جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2272
علم، دین و تجربه انسانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James D. Proctor
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : رابطه علم و دین عموماً به یکی از این دو صورت ترسیم می شود. در یک دیدگاه، آنها در یک درگیری اجتناب ناپذیر و ابدی گرفتار شده اند که در آن باید طرفی را انتخاب کرد. در دیگری، آنها حوزه های جداگانه ای هستند که در آنها ادعاهای حقیقت یکی تأثیر کمی بر دیگری دارد. این مجموعه از مقالات تحریک‌آمیز توسط متفکران برجسته، راه جدیدی برای نگاه کردن به این رابطه مشکل‌ساز ارائه می‌دهد. نویسندگان از این فرض شروع می‌کنند که هم علم و هم دین در چارچوب‌های خاص تاریخی، سیاسی، ایدئولوژیک و روان‌شناختی عمل می‌کنند، اما در پی دستیابی به فراتر از آن هستند. چگونه می‌توانیم علم و دین را برخاسته از تجربه بشری و در عین حال فراتر از آن بدانیم؟ از جمله محققانی که این سوال را بررسی می کنند عبارتند از برونو لاتور، هیلاری پاتنم، جفری برتون راسل، دانیل مت، مایکل راس، رونالد نومبرز، پاسکال بویر و آلن والاس. جلد به چهار بخش تقسیم شده است. اولین نگاهی تازه به رابطه علم و دین در قالب‌های کلی دارد: به عنوان حوزه‌های دانش یا اعتقاد، قلمرو تجربه، و منابع اقتدار. سه بخش دیگر به موضوعاتی می‌پردازند که کانون‌های تضاد علم و دین بوده‌اند: ماهیت کیهان، منشأ حیات، و عملکرد ذهن. در نهایت، نویسندگان استدلال می‌کنند که با دیدن علم و دین به‌طور برگشت‌ناپذیری با تجربه انسانی، می‌توانیم از تعاریف ساده یا/یا واقعیت فراتر برویم و به دیدگاهی غنی‌تر و پیچیده‌تر از علم و دین برسیم.
خدای پنهان: دین، علم و جستجوی حقیقت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stefan Einhorn, Linda Schenck
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Foundation Press,
آتش در معادلات: علم، دین و جستجوی خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kitty Ferguson
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Templeton Foundation Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : از زمان انتشار کتاب "منشاء گونه ها" داروین در سال 1859، بسیاری علم و اعتقاد به خدا را آشتی ناپذیر دانسته اند. درگیری با پیشرفت های چشمگیر بعدی در فیزیک، زیست شناسی و زمینه های جدید آشفتگی و پیچیدگی تشدید شده است. برخی از دانشمندان اصرار دارند که ایمان به خدا می تواند در کنار دانش علمی به راحتی بنشیند. برای دیگران، این ایده بی روح است. اما این یک سؤال محدود به دانشمندان، فیلسوفان و روشنفکران نیست. این کتاب از نویسنده «استیون هاوکینگ: جستجویی برای نظریه همه چیز»، تأثیر اکتشافات علمی و این سؤال را بررسی می‌کند که آیا ما می‌توانیم خدا را «پیدا کنیم» یا یک فرمول علمی که یک بار پاک می‌شود. و برای تمام تصور خدا.
علم، دین و معنای زندگی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Vernon
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی : آیا تکامل، علم و تله‌های دنیای مدرن خدا را به طور غیرقابل برگشتی از پای درآورده‌اند؟ و اگر بخواهیم به او ایمان نیاوریم چه چیزی را از دست می دهیم؟ از نیوتن و دکارت گرفته تا داروین و کشف ژنوم، دین بیشتر و بیشتر به عقب رانده شده است، در حالی که علم جایگاه خود را به دست آورده است. اما چه چیزی جای خالی دین را پر می کند؟ این کتاب تلاشی است برای بررسی این پرسش‌ها و پیشنهاد راه سومی بین تسلی‌های آسان دین و نیروی متقاعدکننده علم که خواننده امروزی روزمره می‌تواند با آن درگیر شود.
