جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 16
پس از فضیلت: مطالعه ای در نظریه اخلاقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alasdair MacIntyre
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Notre Dame Pess,
چکیده :
ترجمه ماشینی: هنگامی که پس از فضیلت برای اولین بار در سال 1981 ظاهر شد، به عنوان یک نقد مهم و بالقوه بحث برانگیز از فلسفه اخلاق معاصر شناخته شد. نیوزویک آن را "یک مطالعه جدید و خیره کننده درباره اخلاق توسط یکی از برجسته ترین فیلسوفان اخلاق در دنیای انگلیسی زبان" نامید. از آن زمان، این کتاب به بیش از پانزده زبان خارجی ترجمه شده و بیش از صد هزار نسخه فروخته است. اکنون، بیست و پنج سال بعد، انتشارات دانشگاه نوتردام خوشحال است که سومین نسخه After Virtue را منتشر می‌کند، که شامل یک پیش‌گفتار جدید «پس از فضیلت پس از یک ربع قرن» است. در این اثر کلاسیک، Alasdair MacIntyre ریشه های تاریخی و مفهومی ایده فضیلت را بررسی می کند، دلایل فقدان آن را در زندگی شخصی و عمومی تشخیص می دهد و پیشنهادی آزمایشی برای بازیابی آن ارائه می دهد. در حالی که فصل‌های منفرد دامنه وسیعی دارند، پس از کنار هم قرار گرفتن، بحثی نافذ و متمرکز در مورد قیمت مدرنیته را تشکیل می‌دهند. در مقدمه ویرایش سوم، مک اینتایر تزهای اصلی کتاب را بازبینی می‌کند و به این نتیجه می‌رسد که اگرچه چیزهای زیادی آموخته است و پایان‌نامه‌ها و استدلال‌های خود را در آثار دیگر تکمیل و اصلاح کرده است، اما «هنوز هیچ دلیلی برای کنار گذاشتن بحث‌های اصلی پیدا نکرده است. ” از این کتاب در حالی که او تشخیص می دهد که تصورش از انسان به عنوان فضیلت یا شرور نه تنها به یک زمینه متافیزیکی بلکه به یک زمینه بیولوژیکی نیز نیاز دارد، در نهایت او "به این تز متعهد می ماند که این فقط از نقطه نظر یک سنت بسیار متفاوت است، سنتی که اعتقادات و پیش فرض های آن است. به شکل کلاسیک خود توسط ارسطو بیان شد، که ما می توانیم پیدایش و مخمصه مدرنیته اخلاقی را درک کنیم.
فضایل مسیحی در عمل پزشکی [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Edmund D. Pellegrino, David C. Thomasma, David G. Miller
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Georgetown University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: متخصصان مراقبت های بهداشتی مسیحی در جامعه سکولار و کثرت گرای ما اغلب با عدم اطمینان در مورد جایگاه ایمان مذهبی در عمل پزشکی امروزی مواجه هستند. این کتاب از طریق بررسی یک اخلاق مبتنی بر فضیلت، دیدگاهی الهیاتی از اخلاق پزشکی را پیشنهاد می‌کند که به پزشک مسیحی کمک می‌کند تا ایمان، عقل و وظیفه حرفه‌ای را با هم آشتی دهد. ادموند دی. پلگرینو و دیوید سی. توماسما تاریخچه فضیلت را در اندیشه اخلاقی دنبال می‌کنند و بحث‌های کنونی را درباره جایگاه اخلاق فضیلت در اخلاق زیستی معاصر بررسی می‌کنند. پیشنهاد آنها بین اخلاق الهیاتی مبتنی بر فضایل ایمان، امید و خیریه با اخلاق پزشکی معاصر بر اساس اصول خیرخواهی، عدالت و خودمختاری تعادل برقرار می کند. نتیجه یک نظریه اخلاق بالینی است که بر فضیلت نیکوکاری متمرکز است و در تصمیمات اخلاقی عملی آشکار می شود. با استفاده از اصول اخلاق زیستی مسیحی، نویسندگان به مسائل تفرقه‌انگیز امروزی در پزشکی می‌پردازند. برای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و همه کسانی که در زمینه های اخلاق و دین دخیل هستند، این جلد نشان می دهد که چگونه ایمان و عقل می توانند ترکیب شوند تا بهترین رابطه شفابخش ممکن را بین متخصص مراقبت های بهداشتی و بیمار ایجاد کنند.
