جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 10
عدالت رابطه‌ای: برابری طلبانه و موجه [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Andreas Bengtson, Lasse Nielsen
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: برابری طلبی رابطه‌ای نظریه‌ای درباره عدالت است که بر اساس آن مردم باید به عنوان یکسان با هم ارتباط برقرار کنند. در این مقاله، توجیه گرایی رابطه‌ای را توسعه می‌دهیم - دیدگاهی از عدالت که طبق آن مردم باید به عنوان موجه ارتباط برقرار کنند. ما بین سه نسخه از این ایده‌آل تمایز قائل می‌شویم، یکی که با برابری‌گرایی رابطه‌ای ناسازگار است و دو نسخه ناسازگار. با تکیه بر این، ما استدلال می کنیم که نظریه پردازان رابطه دلایل خوبی برای حمایت از دیدگاه کثرت گرا دارند که هم برابری طلبانه و هم موجه گرا است.
توجیه و رهایی: نظریه انتقادی راینر فورست [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Amy Allen and Eduardo Mendieta (editors)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Pennsylvania State University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این اثر هم مقدمه و هم ارزیابی انتقادی از کار راینر فورست، یکی از مهمترین نظریه پردازان سیاسی در آلمان امروزی است. این مجموعه از مقاله‌های اصلی که برای استفاده در کلاس درس ساخته شده است، با مجموعه‌های موجود فورست به شیوه‌هایی قدردانی و انتقادی درگیر است. فورست یکی از اعضای اصلی، پرکار و شناخته شده «نسل چهارم» نظریه پردازان مکتب فرانکفورت است. مشارکت های مهم او شامل برداشت رالزی-هابرماسی از عدالت است که مخالفت شهروندان و کارگزاران اخلاقی را جدی می گیرد. تفسیر و تحلیل اصلی از مفهوم مدارا. و اخیراً، ایده مولد «قدرت اسمی»، که هر انسانی به دلیل جایگاه برابر خود در جامعه اخلاقی همه موجودات عاقل، ادعای آن را دارد. این جلد با مقاله‌ای از فورست درباره مفهوم هنجاری پیشرفت آغاز می‌شود و با پاسخی به منتقدانش به پایان می‌رسد، این جلد هم آغازی است و هم دریچه‌ای به جدیدترین مشارکت‌ها در سنت نظریه انتقادی. علاوه بر ویراستاران، مشارکت کنندگان شامل جان کریستمن، ماتیاس ایزر، کاترین لو، جان پی مک کورمیک، سارا کلارک میلر و ملیسا یتس هستند.
نظریه پردازی قدرت اسمی: راینر فورست و منتقدان او [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Mark Haugaard; Matthias Kettner
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: نظریه پردازی قدرت اسمی درگیری انتقادی با نظریه راینر فورست در مورد چیزی است که او آن را قدرت اسمی می نامد. فورست مهم‌ترین نظریه‌پرداز انتقادی نسل جوان مکتب فرانکفورت است و منتقدان او شامل چند تن از تأثیرگذارترین نظریه‌پردازان قدرت سیاسی معاصر هستند. مفهوم قدرت اسمی منابع قدرت اجتماعی و سیاسی را در فضای دلایل یا توجیهات قرار می دهد - با استفاده از یک توضیح هنجاری خنثی از توجیه. اعمال قدرت به این معناست که بتوانیم فضای توجیه را برای دیگران تعیین کنیم، استفاده کنیم، ببندیم یا باز کنیم. با بازگشت به کانت، سوژه اجتماعی به عنوان موجودی استدلالی تئوریزه می شود که بر ساختارهای سیاسی مبتنی بر قوه توجیه شناختی مشروعیت می بخشد. همانطور که توسط ماکس وبر استدلال می شود، اقتدار اساس نهادهای سیاسی است و اقتدار مستلزم اعتقاد به مشروعیت است. از یک سو، چنین باورهایی می توانند تحریف شوند، مانند ایدئولوژی، یا می توانند مبتنی بر فرآیندی از توجیه مستدل نسبت به اصول هنجاری مطلوب باشند. نقد اولی، در حالی که بر دومی استوار است، به عنوان پایه ای برای نظریه پردازی نهادهای سیاسی عادلانه دموکراتیک عمل می کند. برای منتقدان فورست، یک موضوع کلیدی این است که چگونه می توان توجیه ایدئولوژیک (بد) را، که معمولاً بر اساس احساسات استوار است، از استدلال دموکراتیک درست هنجاری متمایز کرد. موضوعات مهم دیگر، تحلیل سلطه ساختاری یا استفاده از تهدیدها یا سایر ابزارهای اعمال قدرت است. بحث در این مجلد روشی جدید و هیجان انگیز برای بازاندیشی مبانی ایدئولوژی، قدرت سیاسی، دموکراسی و عدالت است. ارائه یک بحث جدید در مورد رابطه بین قدرت سیاسی و توجیه نظریه پردازی قدرت اسمی برای دانشجویان و دانش پژوهان علاقه مند به مبانی نظری قدرت سیاسی، دموکراسی و عدالت ضروری است. این فصل ها ابتدا در مجله قدرت سیاسی منتشر شد.
