جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 9
آیا روانپزشکی مبتنی بر شواهد اخلاقی است؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mona Gupta (مونا گوپتا)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پزشکی مبتنی بر شواهد (EBM) که به عنوان یکی از 15 پیشرفت برتر در پزشکی در 150 سال گذشته رتبه بندی شده است، در پزشکی بسیار تاثیرگذار شده است. به زبان ساده، EBM یک اصل به ظاهر غیرقابل انکار را ترویج می کند: تصمیم گیری در عمل پزشکی باید تا حد امکان بر اساس به روزترین یافته های تحقیقاتی باشد. EBM به ویژه در روانپزشکی محبوب بوده است، رشته ای که توسط میراثی از مداخلات بحث برانگیز تسخیر شده است. برای مدافعان، عمل روانپزشکی anchoring_x000D_ در داده های تحقیقاتی، روانپزشکی را علمی تر و از نظر اخلاقی مشروع تر می کند. با این حال، تعداد کمی این سوال را مطرح کرده‌اند که آیا EBM، مفهومی که توسط افرادی که در سایر زمینه‌های پزشکی کار می‌کنند، پیشگام شده است، می‌تواند برای اختلالات روانپزشکی به کار رود. _x000D_ _x000D_ در این کتاب پیشگامانه، مونا گوپتا، روانپزشک و اخلاق شناس کانادایی، مفروضات اساسی EBM را تجزیه و تحلیل می کند، و به طور انتقادی کاربرد آنها را در روانپزشکی بررسی می کند. نویسنده با برجسته کردن تنش‌های اخلاقی اساسی بین روان‌پزشکی و EBM به این سؤال اساسی و بحث‌برانگیز می‌پردازد - آیا اصلاً آیا روان‌پزشکان باید پزشکی مبتنی بر شواهد را انجام دهند؟ ادامه مطلب... چکیده: پزشکی مبتنی بر شواهد (EBM) که به عنوان یکی از 15 پیشرفت برتر در پزشکی در 150 سال گذشته رتبه بندی شده است، در پزشکی بسیار تاثیرگذار شده است. به زبان ساده، EBM یک اصل به ظاهر غیرقابل انکار را ترویج می کند: تصمیم گیری در عمل پزشکی باید تا حد امکان بر اساس به روزترین یافته های تحقیقاتی باشد. EBM به ویژه در روانپزشکی محبوب بوده است، رشته ای که توسط میراثی از مداخلات بحث برانگیز تسخیر شده است. برای مدافعان، عمل روانپزشکی anchoring_x000D_ در داده های تحقیقاتی، روانپزشکی را علمی تر و از نظر اخلاقی مشروع تر می کند. با این حال، تعداد کمی این سوال را مطرح کرده‌اند که آیا EBM، مفهومی که توسط افرادی که در سایر زمینه‌های پزشکی کار می‌کنند، پیشگام شده است، می‌تواند برای اختلالات روانپزشکی به کار رود. _x000D_ _x000D_ در این کتاب پیشگامانه، مونا گوپتا، روانپزشک و اخلاق شناس کانادایی، مفروضات اساسی EBM را تجزیه و تحلیل می کند، و به طور انتقادی کاربرد آنها را در روانپزشکی بررسی می کند. نویسنده با برجسته کردن تنش‌های اخلاقی اساسی بین روان‌پزشکی و EBM به این سؤال اساسی و بحث‌برانگیز می‌پردازد - آیا اصلاً آیا روان‌پزشکان باید پزشکی مبتنی بر شواهد را انجام دهند؟
اخلاق پژوهش
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
فضايل اخلاقي در پژوهش: ۱. تصحيح انگيزه و نيت: تحقيقات ما زماني حقيقتا معنادار و مفيد به حال خودمان و جامعه خواهد بود كه با انگيزه ي الهي و نيت درست صورت بگيرد، وگرنه اگر به انگيزه شهرت و كسب ثروت و امثال آن باشد، هر چند ممكن است دنياي ما و ديگران را بیشتر ...
