جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
بررسی تطبیقی اندیشه‌های تربیتی و اخلاقی ژان ژاک روسو و یوهان فردریک هربارت
نویسنده:
فهیمه نصیری
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقاله حاضر با روش توصیفی درصدد مقایسه دیدگاه های تربیتی و اخلاقی دو متفکر بزرگ قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی یعنی روسو و هربارت می باشد و قصد دارد وجوه افتراق و اشتراک دیدگاه های آنها درباره تربیت و اخلاق را بررسی نماید. یکی از دلایل مقایسه این دو دیدگاه این است که آرای تربیتی روسو بر نظریه تربیتی هربارت تأثیر گذاشته است. نتیجه این بررسی نشان می دهد روسو هدف غایی و نهایی تربیت را "انطباق و هماهنگی کامل با طبیعت" می داند ولی هربارت هدف نهایی تعلیم و تربیت را "تشکیل شخصیت یا منش" تصور می کند. اصول تربیت از دیدگاه روسو عبارتند از: اصلاح اجتماع بدون اصلاح روش تربیتی میسر نیست. آموزش و پرورش صحیح باید بر روان شناسی تجربی و شناخت خصوصیات روانی دوران کودکی مبتنی باشد. باید از تحمیل سلیقه مربی به عنوان بزرگسال به کودک خودداری شود. به جای روش لفظی و کتابی، روش های شهودی و عملی را به کار برد. مربی باید نیازهای حقیقی طبیعت را پرورش دهد و تلون کودک را به صورت نگرش خلاق درآورد. به نظر هربارت نیز تعلیم باید محسوس، مداوم، ترقی دهنده و مربوط به زندگی، و متناسب با مرحله رشد کودک و سابقه ذهنی و علاقه او باشد. روسو معتقد است اخلاق برترین جنبه انسان است و انسان کامل را کسی می داند که دارای فضائل اخلاقی باشد. برای هربارت نیز هدف آموزش، اخلاق است و نظام تربیتی هربارت در اخلاق پایان می پذیرد.
صفحات :
از صفحه 111 تا 134
فردیت و جمعیت تربیت طبیعی در امیل
نویسنده:
سیدعلی یزدانی ، علیرضا محمودنیا ، یحیی قائدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در سدۀ هفدهم، در کتاب امیل، روسو مفهوم تربیت طبیعی را مطرح کرد و، به‌رغمِ اقبال و ادبار عموم و خصوص از این کتاب، از زمان انتشار، پژوهشگران دراین‌خصوص که لب کلام روسو گرایش به فردیت یا جمعیت تربیت طبیعی بوده اختلاف نظر دارند. گرچه گسترۀ این مناقشه دامن‌گیر کلیت اندیشۀ روسو می‌شود، اما در این مقاله تلاش شده تا پس از طرح روشن این مسئله مشخصاً در کتاب امیل رأی یکی از مهمترین مفسران معاصر آرای تربیتی روسو، یورگن الکرز، در جانبداری از فردیت تربیت طبیعی امیل مثال آورده شود و با استمداد از روشنگری‌های وی از آرای تربیتی روسو درکی عمیق‌تر از امیل حاصل شود که بتواند در لایه‌ای فروتر وحدت و انسجام اندیشۀ روسو را حفظ کند؛ بدین قرار که گرچه فردیت و جمعیت ویژگی طبیعی دو دورۀ متمایز رشد امیل به حساب می‌آیند، اما اصل تسلیم ضرورت شدن در کل امیل طنین‌انداز است و همین اصل است که وحدت اندیشۀ تربیتی روسو را مصون نگه می‌دارد.
صفحات :
از صفحه 233 تا 251
کتاب تاریخ فلسفه حقوق و فلسفه اجتماعی: جلد اول: از افلاطون تا روسو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gianfrancesco Zanetti, Mortimer Sellers, Stephan Kirste
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
تخیل و عقل در افلاطون، ارسطو، ویکو، روسو و کیتس: مقاله ای در مورد فلسفه تجربه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
J. J. Chambliss
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
غریزه و صمیمیت: فلسفه سیاسی و زندگینامه در روسو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Margaret Ogrodnick
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Toronto Press,
رمانتیسیسم، ادبیات و فلسفه: عقلانیت بیانی در روسو، کانت، ولستون کرافت و نظریه معاصر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Simon Swift
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
هابز و روسو: مجموعه ای از مقالات انتقادی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Maurice W. Cranston, Richard S. Peters
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Anchor Books,
شعر و فلسفه از هومر تا روسو: روح‌های رمانتیک، زندگی‌های رئالیستی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Simon Haines
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کتاب راهنمای فلسفه روتلج برای روسو و قرارداد اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christopher Bertram
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Taylor and Francis,
روسو و انقلاب فرانسه 1762-1791 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joan McDonald
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Bloomsbury Academic,
چکیده :
ترجمه ماشینی : از 1789 به بعد فرقه انقلابی پرشور روسو ظهور کرد و در هر مرحله از نمایش بعدی درام انقلاب مورخان تأثیر روسو را در کار مشاهده کردند. خانم مک‌دونالد در این مطالعه به دنبال ردیابی توسعه فرقه و تعریف ماهیت نفوذ از طریق بررسی دقیق درخواست‌های روسو در کتاب‌ها، جزوه‌ها و گزارش‌های سخنرانی‌های انقلابی و مخالف است. - نویسندگان انقلابی بین سال‌های 1762 و 1791، و او به نتایج پیچیده‌تر از آنچه که عموماً پذیرفته شده‌اند، می‌رسد. او می‌تواند نشان دهد که اکثر نویسندگان طرف انقلابی که نام روسو را مورد استناد قرار می‌دهند، این کار را برای طرح دیدگاه‌های خود انجام داده‌اند و از استدلال‌هایی استفاده می‌کنند که اغلب در تضاد مستقیم با آن‌هایی است که او فرموله کرده است. قرارداد اجتماعی در این سال‌ها چندان خوانده نشد، و انقلابیونی که واقعاً آن را مطالعه کردند، اغلب از آنچه در آنجا یافتند انتقاد داشتند. در مقابل، دقیق‌ترین تحلیل از نظریه سیاسی روسو را می‌توان در جزوه‌هایی یافت که توسط منتقدان اشرافی انقلاب در اعتراض به سوء استفاده‌هایی که نام او بر آن گذاشته شده بود، نوشته‌اند.