جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
بدعت و جامعه آزاردهنده در قرون وسطی: مقالاتی در مورد اثر آر. آی. مور [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Brill Academic Publishers,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد به بررسی تأثیر R. I. Moore و ماهیت بدعت و سرکوب آن در قرون وسطی می پردازد. این جلد به مسئله آزاردهنده منشأ بدعت های قرون وسطایی و تأثیر احتمالی مبلغان بوگومیل می پردازد. مناطق جغرافیایی که معمولاً برای رشد بدعت بررسی نمی‌شوند مورد بررسی قرار می‌گیرند و درک جدیدی از خشونت جنگ صلیبی آلبیژن ارائه می‌شود. مرز مبهم بین بدعت و ارتدکس و ماهیت بدعت و مذهب عامه نیز مورد بحث قرار گرفته است. فصول پایانی شکل‌گیری جامعه آزاردهنده و تأمل مور در مورد دانش اواخر قرن بیستم را بررسی می‌کند. این جلد بینش جدیدی در مورد ماهیت بدعت و جامعه در قرون وسطی ارائه می دهد.
دیدگاه‌های الهیاتی در مورد یک جامعه نظارتی: نظارت کردن و نظارت شدن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Eric Stoddart
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Ashgate Publishing,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به شیوه‌های نظارتی و ایدئولوژی‌های معاصر از دیدگاه الهیات مسیحی نگاه می‌کند. مطالعات نظارتی یک رشته نوظهور و بین رشته ای است که دانشمندانی از جامعه شناسی، جرم شناسی، مطالعات سیاسی، محاسبات و مطالعات اطلاعات، مطالعات فرهنگی و سایر رشته ها را گرد هم می آورد. اگرچه از زمانی که انسان‌ها برای اولین بار برای مراقبت از یکدیگر در حین شکار و جمع‌آوری با یکدیگر همکاری می‌کردند، نظارت یکی از ویژگی‌های همه جوامع بوده است، همگرایی فناوری‌های اطلاعاتی هم در تجارت و هم در دولت است که یک «جامعه نظارتی» را به وجود آورده است. در مورد این بعد مهم سازمان اجتماعی، ملاحظات الهیاتی اندکی وجود داشته است. این کتاب شکاف را پر می کند و کمکی به مطالعات نظارتی از منظر الهیاتی ارائه می دهد و افقی را که نظارت ممکن است تفسیر و ارزیابی شود، گسترش می دهد. این کتاب همچنین تمرینی برای افزایش آگاهی با توجه به جامعه مسیحی است تا آنها بتوانند با استفاده از منابع کتاب مقدس و الهیات به طور انتقادی با جامعه نظارتی درگیر شوند. به عنوان اولین درمان الهیات عمده در این زمینه، دستور کار را برای ملاحظات دقیق تر تعیین می کند.
خلوص، اجتماع و آیین در ادبیات مسیحی اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Blidstein, Moshe
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: خلوص، اجتماع و تشریفات در ادبیات اولیه مسیحی به بررسی معنای پاکی، تطهیر، آلودگی و انزجار برای نویسندگان، خوانندگان و شنوندگان مسیحی از قرن اول تا سوم می‌پردازد. کار انسان‌شناسی و جامعه‌شناختی در دهه‌های گذشته نشان داده است که چگونه آیین‌ها، شیوه‌ها و گفتمان‌های پاکی و ناپاک، از قدرت یک احساس خام برای شکل‌دهی و دستکاری ساختارهای فرهنگی استفاده می‌کنند. موشه بلیدشتاین بر اساس چنین نظریه هایی استوار است تا توضیح دهد که چگونه نویسندگان اولیه مسیحی از سنت های یهودی و یونانی-رومی باستان در مورد پاکی و آلودگی استفاده می کردند و از آنها برای ایجاد انواع جدیدی از اجتماع، شکل دادن هویت مسیحی و بیان رابطه بین بدن، گناه و آیین استفاده می کردند. بلیدشتاین مسائل مربوط به خلوص اولیه مسیحیت را تحت چندین عناوین مورد بحث قرار می دهد: قانون رژیم غذایی، آلودگی به مرگ، پاکی قلب، آلودگی به بیگانگان، و پاکی جامعه. تحليل انگيزه‌هاي شكل‌دهنده توسعه هر يك از حوزه‌هاي گفتمان، دو ملاحظة عمده را نشان مي‌دهد: جدلي و ماهوي. بنابراین، نوشتن مسیحی در مورد قوانین رژیم غذایی و آلودگی به مرگ اساساً بحث برانگیز است، و هویت مسیحی را با علامت گذاری اعمال و اعتقادات پاکی دیگران به عنوان نادرست می سازد. اما در مورد موضوعات غسل تعمید، عشای ربانی و توبه، گفتمان به درون می چرخد ​​و ماهیت بیشتری پیدا می کند و به دنبال ایجاد و حفظ نظریات مناسکی و ماهیت انسانی منسجم با اصول الهیات دین جدید است.
