جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
دو رساله از کاشف الغطاء علیه میرزا محمد اخباری
نویسنده:
رسول جعفریان
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی,
چکیده :
کتاب «دو رساله از کاشف الغطاء علیه میرزا محمد اخباری» نوشته رسول جعفریان، مشتمل بر دو رساله با عناوین «رسالة المسائل و الاجوبة» و «کشف الغطاء عن معایب میرزا محمد عدو العلماء» است که به قلم «شیخ جعفر کاشف الغطاء» و به زبان عربی نوشته شده است. «اخباریه» یکی از سه جریان بدعت‌ آمیز در نیمه اوّل قرن سیزدهم هجری است که رهبر آن ادعای کرامات و طلسمات داشته است. میرزا محمد اخباری از رهبران فرقه اخباریه است که فعّالیت خود را طی سال‌ های 1205 تا 1232 در زمینه رشد این فرقه انجام داد. علمای شیعه، در رد ادعاهای اخباری منازعات و جوابیه‌ هایی ترتیب داده‌ اند که «کاشف الغطاء» یکی از آن‌ هاست. «رسایل کاشف الغطاء» حاوی اطلاعات تاریخی اختلاف‌ نظرهای فکری است که مؤلف و میرزا محمد داشته‌ اند.
 شهید ثانی، رجالی بزرگ شیعه
نویسنده:
فتاحی زاده فتحیه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زین الدین بن علی عاملی (م 965) معروف به شهید ثانی از رجالیان بزرگ شیعه در دوره متاخر است. آرای رجالی این دانشمند را می توان در تعلیقات ارزشمند او بر کتاب خلاصه الاقوال علامه حلی جست و جو کرد. وی از پژوهشگران برجسته اخبار، و در دو عرصه رجال و حدیث صاحب نظر بوده است. در بررسی حال راویان، استقلال رای عالمانه شهید ثانی مشهود است. شهید ثانی از ناقدان برجسته رجال است که با احتیاط و دقت نظر، روایات و راویان را مورد بررسی قرار داده است. ایشان گاه جنبه های جرح و ضعف راویان را بر تعدیل و تقویت آنان مقدم دانسته است. سندمحوری، سخت گیری در توثیق راویان و کم توجهی به قرائن صحت حدیث، نمونه هایی از این مواضع سخت گیرانه است، البته در تعدیل این دیدگاه نباید از اندیشه هایی همانند توجه به وثاقت اصحاب اجماع و نیز مشایخ اجازه و یا عدم اشتراط ایمان و ضبط غفلت کرد. به هر حال، در نظر داشتن همه جنبه های فکری این رجالی بزرگ ما را به داوری منصفانه در این باره رهنمون می سازد.
صفحات :
از صفحه 211 تا 234
  • تعداد رکورد ها : 2