جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 14
تبیین جایگاه ارتباطات در ساختار نظریه انگیزه خدمت‌رسانی عمومی مبتنی بر نهج‌البلاغه
نویسنده:
علی نقی امیری ، محمدجواد معتمد ، حسن زارعی متین
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
انگیزه خدمت‌رسانی عمومی از نظریه‌های نوین مدیریت دولتی و برخاسته از مکاتب خدمات دولتی نوین و مدیریت ارزش عمومی است که تأثیر به سزایی در ساختاردهی به حکمرانی خوب در جوامع مردم‌سالار داشته است که با توجه به اهمیت مضاعف مفهوم ارتباطات در ساختار این نظریه تا بحال پژوهشی در این زمینه در چارچوب اسلامی نگاشته نشده است؛ بنابراین پس از مطالعه دقیق مبانی نظری و ادبیات موضوع به‌منظور مفهوم‌شناسی این نظریه، به بررسی محتوای نهج‌البلاغه (نامه‌ها، خطبه‌ها و حکمت‌ها) به‌منظور شناساندن این مفهوم در متن این مصحف شریف پرداخته شده است. در ادامه از روش پژوهش کیفی-کمی و از استراتژی تحلیل مضمون در قالب سه محور مضامین پایه (تم‌ها)، مضامین سازمان دهنده (مقوله‌ها) و مضامین فراگیر (مؤلفه‌ها) جهت استخراج داده‌های متنی و از تکنیک کمی دلفی فازی و توزیع پرسشنامه خبرگی میان 16 خبره به‌منظور تأیید شبکه مضامین بهره گرفته شده است. نتایج این پژوهش به شناسایی سه سطح ارتباط با خود، ارتباط با دیگران و ارتباط با خدا در حوزه تبیین جایگاه ارتباطات در ساختار این نظریه دست‌یافته است. سطح ارتباط با خود دارای سه زیرمجموعه خویشتن‌داری، اندیشه‌ورزی و اخلاق حرفه‌ای است. سطح ارتباط با دیگران از مقوله‌های ارتباطات سازمانی اثربخش، ارتباطات همدلانه با همنوعان، همکاری مؤثر با سلسله‌مراتب و ارتباطات مشفقانه با زیردستان تشکیل می‌شود و سطح ارتباط با خدا به شناسایی ابعاد ارتباط عمل‌گرایانه و ارتباط معرف شناسانه منجر شده است.
صفحات :
از صفحه 23 تا 52
مفهوم رزق و نقش آن در مدیریت بر اساس آموزه های قرآنی
نویسنده:
پدیدآور: ابوالحسن محمدعلی زاده ؛ استاد راهنما: حسن زارعی متین
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
رزق عطا وبخششی است مستمر ومتداوم، یعنی چیزی که حیات موجود زنده یا اصل هستی چیزی را تأمین کند، در واقع هرگونه بهره ای را که خداوند سبحان نصیب بندگان می فرماید، رزق گیرنده مرتزق یا مادی است یا معنوی، در رزق مادی انسان با موجودات مادی دیگر مانند حیوانات مشترک است.قرآن کریم در باب رزق مادی چنین می‌فرماید:ما این نعمتها را آفریدیم تا هم شما از آن برخوردار شوید و هم دامهایتان،«متاعاً لکم ولأنعامکم» «کلوا وارعوا أنعامکم»اما رزق معنوی مخصوص انسان و مجردات است مانند علم وعقل، فهم وایمان، اخلاص وامثال اینها.از این رو وقتی سخن از علوم و معارف و مدیریت به میان می‌آید، تنها سخن از انسان و موجودات مجرد است، یکی از مفاهیم پرکاربرد در قرآن کریم مفهوم رزق است،کلمه رزق با مشتقاتش123بار در قرآن کریم مطرح شده است، رزق و روزی نقطه اتصال و ارتباط انسان و موجودات با خداوند سبحان می باشد زیرا خداوندمتعال رازقیت را برخود واجب نموده و رزق مخلوقات عالم را ضمانت، وآن را به اندازه مقدر نازل می فرماید، یکی از اسمای حسنای الهی «رازق» و یکی از صفات فعلی خدای سبحان که از مقام فعل او انتزاع می‌شود، رازقیت است.