جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
نام خانوادگی :
*
پست الکترونیک :
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
حروف تصویر :
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
مرور پدیدآورندگان
>
بصیری, حمید رضا (استادیارعلوم قرآن و حدیث،دانشکده الهیات،دانشگاه علامه طباطبایی،تهران،ایران)
جستجو در
عنوان
پدیدآورنده
توصیفگر
موضوع
ناشر
زبان
نوع منبع
رشته تحصیلی
مقطع تحصیلی رساله تحصیلی
تاریخ
محل
جستجو در متن
همه موارد
برای عبارت
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
2
3
4
5
6
7
تعداد رکورد ها : 69
عنوان :
روش های اخلاقی انبیاء در برخورد با معاندان در قرآن و روایات اهل بیت (علیهم السلام)
نویسنده:
یوسف فرهادی؛ استاد راهنما: حمیدرضا بصیری؛ استاد مشاور: روح الله محمد علینژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
در دنیای کنونی همواره معاندان از هیچ ظلمی علیه آیین حق و مسلمانان دریغ نمی کنند و مسلمین می بایست از بهترین روش ها که در شأن اسلام و اخلاق اسلامی باشد، در جهت برخورد با این معاندان بهره گیرند. در این شرایط، بهترین راهکار اقتدا به سیره پیشوایان معصوم می باشد؛ زیرا در طول تاریخ انبیای الهی دارای معاندان بسیاری بوده و با توجه به شرایط متفاوت، از بهترین روش های اخلاقی در برخورد با آن ها بهره برده اند. پایان نامه ها و مقالات نزدیک به این موضوع، ما را از نگاشتن این پایان نامه بی نیاز نمی کنند، زیرا یا بسیار مختصر بوده و یا به بخشی از موضوع مورد بحث پرداخته اند. روش های اخلاقی پیامبران در برخورد با این معاندان به دو بخش روش های ارشادی و تنبیهی تقسیم شده است. منظور از روش های ارشادی این است که پیامبران الهی تا حد امکان سعی بر مدارا با معاندان داشته اند؛ اما اگر این مدارا تأثیری بر خنثی سازی و یا کاهش عناد دشمنان نداشت، ناگزیر در برخورد با معاندان به اجرای روش های تنبیهی رو می آوردند. نکته مهم این است که پیامبران الهی در اجرای هر کدام از این دو روش، لحظه ای اخلاق را فراموش نکرده اند و همواره از روش های اخلاقی برای کسب بهترین نتایج بهره می بردند. با بررسی آثار و نتایج حاصل از این روش ها به این واقعیت می رسیم که اخلاق همواره مؤثر بوده و چه بسیار از معاندانی که یا مورد هدایت قرار گرفته و یا حداقل دست از عداوت خود کشیده اند. البته همواره بوده اند معاندانی که آنچنان در منجلاب گمراهی فرورفته بودند که لحظه ای دست از عداوت خود برنداشته و سرانجام نیز با همان حالت کفر و عناد به هلاکت رسیده اند. روش تحقیق در این پایان نامه، از نوع توصیفی - تحلیلی با مطالعه ی کتابخانه ای و ابزار فیش برداری می باشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نقش لهو و لعب در تضعیف باورهای دینی از منظر قرآن و روایات با تکیه بر بازی های رایانهای
نویسنده:
فاطمه نوری زاده؛ استاد راهنما: حمیدرضا بصیری؛ استاد مشاور: روح الله محمدعلی نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
