جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 245
درسگفتار نگاهی به الگوی زیستی در آئین یهود (درسگفتارهای «عدالت اجتماعی در جوامع چندفرهنگی»: جلسه یازدهم)
مدرس:
سیدعلیرضا حسینی‌ بهشتی
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در شکل گیری آیین یهود، مفهوم قانون و مجموعه‌ی قوانین، مفاهیمی کلیدی هستند. نگاه به این جهان دارند و برای اداره‌ی امور قوم یهود در همین دنیا نوشته شده اند
درسگفتار اخلاق و سیاست: مفاهیم فربه و نحیف اخلاق، سیاست اخلاقی و سیاست غیراخلاقی (درسگفتارهای «عدالت اجتماعی در جوامع چندفرهنگی»: جلسه پانزدهم)
مدرس:
سیدعلیرضا حسینی‌ بهشتی
نوع منبع :
درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیدعلیرضا حسینی بهشتی: در این جلسه دربارة رابطة اخلاق و سیاست صحبت می­کنیم. همچنین دربارة سه نظریه دربارة دموکراسی در زمینة ارتباط اخلاق و سیاست بحث خواهیم کرد. بعد از آن به وجوه فربه و نحیف اخلاق و سیاست اخلاقی و غیراخلاقی (که به معنای ضد اخلاقی نیست) می‌پردازیم.
مفاهیم خدا، آزادی و اخلاق در الهیات آفریقایی-آمریکایی و یهودی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kurt Buhring (کرت بوهرینگ)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب بررسی درک عمده سیاه‌پوستان و یهودیان معاصر از خدا است، و بررسی می‌کند که چگونه ایمان عمیق به خدای عادل در مواجهه با شرارت و رنج‌های وحشتناک و طولانی مدت در یک جامعه، پایدار و حتی تقویت می‌شود.
الهیات سفید: تفوّق در مدرنیته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James W. Perkinson (auth.) (جیمز دبلیو پرکینسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
US: Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: الهیات سفید امتیاز نژاد سفید را در طول تاریخ و رابطه آن با الهیات سیاهان را مورد بررسی مجدد قرار می دهد. جیمز دبلیو پرکینسون در پاسخ به ادعاهای جیمز کون (و دیگر دانشمندان سیاهپوست) که درگیر شدن جدی با تاریخ و فرهنگ باید در مرکز هر طرح آمریکایی از صداقت یا "رستگاری" در دوره مدرن باشد، یک الهیات سفید مسئولیت را بیان می کند. پرکینسون زندگی نامه و تحلیل پسااستعماری، تاریخ و پدیدارشناسی را در هم می آمیزد تا برتری سفیدپوستان و آینده مطالعات دینی را بررسی کند. این یک کتاب ضروری و پیشگامانه برای دوره های مطالعات دینی، مطالعات آفریقایی آمریکایی و الهیات است.
مفهوم عدالت: آیا عدالت اجتماعی عادلانه است؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Burke , Thomas Patrick (توماس پاتریک برک)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: پاتریک برک در مفهوم عدالت به بررسی و استدلال برای بازگشت به ایده‌های سنتی عدالت معمولی در تقابل با مفاهیم «عدالت اجتماعی» می‌پردازد که در قرن بیستم بر اندیشه سیاسی تسلط یافتند. با این استدلال که مفاهیم ما از عدالت به دلیل ناسازگاری ریشه ای بین مفاهیم غریزی عدالت معمولی و مفاهیم نظری عدالت اجتماعی ناهماهنگ شده است، به بررسی این موضوع می پردازد. ریشه های تاریخی این ایده های عدالت اجتماعی...
