جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
درس‌گفتار فلسفه یازدهم انسانی - درس اول: چیستی فلسفه
نوع منبع :
فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
فلسفه چیست؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(Giorgio Agamben , Translated by Lorenzo Chiesa , Werner Hamacher (Editor
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Stanford, California: Stanford University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: جورجیو آگامبن در تلاش برای پاسخ به پرسش مطرح شده از عنوان این کتاب، به خود ایده فلسفه نمی پردازد. در عوض، او به ظاهراً بی‌اهمیت‌ترین مؤلفه‌های آن روی می‌آورد: واج‌ها، حروف، هجاها، و کلماتی که در کنار هم قرار می‌گیرند تا عبارات و ایده‌های گفتمان فلسفی را بسازند. خلاصه ای از اندیشه آگامبن، این کتاب شامل پنج مقاله در پنج موضوع نمادین است: صدا، گفتنی، تقاضا، پروم و میوز. مطابق با روش شناسی علامت تجاری نویسنده، هر مقاله بررسی های باستان شناسی و نظری را در هم می آمیزد: بازسازی بیمار از نحوه ابداع مفهوم زبان در آنجا با تلاشی برای بازگرداندن اندیشه به جایگاه آن در صدا مطابقت دارد. با تفسیری غیرعادی از ایده افلاطونی، تحلیل روشنی از رابطه بین فلسفه و علم، و بحرانی که هر دو امروز درگیر آن هستند، مطابقت دارد. در پایان، هیچ پاسخی جهانی برای این که چه چیزی یک پرسش غیرممکن یا پایان ناپذیر است، وجود ندارد، و نوشته فلسفی - مشکلی که آگامبن هرگز با آن دست و پنجه نرم نکرده است - شکل پیش درآمدی برای اثری به خود می گیرد که باید نانوشته بماند.
فلسفه چیست؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dietrich Von Hildebrand (دیتریش فون هیلدبراند)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در «فلسفه چیست؟» دیتریش فون هیلدبراند، فیلسوف، مبنای خود دانش را در اشکال مختلف آن تحلیل می‌کند، از اتفاقی‌ترین ادراک از یک شیء در تجربه ساده‌لوحانه ما تا «دانش پیشینی»، که متشکل از بینش‌های کاملاً معینی در مورد «ماهوات ضروری» است. آموزه اصلی افلاطون در مورد نوع دانش بشری که از جهان زمان و صیرورت فراتر می رود، در اینجا روشن و عمیق می شود. خطوط دقیقی ترسیم می شود که دانش تجربی را، مانند آنچه در علوم فیزیکی یافت می شود، از دانش پیشینی متمایز می کند. فون هیلدبراند همچنین خطوطی را ترسیم می کند که دانش پیشینی مثمر ثمر (پیشینی ترکیبی) را از توتولوژی های صرف متمایز می کند. بنابراین روش فون هیلدبراند به شدت با مکتب تحلیلی فلسفی مخالف است. این کتاب باید مورد توجه دانشجویان پیشرفته و معلمان فلسفه باشد.
ماهیت فلسفه
نویسنده:
Mudasir Ahmad Tantray: مدسیر احمد تانتری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هدف این مقاله بررسی ماهیت، گستره و اهمیت فلسفه در پرتو ارتباط آن با سایر رشته هاست. این اثر تمرکز خود را بر مسائل مختلف بنیادی فلسفه، مربوط به اخلاق، متافیزیک، منطق معرفت‌شناسی و ارتباط آن با رئالیسم علمی دارد. همچنین جنبه های مختلف این مسائل و نقش فیلسوفان در اشاره به مسائل مختلف مربوط به مسائل انسانی را برجسته می کند. در مورد فلسفه به عنوان موضوعی چند بعدی که به سایر شاخه‌های فلسفه مانند فلسفه علم، علوم انسانی، فیزیک و ریاضیات وابسته است، اتفاق نظر وجود دارد، اما این مقاله به دنبال ماهیت فلسفی نسبت به مسائل جهانی طبیعت است. سهم و فداکاری های حکیمان بزرگ فلاسفه را برای ارتقای وضوح و پیشرفت در زمینه فلسفه ارزیابی می کند.