لهو و لعب يكي از مهم ترين تحذيراتي است كه در آموزه هاي قرآن و روايات به آن اشاره شده است. در آموزه هاي ديني به پرهيز از لهو و لعب تاكيد شده است چرا كه اين امر باعث ضلالت انسان و دور شدن او از خداوند مي شود. لهو و لعب مصاديق متعددي دارد كه در هر عصري به شكل هاي مختلف ظهور مي نمايد. در عصر حاضر نيز اين پديده در قالب هاي جديد از جمله بازهاي رايانه اي و.. بروز نموده است. بنابراين پرداخت به اين مهم و راهكارهاي مقابله با آن حائز اهميّت است. بر همين اساس پايان نامه حاضر با روش توصيفي تحليلي با تكيه بر آموزه هاي ديني به بررسي اين مهم پرداخته است. در اين پژوهش ضمن واكاوي مفهوم لهو و لعب و انطباق مصداقي آن با بازي هاي رايانه اي، به اقسام لهو و لعب پرداخته شده است و ضمن تبيين اين ديدگاه كه تفريحات و بازي هاي سالم كه منجر به سلامت جسماني و روحاني انسان مي شود در زمره لهو و لعبي كه در آموزه هاي ديني از آن بر حذر شده است نمي باشد. در نهايت اين پژوهش به مضرات بازي هاي رايانه اي و اثرات سوء آن پرداخته است. نتيجه پژوهش آن كه با توجه به دو رويكرد اعتقادي و عملي مي توان از مضرات و آسيب هاي بازي هاي رايانه اي جلوگيري نمود. در رويكرد اعتقادي با تبيين هدف غائي نظام آفرينش و هدف خلقت انسان و رد رويكرد عملي با معرفي بازي ها و سرگرمي هاي مورد تائيد اسلام و همچنين مضرات دنيوي و اخروي بازهاي لهو و لعب رايانه اي به غايت اين مهم يعني تقليل آسيب هاي بازي هاي رايانه اي دست يافت.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بهانه جوئی انسان در برابر حق از منظر قرآن کریم
نویسنده:
نیراعظم درویش؛ استاد راهنما: حمیدرضا بصیری؛ استاد مشاور: محمد شعبان پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
یکی از بیماری های فکری و اخلاقی که در جوامع مختلف به چشم می خورد و از آفت های بندگی است، بهانه گیری میباشد. این خصلت بهانه گیری سابقه ی دیرینه ای در امت های انبیاء پیشین دارد. بر طبق آیات شریفه در قرآن کریم، بهانه جوئی عوامل و علت های بسیاری دارد که از میان آن ها تعصب بی جا، تکبر، جهل و تقلید های ناصواب از اهمیت بیشتری برخوردارند و باعث هلاکت و نابود شدن اقوام گذشته شده اند. در میان پژوهش های انجام شده در زمینه بهانهجوئی به موضوع بهانه جوئی به شکل عام، به صورت بهانهجوئی های کودکان و نیز همسران در مقابل یکدیگر و یا بهانه جوئی های فرزندان نسبت به والدین پرداخته شده است اما به طور خاص، بهانه جوئی در برابر خداوند و دستورات و فرامین الهی مورد پژوهش قرار نگرفته است. با توجه به آیات ذکر شده در این نوشتار، آثار زیانبار این رذیله اخلاقی روشن می گردد. این آثار مخرب باعث کشیده شدن انسان ها به سوی کفر و شرک و همچنین اقتدای به شیطان شده و در نهایت به محرومیت از درک حقیقت می انجامد که اگر انسان ها نخواهند به این عوارض دچار شوند باید از این رذیله دوری کرده و ریشه آن را در خود بخشکاند. در این پژوهش سعی شده تا علل، انگیزه، مصادیق و پیامدهای بهانه جوئی را در آیات قرآن مورد بررسی قرار دهد و در پایان راهکارهای مقابله و درمان این بیماری اخلاقی بیان می گردد. در ابتدا در فصلی جداگانه به علل بهانه جوئی پرداخته شده و علل آن را در چهار بعد شناختی، رفتاری، اخلاقی و زمینه های فرهنگی اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته و در فصل دوم به انگیزه ها و مصادیق بهانه جوئی پرداخته شده، این که به علت فرار از مسئولیت، فرار از آسیب ها و فرار از آشکار شدن اغراض شوم به بهانه جوئی پرداخته