جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2442
کتابی تازه در مطالعات اسماعیلیه
نویسنده:
آیات شریف عسکری
نوع منبع :
مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: خانه کتاب,
چکیده :
این مقاله به معرفی کتاب المناظرات نوشته ابوعبدالله جعفر بن احمد بن هیثم می پردازد که توسط ویلفرد مادلونگ و پاول واکر چاپ و منتشر شده است. این اثر سندی مهم در رابطه با عقاید اسماعیلیان و عقاید آنان راجع به امامت است.
صفحات :
از صفحه 96 تا 101
حقیقت امامت
نوع منبع :
مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه,
کلیدواژه‌های اصلی :
درسگفتار امت و امامت در جامعه شناسی
مدرس:
علی شریعتی
نوع منبع :
صوت , درس گفتار،جزوه وتقریرات
منابع دیجیتالی :
اسماعیلیة (تاریخ و عقائد)
نویسنده:
احسان الهی ظهیر
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لاهور (پاكستان): اداره ترجمان السنة ,
چکیده :
کتاب «الاسماعیلیة تاریخ و عقائد» اثر احسان الهی ظهیر به زبان عربی است. مؤلف در این کتاب از موضع سلفی و اهل حدیث در نه باب به معرفی اسماعیلیه، تاریخ و عقاید آنها می پردازد. در باب اول به منشأ و ریشه شکل گیری اسماعیلیان اشاره می کند و از این رهگذر به نضج گیری تشیع می پردازد؛ چرا که اسماعیلیه را گروهی شیعی می داند و مطالب ناروایی را به آنها نسبت می دهد. در باب دوم از ائمه ای که در دوران ظهور حضور داشته اند و مردم را به طریق خود دعوت می کنند نام می برد. مؤلف سپس در باب سوم به نسب ائمه اسماعیلیان می پردازد و این مسئله را بسیار مهم و اساسی تلقی می کند؛ چرا که معتقد است تمامی شیعیان امام را منحصر در آل علی (ع) می دانند. در باب چهارم به مهمترین عقاید اسماعیلیه راجع به مسائلی از قبیل آغاز آفرینش، نبوت، وصایت، امامت، صحابه پیامبر، ثواب و عقاب، قیامت و معاد و حلول و تناسخ می پردازد و آنها را متأثر از نوافلاطونیان می داند. مؤلف پس از باب چهارم سراغ باب ششم رفته که شاید ناشی از سهو قلم باشد. در باب ششم از اصلی ترین ویژگی اسماعیلیان یعنی اعتقاد به تأویل باطنی سخن گفته است. اسماعیلیان برای هر امر محسوس ظاهر و باطنی قائل هستند و این باور را به آیات قرآن و روایات نسبت می دهند. نویسنده در باب هفتم به ماهیت دعوت و نظام خاص آن می پردازد و آن را به نظم گروه های ماسونی تشبیه می کند. در باب هشتم به تعارضات و تناقضات اسماعیلیه اشاره شده و بالاخره در باب نهم به فرقه ها و رهبران آنها توجه شده است.
عقيدة الشيعة الاثنى عشرية في الحسين بن علي رضي الله عنهما: عرضٌ ونقدٌ
نویسنده:
محمد رفيق فرخ أحمد عبد القادر
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
این مقاله از دیدگاه وهابیت سلفی در نقد و نفی دیدگاه شیعه امامیه و امامت از نظر شیعه و حضرت حسین بن علی (ع) و قداست کربلا و... نگارش یافته و در مجله دارالعلوم قاهره منتشر شده است. که نیاز به پاسخگویی و نقد متقابل دارد.
