جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
پزشکی شدن جامعه: در مورد تبدیل شرایط انسانی به اختلالات قابل درمان [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter Conrad (پیتر کانراد)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Johns Hopkins University Press,
چکیده :
ترجمه ماشیینی: در طول نیم قرن گذشته، حوزه اجتماعی سلامت و بیماری دگرگون شده است. آنچه که زمانی رویدادهای عادی انسانی و مشکلات رایج انسانی تلقی می شد - تولد، پیری، یائسگی، اعتیاد به الکل و چاقی - اکنون به عنوان شرایط پزشکی در نظر گرفته می شود. خوب یا بد، پزشکی به طور فزاینده ای در جنبه های زندگی روزمره نفوذ می کند. پیتر کنراد بر اساس بیش از سه دهه تحقیق، نیروهای در حال تغییر پشت این روند را با مطالعات موردی کوتاه قد، اضطراب اجتماعی، "یائسگی مردانه"، اختلال نعوظ، ADHD بزرگسالان و گرایش جنسی بررسی می کند. او ظهور و تغییرات در پزشکی شدن، پیامدهای گسترش دامنه پزشکی، و پیامدهای آن برای سلامت و جامعه را بررسی می کند. او در پیشرفت‌های اخیر - مانند افزایش تعداد تشخیص‌های احتمالی و پیشرفت‌های زیست‌پزشکی - جهت آینده پزشکی‌سازی را می‌یابد. کنراد معتقد است که تأثیر متخصصان پزشکی بر پزشکی شدن کاهش یافته است. در عوض، صنایع دارویی و بیوتکنیکی، شرکت‌های بیمه و HMOs و بیمار به‌عنوان مصرف‌کننده به نیروهای اصلی ترویج پزشکی تبدیل شده‌اند. این مطالعه تامل برانگیز بینش ارزشمندی را نه تنها در مورد اینکه چگونه پزشکی سازی به این نقطه رسیده است، بلکه همچنین چگونه ممکن است به تکامل ادامه دهد، ارائه می دهد.
پزشکی شدن به مثابه بازی: تحلیلی بر ساخت اجتماعی مسایل انسانی
نویسنده:
محمود قاضی طباطبایی، ابوعلی ودادهیر، علیرضا محسنی تبریزی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
در حالی که پارادایم مسلط در تحلیل های جامعه شناختی، با طرح «سوالاتی از جنس چرایی» یا تبیینی و با تاکید بر اندازه گیری، عینیت، پیش بینی پذیری و مداخله بهتر و کاراتر در مسایل اجتماعی، آن ها را همچنان کم و بیش امری داده شده، کمی و عینی تلقی می کند، این مقاله ضمن تاکید بر ماهیت ذهنی، تعریفی، مبتنی بر اقامه دعوی و بر ساخت گرایانه مسایل اجتماعی، به طور مشخص از فرایند پزشکی شدن مسایل اجتماعی سخن می گوید. با الهام از برخی جامعه شناسان بر ساخت گرا، این مقاله در پی آن است که تا چه حد طرح «سوالاتی درباره فرآیند و چگونگی» تعریف، سنخ بندی و برساخت مسایل اجتماعی فی نفسه می تواند برای علم جامعه شناسی و قضایای برخاسته از آن اساسی باشد. با اتخاذ چنین رویکردی، مقاله می کوشد نشان دهد که در یک سده گذشته چگونه یا به چه رویه ها و سازوکارهایی شمار زیادی از مسایل، تجربیات و وقایع حیاتی انسان که زمانی نرمال و عادی تلقی می شدند و یا در حیطه ها و علوم غیرپزشکی تعریف و مدیریت می شدند، وارد قلمرو اقتدار، تعریف و مداخله پزشکی شده اند؛ فرایندی که در این مقاله «پزشکی شدن جامعه» نامیده شده است. در نهایت، این مقاله برای اولین بار استعاره جامعه شناختی «بازی پزشکی شدن» را به منظور ارایه تصویری راستین از ماهیت پدیده پزشکی شدن و تحولات احتمالی آن مطرح می کند.
صفحات :
از صفحه 289 تا 324
برساخت یک مساله اجتماعی - جمعیتی: درآمدی بر جمعیت شناسی اجتماعی - انتقادی اچ آی وی/ ایدز در ایران
نویسنده:
قاضی طباطبایی سیدمحمود, پاولاک دروتی, ودادهیر ابوعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مروری بر مطالعات اچ آی وی/ ایدز و تحولات پارادیمی آن نشان می دهد که در ربع قرن گذشته به ترتیب سه پارادایم «ریسک های رفتاری»،‌ «برساخت گرایی اجتماعی»،‌ «بر ساخت گرایی رادیکال» در مطالعات اجتماعی اچ آی وی/ ایدز حاکم بوده است و کم و بیش برنامه های کاری و مداخله های مبتنی بر آن ها در سطوح متفاوت فردی، گروهی، ملی، منطقه ای و جهانی تدوین و به اجرا گذاشته شده است. این مقاله نسبت (تعامل) علم جمعیت شناسی با این پارادایم های فکری در مطالعات اجتماعی اچ آی وی/ ایدز را بررسی کرده و با ترسیم رسالت، دورنما، موضوعات و پارادایم های اخیر در جمعیت شناسی، به دنبال ارایه درآمدی بر «جمعیت شناسی اجتماعی - انتقادی اچ آی وی/ ایدز در ایران بوده است. این مقاله نشان می دهد که نیل به موفقیت در مدیریت مساله و یا جلوگیری از تبدیل آن به بحران در کشورهایی مثل ایران مستلزم توجه هم زمان به عوامل ساختاری و برساختی مساله در جامعه و نهایتا اتخاذ یک مداخله اجتماعی فراگیر مبتنی بر این عوامل است.
صفحات :
از صفحه 136 تا 170
  • تعداد رکورد ها : 3