و به صورت های مختلفی چون، مماثلت پیامبر با مردم و یا کیفیت نزول قرآن مصداق پیدا کرده است و در فصل آخر به پیامد هایی چون مهر شدن قلب و عدم درک حقایق پرداخته شده و راهکارهایی در زمینه های علمی و عملی در بعد شناختی، رفتاری و اخلاقی ارائه شده است. روش تحقیق در این پژوهش به شیوه توصیفی-تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه ای با اولویت تفاسیر می باشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیل محتوای کمی و کیفی روابط چهارگانه انسانی در صحیفۀ سجادیه
نویسنده:
احمد سامعی؛ استاد راهنما: روح الله محمدعلی نژاد عمران؛ استاد مشاور: حمیدرضا بصیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
صحیفه سجادیه
چکیده :
کلام اهل بیت عصمت و طهارت به عنوان عالمان و معلّمان قرآن و عِدل آن، برترین و مُتقن ترین راهنمای بشر در مسیر سعادت است، لکن انسان در این مسیر اصیل، ناگزیر از بهرهمندی و به کارگیری رهنمودهای الهی انبیاء، اوصیاء و معصومین بوده، با استعانت از آن دستورالعملهای راهگشا، طیّ طریق بندگی نموده، به مراتب والای انسانی و اخلاقی نائل میگردد.از آن میان، ادعیه ماثور از ائمه هدی از جمله دعاهای منسوب به امام سجّاد(ع) در صحیفه سجّادیه، از جایگاهی ویژه در این منظومه تعالی بخش برخوردار بوده، تامّل و تدقیق در آن، مستمسکی مطمئن و حبلُالمتینی موثّق در این مسیر است؛ لذا جهت کشف رهنمودهای الهی آن امام همام در ادعیه مذکور در باب "روابط چهارگانه انسانی"(رابطه انسان با خدا، خود، خلق و خلقت)، به بررسی کمّی و کیفی آنها با روش تحقیقی "تحلیل محتوای کمّی و کیفی" به عنوان یکی از بهترین شیوه های متن پژوهی و مطالعات میانرشتهای پرداخته و پس از احصاء آمارها و دستهبندی یافتهها و دادهها، به تحلیل محتوایی آن کلمات روحبخش رسیده، با تبیین ارتباطات مذکور، به میزان ارج و اهمّیت هر یک از آن عوامل اصیل و اثرگذار در کمال و تعالی انسانی و نسخهای کارآ و کامل در تعیین سرنوشت ابدی نوع بشر دست یافتهایم.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
سیر تطور مفهوم "ولایت" در رویکرد تنزیل قرآن
نویسنده:
لیلا قمی اویلی؛ استاد راهنما: علیرضا فخاری؛ استاد مشاور: حمیدرضا بصیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
ولایت یکی از اساسیترین مفاهیم قرآنی است که از جنبه ها و با رویکردهای مختلف در طول تاریخ اسلام بدان پرداخته شده است. یکی از این رویکردها، رویکرد تنزیلی است که چگونگیِ سمت و سو و جهتگیریِ مفاهیم را منعکس میکند. این جستار با هدف دریافتِ سیر مفهوم ولایت در قرآن از سورههای مکی به سورههای مدنی انجام شده است. بدلیل آراء متفاوت در معنای ولایت، ابتدا به کمک ریشه شناختیِ فقه اللغوی - تاریخی در زبانهای سامی، بررسی معاجم عربیِ پس از عصر نزول، کاربرد قرآنی و تفاسیر، مفهوم ولایت، حاکی از معنای مستعملِ درزمانی و مشکک همراهی، استخراج شده و بر اساس آن، تحلیل دربارة آیات، مبتنی بر محتوای سوره، سیاق، ماده و هیئت الفاظ و معنای همراهیِ مشکک، ارائه شد. بدین منظور، دامنة تحقیق به تمام مشتقات (و ل ی) و نیز برخی مولفههای معناییِ دیگر که به همراه سیاقِ آیات، دارای مفهوم ولایت بود، گسترانیده شد. در این تحلیل که رویکردی ساختارگرایانه داشته و از روش تحلیل