جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
نیستی در فلسفه آسیایی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Berger , Douglas L.; Liu , JeeLoo
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: انواعی از مهم‌ترین و مرتبط‌ترین ایده‌ها درباره نیستی یا پوچی در تاریخ و توسعه تعدادی از سنت‌های آسیای جنوبی و شرقی - از جمله در بودیسم، دائوئیسم، نئوکنفوسیوس، هندوئیسم، فلسفه کره‌ای، و مدرسه ژاپنی کیوتو این سنت‌ها این بینش را به اشتراک می‌گذارند که برای توضیح اسرار بزرگ و حقایق دنیوی درباره تجربه ما، ایده‌های «هیچ» باید نقش اصلی را ایفا کنند. این مجموعه مقالات، کار بیست تن از دانشمندان برجسته جهان از اندیشه هندو، بودایی، دائوئیست، نئوکنفوسیوس، ژاپنی و کره ای را گرد هم می آورد تا مفهوم سازی های فلسفی جذاب «هیچ» را در سنت های کلاسیک و مدرن آسیایی روشن کند. این مجموعه منحصربه‌فرد کار جدیدی از دانشمندان برجسته ارائه می‌کند و دیدگاهی منسجم و پانوراما از مهم‌ترین راه‌هایی را ارائه می‌کند که «هیچی» نقش‌های مهمی در فلسفه آسیایی ایفا می‌کند. این شامل فرمول بندی های سنتی و معاصر است، گاهی سنت های آسیایی را با یکدیگر و گاهی با تفکر کلاسیک و مدرن غربی در گفتگو قرار می دهد. نتیجه کتابی است که برای دانشجویان و محققان فلسفه آسیایی و تطبیقی ​​بسیار ارزشمند است.
تحقیقات ژاپنی در فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Nobushige Sawada (auth.) , Francis Gen-Ichiro Nagasaka , Robert S. Cohen (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: دستاوردهای باشکوه ریاضیات و علوم طبیعی ژاپن در نیمه دوم قرن بیستم، احیاء، رنسانس، علوم عملی است که همراه با چرخش به سمت تفکر غربی در اواخر قرن نوزدهم توسعه یافته است. نتایج به همان اندازه تحسین برانگیز فیلسوفان (و مورخان) علم ژاپنی در عصر ما، پس از دوره ای کمتر با علایق غرب در مسائل فلسفی مرتبط با علم مدرن مطابقت داشت. و این بی میلی در مواجهه با معرفت شناسی، و نه حتی اهمیت انسانی علوم، همراه با ارادت به دیگر گرایش های غربی بود. بنابراین، با ژاپن "جدید" بازسازی میجی در سال 1868، و معرفی اولیه فلسفه غرب در دهه بعدی توسط نیشی آمانه، دوره ای از جذب فکری به دیدگاه های فایده گرایانه، پوزیتیویستی، تکاملی و حتی ماتریالیستی به زودی جای خود را به فداکاری داد. به کار علمی در مورد کانت و هگل، در مورد ایده آلیسم اخلاقی و فلسفی عمومی. این مطالعات اغلب می‌توانست روح انتقادی را تقلید کند (فیلسوف اونیشه هاجیمه، که به خاطر استقلال انتقادی خود ستایش می‌شود، به عنوان کانت ژاپنی شناخته می‌شود) اما تحولات نئوکانتی و نئوهگلی چندان تحت تأثیر علوم تجربی یا گمانه‌زنی‌های نظری در مورد طبیعت قرار نگرفت. . فیلسوف برجسته ژاپن در نیمه اول قرن ما، نیشیدا کیتارو، با رساله ای پیشگام به نام «مطالعه خیر» بود که به همراه شاگرد برجسته خود تانابه هاجیمه «مکتب کیوتو» فلسفه پیش از جنگ را تشکیل دادند.
دین و نیستی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Keiji Nishitani , Jan Van Bragt , Jan Van Bragt , Winston L. King
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
UNIVERSITY OF CALIFORNIA PRESS,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در کتاب دین و نیستی، نماینده برجسته مکتب فلسفی کیوتو، پایه و اساس اندیشه را برای جهانی در حال ساخت، برای جهانی متحد فراتر از تفاوت‌های شرق و غرب می‌گذارد. کیجی نیشیتانی به روند برگشت ناپذیر تمدن غرب به نیهیلیسم اشاره می کند و فتح نیهیلیسم را وظیفه فلسفه معاصر می داند. پوچی، یا نیستی نسبی، تنها با رادیکال شدن به پوچی یا نیستی مطلق قابل غلبه است. پروفسور نیشیتانی با در نظر گرفتن نیستی مطلق به عنوان مفهوم اساسی در تبیین های عقلانی تجربه شرقی زندگی بشر، ارتباط این مفهوم را با زندگی معاصر و به ویژه نظریه های فلسفی غرب و باورهای دینی بررسی می کند. هدف اصلی او در همه جا یکسان است: هدایت مخمصه مدرن ما به یک راه حل از طریق این بینش. چالشی که اندیشه کیجی نیشیتانی به عنوان نسخه ای مدرن از یک سنت گمانه زنی شرقی که به اندازه سنت ما قدیمی و متنوع است، برای غرب مطرح می کند، چالشی است که اصل واقعیت و اصل نجات را با هم متحد می کند. . در این فرآیند، ایده‌های سنتی غربی یکی پس از دیگری مورد بررسی قرار می‌گیرند: دوگانگی ایمان و عقل، هستی و جوهر، مفاهیم شخصی و متعالی خدا، نقش مبالغه‌آمیز داده‌شده به نفس آگاه، و حتی دیدگاه یهودی-مسیحی. از خود تاریخ دین و نیستی نمایانگر کار اصلی یکی از قدرتمندترین و متعهدترین ذهن های فلسفی ژاپن است.
