جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
بررسی دیدگاه وهابیت در استغاثه به اولیای الهی با تکیه بر آیه 5 سوره احقاف
نویسنده:
علی اکبر لطفی ، سید ابوالحسن نواب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
استغاثه به پیامبر اسلام6 و اولیای الهی از اعتقادات مسلمانان است. اغلب مسلمانان در مشکلات و گرفتاری­ها به اولیای الهی استغاثه نموده و از ایشان طلب کمک می­کنند؛ در این بین، وهابیت این عملِ مسلمانان را شرک دانسته و به شدت با آن مقابله می­کند. وهابی­ها برای مشروعیت­بخشی بر ادعای خود، در تکفیر و مشرک خواندن مسلمانانی که استغاثه به اولیای الهی دارند، به آیاتی مانند آیه 5 سوره احقاف استناد داشته و با تکیه بر این آیه، عمل مسلمانان را به رفتار مشرکان تشبیه کرده و به­واسطه آن، مسلمانان را مشرک می­دانند؛ در حالی­که با بررسی این آیه و آیات مشابه به­دست می­آید که بین عملکرد مشرکان و مسلمانانی که استغاثه به اولیای الهی دارند، اختلاف زیادی وجود دارد؛ از سویی دیگر، برداشت نادرستی که وهابی­ها ذیل آیه شریفه دارند، برداشتی انحصاری است که مفسران بزرگ فریقین، چنین فهمی از این آیه شریفه ندارند؛ افزون بر اینکه استغاثه مسلمانان به اولیای الهی مسئله­ای است که در سیره سلف بوده و ایشان نیز در مواردی، از اولیا، طلب حاجت می­نمودند.
صفحات :
از صفحه 69 تا 86
بررسی دیدگاه سلفیه جهادی در مسأله عدو قریب (حاکمان ممالک اسلامی)، با تأکید بر آیه 123 سوره توبه
نویسنده:
علی اکبر لطفی ، مهدی فرمانیان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سلفیه جهادی به‌عنوان گروهی که تنها راه گسترش و نشر اسلام را جهاد مسلحانه دانسته اند، با تکیه ‌بر آیه 123 توبه و بدون توجه به دیگر آیات،تفسیر جدیدی از دشمن نزدیک ارائه کردند، آنان حاکمان ممالک اسلامی را به‌عنوان دشمن نزدیک و مصداق آیه شریفه، دانستند و قتال آنان را واجب عینی قلمدادکردند. این تفسیر تا زمان محمد عبدالسلام فرج از هیچ مفسری دیده نشده بود، و او اولین کسی است که این تفسیر را ارائه کرد.تکفیری ها قائلند حاکمان ممالک اسلامی به خاطر انجام افعال کفر آمیز و ارتدادی و همچنین دست نشانده کفار بودن، از این رو به عنوان عدو قریب مستحق قتال هستند. این مساله از سه جهت قابل نقد است: 1. کافر نبودن حاکمان ممالک اسلامی. 2. دشمن نبودن حاکمان. 3. مخالف بودن این دیدگاه سلفیان جهادی با کتاب، سنت و سیره مسلمانان. علاوه بر این آیات و روایات، مسلمانان را به مدارا می خوانند و از جهاد مسلحانه علیه حاکمان باز می دارد معارضِ با این برداشت سلفیان تکفیری می باشد. از این رو ضرورت ایجاب می کند ضمن تعریف سلفیه جهادی با تمسک به آیات و روایات به بیان دیدگاه صحیح در برخورد با حاکمان ممالک اسلامی بپردازیم.
صفحات :
از صفحه 99 تا 114
بررسی دیدگاه سلفیه جهادی ذیل روایت "سیف"
نویسنده:
علی اکبر لطفی
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
جهاد و استفاده از سلاح در دفاع از حریم اسلام، از جمله مسائلی است که در آموزه­های دینی، تاکید زیادی نسبت به آن شده است؛ تا جایی­که پیامبر گرامی اسلام، اصحاب را بر این امر ترغیب می­نمودند. امروزه سلفیه جهادی به ­عنوان گروهی که تنها راه انتشار اسلام را جهاد مسلحانه می­دانند، سعی در تطبیق عمل­کرد خود با نصوص شرعی دارد، و برداشت­های نادرست خود را از این نصوص ترویج می‌نمایند؛ از جمله روایات مورد تاکید و استناد گروه سلفیه جهادی در توجیه عمل‌کردشان، روایت سیف می­باشد که برداشت­های نادرستی را ذیل این روایت بیان کرده­اند. استفاده از سلاح برای دفاع از حریم اسلام، امری ضروری و مورد تایید دین و عقل است؛ اما تکفیری­ها می­گویند: این روایت بیان­گر آن است که بنابر فرمایش پیامبر، تنها راه انتشار اسلام، جهاد مسلحانه است و تنها در سایه شمشیر، دین گسترش می­یابد. برداشت دیگر تکفیری­ها این است که پیامبر در ضمن این روایت تصریح فرموده­اند که رزق­شان تنها از طریق جنگ و تصاحب اموال مغلوبین حاصل می­شود؛ در حالی­که با بررسی روایت روشن می­گردد که این روایت از جهت سندی مخدوش و نزد حدیث­شناسان غیر قابل اعتنا است؛ همچنین نسبت دادن انحصار گسترش اسلام با جهاد مسلحانه به پیامبر، ادعایی واهی و بی­اساس است؛ علاوه بر این، منحصر کردن روزی پیامبر6 از طریق جنگ و غنائم جنگی نیز، با روایات موجود و اسناد تاریخی هم­خوانی ندارد.
صفحات :
از صفحه 49 تا 68
نقد عملکرد داعش در برخورد با اسیر
نویسنده:
علی اکبر لطفی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
داعش یکی از گروه­های جهادی تکفیری است که امروزه به­طور پراکنده در ممالک اسلامی فعالیت دارد و مدعی تشکیل حکومت جهانی و مقابله با صلیبیان و شکست آنان و در نهایت، رساندن پرچم به موعود می­باشد. یکی از دستورات اسلام، تاکید بر برخورد مناسب با اسیران جنگی می­باشد؛ ولی رویکرد برخی گروه­های تکفیری مانند داعش، خلاف این سیره است؛ تا جایی­که این گروه، خشن­ترین و ناپسندترین برخوردها را با اسیران دارند. داعشی­ها در شیوه تعامل با اسیران، سه شیوه خاص را اتخاذ نموده­اند که عبارت­اند از: سوزاندن اسیران جنگی، ذبح اسیران با ابزاری مانند چاقو و...، غرق نمودن اسیران در آب. با مراجعه به کتاب، سنت و همچنین گفتار بزرگان فریقین در ذیل آیات و روایات، سوء برداشت آنان و همچنین تضاد عملکرد ایشان با معارف ناب اسلامی روشن می­گردد.
صفحات :
از صفحه 73 تا 94
  • تعداد رکورد ها : 4