مولفه ای بهره برده است، سیر مفهوم ولایت در ترتیب تنزیلی قرآن مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس این تحقیق، سیر مفهوم ولایت، انسان سازی بر مبنای مولویتِ الهی در دوره مکّی و تحوّل و سوقِ آن بسوی اولویتِ الهی (نه اولویت خویشاوندی) و مولویتِ انسانِ کامل، جهت تحقّق جامعة الهیِ توحیدی در دوره مدنی است. همچنین مشخص میگردد که ولایت از مفاهیم محوری قرآن است که انسان، راه و هدف او را تحت الشعاع قرار میدهد و از این رو با بسیاری از شبکههای مفهومی دیگر مانند ربوبیت، عبودیت (عبادت، اطاعت، تبعیت، تسلیم)، صراط، نبوت - رسالت - امامت و توحید درهم تنیده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیل آیات مختوم به واژگان معرفتی
نویسنده:
زینب سرخوش سلطانی؛ استاد راهنما: حمیدرضا بصیری؛ استاد مشاور: محمد شعبان پور شش پلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
خواتیم آیات قرآن کریم عباراتی هستند که در پایان آیات آمده اند و ظاهرا مستقل به نظر می رسند اما با متن آیه مرتبط هستند و بررسی آنها ما را در فهم معارف آیات کمک شایان می کند. اینکه چرا خداوند در پایان آیاتی گوناگون، از خاتمه ای یکسان استفاده کرده است؟ و ارتباط این آیات با یکدیگر و همچنین با خواتیم آیات دیگر چیست؟ چرا و درانتهای چه آیاتی از واژگان معرفتی استفاده کرده است؟ و ارتباط آنها با هم چیست؟ چه مشترکات و متفاوت هایی میان آیات مختوم به واژگان معرفتی وجود دارد؟ این پژوهش در صدد آن است تا با استفاده از روش تحلیل کمّی و کیفی محتوای آیات مختوم به شش واژه معرفتی (ذکر، عقل، شعر، فکر، فقه و لُبّ) و نیز مقایسه آنان با یکدیگر با روش کتابخانه¬ای و با ابزار فیش برداری، به فهم مراد خداوند نسبت به استفاده از این واژگان در انتهای آیات متعدد، نزدیک شود و به مقصود خداوند از اصرار بر استفاده از واژگان معرفتی در انتهای برخی آیات دست پیدا کند. با روش کیفی محتوای آیات کنار هم قرار خواهد گرفت و نتیجه گیری هایی صورت می گیرد و با کمک روش کمّی از طریق رسم نمودار، تعداد آیات مشخص می گردد. طبق بررسی های انجام گرفته مشخص شد که ارتباطی میان هر واژه معرفتی با آیات مختوم به آن وجود دارد و همچنین ارتباطی میان هر دسته از آیات معرفتی با دسته دیگر وجود دارد. برخی محتواها مشترک بوده و برخی ممتاز هستند. در قرآن کریم، محتوای آیاتی که انسان نباید نسبت به آنها دچار غفلت شود، به ماده ذکر ختم شده است، محتوای آیاتی که انسان آن را به وسیله عقل خود درک میکند و فهم آن نیازی به جهد و تلاش ندارد با ماده عقل خاتمه یافته است. آیاتی که محتوای آنها با حواس انسان در ارتباط است با ماده شعر خاتمه پیدا کرده است. آیاتی که نیاز به دقت و تامل ویژه داشته است با ماده فکر به پایان رسیده است. محتوای آیاتی که نیاز به فهم عمیق دارد با ماده فقه خاتمه یافته است و آیاتی که تنها صاحبان خرد آن را درک می کنند، با ماده لُب خاتمه پیدا کرده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
امنیت اجتماعی از منظر قرآن و نهجالبلاغه
نویسنده:
مونس فرهانیـان؛ استاد راهنما: علیرضا فخاری؛ استاد مشاور: حمیدرضا بصیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
