جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 27
مناسبات فکری عثمانیه و ابن‌تیمیه در مواجهه با فضائل اهل بیت (ع)
نویسنده:
طبسی ، محمدمحسن
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
نقد أوهام صديق حسن‌خان المسمى إبراز الغي الواقع في شفاء العي
نویسنده:
أبو الحسنات محمد عبد الحي اللكنوي؛ محقق: صلاح محمد أبو الحاج؛ تقديم: الشيخ وهبي سليمان غاوجي الألباني
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
عمان - اردن: دار الفتح للدراسات والنشر,
چکیده :
نقد أوهام صديق حسن‌خان المسمى إبراز الغي الواقع في شفاء العي؛ لکنوی این کتاب را رد بر مؤلف «الإتحاف والإكسير والحطة» (صدیق حسن‌خان) نوشته است و متذکر می‌شود صدیق حسن‌خان دارای انحرافاتی است که از آنها باید دوری شود. همچنین انحرافات صدیق حسن‌خان (همچون عدم تقلید از ائمه اربعه اهل سنت و عدم زیارت قبر پیامبر(ص) و غیره) را پاسخ می‌دهد. عبدالحی لکهنوی در رد تقلید صدیق حسن خان می نویسد: «أنه يقلد تقليدا جامدا لابن تيمية وتلامذته وللشوكاني وأمثاله مع أنه من أشد المنكرين على المقلدين ـ فإلى الله المشتكى من مثل هذا الصنع ـ فما الذي حرم تقليد المجتهدين والأئمة المتبوعين وأباح تقليد هؤلاء المستحدثين وليسوا بجنب المجتهدين المتبوعين إلا كعصافير بجنب الناطقين». او از ابن تیمیه و شاگردانش و شوکانی و امثال او را تقلید می کند، در حالیکه او از منکرترین منکران مقلد هست -از این کار به خدا شاکایت می کنم- پس چرا تقلید از مجتهدان که مورد تبعیت بودن ممنوع است و تقلید از این افراد جدید جایز است و آنها در مقابل مجتهدین مورد تبعیت ، نیست مگر مانند گنجشک در مقابل ناطقین.
الإمامة الکبری و الخلافة العظمی (مجموعه‌ای سه جلدی)
نویسنده:
سید محمد حسن القزوینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
چکیده :
الامامة الکبری و الخلافة العظمی، مجموعه‌ای سه جلدی است به زبان عربی که به دفاع از عقاید شیعه و به خصوص امامت می‌پردازد. این مجموعه به قلم سید محمد حسن القزوینی نوشته شده و توسط دو انتشارات در زمان‌های متعددی از جمله: انتشارات دارالمجتبی (ایران) و انتشارات دار القارئ (لبنان) به چاپ رسیده است. مباحث جلدهای کتاب: جلد اول: این جلد از کتاب شامل مباحث زیر می‌باشد؛ نحوه تبلیغ و دعوت به اسلام، دسیسه‌های آنان در جبهه حق، کارهایی که از روی کینه و لجاجت بر امام علی(ع)روا داشتند، روایات غیر صحیح از صحیحین بخاری و مسلم، پایین آوردن جایگاه پیامبر اکرم(ص)به خاطر شیخین، متهم نمودن امیرالمؤمنین(ع)، حکم کردن به کفر شیعیان و وجوب قتل ایشان، نمونه‌هایی از تعصب نفرت انگیز آنان، جهالت‌های ابن تیمیه، صحابه در قرآن و سنت. جلد دوم: این جلد نیز شامل مباحث ذیل است؛ امامت از اصول دین است، زمین از امام خالی نمی‌شود، امامت لطفی است از خداوند متعال، تعیین جانشین یک اصل جاریست، آنچه که قاعده لطف بدان کامل می‌شود، پاسخ اشکالات قاعده لطف، آنچه با قاعده لطف استوار می‌گردد، امام را تنها خداوند برمی‌گزیند، شروط امامت، امام برترین مردم است، امام، معصوم است. جلد سوم: این جلد نیز شامل مباحث ذیل می‌باشد؛ شواهد خلافت بلا فصل امیرالمؤمنین(ع)، فضایل مختص به امیرالمؤمنین(ع)، سه آیه در روز غدیر خم در شأن امیرالمؤمنین(ع)نازل شد، امیرالمؤمنین(ع)همان کسی است که رسول الله(ص)را تصدیق فرمود، برگزیدن امیرالمؤمنین(ع) توسط خداوند متعال، بستن درب خانه تمامی مردم به مسجد رسول الله(ص) مگر درب خانه امیرالمؤمنین(ع)، امیرالمؤمنین(ع) برترین افراد بشر و امت اسلامی است، امیرالمؤمنین(ع) برترین مجاهدین در راه خداست.
