جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 510
معارف الهیه
نویسنده:
محمود حلبی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
فی حجیة القرآن
نویسنده:
محمود حلبی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
خورشید تابان
نویسنده:
اسماعیل معتمد خراسانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
مبدأ و معاد: از ديدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
اسماعیل معتمد خراسانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: نیک معارف,
مبدا و معا‌د
نویسنده:
معتمد خراسا‌نی‌، اسما‌عیل‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
بررسی رابطه‌ی علم پیشین الهی و اختیار انسان از دیدگاه تفکیک‌گرایان
نویسنده:
نویسنده:طیبه یونسی؛ استاد راهنما:محمدرضا ارشادی نیا؛ استاد مشاور :محمدرضا ارشادی نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مسئله‌ی علم پیشین الهی (علم قبل از ایجاد) و رابطه‌ی آن با اختیار انسان از مسائلی است که همواره مورد بحث و بررسی حکما و متکلمان بوده است. متکلمان اشعری معتقدند علم پیشین الهی سبب سلب اختیار انسان می‌شود و انسان مجبور به پیروی از علم پیشین الهی است. امامیه با آموزه «امر بین الامرین» به حل مسئله اقدام کرده‌اند و تحلیل آن ها مستند به تفسیر متون دینی روایات ائمه و مبانی عقلی و فلسفی است. حکمای اسلامی «امر بین الامرین» را بر اساس اصل علیت ارائه داده‌اند. عرفا با تاکید بر وحدت شخصی وجود و تبیین نظام هستی بر اساس تجلی و ظهور و اثبات تشکیک در ظهور و ارجاع علیت به تجلی، استناد افعال انسان به علم و اراده و مشیت خداوند ارائه کرده و نحوه فاعلیت حق تعالی را با توحید افعالی هماهنگ کرده‌اند.تفکیک‌گرایان با توجه به ظاهر آیات و روایات و تغییر در مفهوم علم خواسته اند نظریه متفاوتی ارائه دهند اما در این راه موفق نبوده اند.آن‌ها با وجود اعتقاد به امر بین الامرین، افعال انسان را متعلق به خودش می‌دانند و به گفته‌ی ایشان خداوند تنها می‌تواند مانع ایجاد کند. در این پژوهش با تکیه بر حکمت متعالیه سعی شده است که آرای تفکیک گرایان در این مسئله مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.
اعجاز قرآن: شرح نامه آیه الله میرزا مهدی اصفهانی به شاهزاده افسر بر اساس درس گفتارهای استاد محمد بیابانی اسکویی
نویسنده:
محمد بیابانی اسکویی, عباس شاه منصوری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , درس گفتار،جزوه وتقریرات , شرح اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: انتشارات نبأ,
دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی
نویسنده:
عبدالجواد فلاطوری؛ ترجمه: محمدباقر تلغری زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران - ایران: امیرکبیر | موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران,
چکیده :
ین کتاب رساله استادی مرحوم استاد دکتر عبدالجواد فلاطوری است که در سال ۱۹۷۳ میلادی برای احراز مقام استادی تسلیم دانشکده فلسفه دانشگاه کلن آلمان شده است. موضوع این رساله، بررسی و ریشه یابی علل دگرگونی فلسفه یونانی پس از ورود آن به عالم اسلامی است. در این رساله کوشش شده است تا با مبنا قرار دادن موارد عینی در فلسفه اسلامی که همگی ازجمله مصادیق دگرگردانی فلسفه یونانی است، زمینه پیدایش آنها را ریشه یابی کرده و راه را برای توصیفی مبتنی بر تاریخ سیر تحول فلسفه اسلامی هموار کند. از نظر نویسنده این کتاب، فلسفه اسلامی حاصل برخورد دو جهان بینی از اساس متفاوت، یعنی جهان بینی حاکم بر فلسفه و علوم یونانی و جهان بینی قرآنی است. آنچه از برخورد این دو جهان بینی به وجود آمد فلسفه ای بود که اگر چه در صورت بیشتر یونانی ولی در محتوا عمدتاً قرآنی بود. به عبارت دقیق تر، این فلسفه دیگر نه یونانی صرف بود و نه قرآنی صرف و نه آمیزه و یا التقاطی از آن دو، بلکه یک جریان فکری مستقل و ویژه ای بود که از برآیند (سنتز) آن دو به وجود آمده بود.
تعارض عقل و نقل و روش حل آن در کلام تفکیکی و فلسفی شیعه
نویسنده:
حمیدرضا شاکرین
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از جمله مسائل روش¬شناختی، بویژه در صورت تعدد منابع معرفت، مساله همسازی در نسبت بین داده¬ها، همچنین دادوستدها و روش حل تعارضات احتمالی است. فرض تعارض در یک نگاه کلان در دو سطح درون منبعی و بینامنبعی قابل طرح است. مقاله پیش رو بر آن است تا چگونگی¬ تعارض دلیل عقلی و نقلی و راه برون رفت از آن را از منظر دو روی آورد کلامی، یعنی کلام عقلی- فلسفی رایج و غالب در تاریخ تفکر کلامی شیعه و دیگری از نگاه کلام تفکیکی بررسی، مقایسه و ارزیابی کند. مقاله به لحاظ مقام گردآوری از روش کتابخانه¬ای و در مقام داوری از روش عقلی- تحلیلی بهره می¬گیرد. ماحصل تحقیق این است که کلام فلسفی و به تعبیری کلام عقلی اصطلاحی رایج هم در تعیین حوزه تعارض و هم در راه حل آن بنیاد قویم¬تری دارد و کلام تفکیکی حتی با تقریب به کلام عقلی اصطلاحی در برخی مواضع، از سختگی کافی برخوردار نبوده و نسبت به حل پاره¬ای فروض ناگویا است.
صفحات :
از صفحه 149 تا 170
  • تعداد رکورد ها : 510