توسعه اجتماعی، نابرابری‌های اجتماعی و عدالت اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Cecilia Wainryb , Judith G. Smetana , Elliot Turiel
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد تحقیقات جداگانه ای را در مورد عدالت اجتماعی، برابری اجتماعی و توسعه اجتماعی در نظر می گیرد. دانشمندان برجسته از رشته‌های مختلف، آخرین تحقیقات را مورد بحث قرار می‌دهند تا به ما در درک رابطه بین نابرابری‌های اجتماعی و توسعه اجتماعی کمک کنند. با انجام این کار، کتاب راه‌های قدرتمندی را که نابرابری‌های اجتماعی شکل می‌دهند، مستند می‌کند و درگیری‌هایی را که در زمینه این نابرابری‌ها به وجود می‌آیند را بررسی می‌کند. این نشان می دهد که چگونه مردم در سراسر جهان در مورد این شرایط قضاوت می کنند و چگونه در برابر اعمالی که ناعادلانه می دانند مقاومت می کنند یا تغییر می دهند. با گرد هم آوردن این دیدگاه ها، ویراستاران امیدوارند نشان دهند که درک توسعه اجتماعی چگونه امکان تغییر و عدالت اجتماعی را به همراه دارد. این کتاب فرآیندهای توسعه اجتماعی را در نظر می گیرد. ایده های پیاژه در مورد اخلاق را بررسی می کند و آنها را با تفکر کودکان در مورد حقوق اجتماعی مرتبط می کند. مروری میان رشته‌ای از تحقیقات روان‌شناسی رشد، اجتماعی و سلامت، سیاست اجتماعی، انسان‌شناسی و فلسفه، در ادامه این مقدمه آمده است. هر مشارکت کننده فرآیندهای تاریخی، توسعه ای و اجتماعی را که بر باورهای مربوط به عدالت و برابری اجتماعی و پیامدهای زندگی در شرایط بی عدالتی تأثیر می گذارد، بررسی می کند. کتاب در نظر گرفته است: نابرابری در فرصت های آموزشی و بهداشتی. حقوق نابرابر و آزار و اذیت و آثار آن بر اقلیت ها. سختی ها و نابرابری هایی که زنان با آن مواجه می شوند. برای محققان و دانشجویان پیشرفته در روانشناسی رشد، اجتماعی، فرهنگی و سلامت، سیاست، انسان شناسی و فلسفه که به دنیایی که از نظر اجتماعی عادلانه است، در نظر گرفته شده است.
به دنبال عدالت زیست محیطی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Sarah Wilks (سارا ویلکس)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: پنجمین کنفرانس عدالت محیطی و شهروندی جهانی در سال 2006 در آکسفورد، انگلستان برگزار شد. هر کدام سفیران رشته های خود هستند و هر کدام به دنبال و ایجاد ارتباط با سایر رشته ها و سایر درک ها هستند. برخی از ارائه‌های این کنفرانس برای گنجاندن در این کتاب بیشتر توسعه داده شده‌اند و 14 فصل از غنای پارادایماتیک را در بر می‌گیرند که موضوعاتی از آموزش محیط‌زیست و ماهیت شرکت‌های چند ملیتی جهانی تا نقش فعالیت‌های زیست‌محیطی و در نظر گرفتن چگونگی نمایندگی دموکراتیک برخی را پوشش می‌دهد.کمپین ها ممکن است.این کتاب برای هر کسی که در این زمینه ها کار می کند بسیار جالب خواهد بود و همچنین یک سفر مقدماتی عالی برای کسانی که به دنبال تبدیل شدن به همه پارادایماتیک هستند خواهد بود.
فراتر از رضایت: به دنبال عدالت در تحقیقات علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeffrey P. Kahn , Anna C. Mastroianni , Jeremy Sugarman
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: بیماران مبتلا به سرطان و ایدز اکنون برای دسترسی به آزمایشات بالینی فریاد می زنند. سیاست‌های فدرال حاکم بر تحقیقات که زمانی بر محافظت از افراد در برابر تحقیقات خطرناک تأکید داشت، اکنون دسترسی به تحقیقات بالینی را ارتقا می‌دهد. آیا ادعاهای مربوط به عدالت و دسترسی به مزایای تحقیق نگرانی ها در مورد رضایت و محافظت از خطرات را تحت الشعاع قرار داده است؟ چگونه می توانیم در مورد انتخاب موضوعات و سایر سوالات عدالت در تحقیق تصمیمات خوب و منصفانه بگیریم؟ Beyond Consent مفهوم عدالت و کاربرد آن را در تحقیقات موضوع انسانی از طریق دریچه های مختلف جمعیت های مهم تحقیقاتی بررسی می کند: کودکان، بیماران آسیب پذیر، جمعیت های اسیر و راحت، زنان، رنگین پوستان، و افراد در محیط های بین المللی. برای ایجاد زمینه برای این بررسی، و فصل مقدماتی به سیر تحول سیاست‌های پژوهشی می‌پردازد. نویسندگان پس از نگاهی به جمعیت‌های موضوعی خاص، مفهوم عدالت برای تحقیق را با افراد انسانی در آینده مورد بحث قرار می‌دهند و عدالت را در سراسر شرکت تحقیقاتی تحلیل می‌کنند.
عدالت اجتماعی و سیاست عمومی: به دنبال انصاف در جوامع مختلف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gary Craig , Tania Burchardt , David Gordon
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عدالت اجتماعی یک اصطلاح مورد مناقشه است که در زبان مواضع سیاسی بسیار متفاوت گنجانده شده است. آنهایی که در سمت چپ هستند استدلال می کنند که برای تضمین برابری، حداقل فرصت، نیاز به مداخله دولت است. آن‌هایی که در سمت راست هستند معتقدند که می‌توان آن را با اقتصاد بازار با مداخله کم یا بدون دخالت دولت پشتیبانی کرد. تا به امروز، فیلسوفان سیاسی تلاش‌های جدی نسبتا کمی برای توضیح چگونگی تبدیل نظریه عدالت اجتماعی به سیاست عمومی انجام داده‌اند. این کتاب مهم، با تکیه بر تجربیات بین‌المللی و گروهی برجسته از فیلسوفان سیاسی و دانشمندان علوم اجتماعی، به این موضوع می‌پردازد که معنای عدالت اجتماعی چیست و چگونه به دغدغه‌های روزمره سیاست‌های عمومی و اجتماعی تبدیل می‌شود، هم در زمینه چندفرهنگی و هم جهانی شدن.
