جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
چرخش شناختی: دیدگاه های جامعه شناختی و روانشناختی در علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ronald N. Giere (auth.), Steve Fuller, Marc de Mey, Terry Shinn, Steve Woolgar (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگر هیچ چیز دیگری نباشد، دوازده مقاله گردآوری شده در این جلد باید به این ایده کمک کند که بحث های جالب در مورد ماهیت علم هنوز توسط «درون گرایان» در مقابل «برون گرایان»، «عقل گرایان» در مقابل «عقل گرایان، n یا» در حال انجام است. حتی «معرفت شناسان هنجاری» در مقابل «جامعه شناسان تجربی دانش». اگرچه این تمایزات همچنان بر بسیاری از بحث های نظری در فلسفه و جامعه شناسی علم دامن می زند، نویسندگان ما توانسته اند با فراتر رفتن از دغدغه پسا پوزیتیویستی دفاع از تقسیم کار معینی در میان رشته های علم شناسی، از سخت گیری های آنها بگریزند. به سختی می توان ادعا کرد که مورخان، فیلسوفان، جامعه شناسان و روانشناسان ما "پایان ایدئولوژی" یا حتی "عصر احساسات خوب" را برای بحث های خود به ارمغان آورده اند. به طور دقیق تر از همیشه در مورد مسائل عملی ارزیابی و انتخاب روش های مطالعه علم. برای دریافت درک واضح از زمین جدید که در کنفرانس سالنامه مطرح شد، اجازه دهید با تأمل در یک تصویر شروع کنیم. جلد اول مجموعه اخیر مطالعات جامعه‌شناختی که توسط یکی از ما ویرایش شده است (وولگار 1988) تصویری تلطیف‌شده از مجموعه‌ای از کتاب‌های باز ردیف‌بندی شده را نشان می‌دهد که در یک چشم‌انداز معمولی ارائه شده‌اند. شکل گودی به یک ذوزنقه نزدیک می شود و از ذوزنقه های کوچکتر تشکیل شده است که به تدریج از اندازه کوچکتر می شوند و روی یکدیگر انباشته می شوند تا خطی را در عمق نشان دهند. پرسپکتیو نیز تلطیف شده است.
مدل سازی روابط هستی شناختی و معرفت شناختی علم و دین
نویسنده:
سیدمهدی بیابانکی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کاوش در چیستی و چگونگی رابطه علم و دین و مدل سازی این رابطه هدف اصلی این مقاله است. دیدگاه هایی که درصدد تبیین رابطه علم و دین برآمده اند (دیدگاه های تمایز، تعارض، تلاقی و تایید، و دیدگاه مکملیت) هریک فقط به یک جنبه از این ارتباط پرداخته اند و همگی در این نقص سهیم اند که عمدتا بر جنبه های عملی و کاربردی تعامل میان علم و دین تاکید می کنند و مدل نظری مشخصی را، در خصوص رویارویی گزاره های علمی و گزاره های الاهیاتی و نحوه رابطه آن ها با یک دیگر، ارائه نمی دهند. در مسیر ارائه چنین مدلی و با نگاهی دقیق به دو مقوله علم و دین و به تبع آن، رابطه میان آن ها، می توان چهار رویکرد متمایز، هرچند مرتبط با هم، را در این خصوص از یک دیگر تمییز داد: رویکردهای هستی شناسانه، معرفت شناسانه، معناشناسانه، و تکوینی. در این مقاله ضمن تبیین رابطه علم و دین در دو حوزه هستی شناسی و معرفت شناسی، دو مدل در خصوص تبیین این رابطه در دو حوزه مذکور ارائه می شود. برای مدل سازی و تبیین رابطه هستی شناختی علم و دین، از نمای مکانیکی مولکول DNA بهره می گیریم و سپس مدل را بر اساس سه مفهوم حقایق دینی، حقایق طبیعی، و نقاط انطباق ارائه می کنیم، مدلی که برای تبیین رابطه معرفت شناختی گزاره های علمی و گزاره های الاهیاتی ارائه می شود بر مبنای تفکیک میان هسته سخت نظریات علمی و الاهیات دینی از کمربند محافظ آن ها استوار است. پس از ارائه مدل های مذکور، سعی می کنیم تا انسجام منطقی آن ها را نشان دهیم.
صفحات :
از صفحه 1 تا 22
  • تعداد رکورد ها : 4