جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
عبودیت از منظر قرآن و روایات
نویسنده:
سیمیندخت شاکری ، ملیحه سادات زال مستخاصه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
انسان خلق شده تا بندگی کند، خداوند و عظمتش را بی واسطه دریابد، در صفحه‌ی روزگار خود را از هرگونه قید و شرطی آزاد سازد، خویش را در محضر حق دیده و از طمع و افت‌های راه دوری جوید. مصادیق بندگی همانا عبادات است و شامل نماز، روزه، جهاد، حج، خمس، زکاه، امر به معروف و نهی از منکر، تولی و تبری است. مسلمان باید آنها را سرلوحه‌ی واجبات خود دانسته و به آن‌ها یقیناً عمل کند. باید از ابزار و اسباب عبودیت و بندگی که اولین قدم توبه است بهره جوید و سپس، شکر، نعمت، صبر، ذکر، توسل، دعا، توکل، اخلاص، رضای حق، تقوی، سجده و.... بهره جسته و اعمالش را به این اسباب مزین کند. از هر گونه آفت و موانع راه که سر منشاء آن هوی نفس است و سپس ابزارهایی چون، بخل، کبر، عجب، حسد، غضب، ریا، شرک، اصرار بر گناه، عدم ولایت.... را در بر می‌گیرد، بیزاری جسته، آن گاه در این فراز و نشیب به علاج بیماری پرداخته و با کمک ائمه اطهار (ع) و معصومین بتوان به سر منزل مقصود که همان کمان انسان و عبودیت است در نزد باری تعالی رسید.
صفحات :
از صفحه 84 تا 99
قرآن و شهامت بیان عقیده
نویسنده:
مجتبی پورجعفری,احمد حسنی رنجبر,سیمین دخت شاکری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
ترجمه و تحقیق بخشی از تفسیر شبر (سوره های مائده و انعام)
نویسنده:
زهرا نادری سمیرمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله حاصل پژوهشهایی در زمینه ترجمه و تحقیق تفسیر سوره مبارکه مائده و انعام از کتاب «تفسیر القرآن الکریم» نوشته مرحوم سید عبدالله شبر معروف به «تفسیر الوجیز» می باشد. تفسیر وی به سبب بیان جان کلام که در عین حال احاطه و شمول معارف وسیع شریعت را دربر می گیرد و اهتمام و عنایت مفسر به روایات ائمه (ع) و احیانا استناد به آیات دیگر و شأن نزولات بعلاوه آراء وارده در زمینه های تفسیر و قرائت حائز اهمیت می باشد. جهت سهولت استفاده طالبان و حفظ امانت در ترجمه سعی بر عدم تغییر اسلوب اصل تفسیر بوده و در بیان آیات به ذکر تعلیقات، با استفاده از منابع تفسیری و روایی ، در پاورقی بسنده شده است.
بررسی توقیعات امام مهدی(عج)
نویسنده:
لاله جعفر زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پژوهش شامل موارد ذیل است: تاریخ زندگانی امام مهدی (ع)، فلسفه و چگونگی پیدایش توقیعات، مدارک و اسناد توقیعات در کتب روایی، بررسی موضوعات و مضامین توقیعات شامل مباحث اعتقادی، صدور توقیعات در پاسخ مسائل فقهی، پیش گویی از امور مخفی، نهان بینی و اخبار از غیب، پاسخ به درخواستهای مختلف شیعیان، وظایف و تکالیف شیعیان برای امور مختلف، صدور توقیعات به جهت دفع خطر از شیعیان، افشای تزویر گمراهان، منحرفان و مدعیان دروغین نیابت و وکالت لعن و تکذیب آنها بوسیله صدور توقیعات، نصب و تایید نواب و وکلا، دعای حضرت برای شیعان و یارانشان و برگزیده ای از توقیعات شریفه حضرت صاحب الامر
بررسی ضرورت اعتقاد به مهدویت در زندگی فردی و اجتماعی شیعه از دیدگاه قرآن و حدیث
نویسنده:
فاطمه لباف
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این رساله تلاش شده ضمن بیان اصالت و جایگاه و ابعاد گسترده این اعتقاد، زوایای شناخت حضرت مهدی (عج) و وجوه معرفت و موالات به آن حضرت، با نگرشی تاثیرگذار بر زندگی فردی و اجتماعی شیعه ترسیم گردد. بر پایه چنین نگرشی، شیعیان وظیفه دارند با باور صحیحی از مفاهیم اساسی این اعتقاد، و وظایف خود در عصر غیبت، با انتظاری سازنده، زمینه ظهور آن حضرت را مهیا نمایند، و یا محوریت بخشیدن به این باور راستین خود، در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، تحقق وعده بزرگ خداوند را بطور ناگهانی در اولین جمعه ای که فرا می رسد، به اراده و اذن الهی عینیت بخشند. و انسانها با همه وجود به خوبی بیابند که خلقت آسمانها و زمین و انسان بیهوده و عبث نبوده است.
مبانی تفسیر نگاری طبری
نویسنده:
سیمین دخت شاکری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
تفسیر طبری از تفاسیر مهم قرآن است و ابوجعفر محمد بن جریر طبری از مفسران بزرگ مسلمان به شمار می رود. طبری گو اینکه از مبانی تفسیری خود به صراحت سخن نگفته، اما روشن است که با تامل در زوایای تفسیر وی و چگونگی تعامل او با آیات و آرا‌ مفسران، می توان تا حدودی به مبانی وی دست یافت. این مقاله در پی آن است که به گونه یاد شده به مبانی تفسیری طبری دست یابد. از این روی، درضمن بحث، از ظاهر آیات، سیاق، حکم عقل، روایات معتبر، اجمال اهل تاویل و یا رای اکثریت آنها، شیوه بیانی معمول عرب، اصالت تعمیم، فرهنگ روزگار نزول، قیاس، به عنوان مبانی طبری در جامع البیان یاد شده است.
صفحات :
از صفحه 81 تا 102
  • تعداد رکورد ها : 6