جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 12
المنهج القويم ، في شرح تحفة الحكيم للشيخ محمد حسين الأصفهاني
نویسنده:
محمد حسن المرعشي التستري
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
ضرورت وجود قانون و حاکمیت آن در زندگی اجتماعی
نویسنده:
محمدحسن مرعشی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 35 تا 44
بررسی نقش نظریه پردازان مکتب بغداد در نهادینه کردن «عقل» در سیر تحول و تطور فقه پژوهی امامیه
نویسنده:
آیت ا... سید محمد حسن مرعشی شوشتری؛ هرمز اسدی کوه باد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فقه شیعه در سیر تحول و تطور خود به اقتضای عناصر زمان و مکان برای ایفای رسالتش دوره هایی را گذرانده ، بر این اساس در هر عصری ویژگیهای خاصی داشته است. یکی ازآن دوره ها عصر درخشان مدرسه بغداد است» که علمای بزرگی چون ؛ شیخ مفید »سید مرتضی "و شیخ طونتی مکتب تازه ای را پدید آوردند. آنها با بنیاد نهادن آن مکتب بر پایه منابع عظیم کتاب واسنت» روش عقلی رانیز با دور اندیشی ویژه ای در قالب شیوه های نو وارد عرصه‌های فقه پژوهی کردند. آنها ضمن تکریم" پیشینیان نص گرا او پاسداشت تلاشهای خالصانه آنان در حراست از گوهر «نقل» به تتقیح و بررسی روشهای آنان پرداخته و مکتبی جدید را پدید آوردند. این پژوهش برآنست تا روند نهادینه کردن عقل را در روش شناسی فقهی از سوی علمای شیعه بررسی کند.
اراده حـق متعـال در حکمـت متعالیـه (نظر ملاصدرا و علامه طباطبایی)
نویسنده:
ربابه حاجی محمدحسین کاشی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
نقش اعجاز در اثبات نبوت
نویسنده:
فاطمه علی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
مقابله تصحیح متن شـرح دعـای جوشـن کبیـر (شـرح الاسماء الحسنی) حاج ملاهادی سبزواری
نویسنده:
پروانه روناسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
جامعیت قرآن کریم نسبت به علوم و معارف الهی و بشری
نویسنده:
سید محمدحسن مرعشی شوشتری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی آراء فلسفی علامه محمدمهدی نراقی
نویسنده:
هاشمی بقا، صدیقه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
بررسی نقش عرف در استنباط احکام از نظر شیعه
نویسنده:
رامین پورسعید
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، بررسی نقش عرف در استنباط احکام از دیدگاه شیهعه است. لذا سعی می شود به این سوال اساسی پاسخ داده شود که جراعرف از نظر شیعه جزء ادله احکام شناخته نشده است؟ تحقیق حاضر که به روش کتابخانه ای انجام یافته، در هفت بخش تنظیم شده است. در بخش اول، دلایل جامعیت، جاودانگی و جهانی بودن شریعت اسلام بیان می شود. بخش دوم، پیرامون اجتهاد و سیر تاریخی آن نزد شیعه و اهل سنت بحث می کند. دربخش سوم، مفهوم و ماهیت عرف مورد بررسی قرار می گیرد. بخش چهارم، به تفاوت دیدگاههای اصولی شیعه و اهل سنت پیرامون زمان و مکان می پردازد دربخش پنجم، ویژگیهای منبع حقوقی اسیلام مورد بحث قرار می گیرد. نمونه هایی از کربرد عرف در فقه دربخش ششم بیان می شود. نهایتا" در بخش پایانی، نظریات مختلف در مبنای حجیت بناء عقلاء و حجیت عرف مورد بررسی قرار می گیرد. براساس یافته های تحقیق و با تبیین دیدگاههای کلی شیعه نسبت به جامعیت، جاودانگی و جهانی بودن شریعت اسلام مشخص می شود که منبع استنباط