جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
غیبت فیض: فعل الهی و انسانی در فلسفه هگل [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nicholas Adams (نیکلاس آدامز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب حاضر با معرفی متکلمان نظام‌مند و اخلاق‌گرایان مسیحی به هگل، از طریق تمرکز بر سه متن اصلی او: پدیدارشناسی روح، علم منطق، و سخنرانی‌هایی درباره فلسفه دین، بینش‌های اصلی را در مورد ریشه‌های الهیات مدرن ارائه می‌دهد. بینش های درخشان و بدیع را در مورد اهمیت هگل برای الهیات مدرن ارائه می دهد استدلال می کند که از نظر الهیاتی، هگل به اشتباه تعبیر شده است و با تمرکز بر منطقی که او از تعامل با دکترین های مسیحی ایجاد می کند، می توان چیزهای بیشتری به دست آورد. دارای ساختاری اصلی است که به عنوان مجموعه ای از تفسیرها بر متون فردی هگل سازماندهی شده است، و نه فقط نمای کلی از کل مجموعه او را ارائه می کند. به جای تکیه بر تعمیمات در مورد فلسفه هگل، تعامل دقیقی با متون هگل ارائه می دهد. شرحی روشن، در دسترس و روشن از تفکر شخصیت های اصلی در فلسفه و الهیات مدرن آلمانی ارائه می دهد.
بررسی و مقایسه آراء معتزله و لایب نیتس در مسأله عدل الهی
نویسنده:
امراله معین
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
نظریه عدل الهی در اسلام با فرقه کلامی معتزله شناخته می شود. این گروه به همراه فرقه کلامی امامیه به عدلیه نیز معروفند. مهم ترین نظریات این گروه دفاع از اراده آزاد در خدا و انسان، حسن و قبح ذاتی افعال، نفی شر و ظلم از ساحت الهی، نفی اراده گزافی از خداوند، وجوب نظام اصلح و موارد دیگری است که مقدمه اثبات عدل الهی قرار می گیرند. بر طبق نظر معتزله اعلام اینکه خدا عادل است مرادف با این است که بگوئیم او نه بد است و نه بد را انتخاب می کند. تمام اعمال خدا خیر است. خدا باید بهترین حالت ممکن را برای مخلوقاتش فراهم کند. از طرف دیگر لایب نیتس در غرب با کتاب عدل الهی (تئودیسه) به دنبال توجیه عدالت الهی است. نظریات او هم در این قسمت به معتزله بسیار نزدیک است. در مورد اراده آزاد و اختیار او به مشابهت خدا و انسان نظر دارد. عقیده به حسن و قبح ذاتی افعال، نفی اراده گزافی از خدا، بهترین جهان ممکن و نظام خوش بینی از جمله نظراتی است که او در آثار خود بیان می کند. در این مقاله به مقایسه این دو طرز تفکر پرداخته می شود.
صفحات :
از صفحه 105 تا 120
  • تعداد رکورد ها : 2