جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 8
بحثی در قدرت مدارا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Holzhey, Christoph F. E.; Brown, Wendy; Forst, Rainer; Di Blasi, Luca
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: ما آرمان مدارا را در پاسخ به تعارض استناد می کنیم، اما پاسخ به تعارض با دعوت به تساهل به چه معناست؟ آیا مدارا راهی برای حل تعارض است یا وسیله ای برای حفظ آنها؟ آیا درگیری‌ها را به تنش‌های مولد تبدیل می‌کند یا روابط زیربنایی قدرت را تداوم می‌بخشد؟ مدارا تا چه اندازه دخالت خود را با قدرت پنهان می کند و به عنوان نوعی سیاست زدایی عمل می کند؟ وندی براون و راینر فورست در مورد استفاده و سوء استفاده از تساهل بحث می کنند، تبادلی که تفاوت های اساسی در عملکرد انتقادی آنها را با وجود تعدادی از شباهت های سیاسی برجسته می کند. هر دو محقق به مقدمات هنجاری، محدودیت ها و مفاهیم سیاسی مفاهیم مختلف مدارا می پردازند. براون با تمرکز بر پیوندهای ذاتی آنها با استعمار و امپریالیسم، نقد شجره نامه ای از گفتمان های معاصر در مورد تساهل در جوامع لیبرال غربی ارائه می دهد و فورست تاریخ فکری تساهل را بازسازی می کند که تلاش می کند فضیلت سیاسی خود را در جوامع دموکراتیک بازخرید کند. براون و فورست از دیدگاه‌ها و سنت‌های متفاوتی کار می‌کنند، با این حال، هر کدام نسبت به انقیاد و انکار موجود در گفتمان‌های مدارا، در میان موضوعات دیگر، محتاط هستند. نتیجه گفتگوی غنی از تأملات انتقادی و مفهومی درباره قدرت، عدالت، گفتمان، عقلانیت و هویت است.
مدارا، دموکراسی و صوفیان در سنگال [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Mamadou Diouf
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه به بررسی انتقادی «تساهل»، «سکولاریسم» و احترام به «تنوع» مذهبی در یک نظام اجتماعی و سیاسی تحت سلطه برادران صوفی می پردازد. از طریق تحلیل دقیق اقتصاد سیاسی سنگال، مقالات ضمن بررسی فضاهای عمومی و فرآیندهای سیاسی و تعامل متقابل آنها با دولت، گروه‌های اصلاح‌طلب و رادیکال سنی، و سازمان‌های غیرمذهبی، تبارشناسی و تبادل پویایی میان این مفاهیم را ردیابی می‌کنند. گلچین یک قوم نگاری تاریخی غنی و ظریف از شکل گیری دموکراسی سنگال ارائه می دهد، که مسیر پیچیده دولت سنگال را روشن می کند و در مورد جوامع مشابه پسااستعماری تأمل می کند. این جلد با ارائه دیدگاه‌های کمیاب درباره «موفقیت‌های» کشور از زمان آزادی، نقش دین، جنسیت، فرهنگ، قومیت، جهانی‌شدن، سیاست و مهاجرت را در پیکربندی مجدد دولت و جامعه مشخص می‌کند و سهم مهمی در تئوری دموکراتیزاسیون دارد. ، مطالعات اسلامی و مطالعات آفریقایی.
لیبرال دموکراسی و حدود تساهل: مقالاتی به افتخار و یاد اسحاق رابین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Raphael Cohen-Almagor
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of Michigan Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: طنزی که در همه نظام های سیاسی نهفته است این است که اصولی که زیربنای آنهاست و مشخصه آنهاست، می تواند آنها را نیز به خطر بیندازد و از بین ببرد. این مجموعه به بررسی محدودیت‌هایی می‌پردازد که باید بر دموکراسی، آزادی و مدارا اعمال شود تا بقای جوامعی که آنها را گرامی می‌دارند تضمین شود. مقالات این جلد مشکلات فلسفی ذاتی مفاهیم آزادی و مدارا را در نظر می گیرد. در عین حال، آنها به مشکلات عملی ناشی از تنش بین نیروهای دموکراسی و عناصر مخربی که از آزادی برای آسیب رساندن به دموکراسی سوء استفاده می کنند، فکر می کنند. بنابراین، این جلد که در پی ترور اسحاق رابین نوشته شده است، به پرسش مرزها اختصاص دارد: دموکراسی‌ها چگونه باید با نیروهای ضد دمکراتیکی که نظام آن را به چالش می‌کشند کنار بیایند؟ چگونه باید به تهدیداتی که دموکراسی را تضعیف می کند و در عین حال ارزش های ما را حفظ می کند و تعهد خود را به دموکراسی و ارزش های زیربنایی آن حفظ می کند، پاسخ دهیم؟ همه مقالات در اینجا اعتقادی به فوریت نیاز به مقابله و یافتن پاسخ های کافی برای رادیکالیسم و ​​افراط گرایی سیاسی دارند. آنها موضوعاتی مانند معضلات موجود در مفهوم تساهل، از جمله هزینه و مقررات آزادی بیان را پوشش می دهند. تحریک به عنوان متمایز از وکالت؛ چالش افراط گرایی مذهبی با لیبرال دموکراسی؛ مشکلات سخنان نفرت ارتباطات آزاد، آزادی رسانه ها و به ویژه روابط بین رسانه ها و تروریسم. مشارکت کنندگان این جلد عبارتند از: دیوید ای.بویینک، هاروی چیسیک، ایروین کاتلر، دیوید فلدمن، اوون فیس، دیوید گلدبرگ، جی. مایکل جافه، ادموند بی.لمبث، سام لمان-ویلزیگ، جوزف الیوت مگنت، ریچارد مون، فردریک شوئر.، و L.W.سامنر. این جلد شامل سخنان افتتاحیه خانم اسحاق رابین به کنفرانس - تقدیم به مرحوم اسحاق رابین - است که این مقالات در ابتدا ارائه شده است. این مطالعات برای سیاستمداران، جامعه شناسان، مربیان و متخصصان رسانه، حقوقدانان و حقوقدانان و همچنین عموم مردم جذاب خواهد بود.
