جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
نقش فلسفه در تفکر کلامی خواجه نصیرالدین طوسی
نویسنده:
پدیدآور: سید محمد ثقلین ؛ استاد راهنما: سید کمال مسعودذبیح
نوع منبع :
رساله تحصیلی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
موضوع این تحقیق پیرامون "نقش فلسفه در تفکر کلامی خواجه نصیرالدین طوسی" است.این تحقیق مربوط به علم کلام و فلسفه است.این تلاش برای اثبات مفهوم توحید، عدالت، نبوت، امامت و معاد در نزدیک خواجه نصیرالدین طوسی است. هدف از این تحقیق، بررسی نقش فلسفه در تفکر کلامی است به نگاه او و تجزیه و تحلیل این تفکر تا به نتیجه برسیم. نصیرالدین طوسی یکی از پیشگامان پیشین است که قبل از نظرات کلامی بر مبنای متفاوت از مبانی، که پیش از او معروف بودند. دراسون معتقد است که در فلسفه کلامی نصیرالدین طوسی تاریخ را میتوان به کلامی اسلامی قبل و بعد از طوسی تقسیم بندی کرد از لحاظ تاریخ فلسفه کلامی. فلسفه و اثبات طبیعت بحث انگیز قبل از او قبل از طوسی دو علم جداگانه بودند، یک فلسفه و دیگری کلام و آنچه طوسی انجام داد این بود که عرصه فلسفه را روشن و فلسفه را برای اولین بار در اسلام امتزاج داد، علم کلام را کاملا به یک چیز جدید در آورد این تحقیق بر اساس رویکرد تحلیلی ارائه شد است.
ترجمه کتاب کلام 2 و بخش معاد از کتاب اموزش کلام فارسی به زبان عربی
نویسنده:
پدیدآور: محمدجعفر حسن ؛ استاد راهنما: مسعود کمال ذبیح ؛ استاد مشاور: محیطی اردکانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
کلام از زبان فارسی به زبان عربی، دانشجو سید محمد جعفر علی حسن ، استاد راهنما دکتر سید مسعود کمال ذبیح (ده). این کتاب شامل یک مقدمه،و سه فصل و ضمیمه است، که نویسنده در فصل اول درباره نبوت سخن می گوید، و ان را به نه موضوع تقسیم کرده است، که بخش اول نبوت را تعریف کرد و از اثار عقلی و نقلی ان سخن می کوید. در بخش دوم، از ضرورت بعثه پیامبران(ع) سخن می کوید و شماری از ادله ان را بیان می دارد مثل قاعده لطف در کلام و نیاز جامعه به قانون در فلسفه. او در بخش سوم در مورد معجزه و نقش ان در نبوت و از مفوم و اثار ان بحث می کند. و بخش چهارم به روش شناخت پیامبر، مانند شهادت پیامبر دیگری، و شواهد و سایر روش ها می پردازد. او همچنین در بخش پنجم درباره وحی و مفهوم آن و حقیقت آن درلغه و اصطلاح و اثار ان سخن گفته است. و درفصل ششم از عصمه پیامبران و اهمیته ان و اقسام ان و ادله عقلی و نقلی ان بحث می کند. همچنین در بخش هفتم پیامبر اسلام (ص) مورد بحث قرار گرفته است، و راههای اثبات نبوتش و معجزات او و پیش گویی در باره آن بیان شده است. در بخش هشتم، از معجزه قرآن کریم، با اشاره به وجوه اعجاز آن و دلیل آن و تحدی آن و دیدگاه صرفه و جواب آن بحث می کند. او همچنین در بخش نهم درباره جهانشمولی و خاتمیت اسلام،و فلسفه آن و دلیل بر آن و بیان برخی شبهات و پاسخ به آنها می پردازد. فصل دوم به امامت اختصاص دارد، جایی که به شش بخش تقسیم شده است. بخش اول مربوط به تاریخ موضوع، مفهوم امامت و ضرورت آن است و اینکه ایا این بحث کلامی است یافقهی و دیدگاه شیعه و سنی را در باره ی آن و ادله نقلی و عقلی بر ضروره آن بیان می کند. بخش دوم به ویژگی های امام میان شیعه و اهل سنت و ادله بر آن و شیوه های انتصاب امام نزد این دو گروه می پردازد. نویسنده همچنین در بخش سوم در مورد نص بر امامت علی بن ابی طالب (علیه السلام) در قرآن و سنت پیامبر (ص) سخن گفته است که در آن برخی شبهات را ذکر و به آنها پاسخ داده است. همچنین در بخش چهارم از عصمت امام علی (ع) و علم آن و برتری آن (ع)، و معجزات و ادله آن بحث می کند. و در بخش پنجم درباره ی دوازده امام (ع) در قرآن و سنت و تعداد و نام آنان(ع) در نصوص و معجزات آنان سخن گفته است. نویسنده در بخش ششم از امام زمان (عجل الله فرجه) سخن می گوید، و ازحکومت جهانی امام مهدی (عجل الله فرجه) در قران و سنت صحبت می کند، ونیز از نسب شریف آن حضرت یاد می کند و دلایل غیبت و نقش امام (عج) در زمان غیبت و نشانه های ظهور و طول عمر و ویژگی های دوران ظهور و انتظار سخن می کوید. در فصل سوم، از معاد بحث می کند و آن را به نه بخش تقسیم می کند. در بخش اول، نقش معاد در زندگی انسان و اهمیت آن در علم کلام و مفهومآن در لغت و اصطلاح بحث می کند . همانطور در قسمت دوم از حقیقت انسان و روح در کلام و ماهیت موجود مجرد و ادله عقلی بر مجرد بودن روح سخن می کوید. او همچنین در بخش سوم در مورد مرگ در قران و سنت و انواع آن وویژکهای سخن گفته است. همانطور که در بخش چهارم از برزخ و حالاتش در ایات و روایات بحث می کند. در بخش پنجم، از معاد و حقیقت آن و اقسامش و دیدگاه مختلف در مورد آن سخن می کوید در بخش ششم، از نامهای رستاخیز و امکانت آن و انگیزهای انکارش بحث می کند. همچنین در بخش های هفتم و هشتم به علائم رستاخیز و ویژگی ها و نحوه و چگونگی وقوع آن پرداخته شده است. و در موضوع نهم به بهشت و آتش و حقیقت و نام آنها و خلق بهشت و آتش و مسائل دیگر بحث شده است. در ضمیمه، برخی از شبهات در باره ی نبوت و امامت ذکر کرده و به آنها باسخو داد است.
خداشناسی از نظر ابن رشد
نویسنده:
مسعود ذبیح کمال
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
  • تعداد رکورد ها : 4