جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
تاریخ، موضوع، علم (پژوهشی درباره ویژگی های معرفت شناسی تاریخ)
نویسنده:
منصور صفت گل
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
تحول و تکامل تاریخ نویسی عمومی در ایران عصر صفوی باتاکید بر خلدبرین
نویسنده:
منصور صفت گل
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 1 تا 16
تغییر مذهب در ایران: دین و قدرت در ایران عصر صفوی
نویسنده:
ریولا‌جوردی ابی‌صعب؛ مترجم: منصور صفت‌گل
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - ایران: سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی,
آغاز و انجام ملک محمود سیستانی: روایت مرآت واردات
نویسنده:
منصور صفت گل
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
چکیده :
سقوط اصفهان در آخرین سال های فرمانروایی صفویان به آشفتگی سیاسی در ایران منجر شد. مهمترین ویژگی ساخت سیاسی ایران در این عهد، سر بر آوردن مدعیان فرمانروایی در ولایات و ایالات بود و در این میان، خراسان به دلیل همجواری با افغانان از حساسیت زیادی برخوردار بود. از جمله رویدادهای مهم خراسان و شرق ایران در این دوره ظهور ملک محمود سیستانی و اقدامات او بود. این رویداد تاکنون بیشتر بر اساس روایت تاریخ نویسی افشاری مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر روایتی نویافته را در باره آغاز و انجام فرمانروایی ملک محمود سیستانی معرفی، و آگاهی های آن را با تاریخ نویسی افشاری مقایسه و ارزیابی می کند.
صفحات :
از صفحه 293 تا 303
تاریخ و عقاید اسماعیلیه؛ نگاهی فراگیر بر روند سیاسی و اندیشه ای
نویسنده:
منصور صفت گل
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: خانه کتاب,
چکیده :
این مقاله به معرفی و بررسی کتاب تاریخ و عقاید اسماعیلیه فرهاد دفتری می پردازد و در طی آن تاریخ پژوهشهای مستشرقان و محققان غربی در این رابطه از جمله تحقیقات ویلفرد مادلونگ نیز بررسی می شود.
بررسی مکتب دیوبند (از ابتدا (1283ه ) تا پایان قرن بیستم با تکیه بر فعالیت های مذهبی و سیاسی)
نویسنده:
عبدالحمید رحیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هند در نیمه قرن نوزدهم میلادی با گسترش نفوذ انگلیس در این کشور، شاهد تجدید حیات تفکر اسلامی بود. بسیاری از علما و صاحب نظران مسلمان که پس از سقوط حکومت مغولان هند در سال 1857م و تسلط همه جانبه استعمار انگلیس بر هند؛ خود را در اقلیت دیدند، برای آینده مسلمانان احساس خطر کردند. گروهی از علمایی که در قیام سال 1857 م شرکت کرده بودند؛ به سرپرستی محمدقاسم نانوتوی در سال 1283ق. مدرسه ای مذهبی در دهکده دیوبند در شمال هند، تاسیس کردند تا با نفوذ روزافزون فرهنگ و ارزش های غربی، مبارزه کنند. تا اواخر قرن نوزدهم تعداد مدارس وابسته به دیویند در شمال و شمال غرب هند به بیش از 40 مدرسه رسید. و از سراسر شبه قاره و آسیای مرکزی و حتی ایران محصلینی به این مدارس آمدند. تمام علما و طلاب این مدارس را به اعتبار این که اولین مدرسه از این نوع در دیوبند تأسیس شده بود؛ دیوبندی می گفتند. دیوبندی ها که ادامه جریان صوفیه اصلاح طلب بویژه شیخ احمد سرهندی و شاه ولی الله دهلوی بودند؛ به علت تشابه با وهابیان در باب آنچه آداب و رسوم غیر شرعی در نزد صوفیه می دانستند؛ وهابی خوانده شدند. اما آنها در عقیده، ماتریدی و در فقه، پیرو مذهب امام ابوحنیفه هستند. در تصوف نیز بیشتر از طریقت چشتیه، تبعیت می کنند. دیوبندی ها در ابتدا با سیاست کاری نداشتند، تا این که با شروع جنگ جهانی اول و به خطر افتادن خلافت عثمانی به عنوان مظهر خلاقت اسلامی، جنب و جوشی در میان علمای دیوبندی برای حضور در صحنه های سیاسی و مبارزات آزادی خواهانه آغاز شد. همین رویداد سبب شروع و استمرار فعالیت های سیاسی دیوبندیان در هندوستان گردید. امروزه دیوبندی ها در سراسر شبه قاره هند و دیگر نقاط جهان دارای شمار زیادی مدرسه مذهبی بوده، و یکی از مهمترین جریان های بنیادگرای اسلامی در شبه قاره هند به شمار می روند.
  • تعداد رکورد ها : 6