خدای متعال انسان را آفرید و او را از نعمت های گوناگون مادی و معنوی بهره مند ساخت تا با بهره گیری از این امکانات به سمت سعادت و پیشرفت حرکت کند. انسان در مسیر رشد و تعالی خود نیازهایی دارد که باید برای تأمین آن ها بکوشد. یکی از این نیازها امنیت است که دارای ابعاد مختلفی از جمله امنیت اجتماعی می باشد. بر اساس تعالیم حیات بخش اسلام اولاً، منشاء امنیت از ذات اقدس الهی است، به بیان دیگر امنیت، نعمتی الهی است که فقط با ورود به محدوده ایمان به خدا، اعطا می شود و دارای مراتب و صورت هایی از جمله نداشتن ترس و اندوه و سکینه و اطمینان قلبی می باشد، بنابراین هرگونه ناامنى ریشه اش به بى ایمانى و شرک و کفر باز مى گردد. ثانیاً بر همین اساس، انسان موجودى اجتماعی است که برای ساختن جامعه امن و مطلوب نیازمند تعاون و مشارکت همه اعضای جامعه است.بنابراین امنیت در گفتمان اسلامی دارای بنیادی اجتماعی است و فرامین الهی عامل برقراری امنیت می باشد، لذا برقراری امنیت اجتماعی بر پایه عواملی مانند نماز و امر به معروف و نهی از منکر نشان دهنده غلبه بعد نرم افزاری امنیت در مقام ایجاد و مبارزه با عوامل ناامنی مانند برخورد با مفسدان نشان دهنده غلبه بعد سخت افزاری امنیت در مقام مدیریت امنیت اجتماعی می باشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مدیریت آموزشی و علمی صادقین (ع)
نویسنده:
نفیسه بوربور؛ استاد راهنما: حميدرضا بصيري؛ استاد مشاور: علیرضا فخاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
آموزش و پرورش از ارکان اصلی هر کشور و بلکه هر مجموعه انسانی است. مهمترین رکن آموزش و پرورش، مدیریت آموزشی است. مدیر بنابر چشمانداز گذشته و حال و آیندهای که برای مجموعه خود متصور است. به هدفگذاری پرداخته و برنامههای دستیابی به هدف را با توجه به امکانات و تجهیزات مجموعه خود به پیش میبرد. این پایان نامه به دنبال یافتن الگوهای مدیریت آموزشی، که از سوی پیشوایان ما مورد استفاده بوده است، می باشد. از آنجا که صادقین (ع) بیش از سایر ائمه هدی رویکرد آموزشی داشتهاند، برای یافتن چنین الگوهایی سیره آموزشی ایشان مورد مطالعه قرار گرفته است. تا دانسته شود امام باقر و امام صادق (ع) برای اداره امور علمی و آموزشی مکتب خود از چه روشی استفاده کرده اند، این روش را با عنایت به کدام هدف ها برگزیده اند، در این مسیر چطور نیروهای خود را سازماندهی کردند و از چه امکاناتی بهره بردند و نیز چه تدابیری برای آینده مدرسه خود اندیشیدند. از آنجا که آنچه امروز به عنوان علم مدیریت و به طور خاص مدیریت آموزشی به آن پرداخته میشود، برگرفته از فرهنگهای غربی و لااقل غیر اسلامی است، لازم است الگوی مناسبی برای این امر با اتکا به فرهنگ اسلام و سیره رهبران دینی یافته شود. این تحقیق با مطالعه زندگی نامه ها و سیره این دو امام و راویان و شاگردان نزدیک ایشان و روایات وارده از آنها، همچنین مطالعه مبانی و اصول مدیریت آموزشی و تطبیق و تحلیل وقایع در پی یافتن سیره آموزشی صادقین(ع) است. صادقین (ع) در راستای اهداف الهی و با توجه به ویژگی های دورانی که در آن واقع شده بودند، به تعلیم و تربیت پرداخته و موفق به تربیت شاگردان و اساتید گرانقدری شدند و از این رهگذر به حفظ، ترویج و انتقال معارف ناب نبوی و علوی به نسل های آینده پرداختند. پایان نامه به هدفگذاری آموزشی، مدیریت نیروی انسانی و امکانات و ابزار و نیز گامهایی که صادقین (ع) برای آینده برداشتهاند، میپردازد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
