جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
تحلیل ادله واجب‌نبودن خمس در ارتفاع قیمت سوقیه ناشی از سقوط ارزش پول
نویسنده:
علی باغچقی ، مهدی شوشتری ، انسیه گلپایگانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کاهش ارزش پول و پیامدهای آن از موضوعات مبتلابه جامعه است. فقها در عصر حاضر که پول اعتباری، فاقد ارزش ذاتی است، درباره محاسبه آن در خمس دیدگاه‌های متفاوتی دارند. پرسش این خواهد بود که: با ایجاد تورم و کاهش ارزش پولی که منجر به افزایش قیمت، بدون افزایش قدرت خرید می‌شود، تکلیف خمس افزوده قیمت کالا چیست؟ این پژوهش به شیوه توصیفی‌تحلیلی و با بررسی آثار فقهای امامیه، ادله واجب‌نبودن خمس در ارتفاع قیمت سوقیه ناشی از تورم را احصاء کرده که عبارت‌اند از: جلوگیری از زیان خمس‌دهنده، لزوم حفظ ارزش پول در مهریه و امثال آن، حفظ سیادت اقتصادی مؤمنان، جلوگیری از فرار خمسی، صدق ادای دین، قدرت خرید به عنوان حقیقت اسکناس، مثلی‌بودن پول‌های اعتباری، لزوم قاعده عدل، تأکید عرف بر مدعا، ادله نقلی و اصل استصحاب. برخی معتقدند ادله نقلی نمی‌تواند مدعا را ثابت کند، ولی عده‌ای با استناد به نظر شیخ طوسی، با روایاتی، لزوم جبران کاهش ارزش پول را اثبات می‌کنند. همچنین، اصل عملیه استصحاب عدم وجوب و وجوب، هر دو در محل بحث ثابت است. لذا دلیل محکمی نیست، ولی اصل برائت را می‌توان دلیل بر مدعا دانست.
صفحات :
از صفحه 536 تا 561
مفهوم حسد در قرآن و سنت، عوامل ایجاد و آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
معصومه حیدری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق پایانی بیماری مهلکی چون حسادت است، بیماری که می تواند روح و روان و قلب انسان را به تسخیر درآورد و در نهایت اخلاق شخص را فاسد و موجب ضرر روحی و جسمی شود. مهمتر از همه، علاوه بر زیان فردی ، اگر جامعه ای تحت تاثیر، حسادت قرار گیرد با قاطعیت می توان گفت که آن جامعه، هیچ گاه روی پیشرفت و ترقی و آزادی بیان و عمل و مهمتر از همه امنیت اجتماعی را نخواهد دید. می دانیم که حسد یک موضوع اخلاقی است و در این زمینه، آثار زیادی از بزرگان و علماء اخلاق بر جای مانده است، اما وقتی این کتب و مقالات اخلاقی را مطالعه می کنیم، به مساله پی می بریم که در این آثار به موضوع حسد به طور خلاصه و کلی پرداخته شده است و اینجانب در این تحقیق پایانی سعی دارم با نوشتن رساله ای ساده سلیس و روان و به دور از لغات غامض و دشوار حسد را از جنبه های گوناگون مورد بررسی قرار داده و تحقیقی مفید و نو و جامع ارائه دهم. من در این تحقیق حسادت را از نظر قرآن و سنت و روان شناسی بررسی کردم. به عنوان نمونه در روان شناسی حسد، حسادت های زنان و کودکان را مورد توجه قرار داده و علل و عوامل هر یک را شرح داده ام و یا در رابطه با حسد و وراثت، علاوه بر ذکر تاثیرات محیطی و آموزش و پرورش، نمونه هایی از وراثت حسد ذکر شده که بسیار جالب می باشد و خواننده را بیشتر به خواندن این رساله ترغیب می کند. خلاصه مطلب این که این تحقیق تشکیل یافته از سه بخش اصلی، قابل ذکر است که در این سه بخش اصلی، جزئیات به خوبی بیان شده است و نیز هر بخش شامل چند فصل می باشد . مثلا در بخش اول مفهوم حسد و مراتب آن و نشانه های حسود و همچنین حسد از نظر فقهاء و دانشمندان ذکر شده است و در بخش دوم: ریشه یابی حسد انگیزه های آن و عوامل رشد دهنده آن ذکر شده است و در بخش سوم آثار و عواقب وخیم فردی و اجتماعی حسد آمده است.
  • تعداد رکورد ها : 2