جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18
‏‫کلیسای ارتدوکس‮‬  : ‏‫الاهیات، عبادت و روابط کلیساها‮‬
نویسنده:
تیموتی وئر‮‬ ؛ ‏‫ترجمه‌ی حمید بخشنده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه ادیان و مذاهب,
کلیدواژه‌های اصلی :
نظریه الهام لفظی املایی و مقایسه آن در مسیحیت کاتولیک و تشیع
نویسنده:
پدیدآور: ابوالحسن پورقربانی؛ استاد راهنما: محراب صادق‌نیا؛ استاد مشاور: حمید بخشنده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نحوه ارتباط خدا با انسان از دیر باز، یکی از موضوعات چالش برانگیز همه ادیان بوده است. ادیان به بیان های مختلف این ارتباط را تشریح کرده اند. در میان همه ادیان، ادیان ابراهیمی این ارتباط را به گونه خاصی بیان کرده اند که لازمه آن پدیده وحی و الهام است. در دو دین اسلام و مسیحیت، خداوند از طریق وحی و الهام، پیام ها و دستورات و هر آنچه که برای هدایت انسان ها لازم بوده را به پیامبران و نویسندگان کتاب مقدس ابلاغ می کند. در هر دو دین اسلام و مسیحیت این مسئله به صورت جدی مورد بحث متکلمان و الاهی دانان واقع شده و هر کدام از این ادیان هم تعابیر مختلفی از مسئله وحی و الهام دارند. این تحقیق تلاش کرده است یکی از نظریات در این باره را، که در اسلام به آن "نظریه وحی لفظی" و در مسیحیت "نظریه الهام املایی" می گویند، را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. این نظریه ها بیان می کنند که قرآن و کتاب مقدس از طرف خداست و پیامبران یا نویسندگان آن، هیچ دخالتی در به وجود آمدن آنها نداشته اند و نویسندگان آنها تنها هر آنچه را خداوند گفته است، نوشته اند. همچنین در این تحقیق، مشابهتی که گمان می رود بین این دو نظریه در دو سنت تشیع و کاتولیک وجود داشته باشد، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
واکاوی شر در دو زمینه الاهیات ارتدوکس و رمان برادران کارامازوف اثر فئودور داستایفسکی
نویسنده:
سیده مریم سرمدی؛ حمید بخشنده؛ الیاس عارف زاده؛ آبتین گلکار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئله شر ارتباط انسان با خدای قادر و عالم و خیرخواه محض را در عمل دچار تزلزل می‌کند و ارتباط انسان‌ها با یکدیگر را تحت‌الشعاع تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم خود قرار می‌دهد. هدف از انتخاب رمان به عنوان بخشی از پژوهش الاهیاتی، اتخاذ روش حصرگرایانه و روش میان‌رشته‌ای بود تا با رویکرد ادبیات بتوان ابعادی از معنا را در سطحی متفاوت دید. در این مقاله ماهیت، مصداق، و کارکرد شر، نسبت انسان با شر، نسبت شر و گناه اولیه، و مواجهه کلیسا با شر، با تکیه بر دیدگاه متألهان قدیم و جدید ارتدوکس از یک سو، و مفاهیم الاهیاتی متن رمان برادران کارامازوفِ فئودور داستایفسکی از سوی دیگر، بررسی شده ‌است. برخلاف دیدگاه الاهیات کاتولیک و پروتستان، گناه اولیه در الاهیات ارتدوکس موضوعیت چندانی ندارد. اعتقاد داستایفسکی به پاک‌بودن کودکان از گناه اولیه نیز هم‌راستا با سنت ارتدوکس است، اما علی‌رغم مواضع متفاوت ارتدوکس­ها، در رمان مذکور بخشایش همه گناهکاران مد نظر نویسنده است. همچنین، در الاهیات ارتدوکس از کارکردهای شر، معرفت نیک و بد است، اما در رمان مذکور این معرفت ارزشمند نیست. تأثیرپذیری داستایفسکی از الاهیات ارتدوکس در رمان برادران کارامازوف، و دَرهم‌آمیختگی، وابستگی و مکمل‌بودن شر و خیر از نتایج این پژوهش است.