بررسی و تبیین نظریه عدالت (قسط) با تکیه بر دیدگاههای سه اندیشمند مسلمان ابونصر فارابی، امام خمینی و شهید صدر
نویسنده:
پدیدآور: محمدحسین جمشیدی استاد راهنما: عبدالرحمان عالم
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
عدالت از شوون و مقومات وجود و محور زندگی انسان است . چه بدون آن نه دایره وجود به هم رسیدی و نه آدمیان زندگانی را در می‌یابند. بنیاد هستی و آدمی بر عدل سرشته شده است . و راه یابی انسان به سوی سعادت جز با انتخاب آگاهانه طریق عدل و قسط محقق نمی‌گردد. جامعه بشری نیز جز با قیام و بسط عدل قوام نمی‌یابد. در راه تبیین عدالت در طول تاریخ نظریه‌های متعددی ارائه شده که اغلب آنها به دلایلی چون تک بعدی، اعتباریت ، نسبیت گروی، کثرت گرایی اخلاقی، برخورداری از مبانی ضعیف یا فقدان مبنا و... عملا تبدیل به ابزار ایدئولوژیک نظامهای حاکم گشته‌اند. در اسلام، نیز، هر چند این مسئله به وضوح در کتاب و سنت طرح شده است . ولی در طول تاریخ با ورود به حوزه منازعات کلامی و فقهی و... به تدریج ابزار سلطه دستگاههای حاکم گردیده و همین امر باعث ایجاد رکو.د و انحراف در نگرش غالب مسامانان به مساله عدالت شده است . البته در نگرش شیعی، عدل به عنوان یکی از اصول دین و مرتبط امامت و رهبری جامعه و عصمت امام باعث خود انگیختگی و ظلم‌ستیزی شیعیان گردید ولی در این حوزه نیز بستری که توانست زمینه‌های لازم برای نظریه پردازی در باب عدالت را در درون خود فراهم آورد، حکمت سیاسی عدالت است . که با ابونصر فارابی تاسیس شد و بویژه در حکمت صدرایی جایگاه حقیقی خود را بازیافت و اندیشمندانی چون امام خمینی و شهید صدر در جهت شکوفایی آن همت گماشتند. حکمت سیاسی ما که در بنیان، ماهیت و محتوا اسلامی است با هدف قرار دادن سعادت حقیقی انسان و عبور او از مدینه برای رسیدن به آن، عدالت را به مثابه خط مستقیم و سیر اعتدالی ترسیم کرد که تنها راه رسیدن به سعادت است . بر همین اساس ما در این نوشتار با توجه به دیدگاههای اندشمندان مورد بحث به ارایه نظریه‌ای در باب عدالت پرداختیم که براساس مفاهیمی چون فطرت ، حکمت (بیان) و عدل وجودی شکل می‌گیرد. در این نگاه عدالت امری فطری-مدنی و در عین حال عینی-انسانی است که بر سه اصل اساسی (وجدان)، (عقل) و (آزادی) ابتناء می‌یابد. براساس این نظریه، عدالت به مفهوم اعتدال، تناسب توازن، وسطیت حقیقی، طریقه مستقیم و استقامت بر آن است و مساوات ، قانونی بودن، احقاق حقوق، رعایت شایستگیها و... از مصادیق آن تلقی می‌شوند. به علاوه در قالب چنین نظریه‌ای عدالت دارای مفهوم مطلق و غیرنسبی، ذاتی، غیرتاریخی، عقلانی و منطقی، غیر عقلانی، عام و فراگیر، واقع گرایان، آرمان جویانه و قابل اجراست . عدالت صفت حقتعالی (ذات و فعل)، مقوم کائنات ، خصوصیت انسان، خصلت و ویژگی جامعه و نهادهای اجتماعی، قانون، اخلاق، مدنیت تعلیم، و تربیت ، قضاء و غیره بوده، به علاوه امری طبیعی، تک بعدی،تک گفتاری، تک موضوعی، قرارداری و نسبی گرایانه نمی‌باشد. همچنین عدالت معیار و ملاک اولیه دین، شریعت ، قانون، فقه، حکومت و تمام اعتباریات زندگانی انسان است .
  • تعداد رکورد ها : 245