جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
نام خانوادگی :
*
پست الکترونیک :
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
حروف تصویر :
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور پدیدآورندگان
>
علوی, حمیدرضا ( استاد و عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی ( فلسفه و تربیت اسلامی) دانشگاه شهید باهنر کرمان)
جستجو در
عنوان
پدیدآورنده
توصیفگر
موضوع
ناشر
زبان
نوع منبع
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی رساله تحصیلی
تاریخ
محل
جستجو در متن
همه موارد
برای عبارت
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
2
3
4
5
تعداد رکورد ها : 48
عنوان :
Ali Ṣafāei Ḥāeri’s Approach to Philosophical Counseling
نویسنده:
Hamzeh Mohammadabadi; Syed Hamid Reza Alavi; Morad Yari Dehnavi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
انگلیسی
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 121 تا 143
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
شناختشناسی در قرآن و دلالتهای تربیتی آن
نویسنده:
مریم ابراهیمی، حمیدرضا علوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
شناختشناسی و دلالتهای تربیتی آن یکی از مهمترین مباحث فلسفه تعلیم و تربیت است. این تحقیق با هدف بررسی و تبیین شناختشناسی و دلالتهای تربیتی آن از دیدگاه قرآن کریم ـ عالیترین منبع استخراج موضوعات مرتبط با فلسفه تربیتی اسلام و تعلیم و تربیت اسلامی ـ انجام گرفته است. نتایج تحقیق پیشرو که با روش توصیفی ـ تحلیلی صورت گرفته، مبین آن است که قرآن کریم جایگاه فوقالعادهای برای علم و شناخت قائل است؛ به همین دلیل معلمان را مورد تکریم قرار داده و شاگردان را میستاید. قرآن کریم، ضمن اشاره به حواس و قلب به عنوان ابزارهای شناخت، حواس را در صورت به کارگیری صحیح، زمینهساز تصفیه قلب دانسته و در این راستا بر روشهای آموزشی که منجر به تقویت و بهکارگیری بیشتر این ابزارها میگردد، تأکید کرده است. این تحقیق، تفکر را زیربنای روشهای آموزشی قرآن کریم میداند.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 27 تا 46
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی فرصتها و تهدیدهای ویروس کرونا (کووید ـ 19) در ابعاد دینی ـ اخلاقی و عقلانی از طریق تجارب زیستۀ معلمان مدارس ابتدایی
نویسنده:
سیدمهدی روستا ، سیدحمیدرضا علوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
پیدایش پاندمی کرونا در جهان، تمام ابعاد زندگی انسان را تحتالشعاع قرار داد؛ بهطوریکه دنیای پساکرونا با دنیای قبل از کرونا تفاوتهای قابلملاحظهای دارد و این پدیده همراه با فرصتها و تهدیدهای بیشماری در عرصه زندگی انسان بوده است. شناخت این فرصتها و این تهدیدها برای انسان امروز الزامی است؛ چراکه آرامش وقتی تحقق پیدا میکند که انسان با تعامل درست با تغییرات دنیای اطراف خود، به تعادل برسد و این تعادل با شناخت صحیح امکانپذیر است. لذا هدف این پژوهش بررسی فرصتها و تهدیدهای ویروس کرونا (کووید ـ 19) در ابعاد دینی ـ اخلاقی و عقلانی از طریق تجارب زیستۀ معلمان مدارس ابتدایی است. تحقیق حاضر از نوع کیفی و با روش پدیدارشناسی انجام شده است. بهکمک نمونهگیری هدفمند، 18 نفر از افراد جامعه مورد بررسی قرار گرفتند. از روش مصاحبۀ نیمهساختاریافته برای گردآوری دادهها استفاده گردید. بهکمک روش هفت مرحلهای کلایزی به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شد. یافتههای