باتوجه به اینکه برخورداری از رزق ونعمت های الهی در بین انسان ها متفاوت است، میزان برخورداری انسانها از رزق الهی از سنن و قواعدی همچون پاداش وکیفر تبعیت می کند، لذا افزایش وکاهش رزق و روزی دارای علل وعواملی است که انسان می تواند با به کار بستن آنها موجب بسط و ضیق رزق شود، از این رو رزاقیت الهی و رابطه آن با تقدیر رزق، همچنین تلاش انسان و نقش رزق در مدیریت یکی از پرچالش ترین مباحث در میزان بهره مندی انسان از نعمت ها و ارزاق الهی است، برهمین اساس آیات مربوط به رزق برچند دسته تقسیم بندی می شود.1- آیاتی که فعل رزق را بدون حصر به خدا نسبت می‌دهد.2- آیاتی که فعل رزق را به غیر خدا نسبت می‌دهد.3- آیاتی که خدا را «خیرالرازقین» معرفی می‌کند. 4- آیاتی که خدای سبحان را مسئول و متعهد رزق هر جنبنده‌ای می‌داند. 5- آیاتی که رازق بودن را منحصراً از آنِ خدای سبحان می‌داند. بنابراین با توجه به نقش رزق در مدیریت و احتساب آنها در حوزه‌های مختلف علمی، ازجمله رفتار سازمانی، برقراری روابط اجتماعی بین افراد جامعه،کیفیت انجام کار، خوش خدمتی به مردم، خوش خلقی واخلاق حسنه، متعهدبودن نسبت به سازمان و وفاداری، برخورداری از احساس مسئولیت درسازمان، توان برون رفت از چالش ها، سپردن مسئولیت براساس شایستگی وصالح بودن، ثبات وامنیت، گشایش در کار مردم، بر اساس نظام رزق عالم می باشد، و مدیریت جامع، اثر بخش وکار آمد متاثر از انواع رزق مادی ومعنوی است،که با وجود سنت رزق، مدیریت می تواند علم وهنر خود را به کار گرفته و برای جامعه موثر ومفید واقع شود، با احتساب جایگاه رزق در مدیریت و هماهنگ ساختن نظام تدبیر بشری با نظام تدبیر خداوند و طراحی حرکت مبتنی برآنها،می‌توان گفت که رزق و روزی ازجایگاه ممتاز و ویژه‌ای برای رسیدن به مدیریت موفق برخوردار می باشد.
الزامات رسانه‌ای تصویرسازی از منجی آخرالزمان: نفی بدیل‌سازی‌های باطل و شیطانی مدعیان
نویسنده:
احمد سیاح ، حسن زارعی متین ، سید محمد حسین هاشمیان ، سید حسین شرف الدین
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ایمان به ظهور مصلح آخرالزمان و مهدی دوران در زمره امور غیبی است که رسول خدا (ص) از آن اطلاع داده و تأیید و پذیرش آن واجب‌ است. آیات قرآن، روایات متواتر از شیعه و اهل سنت و اجماع و اتفاق مسلمانان و ادراک مکاتب و ادیان گوناگون پیرامون نیاز به ظهور منجی از مهم‌ترین ادله‌ در اثبات ظهور مهدی امت از نسل پیغمبر آخرالزمان است. توجه به هر دو بُعد محتوای دینی و الزامات رسانه‌ای و بهره‌مندی از این دو برای شناساندن مطلوب موعود آخرالزمان ضروری است. در این پژوهش با بهره‌گیری از متون دینی و روایی با روش تحلیل درون‌مایه، به تمییز مشخصات منحصر به فرد حضرت حجت (عج) از مدعیان دروغین می‌پردازیم، و سپس با روش تحلیل گفتمان، رویکردها و گفتمان حاکم بر آثار رسانه‌ای 9 گروه اصلی فعال از مدعیان دروغین مهدویت را استخراج می‌کنیم و از میان این دو و تحلیل درون‌مایه مصاحبه با خبرگان مهدویت و رسانه، الگوی مطلوب رسانه‌ای مقابله با آنها را تبیین خواهیم کرد.