الامامه‌الکبری والخلافه‌العظمی
نویسنده:
محمدحسن القزوینی ؛ توثیق وتعلیق جعفر القزوینی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
وضعیت نشر :
[قم]: دارالمجتبی(ع)‏‫,
چکیده :
کتاب حاضر ردیه‌ای است بر کتاب (( منهاج‌السنه‌النبویه فی‌نقض کلام‌الشیعه والقدریه)) ابن تیمیه که آن خود ردیه‌ای است که ابن تیمیه بر کتاب (( منهاج‌الکرامه فی‌معرفه‌الامامه)) علامه‌حلی نوشته است.
رسالة في الرد على ابن تيمية في مسألة حوادث لا أول لها
نویسنده:
ابوالازهر عبدالوهاب الاخمیمی مصری شافعی ، تحقیق : سعید فودة
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
بررسی دیدگاه ابن‌تیمیه و روایات شیعه در مورد طواف قبور
نویسنده:
رحیم صبور
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از آدابی که در زیارت قبور انبیا و اولیای الهی انجام می شود، دور زدن در اطراف قبور است. حال سوال این است، آیا همان‌گونه که زیارت قبور مشروع است، طواف و دور زدن، گِرد قبور نیز مشروع است؟ ابن تیمیه از کسانی است که زیارت و طواف را مشروع نمی داند. سخن در مشروعیت و ماهیتِ این گونه طواف ها است. در این پژوهش به شیوه توصیفی _ تحلیلی، به بررسی این مسئله می پردازیم. در این تحقیق روشن می شود که اولاً، طواف و دور زدن در کنار قبور، طواف مربوط به بیت الله نیست؛ زیرا طواف بیت الله با توجه به دستور خداوند و شرایط خاص آن عبادت است؛ اما طواف دور قبور نه شرایط خاص را دارد و نه عبادت است؛ بلکه طواف به معنای لغوی است و صرفا به جهت تبرک انجام می گیرد. اگر در روایات، طواف مورد نهی قرار گرفته، نه به معنای لغوی آن، بلکه به معنای مصطلح شرعی آن است. اگر نهی در روایات، مطلق قلمداد گردد که به هرگونه طواف متوجه باشد، در این صورت، نهی، تحریمی نبوده و تنزیهی و کراهتی می باشد.
صفحات :
از صفحه 73 تا 0
نقد اشکالات ابن‌تیمیه در برهان حفظ شریعت
نویسنده:
ابراهیم کاظمی
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
برهان حفظ شریعت یکی از دلایل عصمت ائمه معصومین (ع) است؛ زیرا حفظ شریعت و اجرای صحیح آن در پرتو وجود امام معصوم امکان پذیر است؛ همان طور که در زمان رسول اکرم (ص) وظیفه آن حضرت بود؛ البته این به معنای آن نیست که امام، پیامبر است؛ بلکه رسالت پیامبر اکرم (ص) بر عهده امام است؛ پس حفظ شریعت متوقف بر عصمت است و از وظایف مهم امام معصوم شمرده می شود. علامه نیز همانند برخی از بزرگان، برهان حفظ شریعت را در کتاب منهاج الکرامه تبیین نموده است. در این مقاله به کلام علامه و سپس به اشکالات ابن تیمیه و نقد آنها پرداخته خواهد شد. ابن تیمیه اشکالاتی را بیان کرده که ثابت کند، امامت نمی تواند حافظ شریعت باشد. او درصدد بیان جایگزینی برای امامت است و در تمام اشکالات، امامت را تضعیف و رد کرده و جایگزینی را برای آن اثبات می کند. در این مقاله با روش توصیفی _ تحلیلی، اثبات می گردد که اشکالات ابن تیمیه به این برهان وارد نیست.
صفحات :
از صفحه 89 تا 0
انکار مجاز در قرآن انکار نیمی از زیبایی قرآن
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه تخصصی وهابیت پژوهی و جریان های سلفی,
  • تعداد رکورد ها : 27