جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
تحلیل تطبیقی ریسک در بازار سرمایه در اقتصاداسلامی و اقتصاد متعارف
نویسنده:
علی نجفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
جهان اسلام، با چالش‌های فراوانی در روند جهانی‌شدن روبروست. ولی بخشی از این چالش‌ها با همکاری کشورهای اسلامی در ایجاد یک بازار سرمایه اسلامی و اعتماد متقابل در تشکیل چنین بازاری رفع خواهد شد. در بازار سرمایه اسلامی با توجه به قواعد کلی شرعی حاکم بر آن بازار محدودیت‌هایی جهت استفاده از ابزار مشتقه در خصوص مدیریت ریسک وجود دارد، نیاز است تا ابزارهای مدیریت ریسک بازار سرمایه که مورد تائید شریعت هستند استفاده گردند؛ ابزارهایی که می‌توانند نقش بزرگی در رشد و توسعه بازار سرمایه اسلامی و سهم بسزایی دررسیدن به اهداف والایی که شریعت مقدس اسلامی برای حوزه اقتصاد و معیشتی جوامع اسلامی در نظر گرفته ایفا کنند.ضرورت مدیریت و کنترل بهینه ریسک در بازار سرمایه موجب شده است که مطالعات وسیعی در این مورد انجام گیرد آغاز بحث مدیریت ریسک به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد، امروزه نیز مدیریت ریسک برای ادامه فعالیت نهادهای مالی بازار سرمایه حیاتی است مدیریت ریسک بسیار مهم است و در اسلام به‌شدت توصیه می‌شود.در خصوص بحث مدیریت ریسک در اسلام نیز اندیشمندان مسلمان جهت تضمین موفقیت صنعت مالیه اسلامی، مطالعاتی انجام داده‌اند و راه‌کارهایی در این خصوص طبق موازین شرعی پیشنهاد داده‌اند. با نظر به اهمیت بالای این موضوع، نه‌تنها پژوهشگران و متفکران حوزه دین بلکه توجه دیگر صاحب‌نظران را به خود جلب کرده است.به‌منظور استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک در بازار سرمایه اسلامی این ابزارها باید در قالب عقود متعارف اسلامی بررسی شوند تا این‌که:1-وجاهت شرعی بیایند2- این‌که ابزار متعارف فقهی که دارای کارکرد مشابه هستند را به‌عنوان جایگزین تعریف و ارائه نمودآنچه این تحقیق به دنبال آن است دو مورد ذکرشده خواهد بود ابتدا تبیین رویکرد اسلام نسبت به مفهوم ریسک و هم‌چنین ارائه تحلیل نظری در مقایسه ابزارهای مدیریت ریسک در بازار سرمایه در اقتصاد اسلامی و اقتصاد متعارف موردبررسی قرار می‌گیرد و سپس در قالب یک بررسی فقهی سعی می‌شود تا به تأمین یکی از این دو هدف بپردازیم.
اخلاق تجارت از دیدگاه اسلام
نویسنده:
رضا شکرزاده چهاربرج
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در دنیای امروز رذایل جايگزين فضایل شده ومعيارها دگرگون گشته،و با وجود ارزش‌های اصیل وحیانی و آسمانی روابط تجاری با بحران بی‌اخلاقی مواجهه است و این امر ما را بر آن داشت تا این پایان نامه را با هدف بررسی اخلاق تجارت از دیدگاه اسلام به نگارش در بیاوریم. در پژوهش حاضر ارزش‌های اخلاقی اسلام در حوزه تجارت به صورت یک منظومه منسجم ارائه شده، ما در تحقیق حاضر، با استفاده از روش کتابخانه‌ای عمل کردیم و اطلاعات آن، از طریق فیش برداری سامان یافته و مشتمل بر شش فصل می‌باشد. فصل اول با عنوان کلیات است که به بیان مسائلی همچون مفهوم اخلاق در لغت و اصطلاح و بیان اهمیت مسأله و ذکر روابط سه گانه اخلاق و دین و اقتصادو بااثبات اولويت اخلاقي دراقتصاد خاتمه یافته است.