جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
اصلاح سکولاریسم ها در فرانسه و ترکیه: مورد ممنوعیت حجاب [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Amelie Barras
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در چند سال گذشته، سکولاریسم به یک جزء ذاتی بحث در مورد آزادی مذهبی و حکومت دینی تبدیل شده است. این سؤال که آیا دولت ها باید پوشیدن روسری و سایر نمادهای مذهبی را محدود کنند، به ویژه در هدایت این روند فکری بسیار مهم بوده است. سکولاریسم‌های تازه‌سازی شده در فرانسه و ترکیه مستند می‌کند که چگونه در هر دو کشور، زنان مومن با ممنوعیت حجاب مخالفت کرده‌اند، و به این نکته اشاره می‌کند که چگونه این ممنوعیت‌ها با روح «واقعی» سکولاریسم همخوانی ندارد. این فعالان استدلال می کنند که می توان همزمان سکولار و مذهبی بود. به ارزش هایی که توسط سکولاریسم منتقل می شود اعتقاد داشته باشند، در حالی که همچنان به ایمان خود پایبند هستند. از طریق این بررسی، کتاب نشان می‌دهد که چگونه فعالان ادعاهای خود را در چارچوب سکولاریسم قرار می‌دهند و در عین حال آن را برای ایجاد فضایی برای دینداری خود بازبینی می‌کنند. این کتاب با پرداختن به خلأ موجود در ادبیات در مورد گفتمان مسلمانان مؤمن متاثر از این محدودیت‌ها، تحلیلی موضعی در مورد بعد کم مطالعه سکولاریسم ارائه می‌کند و منبع ارزشمندی برای دانشجویان و محققانی است که علاقه‌مند به دین، مطالعات جنسیتی، حقوق بشر و مسائل سیاسی هستند. علوم پایه.
حجاب: آیینه هویت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christian Joppke
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Polity Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: حجاب اسلامی به موضوع بحث های داغ حقوقی و سیاسی تبدیل شده است. فرانسه و آلمان علیه آن قانون وضع کرده‌اند، و حتی بریتانیا که مدت‌ها قهرمان چندفرهنگی بود، اخیراً حجاب را محدود کرده است. از زمانی که تروریسم اسلامی بومی اروپا را درنوردید، این بحث‌ها حتی برجسته‌تر، پرشورتر و گسترده‌تر شده و اهمیت جهانی حیاتی پیدا کرده است. کریستین یوپکه در این مقدمه مختصر و زیبا درباره سیاست حجاب در جوامع مدرن به بررسی این موضوع می پردازد که چرا یک تکه لباس می تواند منجر به چنین جنجالی شود. او معانی متعدد روسری اسلامی را تشریح می کند و پیوندهای آن را با ظهور جهانی اسلام، ادغام مسلمانان و عقب نشینی از چندفرهنگی بررسی می کند. او استدلال می‌کند که روسری به‌عنوان آینه‌ای از هویت عمل می‌کند، اما در آن هویت‌های ملی و لیبرال همپوشانی دارند و این پارادوکس را آشکار می‌کند که اگرچه ممکن است توهین به ارزش‌های لیبرال باشد، اما سرکوب آن به همان اندازه غیرلیبرال است. حجاب: آیینه هویت، خوانندگان را روشن، به چالش می کشد و برانگیخته می کند و برای دانش پژوهان، دانشجویان و عموم خوانندگان، مطالعه جذابی ایجاد می کند.
یک انقلاب آرام: احیای حجاب، از خاورمیانه تا آمریکا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
(نایجل واربرتون)Leila Ahmed; Nigel Warburton(لیلا احمد)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Yale University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در قاهره در دهه 1940، لیلا احمد توسط نسلی از زنان بزرگ شد که هرگز در چادر و روسری که مادران و مادربزرگ هایشان بر سر داشته بودند، نپوشیدند. از نظر آنها، این پوشش ها هم به زندگی مدرن و هم با تقوای اسلامی بی ربط به نظر می رسید. اما امروزه اکثریت زنان مسلمان در سراسر جهان اسلام دوباره محجبه هستند. احمد می پرسد چرا این تغییر به سرعت ریشه دواند و این تغییر چه معنایی برای زنان، اسلام و غرب دارد؟ احمد وقتی مطالعه خود را آغاز کرد، تصور کرد که بازگشت حجاب نشان دهنده یک گام به عقب برای زنان مسلمان در سراسر جهان است. اما آنچه او در داستان‌های مقامات استعماری بریتانیا، فمینیست‌های جوان مسلمان، ملی‌گرایان عرب، دختران اسلامی پارسا، مهاجران مسلمان آمریکایی، جهادگران خشن و فعالان اسلامی صلح‌جو کشف کرد، انتظارات او را مخدوش کرد. احمد مشاهده کرد که اسلام گرایی، با تعهداتش به فعالیت در خدمت به فقرا و در راستای تحقق عدالت اجتماعی، فشاری از اسلام است که به آسانی و به طور طبیعی با سنت خود دموکراسی های غربی از کنشگری در راه عدالت و تغییر اجتماعی ادغام می شود. اغلب اسلام گرایان هستند، حتی بیشتر از مسلمانان سکولار، که در خط مقدم مبارزات کنشگران معاصر مانند حقوق مدنی و حقوق زنان قرار دارند. نتیجه‌گیری‌های غافلگیرکننده احمد نشان‌دهنده معکوس شدن تقریباً تفکر او در مورد این موضوع است. این داستان جذاب از ظهور دوباره حجاب، از مصر تا عربستان سعودی و به سمت غرب، بسیار روشنگر، با طرح‌ریزی‌های پیچیده و استدلال‌های پرشور، تصویری کاملاً جدید از اسلام معاصر را نشان می‌دهد.