علم و اسلام [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Muzaffar Iqbal
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
London: Greenwood Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : Книга علم و اسلام علم و اسلامКниги Религия.رابطه تفصیلی اسلام و اسلام را ارائه می‌دهد. و علم از پیدایش سنت علمی اسلامی در قرن هشتم تا امروز. این رابطه سه مرحله متمایز را پشت سر گذاشته است. مرحله اول با ظهور علم در تمدن اسلامی در قرن هشتم آغاز شد و با ظهور علم مدرن در غرب پایان یافت. مشخصه دوره دوم ورود علم مدرن به جهان اسلام است که بیشتر آن در آن زمان تحت اشغال استعمار بود. و دوره سوم، که در حدود سال 1950 آغاز شد، با رویکرد پخته تر به مسائل عمده ای که علم مدرن برای همه سنت های دینی مطرح کرده است، مشخص می شود. این کتاب بر اساس منابع اولیه، چشم‌اندازی از دیدگاه‌های اسلامی درباره برخی از مسائل عمده در گفتمان علم و دین را ارائه می‌کند. علم و اسلام که به زبانی در دسترس نوشته شده است، گزارشی معتبر از مسائل چندوجهی و پیچیده ای است که در رابط سنت فکری و علم اسلامی به وجود می آید. این کتاب که سرشار از جزئیات تاریخی است، بررسی جذابی از تعامل عقاید اسلامی با کار علم است.
استعاره از زمان خدا در علم و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Stephen Happel
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی : استعاره ها برای زمان خدا در علم و دین کار اکتشافی استعاره ها برای زمان را در کیهان شناسی اخترفیزیکی، نظریه آشوب، زیست شناسی تکاملی و علوم اعصاب بررسی می کند. استفان هاپل مدعی است که خدای مسیحی در هر سطحی از علوم فیزیکی و بیولوژیکی نقش دارد. او با مقایسه اینکه چگونه دانشمندان و متکلمان هر دو داستان ها، استعاره ها و نمادهایی درباره جهان خلق می کنند، می پرسد "خدای که من را اختراع می کند کیست؟"
بزرگان علم: دانشمندان مشهور در مقابل خدا و دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Karl Giberson, Mariano Artigas
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی : زیست شناسان استیون جی گولد، ریچارد داوکینز و ادوارد او. ویلسون، و فیزیکدانان کارل سیگان، استیون هاوکینگ و استیون واینبرگ به روشنفکران عمومی تبدیل شده اند و دیدگاه بسیار بزرگتری را برای علم و نقشی که آن باید در جهان بینی مدرن ایفا کند بیان می کنند. اعتبار علمی و شیوایی ادبی هر یک از این متفکران بزرگ در کنار هم قرار می گیرد و آنها را به چیزی تبدیل می کند که فقط می توان آن را پیشگوی علم نامید. عجیب است که پیشروهای پیشرو علم عمدتاً سکولار هستند به گونه‌ای که منعکس کننده توزیع باورهای دینی در جامعه علمی نیستند. بسیاری از آنها حتی با دین دشمنی دارند و این تصور نادرست را ایجاد می کنند که علم در کل با دین ناسازگار است. کارل گیبرسون و ماریانو آرتیگاس تحلیلی آگاهانه از دیدگاه‌های این شش دانشمند ارائه می‌کنند و به دقت علم را از فلسفه و دین در نوشته‌های پیشوایان متمایز می‌کنند.
خدای بی‌اندازه: مقالات ارائه شده در الهیات مسیحی جلد 1: خدا و آثار خدا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Bainbridge Webster (جان بینبریج وبستر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
T & T Clark,
چکیده :
ترجمه ماشینی: جان وبستر در این مجموعه دو جلدی از مقالات، که همراهی با قلمرو کلمه است، مطالعاتی را در مورد طیف وسیعی از موضوعات در الهیات جزمی و اخلاقی گرد هم می آورد. این جلد اول، خدا و آثار خدا، به موضوعات درونی و افعال بیرونی خدا می پردازد. پس از یک گزارش کلی از رابطه بین خدا در خود و صرفه جویی در اعمال بیرونی خدا، مطالعاتی در مورد آسایش الهی و الهیات پسر ابدی وجود دارد. اینها با مجموعه ای از مقالات در مورد خلقت از هیچ دنبال می شوند. رابطه خدا و مخلوقات خدا; ماهیت مشیت؛ رابطه سوتریولوژی و آموزه خداوند; و جایگاه تعلیم توجیه در الهیات مسیحی. هر یک از مقالات رابطه الهیات مناسب با اقتصاد را بررسی می کند و با هم درکی از آموزه مسیحی را ارائه می دهد که در آن تمام آموزه های الهیاتی از آموزه تثلیث درونی سرچشمه می گیرد.