این پژوهش در سه بعد کلی دینی ـ اخلاقی و عقلانی قابل تقسیم هستند، که هر بعد خود شامل چندین مؤلفه است و مشارکتکنندگان نظرات متفاوتی نسبت به هرکدام از این مؤلفهها ابراز کردهاند که شرح آن بهصورت مبسوط در متن مقاله ذکر شده است. توجه به تمامی تهدیدها و فرصتهای بیماری کرونا در این پژوهش برای تدوین برنامههای جامع جهت استفاده از فرصتهای آن و رفع تهدیدهای ناشی از آن مورد تأکید است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 75 تا 84
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ماهیت تجربه بازگشت به زندگی نزدیک به مرگ و تبیین آن بر اساس مبانی دینی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Somayeh Mohammadsadeghipour (Iran)، Prof. Abbasali Rostaminasab (Iran) 2 Prof. Hamidreza Alavi (Iran) 2 Dr. Morad Yari Dehnavi (Iran) ،Abbas Mowzoun (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
انگلیسی
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: آن دسته از افرادی که به دلایلی به طور موقت مرگ را تجربه می کنند، صرفاً مرگ بالینی متفاوت از مرگ بیولوژیکی را تجربه می کنند. در دومی امکان بازگشت روح آنها به زندگی وجود ندارد در حالی که در مرگ بالینی امکان بازگشت به اجسام و جهان مادی وجود دارد. بنابراین، پژوهش حاضر سعی دارد حوادث مرگ بالینی را به عنوان یک مطالعه کیفی پدیدارشناختی مورد بررسی قرار دهد. روش و یافتهها: از بین شرکتکنندگان در تولید سریال «زندگی پس از زندگی» در فصلهای 2020-2022، 41 شرکتکننده به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب و مصاحبه شدند. علاوه بر مصاحبه های تلویزیونی، داده های تکمیلی نیز با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. با اجرای هفت مرحله تحلیل Colaizzi، داده ها با استفاده از MAXQDA، نسخه 2021 تجزیه و تحلیل شدند. نتیجهگیری: یافتهها 14 کد استخراجشده را نشان میدهند که به عنوان «ماهیت بازگشت به زندگی» شناسایی شدهاند. کدها در چهار موضوع اصلی دسته بندی شدند: 1) مذاکره و قانع شدن، 2) داشتن اختیار و اختیار برای بازگشت به بدن، 3) درخواست بازگشت برای جبران غرامت در دنیا، و 4) استغاثه. در مجموع نتیجه میگیریم که در مقایسه با تجربهگران جهان، عامل فرهنگی و اعتقادات مذهبی تجربهگران ایرانی با همتایان خود در جهان متفاوت است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 57 تا 88
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
واکاوی ابعاد تربیتیافتگی شخصیت مالک اشتر در نهجالبلاغه به مثابه یک حاکم و زمامدار الگو
نویسنده:
زینب رستمی نسب دولت اباد ، مراد یاری دهنوی ، حمید رضا علوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
مالک اشتر یک شخصیت تربیتیافته براساس آموزههای تربیتی اسلام در نهجالبلاغه میباشد. تربیتیافتگی او باعث انتخابش بهعنوان یکی از حاکمان و زمامداران دوره امامت امام علیj شده است. ازاینرو هدف این پژوهش، شناسایی مؤلفههای شخصیتی تربیتیافتگی ایشان در ابعاد مختلف (جسمانی، دینی، اخلاقی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، عقلانی، عاطفی) میباشد. بدین منظور از روش پژوهش تحلیل مضمون و شبکه معانی استفاده شده است؛ طبق این روش، ابتدا گزارهها و مضامین ناظر به ابعاد شخصیت مالک اشتر از کتاب نهجالبلاغه و کتب تاریخی مرتبط، شناسایی، کدگذاری و سپس تحلیل شدهاند. نتایج پژوهش، نشاندهنده