صفحات :
از صفحه 79 تا 106
تحلیل روان‌شناختی شخصیت مارتین لوتر و تأثیر آن بر برداشت‌های اصلاح‌طلبانه از مسیحیت (با تأکید بر اندیشه‌های روان‌شناختی اریکسون در کتاب Young Man Luther)
نویسنده:
پدیدآور: محمدحسین افشاری کرمانی ؛ استاد راهنما: حمید بخشنده ؛ استاد مشاور: محسن زندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
بررسی روان‌شناختی شخصیت‌های اجتماعی و به‌طور ویژه مصلحان اجتماعی یکی از ضروریات تحلیل این حرکت‌هاست که گریزی از آن برای پژوهشگران تاریخی نیست و اگر این اصلاح به حوزه دین برگردد، ضرورت پژوهش در این امر شامل پژوهشگران دینی نیز می‌شود.در این میان مارتین لوتر یکی از مصلحان دینی است که توانست، اصلاحاتی را در عمل و آموزه‌های کلیسا و نیز در ساختار آن ایجاد کند که درنهایت موجب انشعاب خاصی در درون این ساختار دینی شده و باعث پدید آمدن فرقه پروتستان در درون کلیسا و پیدایی کلیسای لوتری شد.ازاین‌روی تحلیل تاریخی حرکت اصلاح‌گرایانه مارتین لوتر به همراه تحلیل روان‌شناختی شخصیت او از دیرباز موردتوجه روان شناسان قرارگرفته است که به‌عنوان نمونه می‌توان به اریک اریکسون که یک روان تحلیل‌گر در مکتب فروید هست، اشاره کرد.اریک اریکسون در کتاب «لوتر جوان» اقدام به تحلیل روان‌شناختی شخصیت مارتین لوتر و حرکت‌های اصلاحی او نموده است.پژوهش حاضر با عنوان «تحلیل روان‌شناختی شخصیت مارتین لوتر و تأثیر آن بر برداشت‌های اصلاح‌طلبانه از مسیحیت (با تأکید بر اندیشه‌های روان‌شناختی اریکسون در کتاب لوتر جوان Young) (Man Luther)»، پژوهشی است که پس از بیان مفاهیم کلیدی همچون معرفت دینی، شخصیت و ... به عوامل وراثتی و غیر وراثتی موثر بر شخصیت اصلاح‌گرایانه و نیز نوع معرفت‌شناسی دینیِ مارتین لوتر همچون: سنخ و بنیه، خانواده، یادگیری، محیط اجتماعی پرداخته است و در ادامه به بیان مراحل رشد روانی- اجتماعی از نگاه اریکسون و تطبیق آن بر مراحل و دوره‌های حیات لوتر پرداخته است.یکی از دستاورد این پژوهش- که در فصل چهارم بدان پرداخته‌شده- آن است که نمی‌توان یک حرکت اصلاح‌گرایانه را صرفاً یک دغدغه دینی یا اجتماعی و برآیند آن‌ها دانست؛ بلکه عوامل روان‌شناختی دیگری نیز در آن موثر هستند که باید موردتوجه قرار بگیرند.
دی‍دگ‍اه‌ه‍ا درب‍اره‌ خ‍دا
نویسنده:
اچ‌. پ‍ی‌. اوئ‍ن‌؛ م‍ت‍رج‍م‌ :ح‍م‍ی‍د ب‍خ‍ش‍ن‍ده‌.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ق‍م‌: ق‍م‌: دان‍ش‍گ‍اه‌ ق‍م‌، ان‍ت‍ش‍ارات‌ اش‍راق‌؛ ان‍ج‍م‍ن‌ م‍ع‍ارف‌ اس‍لام‍ی‌ ای‍ران‌‏‫‬‏، ۱۳۸۰.,
چکیده :
"این کتاب ترجمه و نقد دو فصل از کتاب دیدگاه‌ها درباره خدا می‌باشد، مؤلف در این اثر عمدتاً به طرح دیدگاه‌های فلسفی درباره خدا می‌پردازد. وی بر آن است که تنها دیدگاه‌هایی را مطرح کند که معنای متمایزی از خدا ارائه می‌دهند و در عین حال، قابل شرح و بسط عقلانی هستند. این کتاب دو مقامه از مترجم و مؤلف و دو فصل مطول دارد. مقدمه مترجم مشتمل است بر گفتاری اجمالی در باب ماهیت فلسفه دین و تاریخچه دیدگاه‌های فلسفی در باب خدا از دوره یونانی تا عصر معاصر و بیان اهمیت و ضرورت پرداختن به مسئله خدا و دیدگاه‌های مختلف در این باب. مترجم معتقد است که فلسفه دین همان دین‌پژوهی فلسفی است که با نگاهی بیرونی و با روش عقلی در باب دین سخن می‌گوید و نه چون کلام فلسفی، به دفاع فلسفی از دین می‌پردازد. مقدمه مؤلف تشریح روش تحقیق مؤلف و بیان رؤس مطالب کتاب است. "