هنجارگرایی و قدرت: تحلیل نظم اجتماعی توجیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rainer Forst (راینر فورست)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: انسان ها موجوداتی توجیه گر هستند - آنها پیشنهاد می کنند، تقاضا می کنند و نیاز به توجیه دارند. قواعد و نهادهایی که آنها از آنها پیروی می‌کنند بر روایت‌های توجیهی استوار است که در طول زمان تکامل یافته‌اند و در مجموع، نظم هنجاری پویا و پر تنش را تشکیل می‌دهند. در این مجموعه مقالات، اولین ترجمه به انگلیسی Normativitat und Macht (Suhrkamp 2015)، راینر فورست رویکرد جدیدی به نظریه انتقادی ارائه می دهد. هر مقاله بر اصول اساسی که تفکر هنجاری ما را هدایت می کند منعکس می کند. استدلال فورست فراتر از نظریه‌های «ایده‌آل» و «واقع‌گرایانه» است و نشان می‌دهد که مفاهیم هنجارگرایی و قدرت چقدر به هم مرتبط هستند و چگونه قدرت بر ظرفیت تأثیرگذاری، تعیین و احتمالاً محدود کردن فضای توجیه برای دیگران استوار است. فورست با ترکیب بینش‌های رشته‌های فلسفه، تاریخ و علوم اجتماعی، نظریه‌های عدالت و همچنین قدرت را مورد ارزیابی مجدد قرار می‌دهد و ابزارهایی را برای نظریه انتقادی روابط توجیهی فراهم می‌کند.
حق توجیه: عناصر نظریه ساخت‌گرایانه عدالت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(جفری فلین) Rainer Forst, Jeffrey Flynn (راینر فورست)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پلورالیسم فلسفی معاصر اجتناب ناپذیری و مشروعیت دیدگاه‌ها و ارزش‌های اخلاقی متعدد را به رسمیت می‌شناسد و جداسازی اصول مرتبه بالاتری را که بر مبنای آن نظریه عدالت استوار است، دشوار می‌سازد. راینر فورست، یکی از اعضای برجسته جدیدترین نسل فیلسوفان مکتب فرانکفورت، که برای رویارویی با این چالش قیام می‌کند، ساختاری «مستقل» از عدالت را تصور می‌کند که بر اساس آنچه او حق اخلاقی اساسی برای توجیه می‌نامد، شکل می‌گیرد. فورست با شناسایی این حق از منظر فلسفه اخلاق آغاز می کند. سپس، از طریق یک تحلیل انتقادی مبتکرانه و دقیق، مؤلفه های اصلی عدالت اجتماعی و سیاسی - آزادی، دموکراسی، برابری و مدارا - را به هم پیوند می دهد و آنها را به حق توجیه می پیوندد. نظریه حاصل، «قدرت توجیهی» را به عنوان مسئله اصلی عدالت در نظر می گیرد، و فورست استدلال می کند که با اتخاذ این رویکرد، می توانیم اصول عدالت را به صورت گفتمانی، به ویژه در رابطه با عدالت فراملی و مسائل حقوق بشر، «ساخت» کنیم. فورست در حالی که نظریه خود را می سازد، با کار فیلسوفان انگلیسی-آمریکایی مانند جان رالز، رونالد دورکین و آمارتیا سن و نظریه پردازان انتقادی مانند یورگن هابرماس، نانسی فریزر و اکسل هانت درگیر می شود. فورست با موضوعات متعدد، از سیاست و قانون گرفته تا اعتراض اجتماعی و مفاهیم فلسفی عقل عملی، ادعاهای متضاد را حول یک نظریه منفرد و کشسان درباره عدالت گرد می آورد.