صفحات :
از صفحه 741 تا 799
الإمامة الکبری و الخلافة العظمی (مجموعه‌ای سه جلدی)
نویسنده:
سید محمد حسن القزوینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
چکیده :
الامامة الکبری و الخلافة العظمی، مجموعه‌ای سه جلدی است به زبان عربی که به دفاع از عقاید شیعه و به خصوص امامت می‌پردازد. این مجموعه به قلم سید محمد حسن القزوینی نوشته شده و توسط دو انتشارات در زمان‌های متعددی از جمله: انتشارات دارالمجتبی (ایران) و انتشارات دار القارئ (لبنان) به چاپ رسیده است. مباحث جلدهای کتاب: جلد اول: این جلد از کتاب شامل مباحث زیر می‌باشد؛ نحوه تبلیغ و دعوت به اسلام، دسیسه‌های آنان در جبهه حق، کارهایی که از روی کینه و لجاجت بر امام علی(ع)روا داشتند، روایات غیر صحیح از صحیحین بخاری و مسلم، پایین آوردن جایگاه پیامبر اکرم(ص)به خاطر شیخین، متهم نمودن امیرالمؤمنین(ع)، حکم کردن به کفر شیعیان و وجوب قتل ایشان، نمونه‌هایی از تعصب نفرت انگیز آنان، جهالت‌های ابن تیمیه، صحابه در قرآن و سنت. جلد دوم: این جلد نیز شامل مباحث ذیل است؛ امامت از اصول دین است، زمین از امام خالی نمی‌شود، امامت لطفی است از خداوند متعال، تعیین جانشین یک اصل جاریست، آنچه که قاعده لطف بدان کامل می‌شود، پاسخ اشکالات قاعده لطف، آنچه با قاعده لطف استوار می‌گردد، امام را تنها خداوند برمی‌گزیند، شروط امامت، امام برترین مردم است، امام، معصوم است. جلد سوم: این جلد نیز شامل مباحث ذیل می‌باشد؛ شواهد خلافت بلا فصل امیرالمؤمنین(ع)، فضایل مختص به امیرالمؤمنین(ع)، سه آیه در روز غدیر خم در شأن امیرالمؤمنین(ع)نازل شد، امیرالمؤمنین(ع)همان کسی است که رسول الله(ص)را تصدیق فرمود، برگزیدن امیرالمؤمنین(ع) توسط خداوند متعال، بستن درب خانه تمامی مردم به مسجد رسول الله(ص) مگر درب خانه امیرالمؤمنین(ع)، امیرالمؤمنین(ع) برترین افراد بشر و امت اسلامی است، امیرالمؤمنین(ع) برترین مجاهدین در راه خداست.
الامامه‌الکبری والخلافه‌العظمی
نویسنده:
محمدحسن القزوینی ؛ توثیق وتعلیق جعفر القزوینی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
وضعیت نشر :
[قم]: دارالمجتبی(ع)‏‫,
چکیده :
کتاب حاضر ردیه‌ای است بر کتاب (( منهاج‌السنه‌النبویه فی‌نقض کلام‌الشیعه والقدریه)) ابن تیمیه که آن خود ردیه‌ای است که ابن تیمیه بر کتاب (( منهاج‌الکرامه فی‌معرفه‌الامامه)) علامه‌حلی نوشته است.
الغيبة عند الشيعة "الاثنا عشرية" وأسبابها: دراسة تحليلية نقدية
نویسنده:
طارق بن سعيد بن عبد الله القحطاني
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
نویسنده سلفی وهابی مقاله، که استاد عقائد (کلام سلفی) در دانشگاه مدینه است، موضوع غیبت را محور بحث قرار داده و تلاش نموده سایر باورهای شیعی نظیر تقیه، بداء، رجعت را به آن ربط داده و به زعم خود همه آنها و نظریه مهدویت و امامت را مورد نقد قرار دهد، که نشانگر تلاش سلفیه وهابی در تصویرسازی مخدوش از مکتب اهل بیت است. مطالب مطرح شده در این مقاله، جزئا و کلا قابل نقد و بررسی است. متاسفانه موازین اخلاقی مقالات علمی دانشگاهی، از حیث نزاکت علمی، انصاف در داوری، و بیان صحیح و مطابق با واقع، درآن رعایت نشده است. این قبیل مقالات بیشتر ماهیت ترویجی و جدلی داشته و به همین جهت در مجلات سایر کشورها (مصر) منتشر می گردد. آگاهی از روند و چگونگی طرح مباحث کلامی، درباره امامیه، در محافل دانشگاهی جهان اسلام، برای مخاطبان خاص ضروری بنظر می رسد.
التناقض بين ولاية الفقيه وعقيدة الإمامة عند الشيعة الإمامية الاثني عشرية
نویسنده:
محمد بن سعيد بن حامد آل مدشة الغامدي
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
نویسنده به زعم خود نظریه و لایت فقیه را در تناقض با اصل امامت و انتظار در دوره غیبت دانسته و با استفاده از اختلاف نظر علما در حوزه اختیارات فقیه، و نیز، استناد به برخی کتب ردیه و اظهارات مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی، هردو موضوع «ولایت فقیه» و «امامت» (و غیبت) را نقد کرده است. مقاله، فاقد نکته نوین و بدیع است و مطالب و موضوعات مطروحه تکراری و سطحی است، و روش جدلی را در بیان و ارائه مطلب اتخاذ نموده است. اما از حیث آشنایی با شیوه مخالفان و ناقدان سلفی، قابل بررسی و درخور پاسخگویی و نقد متقابل است.
الإمامة و أثرها في التأويل عند الشيعة الإثني عشرية
نویسنده:
عبدالرحيم، أحمد قوشتي
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله از دیدگاه سلفی به نقد نظریه امامت و ارتباط آن با تاویل نصوص دینی در باور امامیه پرداخته است.
  • تعداد رکورد ها : 2442