جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
روح و سرنوشت آن بعد از مرگ در آیین جینه
نویسنده:
بنفشه متقی؛ محمد مهدی علیمردی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: دانشگاه اصفهان,
چکیده :
با این‌که آیین‌جینه از ادیان هندی بشمار‌ می‌رود، ولی به‌خاطر نگرشی که به مسأله روح و خاستگاه آن دارد، حتی با وجود شباهت‌ با آیین هندو، به‌گونه‌ای در مقابل آن قرار‌ گرفته‌ است. کرمه، سمساره و مکشه، مفاهیمی هستند که بین دو آیین‌ «هندو» و «جینه» مشترکند. اما نگرش «جینه» به ذات انسان و هدف‌ غایی و راه رسیدن به آن، باعث بروز تفاوت چشمگیری بین این آیین و خاستگاه هندویی آن شده ‌است. با وجود پیچیدگی‌های بسیار آیین ‌جینه، می‌توان گفت: روح(جیوه)، نقش‌محوری در این آیین دارد، احترام به موجودات در هر مرتبه‌ای که باشند (اهیمسا) اهمیت ویژه و اصل بنیادی این آیین است و مسلماً حرمت آن نه از بعد مادی، بلکه به سبب روحی است که با طی طریق در عوالم مختلف به درجه‌ والایی از مقام انسانی می‌رسد و به ‌نوبه خود با رعایت اصول اخلاقی خاص و ریاضت‌های شاق جسمانی، که در نتیجه آن تأثیرات امور مادی (اجیوه) بر روح (جیوه) از بین ‌می‌رود، پیروان «جینه» قادر به دستیابی به مقام خلوص و ذات اصیل خود می‌باشند. این همان مقامی است که در این آیین، جایگاهی خداگونه یافته ‌است، البته دستیابی به این مهم از طریق توصیف مسائل مرتبط با این آئین مورد بررسی و تحلیل قرار ‌می‌گیرد. بدیهی است این امر با بررسی مفهوم روح و اقسام آن و نیز رابطه (روح و بدن) و (روح و عمل) و موضوع تناسخ تا نحوه رهایی و نجات در این آیین تبیین خواهد ‌شد.
صفحات :
از صفحه 107 تا 124
ارایه چارچوبی برای سیاست گذاری اخلاق گرایانه در نانوفناوری
نویسنده:
زارع احمدآبادی حبیب, طاهری دمنه محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
زمینه: اخلاق نظری هر چند افق های روشنی را فراروی محققان در حوزه های علمی گوناگون قرار می دهد، اما یک الگوی قابل مراجعه برای سنجش میزان حصول اخلاقیات ارایه نمی دهد. الگوی معرفی شده در پژوهش حاضر، فعالیت در حوزه پژوهش و کاربرد نانوفناوری را مورد بررسی قرار داده و از نظر رعایت شئون اخلاقی با داشتن ابزاری برای ارزیابی، بازخورد و بازبینی مانند یک سامانه ممیزی عمل می کند.روش: در مطالعه حاضر به منظور اعتبار یابی الگوی ارایه شده، علاوه بر مرور مطالعات موردی، پیمایشی نیز بر نظرات خبرگان عرصه نانوفناوری در مورد توانایی علمی و اجرایی چارچوب مورد بحث در هریک از مراحل فرایندی آن صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق، اعضای هیات علمی عضو ستاد نانو کشور می باشند. این جامعه 1957 محقق دارد. بر اساس شیوه نمونه گیری طبقه بندی شده، تعداد 174 نمونه انتخاب و از طریق پست الکترونیک، پرسشنامه طراحی شده در اختیار آنها قرار گرفت.یافته‫ها: نتایج حاصل از پیمایش نشان داد که الگوی ارایه شده اعتبار بالایی برای ارزیابی خطر در حوزه نانوفناوری دارد.نتیجه‫گیری: با توجه به تحقیق میدانی انجام گرفته در روند این پژوهش می توان نتیجه گرفت که الگوی معرفی شده الگویی بسیار کارآمد است که می تواند به دستاندرکاران و مسوولان امر در زمینه معیارین سازی نانو کمک فراوانی بکند. پویایی، جامع بودن، استفاده از متخصصین رشته های علمی مختلف برای بکارگیری آن، انعطاف پذیری و کاربردی بودن، ویژگی های منحصر به فردی هستند که استفاده از الگوی مذکور را مورد توجه متخصصین قرار داده است.
صفحات :
از صفحه 102 تا 115
بررسی عوامل حیات و مرگ ملت‌ها از نظر قرآن و حدیث
نویسنده:
محمود آسن
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در تمام عصرها هر ملتی به دنبال حیات فردی و اجتماعی خود هست و در این مسیر به روش های مختلف دست می زند . اما باید ببینیم چه راه کارهایی را می توانیم از قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام بدست بیاوریم که ما را در این طریق به مقصد برساند . در این تحقیق به شناخت عوامل ، راه کارها و قانون مندی حیات و مرگ ملت ها از دیدگاه قرآن و احادیث پرداخته ایم ، حیات و مرگ مادی و معنوی . چند علت از حیات و تعالی ملت ها را بیان می کنیم 1 – پیروی از رهبران دینی جامعه 2 – عدل و داد 3 – جهاد و اخلاص 4 – عبرت گرفتن از فانی شدن ملت های گذشته 5 – خوش رفتاری ، و اما عوامل سقوط و مرگ ملت ها 1 – عدم شناخت حق از باطل 2 – جدایی و اختلاف 3 – خودرأیی 4 – دنیاگرایی سران ملت 5 – فقر و تهیدستی 6 – برخورد ناشایسته 7 – گذاشتن بار سنگین بر دوش مردم . هر چند ممکن است عوامل دیگری هم وجود داشته باشد که با تحقیق بیشتر یا گذشت زمان به آن دست یابیم ، که با تبعیت از دستور قرآن و روایات به حیات انسانی دست خواهیم یافت .
  • تعداد رکورد ها : 3