جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 37
ابن رشد درباره "جمهوری" افلاطون [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Averroes; Ralph Lerner
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cornell University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: «به هر شکل، سؤالی که این مقدمه با آن آغاز می‌شود، سؤالی برای هر خواننده جدی جمهوری افلاطون است: این فلسفه برای من چه فایده‌ای دارد؟ آوروئس به وضوح درمی‌یابد که جمهوری با زمان خودش و موقعیت خودش صحبت می‌کند. .... شاید بزرگترین استفاده ای که او از جمهوری می کند درک بهتر خود شریعت است... منصفانه است که بگوییم که در تصمیم گیری برای تفسیر جمهوریت، آوروس ادعا می کند که جهان او - جهان تعریف شده و توسط قرآن اداره می شود - می توان از دستور افلاطون سود برد." - از مقدمه رالف لرنر یک منبع اولیه ضروری در فلسفه سیاسی قرون وسطی در اینجا در ترجمه ای کاملا مشروح از بحث مشهور جمهوری توسط فیلسوف مسلمان اندلسی قرن دوازدهم، Abu' ارائه شده است. ولید محمدبن احمدبن رشد نیز با نام لاتینی خود آوروس می شناسد. این اثر هم در انتقال و هم در اقتباس از سنت افلاطونی در غرب نقش اساسی داشت. رالف لرنر در یک مقدمه انتقادی کاملاً استدلال شده، به چندین مورد از مهم ترین مشکلاتی که در اثر مطرح شده است می پردازد.
جمهورية أفلاطون
نویسنده:
أفلاطون؛ ترجمة: حنا خباز
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: هنداوی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
واحدٌ من أثمن الكتب المؤسِّسة للفكر السياسي؛ «الجمهورية» التي تتحقَّق فيها العدالة كما ارتآها «أفلاطون» قبل الميلاد بنحو أربعة عقود. الكتاب الذي ترجَمَه «حنَّا خبَّاز» إلى اللغة العربية هو عبارة عن حوار فلسفي سياسي، يَعرض من خلاله أفلاطون رؤيتَه للدولة المثالية أو المدينة الفاضلة السقراطية؛ فسقراط هو المُحاوِر الرئيس، وحوله شخصيات عدة يُجادلها وتُجادله، وتتحدَّد مع تصاعُد الجدال ملامحُ جمهورية أفلاطون المتخَيَّلة. في جمهورية أفلاطون ينتمي كلُّ فردٍ من أفراد المجتمع إلى طبقةٍ محددة، ويعمل في مجالِ تخصُّصٍ محدد، ويتحقَّق التوازن بين القوى الثلاث التي يتكوَّن منها المجتمع: القوة العاقلة، والقوة الغضبية، والقوة الشهوانية. وبينما يحاول تقديمَ تعريفٍ للحاكم العادل ويقابله بالحاكم المُستبِد، يُقسِّم الحكومات إلى أربعة أنواع: الأرستقراطية، والأوليغاركية، والديمقراطية، والاستبدادية. وهو من جهةٍ يعلن ميْلَه إلى الملكية الدستورية، ومن جهةٍ أخرى يُقِرُّ بأن العدالة المُطلَقة تظلُّ عَصِيةً على التحقُّق.
جمهورية أفلاطون
نویسنده:
ترجمة و دراسة: فؤاد زكريا
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسکندریه - مصر: دار الوفاء لدنيا الطباعة والنشر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب یک مطالعه انتقادی دقیق و بینشی مدرن از افلاطون متفکر و عصر او و میزان تأثیرپذیری از عصر خود و تأثیرپذیری از آن است و خواننده قادر به درک و تعریف آن است. شخصیت کلی که تقریباً به چهار عنصر اصلی محدود می شود: عامل فلسفی، عامل تاریخی و سیاسی، عامل خانوادگی و عامل شخصی.
قرآن و مردم سالاری دینی در عصر غیبت
نویسنده:
قاضی زاده کاظم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از مباحث مهم در اندیشه مسلمین به ویژه شیعه نظریه نظام سیاسی مطلوب اسلام در عصر حاضر است.پس از پیروزی انقلاب عناوینی چون جمهوری اسلامی، حکومت الهی- مردمی، دموکراسی دینی و اخیرا تعبیر مردم سالاری دینی مورد عنایت نظریه پردازان و مسوولان اسلامی قرار گرفته است.در این مقاله در طرح چند بحث مقدماتی، اولا مفهومی روشن از مردم سالاری دینی ارایه گردیده و سپس به دیدگاههای اندیشوران معاصر شیعه در این زمینه اشاره شده است. رای ده نفر از افرادی که به جهت مکانت علمی یا موقعیت سیاسی قابل توجه است در این بخش بررسی می شود. به طور کلی آیات شورا، آیات مربوط به خلافت انسان در زمین، آیه وفای به عهد، آیات دال بر توجه به خطابات تکالیف عمومی به مردم به عنوان چهار دلیل قرآنی بحث مورد توجه قرار گرفته است.
صفحات :
از صفحه 117 تا 132
کتاب راهنمای فلسفه راتلج: درباره افلاطون و جمهوری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nickolas Pappas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب نیکولاس پاپاس در مورد جمهوری افلاطون چشم اندازی منحصر به فرد به مجموعه کتاب های افلاطون و آثار سیاسی اصلی او می افزاید. پاپاس این شاهکار باستانی را با نگاهی به خواننده مدرن و "علاقه فعلی" ارائه می دهد. ما نه تنها جمهوری را در اندیشه و عمل سیاسی قرن پنجم قبل از میلاد قرار می دهیم. ما همچنین ارتباط آن را با دنیای امروز درک می کنیم. نویسنده به جای یک بحث خشک و «آکادمیک»، تحلیلی زنده و پرشور ارائه می دهد که هر مفهومی از آثار افلاطون را بررسی می کند. فهرست جامع کتاب کمکی اضافی به خواننده است. همچنین بخش پایانی نویسنده با عنوان «مقدمات اساسی در استدلال جمهوری» است. من خودم به عنوان یک معلم فلسفه، کار پاپاس را برای درک شاگردانم از برخی از جذاب ترین و چالش برانگیزترین ایده ها در مورد دولت و شهروندی که تا به حال در اندیشه سیاسی توسعه یافته است، ضروری می دانم. پاپاس به وضوح نشان می دهد که چرا جمهوری افلاطون برای بیش از 2000 سال به عنوان طرحی برای نقد سیاست در هر عصری دوام آورده است.
تلخيص السياسة لـ أفلاطون (محاورة الجمهوریّة)
نویسنده:
ابن رشد؛ نقله الی العربیة: حسن مجید العبیدی, فاطمه کاظم الذهبی
نوع منبع :
کتاب , خلاصه اثر , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار الطلیعة للطباعة والنشر,
درسگفتار متن‌خوانی کتاب جمهوری افلاطون
مدرس:
مهدی ناظمی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
جمهورية أفلاطون: المدینة الفاضلة کما تصورها فیلسوف الفلاسفة
نویسنده:
أحمد المنياوي؛ مراجعه: طه عبد الرؤوف سعد
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق - سوریه / قاهره - مصر: دار الکتاب العربی,
دانشنامه فلسفه استنفورد، افلاطون
نویسنده:
ریچارد کروت. ترجمه ایمان شفیع بیک
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
  • تعداد رکورد ها : 37