بررسی مسائل اخلاقی در آموزش مجازی
نویسنده:
سمیه نعمت زاده آق براز
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
ضرورت توجه به آموزش مجازی یک واقعیت است وگسترش سوء استفاده و اغراض سودجویانه و عدم پایبندی به ارزش های اخلاقی، مباحثی را در زمینه ی اخلاق آموزش مجازی به وجود آورده است به خصوص اینکه آموزش و پرورش را با چالش های جدی و نوین مواجه ساخته و نیاز آموزش مجازی به اخلاق را روزافزون کرده است. این پژوهش با عنوان بررسی مسائل اخلاقی در آموزش مجازیبا روش توصیفی و تحلیلی در صدد تعیین و تبیین مسائل اخلاقی در آموزش مجازی است که با ارائه یک مدل ضمن مشخص نمودن ابعاد گوناگون آموزش مجازی، مسائل اخلاقی هر بعد را تعیین، و با توجه به اصول اخلاقی تبیین می کند. یافته ها نشان داد که هرکدام از ابعاد یادگیری الکترونیکی با مسأله اخلاقی خاص خود مواجه است که شناسایی این مشکلات اخلاقی، می تواند در تدوین سیاست‌ها و قوانین مربوط به فعالیتهای علمی در آموزش مجازی کار ساز باشد.
عوامل آرامش و اضطراب از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
محمدامین مبلغ
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
شناخت عوامل آرامش و اضطراب، موضوعی است که در این تحقیق از دیدگاه قرآن و سنت مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است، به همین منظور ابتدا به حوزه معنایی اضطراب و آرامش در لغت، آیات و روایات و نیز به مفهوم اضطراب در روان‌شناسی، توجه گردیده و سپس با متقابل خواندن آرامش با اضطراب، همانند دو حالت بیماری و سلامتی انسان، بررسی عوامل اضطرابهای مخرب، و آرامش مفید، مورد اهتمام ویژه قرار گرفته است که در این بخش نخست عوامل اضطراب به سه دسته کلی شناختی، رفتاری، و اخلاقی-روانی، تقسیم و زیرمجموعه‌های هر یک مورد کنکاش واقع شده است. در این خصوص با تمسک به ظواهرآیات و روایات، شرک‌ورزی، خدافراموشی، از خود بیگانگی، و جهل به معمای هستی و فنا، مهمترین عوامل شناختی اضطراب شناخته شده و در مقام تحلیل، زندگی فرد جاهل به مقام پروردگار، مملو از ترس، اندوه، و پراضطراب معرفی گردیده است.این پژوهش یکی از پیامدهای خودبیگانگی را عدم تعادل روانی و اضطراب دانسته و بر اضطراب‌زایی جهل به معمای هستی و فنا، نیز تأکید نموده است. در بخش عوامل رفتاری، با ذکر مستندات قرآنی و حدیثی، گناه موجب عذاب وجدان و در نهایت عامل اضطراب تلقی شده و دنیاپرستی و عوامل اخلاقی مانند برخی مراتب حسدورزی نیز، مایه اضطراب و زوال آرامش فکری مطرح گردیده است. در فصل دیگر با تأثیرگزار خواندن تفکر و بینش بر نگرشهای عینی، رفتار، عواطف و احساسات با تکیه بر آیات و روایات، خداباوری و ایمان به غیب عامل مهم آرامش به شمار رفته است و چنین تحلیل گردیده که ایمان، ضمن پاسخ‌دهی به پرسشهای بنیادین از راه خوش بین ساختن انسان به سیر جهان، چهره جهان را در نظر انسان مومن زیبا و سختیهای آنرا قابل تحمل جلوه میدهد، زیرا او هر واقعه‌ای را انعکاسی از مشیت الهی می‌داند. اعتقاد و رضا به قضا و قدر الهی و توکل نیز با استناد به آیات و روایات، موجب آرامش درونی دانسته شده است. سپس با اشاره به تأکید اسلام بر خودشناسی، از آن به عنوان دیگر عامل شناختی آرامش یاد و از نقش نماز، دعا، صبر و تقوا نیز به عنوان عوامل رفتاری-عملی ایجاد آرامش، نام برده است. با توجه به ظواهر برخی متون دینی، به تأثیر خواب شبانه و همسر در آرامش فرد به حیث عوامل محیطی اشاره گردیده است. در نتیجه، بر اینکه رهیافتهای شناختی و نیز راهکار رفتاری-عملی، از نگاه قرآن و سنت، برجسته‌ترین رهیافتهای مواجهه با اضطراب و کسب آرامش است تأکید و ضمن اشاره به اظهارات و یافته‌های تجربی برخی دانشمندان، مبنی بر اثبات نقش برجسته شناخت و ایمان، در این زمینه، بر اختصاصی خواندن رهیافت "رفتاری-عملی" به قرآن و سنت، پافشاری و درنهایت، با ناکام دانستن تلاشهای بشری در مهار اضطراب و ایجاد آرامش بر ضرورت روآوری انسان به معنویت و دین توصیه و بر نقش بی‌بدیل آن، در جهت حل مشکلات روانی و پیشگیری و کاهش اضطراب بشر معاصر، با توجه به پیامدهای جهانی شدن، و روند رو به رشد احساس بی‌هویتی تأکید شده است.