رساله‌ای کوچک درباب فضیلت‌های بزرگ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andre Comte-Sponville (آندره کنت اسپونویل)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Vintage / Ebury,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بیشتر تاریخ فلسفه، تاریخ اخلاق است. از افلاطون تا سارتر، فیلسوفان بزرگ به پرسش‌های اخلاقی اصلی بازگشته‌اند که چگونه باید زندگی خوبی داشته باشیم. چگونه با خودمان و دیگران رفتار کنیم؟ در پرداختن به این پرسش‌ها، آندره کنت اسپونویل با کاوشی کاملاً بدیع در فضایل بی‌زمان انسانی به جریان اصلی بیشتر سنت فلسفی غرب بازمی‌گردد. یک رساله کوتاه در باب فضایل بزرگ، هجده فضیلت انسانی را به عنوان نقطه شروع خود در نظر می گیرد تا به ما کمک کند تا بفهمیم "چه کاری باید انجام دهیم، چه کسی باید باشیم و چگونه باید زندگی کنیم". کنت اسپونویل هم مقدمه‌ای متفکرانه و در دسترس از تاریخ اخلاق غربی و هم کاوش در راه‌هایی را به خواننده ارائه می‌کند که از طریق آن دیدگاه‌ها و ادعاهای فیلسوفان بزرگ می‌توانند در زندگی امروز ما اعمال شوند - و در کاربردشان ناکام باشند.
اخلاق فضیلت‌مدار در دیدگاه مرحوم نراقی و امام خمینی(ره)
نویسنده:
مرضیه صادقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
اخلاق فضیلت محور در رسانه (مطالعه موردی خبر و خبررسانی)
نویسنده:
رضا اکبری، محمدرضا روحانی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمینه: در حیطه اخلاق دستوری، رویکردهای مساله محور در پاسخ به این که چه عملی خوب و چه عملی بد است دو نظریه را در اختیار ما نظریه را در اختیار ما نهاده اند: غایت گرایی و وظیفه گرایی. ما در این دو نظریه شاهد تلفیق گرایی، فردگرایی و بی توجهی به تفاوت افراد و شرایط هستیم. این مشکلات ما را به رویکرد فضیلت محور سوق می دهد. در این رویکرد، عملی اخلاقی است که در اجتماع انسانی، کارکردی مناسب داشته و جامعه را به سعادت برساند. در این نگاه، شرایط تحقق فعل و همچنین تربیت اخلاقی افراد جامعه را کانون توجه قرار می گیرد. هنگامی که از مسوولیت رسانه های جمعی در قبال اخلاق در جامعه سخن می گوییم ضرورت اهتمام رسانه ها به تربیت اخلاقی جامعه و بروز فضایل اخلاقی مدنظر قرار می گیرد. به نظر می رسد رویکرد فضیلت محور در خبررسانی چندان مورد توجه نبوده باشد، گو اینکه شاید بتوان رابطه ای میان رویکردهای مساله محور و ارزشهای خبری نشان داد.نتیجه گیری: از منظر فضیلت محوری ملاک نحوه نگارش و پخش یک خبر، تاثیرات تربیتی آن خبر در میان جامعه است. لذا خیر را نباید یک اطلاع رسانی صرف تلقی کرد بلکه خبررسانی، شان و جایگاه اخلاقی در جامعه نیز دارد.
صفحات :
از صفحه 39 تا 46
نسبت نظریه اخلاقی خواجه‌ نصیر و نظریات هنجاری فلسفه اخلاق معاصر با تأکید بر اخلاق فضیلت‌ محور
نویسنده:
معصومه سلیمان میگونی ، محمد سعیدی مهر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظریۀ اخلاقی خواجه‌نصیرالدین طوسی، یکی ازنظریات هنجاری بسیار مهم در اخلاق فلسفی اسلامی است. به‌روزرسانی این نظریه و مشخص کردن نسبت آن با نظریات هنجاری در فلسفۀ اخلاق معاصر، اهمیت ویژه‌ای دارد. هدف ما از این پژوهش، این است که با معرفی نظریات هنجاری اصلی در فلسفۀ اخلاق معاصر، نسبت نظریۀ اخلاقی خواجه‌نصیر را با هریک از آن‌ها مشخص کنیم تا معیار سنجش ارزش‌های اخلاقی در نظریۀ اخلاقی خواجه‌نصیر مشخص شود. چنین کاری ضمن به‌روزرسانی نظریۀ اخلاقی وی، استفاده از این نظریه را در اخلاق کاربردی امکان‌پذیر می‌کند. یافته‌های این پژوهش نمایانگر این است که نظریۀ اخلاقی خواجه‌نصیر با هرسه نظریۀ نتیجه‌گرایی، تکلیف‌گرایی و اخلاق فضیلت‌محور نسبت دارد؛ اما عناصر اخلاق فضیلت‌محور در نظریۀ وی غلبه دارد؛ پس می‌توان گفت نظریۀ هنجاری خواجه‌نصیر قرائتی از اخلاق فضیلت‌محور است. تلاش کردیم با روش تحلیلی، نظریۀ اخلاقی خواجه‌نصیر را ازحیث معیار سنجش ارزش‌های اخلاقی بررسی و نسبت عمیق آن را با اخلاق فضیلت‌محور مشخص کنیم.