شخصیت تربیتیافته مالک اشتر در ابعاد مختلف تربیتی، چون: برخورداری از سلامت و صلابت جسمانی، داشتن اعتقادات و باورهای معنوی، مقیّد به اعمال صالح و فضایل اخلاقی، ظلمستیزی و عدالت و تلاش برای وحدت و استواری حکومت، توجه به رفاه مادی مردم، عامل به تعاون و همکاری، اندیشهورزی، شناخت و بصیرت، عطوفت و مهربانی و اعتدال در امیال میباشد که این امر میتواند، الهامبخش چگونگی تربیت حاکمان و زمامداران شایسته در جامعه اسلامی−ایرانی ما باشد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 7 تا 28
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسي پديدارشناختي داغديدگي و عوامل معرفتي مؤثر در تسکين آن و پيامدهاي تربيتي مرتبط
نویسنده:
رضوان محمدي بازرگاني ، سيدحميدرضا علوي ، مراد ياري دهنوي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
هدف پژوهش حاضر بررسي داغديدگي و عوامل معرفتي مؤثر بر تسکين آن و تبيين پيامدهاي تربيتي مرتبط با آن است. اين پژوهش از نوع کيفي و به روش پديدارشناسانه انجام شده است که جامعه آماري آن کليه افرادي هستند که در چند سال اخير با مرگ يکي از بستگان درجه اول خويش مواجه گرديدهاند. نمونۀ آماري با روش نمونهگيري هدفمند از جامعه مذکور انتخاب شده و ابزار جمعآوري دادهها در اين زمينه، مصاحبۀ نيمهساختار يافته است که توسط پژوهشگران تنظيم شده و تجزيه و تحليل دادهها با استفاده از روش هفتمرحلهاي کلايزي انجام شده است. بعد از تحليل دادهها به اين نتيجه رسيديم که عوامل معرفتي مؤثر در تسکين و مديريت داغديدگي در همۀ ابعاد: خداشناسي، جهانشناسي، دنياشناسي، مرگشناسي و انسانشناسي بسيار مهم و معنادار بوده است؛ که هرکدام داراي زير مضامين فرعي هستند و همچنين پيامدهاي تربيتي به روش استنتاجي و بهصورت قياس عملي بيان شده است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 89 تا 99
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تبیین معرفتشناسی تغییر (تحلیلی واسازانه دربارۀ تغییر و حرکت)
نویسنده:
حیدر اسماعیل پور ، حمیدرضا علوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
توصیف و روایت ویتگنشتاین از دین، ایمان و نحوه ارتباط آن با عمل یکی از رویکردهای مهم در فلسفه دین معاصر است که بسیاری از تحقیقات و پژوهشهای علوم انسانی و علوم اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهد؛ بنابراین، دیدگاه ویتگنشتاین در این خصوص درخور بررسی دقیقتر، ارزیابی مجدد، زمینهسازی و کاربرد آن در اجتماع است. روش جستار حاضر بهصورت توصیفی و تحلیل محتوا است. در این مقاله حقیقت و ماهیت ایمان و تلازم آن با عمل بر اساس آثار متأخر ویتگنشتاین، ازجمله پژوهشهای فلسفی، فرهنگ و ارزش و درس گفتارهایی درباره باور دینی توصیف و تحلیلشده است. از آثار و درس گفتارهای پراکنده دینی ویتگنشتاین استنباط میشود که او هم در نظر و هم در عمل دلمشغول رابطه ایمان و عمل بوده است، البته به روش خاص خود. نظریه کاربردی معنا که جانمایه و پایه اصلی تفکر متأخر او است به همین قصد و غایت بوده است. بدین ترتیب ویتگنشتاین با استفاده از اصطلاحات خاص خود، نظریه «کاربردی معنا» و استعاره «بازیهای زبانی» و «صورت حیات» توضیح میدهد که دین نظام به هم پیوستهای است از ایمان و عمل و نمیتوان این دو را از هم تفکیک کرد و میانشان رابطه تلازم وجود دارد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 61 تا 79
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