فلسفه ژاپنی و قاره‌ای: گفتگو با مکتب کیوتو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edited by Bret W. Davis, Brian Schroeder, and Jason M. Wirth
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
bloomington & indianapolis: Indiana University Press,
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: با درک اهمیت مکتب کیوتو و تأثیر آن بر فلسفه، سیاست، مذهب و مطالعات آسیایی، فلسفه ژاپنی و قاره‌ای آغازگر گفت‌وگویی بین فیلسوفان ژاپنی و غربی است. مقالات این مجلد میان فرهنگی، متفکران مکتب کیوتو را با ایده آلیسم آلمانی، نیچه، پدیدارشناسی و دیگر چهره ها و مکاتب سنت قاره ای مانند لویناس و ایریگاری در گفتگو قرار می دهد. این جلد که در زمینه فلسفه جهانی تنظیم شده است، گفتگوهای انتقادی، بدیع و سازنده را بین برخی از تأثیرگذارترین چهره های فلسفی شرق و غرب ارائه می دهد.
بحثی درباره آینده حکمت اسلامی
نویسنده:
علی اصغر مصلح
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
حکمت اسلامی با همه تنوعاتش گونه ای از مفهومی کردن دریافت متفکران اسلامی از عالم و آدم است. این سنت به مثابه یک مشرب فکری در کنار سایر مشارب فکری در برخی از سرزمین های اسلامی، به خصوص ایران، پدید آمده و بسط پیدا کرده است. این سنت از آغاز رویارویی کشورهای اسلامی با عالم جدید، از طریق برخی از نمایندگانش با مسائل تفکر جدید درآویخته است. بر اساس همین تجارب و افق هایی که برای آینده فرهنگ معاصر قابل تصور است و با نظر به استعدادهای نهفته در این سنت، می توان به بحث درباره آینده آن پرداخت. کسانی که به حکمت اسلامی در عالم معاصر اهمیت داده و به صورت های مختلفی به تدریس و تحقیق در آن پرداخته اند، سه گونه رویکرد داشته اند: 1. رویکرد آلی؛ 2. رویکرد اصالی؛ 3. رویکرد طریقی (راه جویانه). هر کدام از این سه رویکرد، به صورتی در تداوم حیات این سنت نقش داشته اند. حکمت اسلامی در آینده در دو قلمرو می تواند ادامه حیات دهد: 1. در برخی از حوزه های فرهنگی جهان اسلام، مثل ایران؛ و در کنار دروس مرتبط با علوم دینی؛ 2. در حوزه فعالیت های دانشگاهی. در این مقاله به طور کوتاه و مقدماتی به امکان های پیش روی این سنت در همین دو قلمرو پرداخته می شود.
صفحات :
از صفحه 105 تا 120
جایگاه «خدا» در فلسفه نیشیدا کیتارو
نویسنده:
محمد اصغری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع) ,
چکیده :
این مقاله، به دنبال نشان دادن جایگاه «خدا» در فلسفه نیشیدا کیتارو است. بدین منظور، جنبه دینی اندیشه فلسفی این فیلسوف، در قالب چهار موضوع خدا به مثابه بنیان واقعیت، عدم مطلق، عشق الهی، و دین، بررسی شده است. نیشیدا تفسیری شبه عرفانی از خدا ارائه می دهد که با تفسیر خدا بنا بر نظریه وحدت وجود بسیار شباهت دارد. او رابطه بین خدا و مخلوق را از سنخ تجلی خدا تفسیر کرده است. به نظر او، خدا بنیان واقعیت است و از این منظر، میان خدا و عالم جدایی نیست. همچنین او معتقد است که خدا، وجود نیست، بلکه عدم مطلق است - البته نه به معنایی که در فلسفه اسلامی از عدم مطلق می شناسیم - و آگاهی از این عدم، عشق به خدا و نفس خویش است. ما خدا را در باطن نفس خود شهود می کنیم و عشق الهی در ما وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 135 تا 149
ریشه های غربی مکتب کیوتو
نویسنده:
محمد اصغری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مکتب کیوتو به عنوان تنها فلسفۀ معاصر ژاپن، با الهام از اندیشه های بودیستی و عرفانی شرق و اندیشه های فلسفی فیلسوفان غربی مثل هگل، نیچه و هایدگر، همتراز با مکاتب بزرگ فلسفی جهان قد علم کرده است. پایه گذار این مکتب نیشیدا کیتارو است و دو شاگرد معروف او یعنی تانابه و نیشیتانی همانند نیشیدا با تلفیق اندیشه های شرق و غرب، فلسفۀ خاص خود را به جهانیان عرضه نمودند. در این مقاله پس از معرفی اجمالی این مکتب، به ریشه های غربی آن پرداخته شده است. هگل گرایی، کی یرکه گور گرایی، نیچه گرایی و هایدگر گرایی از اصلی ترین ریشه های این مکتب به شمار می آیند. هرچند سه فیلسوف این مکتب از هر چهار جریان فکری مغرب زمین الهام گرفته اند؛ ولی درنظر نیشیدا، هگل و هایدگر و درنظر تانابه کی یرکه گور و نزد نیشیتانی هگل و نیچه حضوری قوی دارند. بنابراین می توان گفت که این مکتب ژاپنی از یک جهت با اندیشه های بودیستی و عرفانی شرق و از جهتی دیگر با فلسفۀ غرب پیوند دارد. بنابراین فلسفۀ مکتب کیوتو، فلسفه ای ترکیبی یا التقاطی است.
  • تعداد رکورد ها : 7