مسیحیت شرقی؛ تحولات تاریخی
نویسنده:
کالیستوس ویر؛ مترجم: حمید بخشنده
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
بررسی و ارزیابی رویکرد گذشته‌انگارانه به مکاشفه یوحنا
نویسنده:
حمید بخشنده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب مکاشفه، رؤیا یا مکاشفه‌ای طولانی است که طبق دیدگاه سنتی، یوحنای رسول در هنگام تبعید در جزیره پتموس در دریای اژه دریافت کرد. مکاشفه یوحنا تنها نوشته پیش‌گویانه و نیز مکاشفه‌ای از مجموعه نوشته‌های رسمی عهد جدید است. درک مکاشفه یوحنا بسیار دشوار است، چراکه زبان آن بسیار استعاری است. در تلاش برای نشان‌دادن اسرار مکاشفه یوحنا، چهار رویکرد سنّتی مطرح شده است: گذشته‌انگاری، آینده‌انگاری، تاریخ‌انگاری و معنویت‌انگاری. بنا بر رویکرد گذشته‌انگاری، هر پیش‌گویی کتاب مقدس واقعاً تاریخ است؛ دیدگاه گذشته‌انگارانه پیش‌گویی‌های مکاشفه یوحنا را بیان رخدادهایی می‌داند که اندکی پس از نگارش مکاشفه، در کلیسای اولیه به وقوع پیوستند؛ همچنین، این مکاشفه خطاب به مسیحیانی نوشته شد که در قرن اول در امپراتوری روم زیر ستم بودند و امیدی به اوضاع سیاسی آینده نداشتند؛ به‌علاوه، پیام این نوشته آن بود که خدا خود وضعیت مزبور را تغییر خواهد داد و مؤمنان را از دست اشرار رهایی خواهد بخشید. افزون بر این، گذشته‌انگاری تعلیم می‌دهد که عهد خدا با اسرائیل در سال 70 م. پایان یافت و کلیسای مسیحی جایگزین اسرائیل قدیم شد. مقاله حاضر، پس از اشاره به محتوای مکاشفه یوحنا و رویکردهای تفسیر سنّتی به آن، مؤلفه‌های گوناگون رویکرد گذشته‌انگاری را می‌کاود، و در نهایت قوت‌ها و ضعف‌های رویکرد مزبور را بررسی می‌کند.
صفحات :
از صفحه 71 تا 95
مسیحیت شرقى; کلیساها، آموزه ها و آیین هاى مقدس
نویسنده:
کالیستوس ویر، حمید بخشنده
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 93 تا 114
سنت مقدس: منبع ایمان ارتدکس
نویسنده:
تیموتی وئر، حمید بخشنده
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 237 تا 256
دعاى خداوند
نویسنده:
جفـرى وینرایت، حمید بخشنده
نوع منبع :
مقاله , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دعا به ارتباط چندجانبة ایمانداران با خدا اشاره دارد. علاوه بر کلماتى مانند دعا و دعاکردن، این فعالیت با عبارتى مانند «ترا خوانده‌ام» و «به آواز خود نزد خداوند مى‌خوانم» نیز بیان شده است. نیایش، تلاطم دل و ندایی از سر شناخت و محبت است. دعاها ما را در عاقلانه‌تر زیستن و کامل‌تر زیستن یاری می‌دهند. یکى ‌از نیایش‌هاى معروف مسیحیت، نیایش عیسى‌ با خدا است‌که از آن با عنوان‌«دعاى‌خداوند»یاد می‌شود. این دعا، دو روایت داردکه در متی6: 9ـ13 و لوقا11: 2ـ4آمده‌اند. سه جملة اول این دعا، مربوط به خدا، در چارچوب الوهیت است و سه جملة بعد مربوط به انسان، در چارچوب بشریت است. در این دعا از خدا طلب نعمت و روزى مى‌شود. دعای مزبور به ما یادآور می‌شود که: برای آینده و آمدن ملکوت خدا آماده باشیم، بخشش گناهان منوط به نحوة تعامل ما با دیگران است، و بالاخره باید کوشید در برابر شرور (وسوسه یا دشواری‌های آخرالزمان) سرافراز بیرون آمد. مقالة حاضر نگاهى تفسیرگونه به این دعا است.
  • تعداد رکورد ها : 18