صفحات :
از صفحه 64 تا 95
طراحی الگوی ارزیابی رفتار اخلاقی در سازمان‌های ایرانی در پرتو قرآن و نهج‌البلاغه
نویسنده:
علی اصغر پور عزت؛ گل‌آرا پورمجرب؛ حسن زارعی متین؛ حمیدرضا یزدانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اخلاق یکی از واژه‌های پرکاربرد در زندگی اجتماعی است که در دهه‌های اخیر، در اهداف و خط‌مشی‌های سازمان‌های ایرانی نیز نمود بارزی یافته است. با ‌وجود این، تعریف دقیقی از اخلاق در سازمان و یا معیار قابل‌استنادی وجود ندارد که با آن بتوان در هر شرایطی اخلاق را از غیر اخلاق تمییز داد. اخلاق و نظریه‌های مربوط به آن، وابستگی شدیدی به زمینۀ فرهنگی و اعتقادی جامعه دارند؛ ازاین‌رو، تعریف معیارهای اخلاقی باید متناسب با باورهای ارزشی جامعۀ هدف انجام گیرد؛ بنابراین نیاز به تعیین معیارهای اخلاقی بومی متناسب با باورها و ارزش‌های جامعه برای سازمان‌های ایرانی، محسوس است. بدین منظور، با استفاده از تحلیل مضمون، آیات قرآن کریم و گزاره‌های نهج‌البلاغه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت، 97 مضمون پایه، 13 مضمون سازمان‌دهنده و دو مضمون فراگیر حسن فعلی و حسن فاعلی احصا شدند. معیارهای حسن فعلی به مضامین سازمان‌دهندۀ امانت‌انگاری مسئولیت، رعایت عدالت، احسان، اعتدال، حفظ کرامت انسان، ماهیت عمل، نتایج دنیوی اعمال و نتایج اخروی اعمال می‌پردازند؛ و معیارهای حسن فاعلی، مضامین سازمان‌دهندۀ ایمان به خدا، تقوا، نیت نیکو، بنده‌انگاری و شایستگی انجام عمل را در نظر دارند.
صفحات :
از صفحه 39 تا 70
آیا مدیریت استرس با بهره وری کارکنان ارتباطی دارد؟
نویسنده:
زارعی ‌متین حسن, رضوی حمیدرضا, عظیمی لطیف, امام قلی زاده سعید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف از تحقیق حاضر بررسی و تعیین رابطه بین مدیریت استرس و بهره وری کارکنان شهرک صنعتی آمل در استان مازندران بود. جامعه آماری تحقیق شامل 250 مدیر عالی‏ میانی و عملیاتی می شد که مسوولیتی در شهرک صنعتی داشتند. با استفاده از جدول مورگان 150 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مدیریت استرس و بهره وری استفاده شد. برای تحلیل داده های گردآوری شده، آمار توصیفی و استنباطی به کار رفت. آزمون پیرسون‏ آزمون میانگین و رگرسیون آزمون هایی تحلیل داده ها انتخاب شدند. نتیجه حاصل از آزمون فرض اصلی، حکایت از این امر داشت که بین مدیریت استرس و بهره وری کارکنان شهرک صنعتی مذکور رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 19
آیا متغیرهای جمعیت شناختی رابطه میان تحلیل رفتگی شغلی و پیامدهای آن را تعدیل می کند؟
نویسنده:
زارعی ‌متین حسن, سیدکلالی نادر, اخوان انوری محمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تاکنون مطالعات بسیاری برای پی بردن به ابعاد گوناگون تحلیل رفتگی انجام شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تعدیل کنندگی متغیرهای جمعیت شناختی بر رابطه میان تحلیل رفتگی شغلی و پیامدهای آن در میان کارکنان شرکتی در بخش دولتی ایران می باشد. در این پژوهش، تحلیل رفتگی شغلی به عنوان متغیر مستقل؛ تعهد سازمانی، تمایل به ترک خدمت و رضایتمندی شغلی به عنوان متغیرهای وابسته؛ و سن، جنسیت، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات به عنوان متغیرهای تعدیل کننده در نظر گرفته شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که نخست تحلیل رفتگی شغلی کارکنان در سازمان منجر به کاهش تعهد سازمانی و همچنین رضایتمندی شغلی و افزایش تمایل به ترک خدمت در آنان خواهد شد؛ و ثانیا، متغیرهای تعدیل کننده در این پژوهش تاثیری بر روی رابطه تحلیل رفتگی شغلی با پیامدهای آن نداشتند.
صفحات :
از صفحه 47 تا 62
مدیریت سایبرلوفینگ (گشت زنی اینترنتی) در سازمان ها
نویسنده:
جندقی غلامرضا, الوانی سیدمهدی, زارعی ‌متین حسن, فاخری کوزه کنان سمیرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
متن کامل مقاله های این شماره به زبان انگلیسی منتشر شده است، لطفا برای مشاهده مقالات به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده مقاله های این شماره اینجا را کلیک کنید.
