جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
تبيين قلمرو دين از منظر اصول کافي
نویسنده:
حميدرضا رمضاني درح ، رضا كشاورز سياهپوش ، صفدر الهي‌راد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
يکي از مباحث کلامي که در دوران متأخر تحت تأثير فرهنگ جديد غربي بيش‌ازپيش به آن پرداخته شده، مسئلۀ «قلمرو دين» است. بحث قلمرو دين از آن رو مهم است که مي‌تواند به‌روشني در فهم متون ديني ما را ياري کند و قرينه‌اي براي فهم صحيح ما از دين محسوب شود. در اين مقاله تلاش شده است تا رويکرد يکي از جوامع مهم روايي شيعه، يعني کتاب شريف «اصول کافي» به موضوع «قلمرو دين» با روش گردآوري خانوادۀ حديثي بررسي شود. براساس اين روش، از کنار هم قرار دادن مجموع روايات هم‌مضمون در اصول کافي مطابق يک معيار کلي،‌ «گسترة حضور دين در عرصه‌هاي مختلف زندگي بشر تا جايي است که با سعادت نهايي انسان گره خورده باشد». بيان اين نکته حائز اهميت است که در نوشتار پیش‌رو امکان بررسي قلمرو دين از منظر درون‌ديني مفروض گرفته شده است.
صفحات :
از صفحه 89 تا 106
تبيين اجمالي نظرية طراحي هوشمند ناظر به نظرية تكامل دارويني
نویسنده:
رضا کشاورز سياهپوش ، سيدفخرالدين طباطبائي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظريۀ طراحي هوشمند به‌عنوان نظريه‌اي علمي که منتقد نگاه‌هاي دارويني به مسئلۀ چگونگي پيدايش موجودات زنده است، از سوي افرادي همچون استيون مَير، ويليام دِمبسکي و مايکل بِهي در اواخر قرن بيستم مطرح شد. اين جريان، که هم روش مطالعه و سبک بيانِ ادعا و هم نحوۀ استدلال‌آوري‌اش، همان روش رايج علمي است، توانسته در قرن حاضر طرفداران قابل‌توجهي در سرتاسر عالم بيابد. براساس مدعاي طرفداران اين نظريه، وقتي به ابعاد مختلف طبيعت نگاه مي‌کنيم، مي‌يابيم که پيچيدگي‌هاي تقليل‌ناپذير يا تعيين‌شده‌ در ساختار زيستي جانداران وجود دارد؛ پيچيدگي‌هايي که بدون در نظر گرفتن مؤلفه‌هاي «هدف»، «طراحي»، «عامل شخصي هوشمند» و... نمي‌توان با روش صحيح علمي آنها را توضيح داد. هدف از اين پژوهش، آشنايي مخاطبان ـ به‌ويژه مخاطبان رشته‌هاي الهياتي ـ با اين ديدگاه علمي ضد نظر تکامل دارويني است. ازاين‌رو، پژوهش حاضر با استفاده از روشي توصيفي، ابتدا به‌طور مختصر ديدگاه داروين را ارائه مي‌کند؛ سپس نظريۀ طراحي هوشمند و مؤلفه‌هاي مهم اين ديدگاه دربارۀ منشأ پيدايش موجودات زنده را، براساس گفته‌ها و استدلال‌هاي دانشمندان مطرح آن تبيين مي‌کند؛ در پايان نيز ميزان سازگاري اين دو ديدگاه بررسي مي‌شود.
صفحات :
از صفحه 25 تا 38
  • تعداد رکورد ها : 2