صفحات :
از صفحه 97 تا 120
اخلاق فضیلت مدار و نسبت آن با اخلاق اسلامی
نویسنده:
حسن اسلامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها : دانشگاه معارف اسلامی,
چکیده :
در برابر دو نظام «اخلاقی تکلیف گرا» و نتیجه گرا در غرب، دهه های اخیر شاهد احیای مجدد نظامی اخلاقی شده که به جای «کنش» بر «منش» تأکید دارد و به اخلاق فضیلت مدار (Virtue ethics) نامور شده است. مسلمانان از گذشته با روایت افلاطونی این نظام آشنا بوده و با تعدیلی اندک، آن را بر اخلاق اسلامی منطبق دانسته اند.این مقاله می کوشد تا نسبت این اخلاق را با اخلاق اسلامی بررسی کند و صحت ادعای یگانگی آن دو را محک بزند؛ به همین سبب، نگارنده بحث را از معادل یونانی فضیلت (آرته) آغاز می کند و معنای آن را در فرهنگ یونانی تحلیل کرده، فضائل اصلی در این نظام اخلاقی را براساس متون اصلی اخلاق فضیلت مدار نشان می دهد. آن گاه سیر این نظریه در جهان اسلام را پی می گیرد و جایگاه مقبول آن را در میان عالمان مسلمان باز می تاباند. سرانجام مدعای اصلی این مقاله (ناسازگاری روایت یونانیِ اخلاق فضیلت مدار با ارزش های اخلاق اسلامی) بیان می شود و نگارنده برای اثبات آن، سه دلیل اصلی پیش می کشد: نُخست آنکه، فضائل اصلی در اخلاق یونانی، سکولار و دنیوی است. دوم آنکه، فضائل چهارگانه اصلی در این نظریه، جامع فضائل اصلی اسلامی نیستند. سوم آنکه، معنای این فضائل در اخلاق یونانی با معنای آنها در نظام اخلاق اسلامی سخت متفاوت است. دشواری فضائل چهارگانه، مغایرت نفس شناسی با نفس شناسی قرآنی است.
صفحات :
از صفحه 1 تا 22
مبنای فلسفی تعیین ارزش‌ها از نظر سیّد محمّد حسین طباطبایی و دیوید هیوم
نویسنده:
محمد جواد موحدی، مهدی دهباشی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
علامه سید محمد حسین طباطبایی و دیوید هیوم، دو اندیشمند بزرگ، یکی در جهان اسلام و دیگری در جهان غرب، به لحاظ داشتن اندیشه‌های فلسفی تأثیرگذار، بسیار حائز اهمیت هستند. در حوزه فلسفه اخلاق، هیوم به دنبال علم به طبیعت آدمی و انگیزه‌ها و رفتار اوست و انسان را به عنوان موجودی عاقل و فعال مورد بررسی قرار می‌دهد و در پی آنست تا نقش عقل را، به خصوص در اخلاق، بسیار کم‌رنگ جلوه دهد. علامه طباطبایی نیز در مباحث معرفت‌شناسی و توجه به چگونگی حصول معرفت برای آدمی، فاعلیت انسان و ارتباط فاعل و فعل را مورد کاوش و تحلیل قرار می‌دهد و در پی آنست که نقش عقل و ادراکات آن را در همه‌ سطوح زندگی انسان به عنوان نقشی اساسی و مرکزی نشان دهد. در این مقاله به بررسی و مقایسه‌ی مبانی فلسفی آنها، به طور خاص در قلمرو اخلاق و تعیین ارزش‌ها، می پردازیم.
صفحات :
از صفحه 1 تا 10
بررسی تطبیقی اخلاق فضیلت مدار ارسطو و وظیفه‌گرای کانت
نویسنده:
الهام سلیمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پژوهش حاضر، در زمینه‌ی فلسفه اخلاق به تبیین و تطبیق دو گرایش، از تئوری اخلاق هنجاری مبنی بر وظیفه‌گرایی وفضیلت-مداری پرداخته است. دو نماینده اصلی این دو حوزه به ترتیب کانت و ارسطو می‌باشند.مفهوم محوری اخلاق ارسطو، سعادت و کامیابی است. سیر او در اخلاق به سوی مطلوبی است که فی‌نفسه مطلوب باشد، نه آنکه به دلیل چیز دیگر مطلوب باشد؛ به تعبیر دیگر ارسطو، در پی خیر برین است. ارسطو، انسان سعادت‌مند را انسان فضیلت‌مند و راه دستیابی به سعادت را اکتساب فضایل می‌داند؛ اما توجه کانت، بر وظیفه و انجام آن به خاطر خود وظیفه و بدون در نظر گرفتن هر نوع انگیزه و میل و غایت دیگر است؛ به عبارت دیگر کانت، صورت اعتبار ‌دهنده و اخلاقی کننده عمل اخلاقی را امر مطلق عقل می‌داند و پنج صورت از آن ارائه می‌دهد. عمل اخلاقی را عمل بر طبق این پنج صورت معرفی می‌کند.بر این اساس، در این پژوهش، ابتدا بعد از ذکر کلیاتی در باره‌ی فلسفه اخلاق، به بررسی نظریه اخلاقی ارسطو و سپس به نظریه اخلاقی کانت، پرداخته شده و در نهایت، تطبیقی از این دو گرایش مبنی بر کاربرد آن‌ها در زندگی ارائه شده است.
  • تعداد رکورد ها : 16