اقتصاد پژوهش؛ آسیب‌شناسی معادلات اقتصادی حاکم بر بازار پژوهش
نویسنده:
محمدجواد توکلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
چکیده اقتصاد پژوهش با در نظر گرفتن رابطة دوسویه اقتصاد و پژوهش، به بررسی و آسیب‌شناسی فعالیت‌های پژوهشی با استفاده از ابزار تحلیلی علم اقتصاد ـ موسوم به ابزار تحلیل بازاری ـ می‌پردازد. در این بررسی، بازاری رقابتی برای تولید و عرضة آثار علمی در نظر گرفته می‌شود که در آن تلاش افراد برای حداکثر کردن مطلوبیت حاصل از انتشار آثار خود، موجب می‌شود که ایده‌ها و نظریه‌های غلط جای خود را به اندیشه‌های درست بدهند. بر اساس این تحلیل، ایجاد فضای رقابتی شدید در یک نظام علمی دارای مشکلات حاد ساختاری، می‌تواند ضمن کاستن از انگیزه‌های درونی برای پژوهش، منجر به بروز پدیدة شکست بازار پژوهش شده، آسیب‌های اخلاقی همچون سرقت، کم‌فروشی و ظاهرسازی علمی را به بار آورد. در مقابل، اگر این فضای رقابتی دچار آفت کمی‌گرایی و انحصار نشود، می‌تواند در بلندمدت موجب مرزبندی تحقیق‌های علمی از پژوهش‌های سطحی شود و بازار پژوهش را کاراتر سازد.
صفحات :
از صفحه 149 تا 191
چارچوب تدوین ارزش ها و اخلاق حرفه ای پژوهش های علمی و فناوری
نویسنده:
لشکربلوکی مجتبی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 105 تا 114
آموزش معیارهای اخلاق پژوهش: ضرورتی انکارناپذیر در برنامه های درسی آموزش عالی
نویسنده:
امین خندقی مقصود, پاک مهر حمیده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (pdf) مراجعه فرمایید.
سرشت و ساختار مقالات اخلاقی: اصول راهنما
نویسنده:
سید حسن اسلامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مقاله پیش رو می کوشد تا ماهیت مقالات علمی پژوهشی در عرصه اخلاق را بازگوید و منطق حاکم بر آن را آشکار سازد. نگارنده نخست منطق نگارش را به مثابه فرآیند اقناع بیان می کند و بر این باور است که نوشتن آکادمیک تلاشی برای اقناع مخاطبان متخصص و در نتیجه مستلزم تن دادن به قواعدی مشخص است. سپس به تحلیل ماده و صورت مقالات علمی پژوهشی در عرصه اخلاق پرداخته، یکایک اجزای اساسی چنین مقالاتی را معرفی می کند و با برشمردن برخی لغزش های رایج در این زمینه، شیوه مقاله نویسی عالمانه را بازگو می کند. با این نگاه، نویسنده همه اجزای اصلی مقاله را تحلیل کرده و راه نگارش هر یک را گفته است و با بیان اصول راهنمایی برای نگارش چنین مقالاتی در عین تأکید بر اهمیت محتوا، ظرایف ساختاری را نیز خاطرنشان ساخته است.
 منزلت اخلاق پژوهش در کتاب های روش تحقیق به زبان فارسی: بررسی انتقادی
نویسنده:
اسلامی اردکانی سیدحسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
انتظار می رود که ضوابط اخلاق پژوهش، مانند پرهیز از سرقت علمی، سوگیری در تحلیل، و دستکاری داده ها یا نتایج، در کتاب های روش تحقیق آموزش داده شود. پرسش اصلی این تحقیق آن است که آیا به این انتظار پاسخ داده شده است؟ نگارنده کتاب های روش تحقیق را که به زبان فارسی تالیف شده اند، بررسی کرد و آنها را در پنج گروه گنجاند. برخی از این آثار اساسا فرآیند تحقیق را امری فنی دانسته، از طرح اخلاق پژوهش دوری کرده اند. شماری دیگر نیز اخلاق پژوهش را تنها به مثابه صفات شخصی پژوهشگر دانسته، از پیش کشیدن مسائلی که پژوهشگر در فرآیند تحقیق با آنها مواجه می شود، غفلت یا خودداری کرده اند. پیشنهاد اساسی نویسنده، پس از تحلیل این آثار، آن است که در کتاب های روش تحقیق، فصلی مشخص به اخلاق پژوهش اختصاص داده شود و در آنها طی پنج محور مسائل اخلاق پژوهش مورد بحث قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 89 تا 125
  • تعداد رکورد ها : 9