دامنه تساهل: مطالعاتی در مورد هزینه های بیان آزاد و آزادی مطبوعات [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Cohen-AlmAgor
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یکی از خطراتی که در هر نظام سیاسی وجود دارد این است که اصولی که زیربنای آن است و مشخصه آن است، ممکن است با به کارگیری خود، باعث نابودی آن شود. لیبرال دموکراسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. علاوه بر این، از آنجایی که دموکراسی یک پدیده نسبتاً جوان است، فاقد تجربه در برخورد با دام‌هایی است که در کار سیستم - «گرفتن» دموکراسی وجود دارد. این یک مطالعه میان رشته‌ای است که به محدودیت‌های مدارا، این «گرفتن دموکراتیک» و هزینه‌های آزادی بیان مربوط می‌شود. حقوق هزینه بر است و کسی باید برای آن هزینه کند. ما می‌توانیم و باید در مورد توجیه تحمل هزینه‌ها بپرسیم و آن‌ها را با آسیب‌های وارد شده به جامعه در نتیجه دامنه وسیع تساهل بسنجیم. ضمن اینکه می‌دانیم نیاز به ابراز وجود داریم، باید در مورد توجیهات تحمل گفتار آسیب‌زا و اینکه آیا اینها به اندازه کافی سنگین هستند یا خیر جویا شویم. این کتاب تئوری و عمل را با هم ترکیب می‌کند و موضوعات مورد اختلاف را از دیدگاه‌های فلسفی، حقوقی و رسانه‌ای بررسی می‌کند و موضوعاتی مانند: تهاجم رسانه‌ای به حریم خصوصی فرد را پوشش می‌دهد، سخنان توهین‌آمیز، تحریک سخنان نفرت‌انگیز هولوکاست، انکار پوشش رسانه‌ای تروریسم. خواندن این کتاب برای هر کسی که علاقه‌مند به نظریه سیاسی، افراط گرایی و آزادی بیان است ضروری است.
مرزهای مدارا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Taylor, Charles; Stepan, Alfred C
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Columbia University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چگونه افراد با هویت‌ها و هویت‌های مذهبی، قومی و زبانی مختلف می‌توانند بدون ارتکاب خشونت، تحمیل رنج یا ظلم به یکدیگر در کنار یکدیگر زندگی کنند؟ در این جلد، مشارکت‌کنندگان محدودیت‌های مدارا را بررسی می‌کنند و پیشنهاد می‌کنند فراتر از آن‌ها به احترام متقابل فکر کنیم. سلمان رشدی در مورد فرهنگ صوفی-هندویی کشمیر که زمانی بردبار بود، تأمل می کند. ایرا کاتزنلسون با تاریخ فکری مدارا به عنوان یک نهاد لایه ای در غرب دنبال می کند. چارلز تیلور رویکرد جدیدی به سکولاریسم در جهان چندفرهنگی ما ارائه می‌کند و آکیل بیلگرامی با ارائه زمینه و احتیاط به این رویکرد پاسخ می‌دهد. نادیا اوربیناتی به بررسی این موضوع می پردازد که چرا آرمان اومانیستی سیسرو از کنکورد در پاسخ به اختلافات مذهبی مورد استفاده قرار نگرفت. این جلد با رد این ادعا به پایان می رسد که مدارا در غرب ابداع شده است. راجیو بهارگاوا در مورد هند آسوکا می نویسد و کارن بارکی مدارا را در امپراتوری عثمانی و هابسبورگ بررسی می کند. سودیپتا کویراج به بررسی تسهیلات و درگیری ها در هند می پردازد و آلفرد استپان بر کمک به مدارا و سکولاریسم های دموکراتیک متعدد در کشورهایی با اکثریت مسلمان مانند اندونزی و سنگال تاکید می کند.