واژه شناسی عفاف و حجاب
نویسنده:
سعیده موسوی نیا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
عفاف به عنوان یک فرهنگ، روش و منش مسلمانان را تبیین می کند و به آنها چگونه بودن و چگونه زیستن را آموزش می دهد. هر جامعه دارای فرهنگ معین و با اهدافی از پیش تعریف شده می باشد، فرهنگی که قرآن به جوامع اسلامی عرضه می کند، فرهنگ عفاف است که هدف آن امنیت جنسی زن و مرد و رسیدن به کمال مطلوب می باشد، بخش عظیمی از این فرهنگ باشکوه را حجاب تشکیل می دهد. به عبارت دیگر این دو، جدایی ناپذیرند و بدون یکدیگر معنای حقیقی و اصیل خود را از دست می دهند، حجاب بدون عفاف خود نوعی برهنگی فرهنگی در جهت گسترش فساد می باشد. در این نوشتار، نگارنده به تعریف مفاهیم مربوط به حجاب و عفاف، پرداخته و در پایان رابطه منطقی این دو را از منظر قرآن به بحث گرفته است.
صفحات :
از صفحه 108 تا 121
راهکارهای ترویج پوشش اسلامی در بین دختران دانشجو
نویسنده:
انسیه ماهینی,عبدالحسین خسروپناه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از ارزش های مقدس دین مبین اسلام که در عصرهای مختلف به صورت های گوناگون مورد تهاجم قرار گرفته و سعی شده تا به صورت کمرنگ در آید،مبحث پوشش بانوان مسلمان است. پذیرش این نکته مهم است که محیط علمی،پوشش متناسبی را می طلبد.بر اساس پژوهشی اغلب دانشگاههای جهان دارای ضوابط خاص و ویژه پوشش متناسب با محیط آموزشی می باشند.علت و ضرورت ضوابط مندی این محیط نه تنها بر باورمندی بر اصول ارزشی که حاکی از جهان بینی آنهاست می باشد،بلکه اکثریت آنها بر اساس نوع ضرورت های محیطی و ایمنی و آرامش روحی روانی متناسب با پیشرفت کار پایبندی به ضوابط خاص پوشش را الزام می دارند و چگونگی وضعیت ظاهری را برخاسته از شان محیط علم و فرهنگ خاص محیط آموزشی می دانند.بر این اساس در این نوشتار سعی شد به راهکارهای ترویج پوشش اسلامی در بین دختران دانشجو پرداخته شود.در این مقاله هر چند از روش کتابخانه ای استفاده گردید، اما سعی شد از تحقیقات میدانی بعمل آمده در این خصوص و مستند قرار دادن آنها بهره جسته شود.در پژوهش حاضر در ابتدا پس از مفهوم شناسی،به بررسی وضعیت پوشش دختران در دانشگاه و آسیب شناسی وضعیت موجود پرداخته شد و برخی از مهمترین علل کم توجهی یا بی توجهی آنان به مقوله ی حجاب در چهار دسته سلسله عوامل فرهنگی و اعتقادی،بیولوژیکی و روانی،اجتماعی و سیاسی بیان گردید و در همین راستا به ارائه راهکارهایی در جهت ترویج پوشش اسلامی پرداخته شد. این راهکارها به دو قسمت بیرونی و درونی تقسیم شده و برای هر یک اقسامی ذکر گردیده است.
طبق کدام دستور قرآنى، اقلیت های مقیم ایران ملزم به رعایت حجاب هستند؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
پاسخ : حجاب اسلامى، جلوه‌اى است زيبا كه از عمق فطرت پاك انسانى و متن باورهاى دينى تجلى يافته و با خود، دنيايى از امنيت، آرامش روانى، عزت نفس، خودباورى و... را براى زن و مرد به ارمغان مى‌آورد. اين حکم اسلامى كه با حكمت و تدبير الاهى بر زنان واجب گشته، بیشتر ...
رفتار پیامبر (ص) در مدینه با زنان نصاری و یهودی در مورد رعایت حجاب اسلامی چگونه بوده است؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
آنچه را که از تاریخ استفاده می شود، این است که حجاب به معنای پوشش زنان، قبل از اسلام در جهان و در ادیان مختلف با شکل های متفاوت وجود داشته و این حکم تأسیسی نیست؛ یعنی اسلام آن را اختراع نکرده، بلکه دین اسلام آن را پذیرفته و چنان که از تاریخ زمان پیام بیشتر ...
  • تعداد رکورد ها : 7