جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
حرکة التاریخ وسننه عند علی وفاطمة علیهما السلام
نویسنده:
نبیل الحسنی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: العتبه الحسینیه المقدسه، قسم الشوون الفکریه و الثقافیه,
چکیده :
محتوای کتاب: مقدمة الكتاب؛ الفصل الأول: حركة التاريخ عند العرب قبل الإسلام؛ الفصل الثاني: دور القرآن في حركة التاريخ وسننه؛ الفصل الثالث: حركة التاريخ وسننه عند رسول الله صلي الله عليه وآله وسلم؛ الفصل الرابع: حركة التاريخ وسننه عند الإمام علي عليه السلام؛ الفصل الخامس: حركة التاريخ وسننه عند فاطمة الزهراء عليها.
بینش تاریخ نهج البلاغه
نویسنده:
یعقوب جعفری
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی,
چکیده :
کتاب «بینش تاریخ نهج البلاغه» نوشته یعقوب جعفری، بحث و بررسی درباره عبرت آموزی تاریخ و ارائه نمونه هایی از آن در نهج البلاغه است. نویسنده ضمن بیان کلیاتی در زمینه تاریخ، به طرح مباحث تاریخی در نهج البلاغه پرداخته و معتقد است که از دیدگاه علی (ع) نگرش عمیق به حوادث تاریخی ابزار مناسبی در نحوه عملکرد نسل های موجود جامعه می باشد. به گفته نویسنده، هدف از طرح مسائل و رویدادهای تاریخی در نهج البلاغه صرفاً قصه گویی نیست و اهداف بلند عقیدتی و اخلاقی و تربیتی در طرح آنها لحاظ شده است. نویسنده سعی دارد تا از عبارات نهج البلاغه در مورد حوادث تاریخی استفاده کند و پندها و نتایج مترتب بر آنها را ارزیابی نماید. وی بدین منظور ابتدا به عبرت آموزی از گذشتگان و سنن الهی جاری در مورد آنان پرداخته و سپس برخی از پیشگویی های حضرت علی (ع) را در مورد خوارج، بنی امیه، قوم مغول و نیز در باره امام مهدی (ع) ارائه داده است. همچنین نمونه هایی از زندگی قوم بنی اسرائیل، پیامبران الهی، اقوام مختلف و سرگذشت های آنان و عوامل تباهی و هلاکت آنها از منظر نهج البلاغه مطرح شده و عوامل قوت و ضعف حکومت ها و تمدن های بزرگ در تاریخ از دیدگاه علی (ع) تبیین گردیده است.
چیستی، چرایی و چگونگی تربیت اجتماعی بزرگسالان
نویسنده:
ابوالفضل ساجدی ,غلام حیدر کوشا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم - شعبه اصفهان,
چکیده :
«تربیت اجتماعی بزرگسال» یک مساله هنجاری فرآیندی است که از خلال آن بزرگسال نقش های جدید اجتماعی را «بازدرونی سازی» نموده و نقش ها و موقعیت های ناسازگار را در جهت تعالی و رسیدن به کمال مطلوب سازگار می سازد. ناقص بودن تربیت پیشین، کمال طلبی دائمی افراد، تاثیر گرایش های درونی بر رفتارها و کنش های اجتماعی و جدید بودن و ناسازگاری نقش های اجتماعی مسائلی اند که ضرورت و چرایی تربیت اجتماعی بزرگسال را توجیه می کنند. در منابع دینی، روش هایی چند برای تربیت اجتماعی بزرگسال در محیط خانواده در نظر گرفته شده است که عبرت دهی (یادآوری تاریخ و جریان های گذشته و بیان نقاط ضعف و قوت آن)، انذار (ترساندن از بلایا، حساب و کتاب قیامت و مجازات های رسمی و غیر رسمی اجتماعی) و وصیت (فراخواندن اعضای خانواده به پایبندی به ارزش های اجتماعی، آداب همزیستی و تعاون و همکاری) از جمله آنها است که در نوشتار پیش رو تبیین گردیده است.
صفحات :
از صفحه 9 تا 79
آموزه‌‌های تاریخ از دیدگاه امیرالمؤمنین علی (ع)
نویسنده:
اکرم احمدیان احمدآبادی، محمد اخوان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
چکیده :
این نوشتار ـ چنان‌که از عنوان آن برمی‌‌آید ـ درپی بررسی آموز‌‌ه‌‌ها و عبرت‌‌های تاریخ از دیدگاه امیرالمؤمنین علی (ع) است. تاریخ نقلی، علم تاریخ و یا تاریخ علمی، گنجینه‌‌ای از حقایق و اطلاعات زندگی گذشتگان است. با این وصف، آیا تاریخ برای آیندگان سودی دارد؟ آیا می‌‌توان از گذشته به آینده پل زد یا از آن عبور کرد و عبرت آموخت؟ اگر پاسخ مثبت است، دلیل یا ادلۀ آن چیست؟ و عمده‌‌ترین عواملی که موجب کلی‌شدن قوانین و سنن تاریخی می‌‌شوند، کدام‌اند؟ در این پژوهش، به‌ شیوۀ کتابخانه‌‌ای، کوشش شده است به این پرسش‌ها پاسخ داده شود؛ و در طی آن نتیجه گرفته شده است که بنا بر جهان‌‌بینی توحیدی، جهان صاحبی و انسان خالقی دارد و بدون ارادۀ خداوند نمی‌‌توان به‌طور مستقل، برای هستی، کارکردی و برای آدمی، استقلال عملی پذیرفت، پس باید به قوانینی که خداوند برای رفتار عالم و آدم وضع کرده است، گردن نهاد. از این رو تاریخ که محصول عمل عالم و آدم است، از منابع مهم اندیشیدن و مایۀ آموختن برای زندگی است و نهج‌‌البلاغه ـ به‌عنوان گنجینۀ مهمی از سخنان امام علی (ع) ـ و دیگر آثار علوی، آموزه‌‌های ارزشمندی را در باب عبرت‌‌های تاریخی شامل می‌‌شوند که به برخی از آنها اشاره می‌‌شود.
صفحات :
از صفحه 19 تا 40
  • تعداد رکورد ها : 5