
پس از پساسکولار و پست مدرن: مقالات جدید در فلسفه دین قاره ای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony Paul Smith; Daniel Whistler
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge Scholars Publishing ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: فلسفه دین قاره ای به مدت دو دهه تحت سلطه تفکر پست سکولار و پست مدرن بوده است. این جلد پیشتازانی از محققان را گرد هم می‌آورد تا بپرسند پس از پست سکولار و پست مدرن چه می‌آید، یعنی اکنون فلسفه دین قاره‌ای چیست؟ در برابر انقیاد فلسفه به الهیات، پس از پست سکولار و پست مدرن: مقالات جدید در فلسفه دین قاره ای استدلال می کند که فلسفه دین یا باید خود را از هنجارهای الهیاتی رها کند یا به شیوه جدیدی از تفکر تبدیل شود تا بتواند با چالش هایی که دین ارائه می کند، مقابله کند. برای زمان ما این مقالات، ارتدکسی جدیدی را پیشنهاد نمی‌کنند، بلکه با بازپس‌گیری شیوه‌ای از فلسفه دین که بازیابی می‌کند و از بینش‌های سنت کاملاً مدرن فلسفه قاره‌ای استفاده می‌کند، زمینه را برای بحث‌های جدید فراهم می‌کند، و با چالش بازاندیشی سکولار در پرتو رویداد پساسسکولار، و خواستار حرکت از تفکر کاملاً انتقادی به تفکر نظری است تا آنچه را که فلسفه می‌تواند انجام دهد، آزمایش کند. این مجموعه مقالات برای هر کسی که علاقه مند به رابطه بین فلسفه و الهیات، مسائل سیاسی در مورد دین و آنچه که فلسفه نظری قاره ای معاصر باید به فلسفه دین اضافه کند، ضروری است.
خدا، مرگ و زمان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(امانوئل لویناس)Emmanuel Levinas , (بتینا برگو)Bettina Bergo
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب شامل رونوشت‌هایی از دو دوره سخنرانی است که لویناس در سال‌های 1975-1976، آخرین سال حضورش در سوربن، ارائه کرد. آنها برخی از فراگیرترین مضامین اندیشه او را پوشش می‌دهند و در زمانی نوشته شده‌اند که او به‌تازگی مهم‌ترین و دشوارترین کتاب خود را منتشر کرده بود، به غیر از وجود یا فراتر از ذات. هر دو دوره موضوعات مرتبط با موضوعی که در قلب اندیشه لویناس قرار دارد را دنبال می کنند: رابطه اخلاقی. پیش‌گفتار و پس‌گفتار، سخنرانی‌ها را در چارچوب کار او به‌عنوان یک کل قرار می‌دهد و این تصویر منحصربه‌فرد از لویناس متفکر و معلم را کامل می‌کند. سخنرانی ها به سه دلیل برای درک کامل لویناس ضروری هستند. نخست، او در پی آن است که اندیشه خود را با وضوح و شدتی کاملاً متفاوت از آثار مکتوب خود برای مخاطبان دانشجو توضیح دهد. دوم، مضامین خدا، مرگ و زمان نه تنها برای لویناس حیاتی هستند، بلکه او را به مقابله با رفتار فیلسوفان اصلی سنت بزرگ قاره ای سوق می دهند. بنابراین، بحث های او درباره گزارش های هایدگر، هگل و بلوخ از مرگ، اندیشه لویناس را در زمینه وسیع تری قرار می دهد. ثالثاً، مفاهیم اساسی که لویناس به کار می‌برد، مفاهیم «غیر از هستی» به جای کلیت و بی‌نهایت اولیه است: صبر، وسواس، جانشینی، شاهد، ضربه روحی. به رسمیت شناخته می شود که جایگاه نهایی لویناس به عنوان یک فیلسوف ممکن است به ارزیابی او از این اصطلاحات بستگی داشته باشد. این سخنرانی‌ها مقدمه‌ای عالی برای آنها ارائه می‌کند که نشان می‌دهد چگونه به طیف وسیعی از مسائل فلسفی سنتی کمک می‌کنند.
نشست «فلسفه دین: تحلیلی یا قاره‌ای؟»: فلسفه اسلامی به فلسفه دین تحلیلی نزدیک است
سخنران:
فاطمه توفیقی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فاطمه توفیقی شرح داد: فلسفه اسلامی به فلسفه دین تحلیلی نزدیک است. عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: از آنجا که فلسفه اسلامی به مسائل کلاسیک می‌پردازد، در آن بیشتر به فلسفه دین تحلیلی نزدیک هستیم تا فلسفه دین قاره‌ای، ولی در فلسفه مدرن اسلامی به سخنانی که فلاسفه قاره‌ای می‌گویند نزدیک می‌شویم.
نشست «فلسفه دین؛ تحلیلی یا قاره‌ای؟»: تفاوت فیلسوفان آمریکایی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی چیست؟
سخنران:
حمیدرضا آیت‌اللهی
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
بررسی سه رویکرد در فلسفۀ دین
نویسنده:
مرتضی رضایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه باقر العلوم,
چکیده :
مطالعات فیلسوفانه دربارۀ دین پیشینۀ بسیار طولانی و قدمتی به اندازۀ خود فلسفه دارد، ولی اصطلاح «فلسفۀ دین»[1] و نگارش کتاب‌ها و مقالات با این عنوان پدیده‌ای نسبتاً نو و متعلق به دوران مدرن است. فلسفۀ دین یکی از پرتحرک‌ترین حوزه‌های پژوهش فلسفی در دورۀ معاصر است. با اینکه این دانش مقیّد به فلسفه یا دینی خاص نیست، اولاً، فلسفۀ دینِ رایج در دامان مسیحیت پدید آمده و بالیده است، و عمدتاً تحت تأثیر این دین قرار دارد و، ثانیاً، این دانش مبتنی بر فلسفه‌های موجود در مغرب‌زمین، به‌ویژه فلسفۀ تحلیلی، است. با این حال، امکان پژوهش فلسفی در حوزۀ سایر ادیان، از جمله اسلام، و مبتنی بر دیگر نظام‌های فلسفی نیز وجود دارد. به همین رو، شایسته بلکه لازم است که فلسفۀ دین اسلامی نیز ناظر به محتوای این دین سترگ و متکی بر فلسفۀ قویم اسلامی پدید آید تا استحکام و اتقان اسلام و برتری آن بر سایر ادیان بیش از پیش نمایان شود و زمینۀ پاسخگویی به شبهات پیرامون آموزه‌های آن فراهم گردد. سؤال اصلی تحقیق پیش رو این است که اهمّ رویکردهای موجود یا قابل تأسیس در فلسفۀ دین کدام‌اند؟ این تحقیق به روش توصیفی ـ تحلیلی به سامان رسیده است
صفحات :
از صفحه 31 تا 56
  • تعداد رکورد ها : 9