عوامل مرتبط با اقامه نماز در دانش آموزان دبیرستان ها و دانشجویان دانشگاه های شهر کرمان
نویسنده:
علوی سیدحمیدرضا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
کلیدواژههای اصلی :
نماز جماعت
,
نماز جمعه
,
نماز فرادی
,
دانش آموزان دبیرستان
,
دانشجویان دانشگاه
چکیده :
این تحقیق با هدف بررسی وضعیت اقامه نماز فرادی، جماعت و جمعه و عوامل مرتبط با آنها در بین دانش آموزان دبیرستان ها و دانشجویان دانشگاههای شهر کرمان در سال 1380 انجام شده است. روش تحقیق، توصیفی و همبستگی می باشد. جامعه آماری تحقیق، کلیه دانش آموزان 94 دبیرستان شهر کرمان بوده که 27 دبیرستان با روش نمونه گیری سیستماتیک و تعداد 291 دانش آموز با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه از بین آنها انتخاب گردیده است؛ همچنین جامعه آماری دانشجویان نیز شامل کلیه دانشکده های مختلف دانشگاه شهید باهنر بوده که 400 نفر از آنان با روش نمونه گیری طبقه ای از بین آنها انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه بوده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری آزمون های دوجمله ای، مان- ویتنی، کروسکال والیس و اسپیرمن صورت گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که جنس، پایه تحصیلی و نوع مدرسه بر نمازخواندن (فرادی) دانش آموزان تاثیر ندارد. در مورد دانشجویان، جنسیت دانشجویان فقط بر شرکت آنان در نماز جماعت تاثیر دارد. فقط بین سن دانشجویان و شرکت در نماز جماعت آنان رابطه وجود دارد. نوع دانشکده دانشجویان فقط بر شرکت در نماز جمعه آنان تاثیر دارد. معدل دیپلم دانشجویان فقط بر شرکت در نمازجمعه آنان تاثیر دارد. بین معدل دانشجویان و نماز خواندن آنان رابطه معنی دار مثبت ضعیفی وجود دارد. بین تعداد واحد اخذشده و وضعیت نماز دانشجویان رابطه معنی دار وجود ندارد. وضعیت بومی بودن دانشجویان بر نماز خواندن آنان تاثیر دارد. وضعیت سکونت دانشجویان بر شرکت آنان در نماز جماعت و نمازجمعه تاثیر دارد. وضعیت تاهل دانشجویان بر نماز خواندن، شرکت در نماز جماعت و شرکت در نماز جمعه آنان تاثیر ندارد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 141 تا 174
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
عوامل موثر بر بدحجابی دختران دانشگاه شهید باهنر کرمان
نویسنده:
علوی سیدحمیدرضا, حجتی رضیه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
کلیدواژههای اصلی :
حجاب
,
جسمانی
,
سیاسی
,
اقتصادی
,
خصوصیات شخصی
,
بدحجابی
,
دانشجویان دختر دانشگاه
,
خانوادگی و دوستان
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 63 تا 88
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
دراسة علاقة درجة الشعور بالاسعادة مع نوع السلوک عند الطلبة الجامعیین فی مختلف جامعات مدینة کرمان (بررسی رابطه میزان احساس شادی با نوع رفتار در دانشجویان مخـتلف دانشگاه های شهر کرمان)
نویسنده:
علوی سیدحمیدرضا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
کلیدواژههای اصلی :
السعادة
,
دانشجویان
,
رفتار اخلاقی
,
السلوک الأخلاقی
,
السلوک العلمی
,
السلوک الفنی
,
السلوک الدینی
,
طلبة الجامعة (شادی
,
رفتار علمی
,
رفتار هنری
,
رفتار دینی
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 95 تا 123
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
2
3
4
5
تعداد رکورد ها : 48
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
با موفقیت به ثبت رسید