جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
هگل و نیچه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Lowith
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Katz Editores,
چکیده :
ترجمه ماشینی : از هگل تا نیچه که در دوران تبعید در ژاپن نوشته شد و در سال 1939 منتشر شد، به عنوان یک اثر کلاسیک در نظر گرفته شده است و به درستی مهم ترین اثر در زمینه فلسفه و تاریخ فکری قرن نوزدهم ارزیابی شده است. کارل لویت در آن با بررسی روابط بین هگل و گوته شروع می‌کند و سپس به چگونگی تفسیر یا تفسیر مجدد اندیشه استاد توسط شاگردان هگل - و به‌ویژه مارکس و کیرکگور- می‌پردازد. لوویت با اشاره به مارکس و کی یرکگور به عنوان پیش درآمدهای تصمیم گرایی - که فلسفه با آنها هجوم های خود را به جهان تاریخی مشروعیت بخشید - وظیفه بی اعتبار ساختن تاریخ گرایی را به عنوان مسئول نیهیلیسم فلسفی و تصمیم گرایی سیاسی قرار می دهد. و با جهت دهی تفکر خود به سمت کاهش قدرت آگاهی تاریخی، به لحاظ نظری بعد سرکوب شده توسط اندیشه تاریخ گرایانه را بازسازی می کند: طبیعت. پس از هگل تا نیچه این ویژگی را دارد که یک اندیشه مطالعاتی تاریخی به عنوان پاسخی به شناسایی جهان و تاریخ است. تلاشی برای مقابله با تأثیرات آگاهی تاریخی با استفاده از سلاح های خود. لویت این پروژه متناقض را از این یقین انجام می دهد که وقتی فرض الوهیت کیهان حذف شد، بازگشت به نگرش متفکرانه دیگر ممکن نیست.
معنا در تاریخ
نویسنده:
کارل لوویت؛ مترجمان: سعید حاجی‌ناصری، زانیار ابراهیمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
شرکت انتشارات علمی و فرهنگی,
چکیده :
نکته مرکزی بحث نویسنده در این کتاب خاستگاه‌های دینی مفاهیم عصر مدرن است؛ می‌توان گفت کسانی چون ماکس‌وبر، در اثر مشهور خود «اخلاق پروتستان و روح سرمایه‌داری» از پیشگامان چنین فهمی تلقی شده‌اند، اما با کمی دقت روشن می‌شود که کار و‌بر سهمی سلبی در موضوع ریشه‌های دینی مدرنیته دارد، به این معنی که براساس تفسیر وبری، تحولات درون اندیشه و عقاید دینی، بخصوص نقطه اوج آن در پروتستانیسم، این نقش را داشته که با بیرون راندن کامل نیروهای افسونگر و جادویی از این جهان امکان مساعدی برای گسترش عقلانیت مدرن فراهم آورده است.
ماکس وبر و کارل مارکس
نویسنده:
کارل لوویت؛ مترجم: شهناز مسمی پرست
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
بررسی کارل لوویت درباره ماکس وبر و کارل مارکس متنی کلیدی و مهم در میان تفسیرهای مدرن از مضمون بیگانگی در نظریه مارکسیستی و مضمون عقلانی شدن در جامعه‌شناسی وبر است و تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو متفکر بزرگ را به‌اختصار بازمی‌نماید. لوویت، که در رویکرد فلسفی خویش از هایدگر متاثر است، با تحلیل انسان‌شناسی فلسفی این دو جامعه‌شناس برجسته نشان می‌دهد که بخش زیادی از مناقشه ایدئولوژیک میان مارکسیسم و جامعه‌شناسی حاصل بدفهمی متقابل بوده است. نویسنده در این اثر سه مقاله عرضه می‌كند كه عبارت اند از: • تفسیر وبر از جهان بورژوایی ـ سرمایه‌داری بر حسب عقلانی شدن • تفسیر ماركس از جهان بورژوایی ـ سرمایه‌داری بر حسب از خودبیگانگی انسان • نقد وبر بر دریافت ماتریالیستی از تاریخ مباحث این كتاب بر فهمی فلسفی از مساله‌ی محوری فلسفه‌ی مدرن، یعنی رابطه‌ی وجود و ماهیت (ذات) استوار شده است. دیدگاه نویسنده در خصوص نظریه‌ی ماتریالیستی ماركس آن است كه این نظریه ایده‌آلیسم هگل را رادیكالیزه می‌كند: راه حل ماركس آن بود كه می‌گفت در كمونیسم در “پایان” تاریخ، ذات فردی هر انسانی مغلوب می‌شود و در هستی مشترك حل یا رفع می‌گردد. (این پرسش هایدگری درباره‌ی وجود كه نویسنده در خصوص ماتریالیسم ماركس مطرح می‌سازد، حلقه‌ی پیوندی میان انسان‌شناسی فلسفی ماركس، اگزیستانسیالیسم پسامسیحی وبر و نوشته‌های پست مدرن و ساخت‌شكنانه‌ی دریدا و واتیمو را به دست می‌دهد) هم‌چنین، مهم‌ترین ویژگی تفسیر نویسنده از وبر آن است كه وی فلسفه‌ی علم اجتماعی وبر را به مثابه‌ی مبنای جامعه‌شناسی او تحلیل می‌كند.
تفسیر وبر از جهان بورژوا- سرمایه داری از نظرگاه «عقلانیت»
نویسنده:
کارل لوویت,سید علی مرتضویان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 4