ذات فلسفه
عنوان :
نویسنده:
ویلهلم دیلتای، حسن رحمانی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: حسن رحمانی,
چکیده :
ویلهلم دیلتای از فیلسوفان شهیر در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم است که تلاش خود را مصروف بنیانگذاری علوم انسانی، از راه استقلال بخشیدن به روش خاص تحقیق در این رشته از علوم در برابر علوم طبیعی کرده است. کتاب ذات فلسفه وی به طور خلاصه مایه تفکر او را باز نموده است. نویسنده در این اثر به تبیین مفهوم فلسفه، چیستی ذات و ویژگیهای آن پرداخته و قصد وی روشن کردن این مهم است. او برای رسیدن به چنین مقصودی بررسی مفهوم فلسفه از یونان تا عصر حاضر را نیز، پی‏گرفته و آن را در بوته نقد نهاده از سوی دیگر به تبیین نسبت میان فلسفه و دین، هنر و ادبیات و علم به عنوان پاره‏ای از مهم‏ترین شاخه‏های علوم انسانی پرداخته است.
متافیزیک (مابعدالطبیعه)
نویسنده:
ارسطو؛ مترجم: محمد حسن لطفی
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: طرح نو,
چکیده :
کتاب متافیزیک(مابعددالطبیعه) ارسطو مشتمل بر 14 کتاب: آلفای بزرگ، آلفای کوچک، بتا، گاما، دلتا، اپسیلون، زتا، تتا، یوتا، کاپا، لامبدا، مو و نو است که در هر یک موضوعات خاصی نظیر: فلسفه اولی، موجود، ماده و صورت، قوه و فعل، اقسام جوهر و عرض، عقول افلاک، علم ریاضی و طبیعی و نیز محرک نخستین بخث شده است.
روش‌شناسی نظریه‌پردازی در تربیت اسلامی بر اساس حکمت متعالیه
نویسنده:
علی لطیفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پژوهش حاضر به هدف ارائه‌ی چارچوب روش‌شناختیِ نظریه‌پردازی در دانش تربیت اسلامی با تکیه بر مبانی فلسفی حکمت متعالیه، سامان یافته است. پس از بیان کلیات پژوهش در فصل نخست، در فصل دوم مهم‌ترین دیدگاه‌ها درباره‌ نظریه‌ تربیتی و روش‌شناسی آن در رویکردهای غربی، و همچنین مهم‌ترین دیدگاه‌های اندیشمندان مسلمان درباره‌ روش‌شناسی نظریه و دانش تربیت اسلامی مرور و مهم‌ترین مؤلفه‌ها و ویژگی‌های روش‌شناسی هر یک تحلیل شده است. سپس در فصل سوم و چهارم -که به یافته‌ها اختصاص دارد- ابتدا مهم‌ترین مبانی فلسفی حکمت متعالیه که می‌توانند در طراحی چارچوب روش‌شناختی نظریه‌پردازی در تربیت اسلامی سهیم و مؤثر باشند، ارائه گشته است. سپس در فصل چهارم، چیستی نظریه / دانش تربیت اسلامی و روش‌شناسی آن، در ضمن محورهایی همچون چیستیِ علم تربیتی اسلامی و مبادی و مراتب، منابع، هدف و روش پژوهش و نظریه‌پردازی در آن و معنای مقصود از اسلامی بودن این دانش به تصویر کشیده شده است. در این بخش، با اشاره به این‌که در نزد حکیمان متعالیه، علم اخلاق عهده‌دار بررسی تربیت بوده و علم تربیتی به شمار می‌آید، به بازسازی نظریه / علم تربیت اسلامی به عنوان شناختی عملی که میراث‌دار علم اخلاق، برخوردار از مبادی فلسفی و طبیعی، دارای سطوح و مراتب متعدّد (از جمله دو سطح حقیقی و اعتباری) و دارای ظرفیّت ارتقا به ساحت عرفان عملی است، پرداخته شده است و دیگر مؤلّفه‌ها از قبیل منابع، هدف و روش این علم و ملاک اسلامی دانستن آن بر اساس مطالب ذکر شده در بخش مبانی تحلیل شده اند.
  • تعداد رکورد ها : 7