حکم نباید با این سه نکته تعارض حاصل نماید. تاریخ فقه شیعه نشان می دهد که وضعیت عرف نزد فقهای شیعه از صدر تاکنون، علیرغم استعمال زیاد در متون فقهی در حدی نبوده که در عرض ادله مشرح شود و این خود قرینه ای است که فقهای شیعه تکلیف خود را با عرف می دانسته اند. به طور کلی شیعه امری را منبع استنباط احکام می داند که ب طور یقینی کاشف از حکم خداوند باشد و اگر هم به برخی امارات اعتقاد دارد، هنگامی برای اماره اعتباری قائل است که به پشتوانه آن قطع باشد. باتعریف و بررسی اقسام عرف معلوم می شود که عرف نیز باید در عداد منابع غیر معتبر قرار بگیرد. چون صلاحیت کاشفیت حکم الله واقعی را ندارد. نه قطع ایجاد می کند و نه ظن معتبر،علی الخصوص که شارع در برخی موارد صریحا" بعضی عرفها را مردود اعلام کرده و درصورت امضاء نیز نه به جهت اعتبار عرف بود، بلکه بهجهت عدم منافات آن عرفها با حکم خداوند بوده است. نهایتا" در مورد بناء عقلاء این نتیجه حاصل می شود که هرگاه عقلاء بماهمعقلاء در مورد مساله ای وحدت نظر داشته باشند، شارع نمی تواند با آن مخالفت نماید، درصورتیکه برخی از فقهاء معتقدند در چنین حالی بناء عقلاء نیازمند امضاع شارع است .
بررسی تحلیلی مسئولیت عاقله درحقوق کیفری اسلام
نویسنده:
نعمت الله اصلانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش، بررسی امکان عمل به احکام ضمان عاقله در چهارچوب قوانین موضوعه ایران است. رساله حاضر براین فرض استوار است که اساسا" هرحکمی دایر مدار موضوع و شرایط خاص خود می باشد.از این رو ضمان عاقله نیز تابع موضوع و شرایط آن آست. و آگر کووع و رآیط آن موجود نباشد، قهرا" حکم نیز منتفی می شود. تحقیق حاضر بااستفاده ازروش کتابخانه ای انجام یافته و مباحث ان در دوبخش کلی تنظیم شده است. بعد از بیان کلیات مربوط به تحقیق، بخش اول در قالب چهار فصل به احکام و فروعات حکم و انعکاس ان درقانون اختصاص دارد. بخش دوم نیز طی چهار فصل به تحلیل ضمان عاقله و ارزیابی ابهامات موجود و ضروریات لازم ونهایتا"، پیشنهاد راهکارهای مناسب می پردازد.یافته های تحقیق نشان می دهد، درنظام حقوقی معاصر، باوجود نظام اجتماعی حاکم بر جامعه ء ایران، امکان عمل به احکام ضمان عاقله وجود ندارد و عدم قابلیت اجرای احکام ضمان عاقله باآن ترتیبی که در قانون مجازات اسلامی مقرر شده است، محرز و مسلم است . بنابراین، شایسته است، قوم قانونگذاری در این مواد قانونی تجدید نظر اساسی بنماید.عمل شرکتهای بیمه در انعقاد قرارداد بیمه مسوولیت حقوقی و بیمه ء دیه راه حل خوبی است برای رفع پاره ای از مشکلات جامعه در ارتباط با دیه ناشی از جرایم رانندگی، ولی این اقدام کافی نیست و افراد زیادی هستند که به خاطر عجز از پرداخت دیه درزندان به سر می برند. لذا باید بااستفاده از روح حاکم بر حکم ضمان عاقله و با نگرش به سابقه تاریخی این حکم که صورت بیمه متقابل و دوجانیه داشت، ضابطه ای ایجاد نمود تا همه آحاد ملت در همه جرایم خطایی تامین داشته باشند، تااگر افرادی بدون آنکه جرم قابل سرزنشی مرتکب شده باشندو به خاطر عدم تمکن مالی و نبود پشتوانه و حامی در زندان نمانند. راهکارمناسب، ایجاد و تقویت صندوق دیات بامشارکت همه آحاد مردم ازطریق اخذ وجوه معین به نحو قانونی وواریز آن به صندوق مورد نظر است که ازاین طریق می توان جایگزین مناسبی برای عاقله بوجود آورد.
  • تعداد رکورد ها : 12