جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
توسعه دانایی و عملکرد اقتصادی در ایران
نویسنده:
هوشمند محمود, آذری لطفعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
توسعه مبتنی بر دانایی در حقیقت تغییر نوع نگرش و تفکر نسبت به مبحث توسعه است. مهم ترین ویژگی اقتصاد مبتنی بر دانایی، توانایی کسب درآمد از اقتصاد دانش محور است. در این خصوص کشورهایی که شیوه کسب درآمدهایشان را اقتصاد دانش محور قرار بدهند، مطمئنا رشد اقتصادی سریع تر و ظرفیت های اقتصادی بالاتری نیز پیدا می کنند.در این مقاله ضمن اشاره ای مختصر به مفاهیم پژوهش و تحقیق به عنوان شاخص های تولید دانش و توسعه دانایی، مروری گذرا بر برخی از شاخص های مرتبط با این موضوع می شود و سپس اثر متغیرهای مرتبط با تحقیق و پژوهش بر رشد اقتصادی در ایران به عنوان شاخص عملکرد اقتصادی بررسی می گردد.نتایج حاصل از برآورد الگوهای کوتاه مدت و بلند مدت با استفاده از روش (ARDL)، نشان می دهد که میزان بودجه و اعتبارات بخش تحقیقات کشور، اثر مثبت و معنی داری بر تولید ناخالص داخلی بدون نفت، طی دوره مورد بررسی داشته است.
صفحات :
از صفحه 133 تا 158
تاثیر نهادهای حقوقی و سیاسی بر عملکرد اقتصاد
نویسنده:
احمد شعبانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
«نهادها» (Institutions) و «عملکرد اقتصاد» (Economic Performance) دارای پیوندی علّی و سببی و متقابل با یکدیگرند. تغییر یا استقرار درست یا نادرست نهادها، می تواند آثار متفاوتی در عملکرد اقتصاد داشته باشد. همان گونه که عملکرد یک اقتصاد نیز به نوبه خود در ایجاد، تغییر یا استقرار نهادهایی خاص مؤثر و تعیین کننده خواهد بود، استقرار یک نهاد ایستای اجتماعی ممکن است موجبات سکون و رکود اقتصادی را فراهم سازد. همان طور که استقرار یک نهاد دینامیک اجتماعی می تواند شرایط توسعه و رونق را میسر سازد، همچنین تغییر در شرایط اقتصادی و مناسبات آن و استقرار آن در سطحی خاص، می تواند زمینه برای دائر نمودن و استقرار بخشیدن نهادهایی خاص را باعث شود. بررسی تأثیر قوانین و حقوق بر عملکرد اقتصاد و اثرات متقابل هر یک از این دو بر دیگری، مورد توجه این مقاله خواهد بود. بحث درباره موضوعی که پیوند متقابل دو دانش اقتصاد و حقوق را مورد بررسی قرار می دهد، جلب توجه بسیاری را کرده است. اهمیت و موضوعیت قوانین و بویژه قانون اساسی در تعیین و تأثیر بر عملکرد اقتصاد، به اندازه ای است که می تواند مفاهیم اساسی «پایداری» (Stability) ، «حسابگری» (accountability) و «اعتبار» (Credibility) یک اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهد. «الستر» (Elster) موقعیت و نقش این قوانین در عملکرد اقتصاد را به «چرخ لنگر» (Flywheel) یا به یک «ابزار تعهد قبلی» (Precommitment device) برای کارگزاران و عملگران اقتصادی تشبیه کرده است. (Elster,1994,p.209)تعابیر و نگرش هایی دیگر نسبت به این موضوع به وفور در آثار دیگر نویسندگان این بخش نیز ملاحظه می شود.
صفحات :
از صفحه 27 تا 43
  • تعداد رکورد ها : 2