نظرات في مفهومي العدل والعدالة
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نظریه عدالت نانسی فریزر
سخنران:
نوع منبع :
سخنرانی , کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
بررسی، تبیین و نقد مبانی نظریه عدالت جان راولز
نویسنده:
سلمان علوی گنابادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
تدوین نظریه‌ای از عدالت بر پایه‌ی لیبرالیسم اگر چه از سوی فلاسفه‌ی قبلی عرضه شده بود، اما توسط جان راولز، صورت بدیعی پیدا کرد، به‌گونه‌ای که اثر او را با آثار فلاسفه‌ی بزرگی مانند کانت مقایسه کرده‌اند. در عین‌حال نظریه‌ی راولز هم از جانب هم‌فکران لیبرال او و هم از جانب مخالفین لیبرالیسم مورد انتقادات شدیدی نیز قرارگرفته‌است.به‌راستی چه چیزی در نظریه‌ی راولز بوده که او را تا این حد صاحب‌نام کرده‌است؟ مبانی نظریه‌ی او کدام است؟ قالب اندیشه‌ی او چیست؟ و تا چه حد می‌توان نظریه‌ی او را یک نظریه‌ی فلسفی قلمداد کرد؟بررسی مبانی و بسترهای فکری راولز، هم‌چون لیبرالیسم، کانتیسم و ...، به‌منظور دریافت میزان دقت و صحت نظریه‌اش، به همان اندازه دارای اهمیت است که بررسی محتوای نظریه. در این تحقیق پس از بررسی آبشخورهای فکری راولز، و نیز بررسی نقدهای وارد شده بر وی، خواهیم‌دید که راولز توانست میان اصول آزادی و برابری، سازش برقرار کند و نسبت این دو را به‌شکلی ترسیم کند که نه آزادی قربانی و نه برابری بی‌محتوا شود.راولز اگرچه در طراحی اندیشه‌ای نو در سنت لیبرالیسم دارای ابتکاراتی از جمله پیوند اخلاق و سیاست است، لکن باید اذعان کرد که بسیاری از ابعاد نظریه‌ی وی – هم‌چون انتخاب دو اصل عدالت - تا حد زیادی مدعایی بی اثبات و فاقد صبغه‌ی فلسفی است و سرّ اقبال به او را بیش‌تر باید در شرایط زمانی و مکانی و سیاسی جست‌وجو کرد.
مبادی نظریه عدالت ارسطو
نویسنده:
فرزانه ذوالحسنی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران : دانشگاه امام صادق (ع) ,
چکیده :
نظریه عدالت ارسطویی در حوزه فلسفه سیاسی غالبا با رویکرد سیاسی ـ اجتماعی و بدون تحلیل مبادی آن، مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله با روی‌آوردی میان رشته‌ای نشان داده شده است که ریشه‌های این نظریه در وجودشناسی، انسان‌شناسی، اخلاق ارسطویی و عرف یونان محکم شده است و این نظریه نتیجه اجتناب‌ناپذیر نظام فکری ارسطویی است. عدالت نزد ارسطو کاملا بر اساس مدل کلی طبیعی در وجودشناسی وی معنا می‌یابد. تحلیل ارسطو از رابطه نفس و بدن بر مبنای تئوری ماده و صورت و جایگاه ویژه عقل نظری و عملی در انسان‌شناسی با نگاه انسان‌انگارانه او به دولتشهر عجین شده و مفهوم عدالت توزیعی را می‌آفریند. نظریه عدالت، مفهوم عام همان نظریه فضیلت و رعایت حد وسط در اخلاق ارسطویی است که وی تلاش می‌کند در اندیشه سیاسی خود در جامعه پیاده کند. وی دولتشهری را پیشنهاد می‌کند که تفاوت طبقاتی‌اش بر اساس فضایل تنظیم شده است و شهروندانش با رعایت قانون برای انجام رفتارهای فضیلت‌آمیز توسط دولت‌مردان با فضیلت تربیت می‌شوند. این دولتشهر به سمت غایت عدالت که همان سعادت یعنی تحقق رفتار فضیلت‌آمیز با همگان است پیش می‌رود. البته در چینش طبقات بر اساس میزان فضیلت انسانها ارسطو به شدت از عرف یونان متأثر است.
صفحات :
از صفحه 87 تا 103
  • تعداد رکورد ها : 10