امام شناسی از نگاه امام علی النقی (علیه السلام) با تکیه بر زیارت جامعه کبیره
نویسنده:
فاطمه غنی آبادی؛ استاد راهنما: محمد شعبان پور؛ استاد مشاور: حمید رضا بصیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
مبحث امامت و امام شناسی یکی از مباحث مهم علوم اسلامی است و این بحث به سرانجام نخواهد رسید مگر از طریق خود امامان (علیهم السلام) و شناحتی که خود ایشان به شیعیان و پیروان مسیرشان خواهند داد. در این پژوهش سعی شده تا این معرفت وشناخت از نگاه امام علی النقی (علیه السلام) بررسی گردد که البته این بررسی با تکیه بر زیارت جامعه کبیره انجام گرفته است. این پایان نامه درصدد بررسی موضوعات و مباحثی است که پیرامون امام شناسی و ایجاد معرفت و شناخت عمیق تر از اهل بیت (علیهم السلام)، در زیارت جامعه کبیره مطرح شده است. در این پایان نامه سعی شده ابتدا مباحث مطرح شده در مورد امامت مطالعه شود و سپس با رجوع به زیارت جامعه کبیره این مباحث جست و جو شود و این مهم بررسی شود که در زیارت جامعه کبیره به چه مباحثی پیرامون مسئله امامت اشاره شده است. هدف از بررسی مباحث مطرح شده پیرامون امامت در زیارت جامعه کبیره شناخت و فهم درست و عمیق از امامان (علیهم السلام) و پی بردن به صحت و یا عدم صحت ادعای کسانی است که می گویند: کلمات و عبارت های مطرح شده در زیارت جامعه برگرفته از اندیشه های غالی گرایانه است؛ و هم چنین پی بردن به عاقبت و سرانجام پیوستگان و جدا شدگان از امامان (علیهم السلام) می باشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مهارتهای دستیابی به هدف در قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام
نویسنده:
بتول ابدال محمودآبادی؛ استاد راهنما: حميدرضا بصيری؛ استاد مشاور: علیرضا فخاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
زبان :
فارسی
چکیده :
در قرن حاضر نویسندگان فراوانی در مورد علم موفقیت و رسیدن به خواسته ها، کتابهایی را نوشته و راهکارهایی را ارائه نموده اند؛ ولی مسئله ای که وجود دارد این است که چون بیشتر نویسندگان این کتب غربی بوده اند، بیشتر به اهداف مادی از جمله راههای جذب ثروت و افزایش درآمد و مسائلی از این قبیل پرداخته اند. اما در فرهنگ اسلامی، اهداف یک مسلمان، تنها به اهداف مادی ختم نمی شود و معنویات و اهداف معنوی هم برای او در زندگی مطرح است. از این رو انسان مسلمان نمی تواند برای دستیابی به اهدافش تنها به الگوهای بشری، که از نقص های علمی نسبی و مطلق برخوردارند اکتفا کند، بلکه بایستی الگوی لازم برای دستیابی به اهداف خود را از منبعی بگیرد که آنمنبع،به تمام ابعاد وجودی انسان احاطه داشته باشد و ضمناً منبعی کامل و بدون نقص باشد.در پژوهش حاضر به منابع دست اول، در بردارندۀ آیات و روایات معصومین علیهم السلام مراجعه شده است و از تفاسیر قرآن، آثار اسلام شناسان برجسته و آثار روانشناسان برای تحلیل و تبیین دقیق تر استفاده شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
2
3
4
5
6
7
تعداد رکورد ها : 69
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
با موفقیت به ثبت رسید