جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی مقایسه‌ای زبان سیاسی فارابی و نظام زبانی جمهوری اسلامی ایران
نویسنده:
پدیدآور: عابدین اسفندیاری ؛ استاد راهنما: طهماسب علیپوریانی ؛ استاد مشاور: محمد ابوالفتحی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
فارابی یکی از فلاسفه بزرگ جهان اسلام است که متاثر از اندیشه فلاسفه یونان باستان نظیر افلاطون و ارسطو می باشد . در نتیجه نظام اندیشه او از یک ساخت زبانی بر پایه دو مشرب وحیانی و فلسفی بهرمند می باشد ؛ از طرف دیگر با یک فاصله زمانی تقریبا هزار ساله شاهد بنیانگذاری یک نظام سیاسی-دینی درایران بنام جمهوری اسلامی هستیم که اساسا برگرفته ازاندیشه فقهی-کلامی امام خمینی واندیشمندانی چون مرتضی مطهری و امثال ایشان می باشیم. لذا دراین تحقیق تلاش شده است هم زبانی های این دو نظام فکری دست کم در مولفه هایی نظیر سعادت ، عدالت ،مدینه فاضله و ریاست مدینه فاضله را به طور مقایسه ای بررسی و ساخت زبانی و مشرب فلسفی (عقلی) نظام فلسفی جمهوری اسلامی را در کنار مشرب کلامی، فقهیان نشان دهیم.
گفتمان زن در شیعه و سلفیه و دلایل تحول آن در گفتمان شیعه
نویسنده:
حسین ناوشکی ، محمد ابوالفتحی ، طهماسب علی پوریانی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
هدف ما در این پژوهش بررسی چرایی تحول و عدم تحول وضعیت زنان در دو گفتمان سلفی و شیعه می باشد. ما در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل گفتمان لاکلا و موفه نشان خواهیم داد که اگرچه در گفتمان سنتی شیعه همانند دیگر گفتمان‌های سنتی اسلامی زنان دارای جایگاه فرودست‌تری نسبت به مردان برخوردار بودند اما گفتمان شیعی با استفاده از نهاد اجتهاد توانست در وضعیت زنان تحول ایجاد نماید و بسیاری از نابرابری‌های موجود بین زن و مرد را از بین ببرد. این گفتمان شیعی توانست بسیاری از دال‌های گفتمان مدرن همچون آزادی، برابری، حق مشارکت و ... را حول دال مرکزی عفاف گردآوری و در درون خود جذب نماید و از این طریق به معنادهی مجدد به این دال‌ها بپردازد بر این اساس زنان در گفتمان جدید شیعه بسیاری از حقوق همچون حق آزادی، مشارکت، برابری، و ... را همچون مردان برخوردار گشتند و معانی این دال‌ها نیز دچار تغییراتی گشت به عنوان مثال منظور از آزادی، آزادی است که با عفاف منافاتی نداشته باشد.تحولی عظیم در حوزه زنان ایجاد نماید ولی گفتمان سلفی به دلیل دال‌های آن نتونست به این مهم دست یابد.
  • تعداد رکورد ها : 2