صفحات :
از صفحه 335 تا 349
نقش دانشگاه در ایجاد عوامل مؤثر بر شادی
نویسنده:
حسن زارعی متین,مریم احمدی زهرانی,زلفا حق گویان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
در دو دهه گذشته پژوهش پیرامون شادی افزایش چشمگیری یافته است و دانشگاه به عنوان نظامی آموزشی سعی بر آن دارد که فرهنگ شادی را در جامعه دانشگاهی و بین دانشجویان رواج دهد تا از این طریق بسیاری از ناهنجاری ها و جرایم ناشی از عدم تعادل روحی افراد را از بین برده و از میزان جرایم بکاهد و از تنش و برخورد فیزیکی با مردم جلوگیری کند. دانشگاه تلاش می کند محیطی شاد و با نشاط برای دانشجویان ایجاد کند و براین باور است که شادی و شاد بودن دانشجویان اساس موفقیت آنهاست و افراد شاد موفق ترند. افرادی که شاد زندگی می کنند باعث افزایش قدرت تمرکز خود شده و همیشه موفق می شوند و در هنگام مواجه با مشکلات و شرایط ناگوار می توانند با صرف حداقل انرژی و با استفاده از راه های کوتاه و مؤثر آن مشکلات را حل کنند و کمتر دچار سردرگمی و پریشانی شوند. شادی و نشاط نه تنها در پدیده های اجتماعی همچون روابط بین فردی نفوذ می کند بلکه به تنهایی در فرآیندهای شناختی مانند حافظه، یادگیری، حل مسئله و انعطاف پذیری فکری نیز اثر می گذارد.
صفحات :
از صفحه 4 تا 27
دانشگاه و هویت دانشجویی
نویسنده:
حسن زارعی متین,ناصر توره
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دانشگاهها به تربیت و آماده سازی کسانی در جامعه می پردازند که مقدرات کشور در دست آنهاست و دارای کارکردهای اساسی در زمینه پرورش منابع انسانی، تولید و انتشار دانش و همچنین اعتلای فرهنگ جامعه می باشند. وظیفه دانشگاهها با توجه به نقش کلیدی آنها در توسعه جامعه، به تولید علم بسنده نمی شود، بلکه اصلاح و هدایت جامعه، تقویت تفکر و تعقل، مسئولیت پذیری، توسعه سرمایه اجتماعی، خودباوری و بسیاری شاخصهای دیگر توسعه را نیز به عهده دارند. در این مقاله ضمن اشاره به نقش دانشگاه در جامعه، کارکردهای آن مطرح و بیان شده است که مدیریت دانشگاهها برای اینکه اثربخشی لازم را در جامعه داشته باشند، باید هویت دانشجویی را شناسایی و تبیین کنند. شناسایی و تحقق بخشیدن به هویت دانشجویی یکی از معیارهای مهم دانشگاه اسلامی مطلوب جامعه ماست. اجزای هویت دانشجویی که مورد توجه قرار گرفته است عبارتند از: هویت علمی، هویت معنوی، هویت اجتماعی، هویت سیاسی و هویت نمادین. این اجزا در این مقاله توضیح داده شده و پیشنهادهای لازم برای هرکدام از آنها ارائه شده است. برای تبیین مطلب، از نظرات معمار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری استفاده شده است.
طراحی و تبیین مدل تولید و تسهیم دانش در دانشگاه
نویسنده:
سید مهدی الوانی,حسن زارعی متین,یوسف پاشازاده
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
فرایند تولید و تسهیم دانش در دانشگاهها از مهم ترین اهداف آنها به شمار می آید. تولید و تسهیم دانش، تصادفی نیست؛ بلکه معلول اقدامات مدیریتی و سیستم های سازمانی و فرهنگی است. هدف این مقاله، شناسایی عوامل مؤثر در این راستا و روش تحقیق، تحلیل عوامل و نظرخواهی از خبرگان و مطالعات کتابخانه ای است. یافته های کتابخانه ای نشان می دهد که فرهنگ سازمانی، فرهنگ اجتماعی، ساختار سازمانی در دانشگاه، فناوری اطلاعات، قابلیتهای رفتاری و سرمایه اجتماعی می توانند در تولید و تسهیم دانش مؤثر باشند. با بررسی نظر خبرگان، نتیجه نهایی منجر به شناسایی مهم ترین عوامل مؤثر شد که عبارتند از: ساختار سازمانی با درجه رسمیت پایین، فرهنگ سازمانی مطلوب، سرمایه اجتماعی مؤثر و وجود قابلیتهای فناوری اطلاعات.
  • تعداد رکورد ها : 14