و فصل دوم با عنوان نظریه جامع اخلاقی اسلام در حوزه تجارت و مقایسه آن با اخلاق تجاری حاکم بر غرب، بیان فضایل اخلاقی اسلام در حوزه تجارت عنوان فصل سوم می‌باشد که در آن به دو بخش مهم اشاره شده بخش اول، اخلاقیات عام، اموری همچون توکل، ذکر، عدالت و انصاف و امانت داری، و در بخش دوم آن به اخلاقیات خاص در امر تجارت پرداخته و به زیر مجموعه‌هایی همچون مقدم کردن عبادت بر تجارت، آسان گیری در معامله خوش رفتاری با مشتری، مهلت دادن به مشتری و ... پرداخته شده است. فصل چهارم این فرآیند مربوط به رذایل اخلاقی یا همان پرهیز دهی اخلاقی در حوزه تجارت می‌باشد که از جمله بحث‌های مهم آن می‌توان به بحث‌هایی همچون پرهیز از خیانت، و گران فروشی و کم فروشی و رباخواری و تبلیغات دروغین و سوگند دروغ و ... اشاره داشت و فصل پنجم را به کارکردهای اقتصادی اخلاق تجارت اختصاص داده‌ایم وثابت شده كه بارعايت ارزش هاي اخلاقي اسلام درحوزه تجارت مي توان به آثارفروان اقتصادي ومعنوي دست يافت. و در ششمین و آخرین فصل این پژوهش راهکارهای نهادینه کردن اخلاق تجارت در جامعه بیان شده است.
اخلاق اقتصادی (معیشت)
نویسنده:
غلامعلی معصومی نیا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها : دانشگاه معارف اسلامی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
علم اقتصاد در بستر فلسفة اخلاق متولد شد و رشد نمود و به صورت یکی از شاخصه های اخلاق مطرح گردید. اسلام به عنوان یک دین جامع از ابتدای ظهورش تمامی فعالیت های اقتصادی را با ارزش های اخلاقی توأم نموده است. دنیا یعنی وابسته بودن انسان به امکانات دنیوی را نکوهش فرموده اما انجام کار اقتصادی را عبادت و وظیفة فرد مسلمان شمرده است. توزیع نامناسب را معلول سرکشی و ناسپاسی انسان ها دانسته و برای رفع آن تعالیم زیادی وضع فرموده است. برخی از این آموزه ها عبارت است از: تحریم کنز، نکوهش تکاثر، نکوهش غش و احتکار، توصیه به مواسات و احسان.در حوزۀ مصرف نیز ضوابط اخلاقی مانند: تحریم اسراف و تبذیر و اتراف، نکوهش نیازهای کاذب، توصیه به تقدیر معیشت و اعتدال و قناعت و انفاق از جمله مصادیق اخلاق اقتصاد در اسلام است.
صفحات :
از صفحه 33 تا 62
بررسی فقهی ابزارهای مشتقه
نویسنده:
معصومی نیا غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
«ابزارهای مالی مشتقه» یا مشتقات که از نوآوری های متخصصان امور مالی می باشد، نقش مهمی در بازارهای مالی پیشرفته ایفا می نمایند. این ابزارها برای مقابله با ریسک و به طور عمده ریسک قیمت به وجود آمده اند و روز به روز تکامل و تنوع پیدا می کنند. یکی از وجوه اهمیت این قراردادها انتشار آنها گاه تا چندین برابر موجودی دارایی پایه است و مبالغ هنگفتی به وسیله آنها جابه جا می شود و بدون عمل به مفاد آنها تنها با پرداخت مابه التفاوت خاتمه می یابند.این مقاله ابزارهای مشتقه را با نگرش فقهی بررسی می نماید. در ابتدا بعد از توضیح این ابزارها، ماهیت حقوقی آنها مشخص و در پایان حکم فقهی استنباط شده است. بیشتر ابزارهایی که برای رفع نیازهای واقعی کارگزاران اقتصادی ابداع شده اند، قابلیت تصحیح شرعی دارند. البته ممکن است از این ابزارها استفاده نادرست هم به عمل آید، ولی این امری عارضی است؛ همانند اینکه در مورد سایر ابزارهای مشروع )مانند اصل بیع( هم اتفاق می افتد.
صفحات :
از صفحه 153 تا 188
  • تعداد رکورد ها : 4