ارتدکس و بدعت در جامعه قرن هجدهم: مقالاتی از کنفرانس دبارتولو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Regina Hewitt, Pat Rogers (editors)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bucknell Univ Pr,
آزادى از دیدگاه امام على (علیه السلام)
نویسنده:
سید محمدعلی داعی نژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی قدس‌سره,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در اين نوشتار، به مقايسه ميان آزادى سكولار با آزادى دينى يا آزادى دنياطلبانه با آزادى علوى پرداخته شده و نشان داده شده است كه محتوا و مفهوم اين دو نوع آزادى تفاوت هاى اساسى با يكديگر دارند. آزادى سكولار از فلسفه مادى گرايانه و الحادى تغذيه مى كند و در سودطلبى دنيوى شكل مى گيرد، در حالى كه آزادى دينى يا علوى در فلسفه الهى ريشه دارد و با عاقبت انديشى انسان شكل مى گيرد. براى روشن شدن اين تفاوت ها، پس از تبيين و نقد مفهوم آزادى در فرهنگ و تفكر غربى، مفهوم آزادى در بينش امام على (عليه السلام) و نيز نسبت سنجى آزادى با مفاهيمى از قبيل حقوق انسان، ايمان و دين، عقل و عقل گرايى، و عدل و عدالت ورزى پرداخته شده است. «آزادى» از بزرگ ترين موهبت هاى خداوند و از متعالى ترين ارزش هاى انسانى است. از اصولى كه هر انسانى در نهاد خود با آن مأنوس است و پس از حيات از برترين نعمت هاى خداوند به شمار مى رود. آزادى به عنوان يك كمال و ارزش انسانى، يك وسيله و گذرگاه است، نه هدف و توقفگاه. آزادى در طول تاريخ، همواره از مقوله اى بحث برانگيز بوده و دغدغه خاطر بسيارى از انديشمندان را فراهم آورده است. در دوره معاصر، در ميان تمامى ملل، آزادى ازارزش و جايگاه ويژه اى برخوردار مى باشد و هر ملتى خود را آزاد و طرفدار آن مى داند و بدان افتخار مى كند. امروزه عده اى با شعار آزادى، درصددند چنين القا كنند كه حكومت دينى و حتى دين، مخالف آزادى است و سرگذشت غرب را پيش روى مسلمانان مى نهند و اسلام را با مسيحيت و جامعه اسلامى و رهبران مسلمان را با جامعه قرون وسطاى غرب و رهبران مسيحى آن مقايسه مى كنند. اينان تفاوت هاى روشن ميان اسلام و مسيحيت و جامعه ايران و غرب را ناديده مى گيرند. برخى از خودباختگان و شيفتگان فرهنگ غرب بر اين پندارند كه غرب خاستگاه آزادى است و حال آن كه دين اسلام در چهارده قرن پيش، گوهر آزادى را براى جامعه بشرى به ارمغان آورده است. بدين روى، امروزه مسأله آزادى، كه مهم ترين مطلوب عصر جديد است، بايد بيش از گذشته مورد تحليل قرار گيرد و جايگاه و حدود آن در متون اسلامى مشخص گردد. يكى از بهترين راه ها براى اين منظور، بررسى سيره و سخنان امام على (عليه السلام) است كه مى تواند معنا و جايگاه «آزادى» را در اسلام روشن سازد.
چگونگی رویارویی موریسکوها با تنصیر (= نصرانی کردن) اجباری
نویسنده:
عبدالله همتی گلیان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
گر چه مسلمانان در زمان حکومت خود بر اسپانیا (اندلس) تمدنی عظیم و فرهنگی تعالی بخش را به اروپای غربی عرضه کردند، سرانجام پیروان مسیح صفحه تاریخ درخشان آنان در این سرزمین را در سال 897 ق / 1492 م در هم پیچیدند؛ و به قدرت یکپارچه سیاسی دست یافتند و سپس درصدد برآمدند که در کشور خود وحدت فرهنگی ایجاد کنند؛ و به منظور تحقق این هدف بر آن شدند که با شیوه های گوناگون، مسلمانان ساکن اسپانیا را حتی به لحاظ اعتقادی، با جامعه مسیحی همگون سازند. در مقاله حاضر، واکنش اقلیت های مسلمان اسپانیا (=موریسکوها) در مواجهه با پدیده تنصیر (=نصرانی کردن) اجباری مورد بحث قرار گرفته، و بیان شده است که موریسکوها با چه تدابیر خاصی، از عقیده خود در برابر اقدامات مسیحیان حاکم در جهت تحمیل مسیحیت دفاع کردند.
صفحات :
از صفحه 185 تا 206
  • تعداد رکورد ها : 6