مدارا در کشمکش: گذشته و حال [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Rainer Forst (راینر فورست)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: مفهوم مدارا در جوامع کثرت گرا نقش محوری دارد. موضعی را تعیین می‌کند که اجازه می‌دهد درگیری‌ها بر سر باورها و اعمال ادامه یابد و در عین حال آنها را خنثی کند، زیرا بر دلایلی برای همزیستی در تعارض - یعنی در تداوم اختلاف - استوار است. با این حال، بررسی انتقادی این مفهوم روشن می کند که محتوا و ارزیابی آن موضوعاتی عمیقاً مورد مناقشه هستند و بنابراین خود این مفهوم در تضاد قرار می گیرد. برای برخی، مدارا، به رغم اختلافات گسترده، بیان احترام متقابل بود و هست، برای برخی دیگر، نگرش و عملکردی سرکوبگرانه و بالقوه. راینر فورست با بازسازی گفتمان فلسفی و سیاسی مدارا از دوران باستان، این تعارضات را تحلیل می کند. او تنوع توجیهات و شیوه های تساهل را از رواقیون و مسیحیان اولیه تا امروز نشان می دهد و نظریه ای سیستماتیک را توسعه می دهد که آن را در بحث درگیری های معاصر بر سر مدارا آزمایش می کند.
رفتار معتدل حضرت محمد (ص) به عنوان الگو در مواجهه با کثرت گرایی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Ahmad Riyadh Maulidi (أحمد رياض مولدي)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اعتدال عبارت است از نگرش وسط بودن که باید در اختیار یک مسلمان باشد، به ویژه مسلمانان اندونزی که در میان کثرت گرایی زندگی می کنند. مشکلات در اندونزی مربوط به رفتار نابردبار عمدتاً ناشی از فقدان نگرش های معتدل به ویژه مسلمانان است. اسلام باید به عنوان دین اکثریت در اجرای این رفتار معقول پیشگام باشد. در این پژوهش رفتارهای معتدلی که پیامبر اکرم (ص) در طول زندگی خود به عنوان الگویی برای مسلمانان نمونه آن بود، بیان می کند. این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی توصیفی با روش مطالعه ادبیات است. نتایج نشان داد که رفتار معتدل حضرت محمد(ص) در زمان نزول سوره کافرون، مدارا با سایر ادیان و درایت ایشان در حل مشکل حجر الاسود نمود دارد. در عبادت معتدل است نه افراط. او همچنین می‌خوابد، افطار می‌کند، ازدواج می‌کند و به مردم دستور می‌دهد که با حالتی جدید نماز بخوانند که ارزش‌های رفتار معتدل از شخصیت نمونه انسانی حضرت محمد (ص) را می‌توان در غلبه بر چالش‌های یک کثرت‌گرا به کار برد. زندگی برای ایجاد حس وحدت
مبانی نظری مدارا در قرآن کریم و سنت معصومین(ع)
نویسنده:
سهراب مروتی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پیدایش اختلاف در بینش و منش انسان ها امری ضروری در نظام هستی است که از طبیعت آفرینش انسان و اختلافات موجود در منظومه هستی نشأت می گیرد، به رسمیت شناختن این اختلاف ها دلیل روشنی بر به کارگیری اصل «مدارا» در جامعه است. با دقت و تفحص و تتبع در آیات قرآن کریم و سنت معصومین(ع) به روشنی به دست می آید که «مدارا» یک اصل مهم در دین اسلام است و به کارگیری آن یکی از عوامل گسترش اسلام در شبه جزیره عربستان و در جهان بوده است؛ پیشوایان دینی با ملایمت و مدارا موفق گردیدند دنیای مردم ـ زندگی این جهانی ـ و آخرت آنان ـ زندگی آن جهانی ـ را اصلاح نمایند.نگارنده در این مقاله با پرداختن به اهمیت طرح موضوع در جامعه امروز به تعریف «مدارا» و تفاوت های آن با «مداهنه» و «تولرانس» (Tolerance) پرداخته و سپس مبانی نظری مدارا را از منظر قرآن کریم و روایات معصومین(ع) و سیره پیشوایان دین در عرصه های عقیدتی و ایمانی، اخلاقی، رفتاری، فرهنگی و اجتماعی تبیین نموده است. در پایان این موضوع را که مدارا به معنی سرکوب نکردن اختلافات انسانی است که گستره عمومی زندگی ـ فردی و اجتماعی ـ را در بر می گیرد و شامل نرمش و ملایمت با تمام مخالفین، اعم از مخالفین عقیدتی و غیر عقیدتی است، با استناد به شواهد نقلی و دلایل عقلی تحلیل نموده است.
  • تعداد رکورد ها : 8