شرّ: یک تاریخ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew P. Chignell (editor)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: آئین نامه رفتاری یک شرکت فناوری پیشرو معروف است که می گوید «شیطان نباش». اما به راستی شر چیست؟ آیا این فقط بدی با نام دیگری است - سمت سایه خوبی؟ یا چیزی اساسی‌تر است - نیروی بدخواهانه یا قدرتی که در جهان کار می‌کند؟ اینها برخی از پرسش های هستی شناختی است که فیلسوفان قرن ها با آن دست و پنجه نرم کرده اند. اما شر، پرسش‌های معرفتی و روان‌شناختی گیج‌کننده‌ای را نیز مطرح می‌کند. آیا واقعاً می توانیم شر را بشناسیم؟ آیا قربانی بدی را متفاوت از مرتکب یا شاهد می داند؟ چه چیز بدکاران را برمی انگیزد؟ شورش شیطان، دسیسه های یاگو و نسل کشی های استالین ممکن است از نظر دلایل، مقاصد، باورها و خواسته های معمولی دشوار باشد. اما در مورد شرارت‌های «پیش‌پایه‌تری» که توسط تکنوکرات‌ها در یک جمع انجام می‌شود چه می‌توان گفت: چگونه می‌توانیم از خودپنداره آدولف آیشمن به‌عنوان یک بوروکرات مؤثر که شایسته ارتقاء است، معنا کنیم؟ Evil: A History سیزده مقاله را گردآوری می‌کند که داستان شر را در اندیشه‌های غربی بیان می‌کند، که از ریشه‌های آن در ادبیات خرد عبری باستان و درام کلاسیک یونان شروع می‌شود تا داروینیسم و ​​نظریه هولوکاست. سیزده بازتاب در هم تنیده تحولات فلسفی را با نگریستن به شر از چشم حیوانات، شاعران، عارفان، جادوگران، نویسندگان کتاب، کارگردانان فیلم و حتی یک مدیر محصول فناوری، زمینه سازی می کنند. شر: یک تاریخ خوانندگان را در مورد یکی از جذاب ترین و دشوارترین موضوعات در فلسفه و زندگی فکری روشن می کند و فرضیات آنها را در مورد ماهیت شر به چالش می کشد.
نظر شلایرماخر در مورد دین و نظم طبیعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew C. Dole
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
USA: Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فریدریش شلایرماخر (1768-1834) گاهی اوقات به عنوان "پدر الهیات پروتستان لیبرال" شناخته می شود، که عمدتاً به دلیل اثر عظیم الهیات سیستماتیک او، ایمان مسیحی است. عموماً به رسمیت شناخته شده است که شلایرماخر کار الهیات خود را در فهمی بدیع و از نظر تاریخی مهم از دین به طور کلی پایه گذاری کرده است و تأثیر اندیشه او در مورد دین فراتر از مرزهای الهیات گسترش یافته است. اندرو دول در کتاب شلایرماخر درباره دین و نظم طبیعی، گزارش جدیدی از نظریه شلایرماخر درباره دین ارائه می دهد. هدف او به چالش کشیدن یک سنت عمیقاً ریشه‌دار است که روایت شلایرماخر از دین را «سوبژکتیو» یا «فردگرایانه» توصیف می‌کند. در حالی که بسیاری از محققان شلایرماخر را اساساً به‌عنوان نظریه‌پرداز «تجربه‌ی دینی» می‌دانند، دول استدلال می‌کند که شلایرماخر فردگرایانه را ادغام می‌کند. طرف دین با مجموعه‌ای از ادعاها در مورد پویایی اجتماعی آن، و اینکه این امر در درک وسیع‌تری از همه رویدادهای جهان به‌عنوان محصول یک «ارتباط علّی» جهانی و قانون‌دار صورت می‌گیرد. شلایرماخر استدلال می‌کند که دین ظهور می‌کند. خارج از فعل و انفعالات علت و معلولی که «نظم طبیعی» یا Naturzusammenhang را تشکیل می‌دهند و بنابراین باید به‌عنوان علت طبیعی درک شود. به گفته دول، روایت شلایرماخر از دین، با درک درست، نمونه اولیه و مهمی از ترکیب الهیات و مطالعه «علمی» دین است. دول به‌ویژه بر سخنرانی‌های شلایرماخر در اخلاق در هال و برلین تمرکز می‌کند، جایی که او درکی از دین به‌عنوان فرآیندی از شکل‌گیری اجتماعی احساس ایجاد کرد، و همچنین به بررسی رابطه بین این روایت از دین و روایت کلامی شلایرماخر از مسیحیت در ایمان مسیحی می‌پردازد. . دول با جلب توجه به این جنبه مورد بحث از کار شلایرماخر، امیدوار است که سوابق تاریخی را تصحیح کند و علاقه به شلایرماخر را خارج از حوزه مطالعات الهیاتی برانگیزد.
  • تعداد رکورد ها : 2272