جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 50
دایرة‌المعارف یهودیت [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jacob Neusner(ژاکوب نوسنر)؛ Alan J. Avery-Peck(آلن جی. اوری‌پک)؛ William Scott Green(ویلیام اسکات گرین)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
BRILL,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چکیده و معرفی جلد چهارم: دایره‌المعارف یهودیت گزارش کامل و قابل اعتمادی از یهودیت ارائه می‌دهد که از زمان اسرائیل باستان شروع شده و تا روزگار ما گسترش یافته است. زمینه جامعه و فرهنگ، این چیزی است که ما می دانیم. همه موضوعات اصلی مورد نیاز برای توصیف سیستماتیک یهودیت به عنوان یک دین، جهان بینی، شیوه زندگی، نظریه موجودیت اجتماعی که توسط مؤمنان تشکیل شده است در اینجا مورد بررسی قرار می گیرد. "دایره المعارف یهودیت گزارشی قطعی از یهودیت معاصر و تصویری قابل اعتماد از سنت نزدیک به چهار هزار ساله ارائه می دهد. یک فهرست کامل و دقیق، مرجعی آماده برای حقایق فراهم می‌کند، و مقاله‌های منظم، گزارش‌های بسیار خواندنی از کل طیف نظام‌های اعتقادی و رفتاری یهودیان را ارائه می‌کنند که در طول زمان و در زمان خود ما مطرح شده‌اند. این برای افراد از همه پیشینه ها، دانشمندان و خوانندگان عمومی به طور یکسان نوشته شده است. هنگامی که ویراستاران سه جلد اولیه «دایره المعارف یهودیت» را تکمیل کردند، از پرداختن به بیش از یکصد موضوع راضی بودند. اما همچنین دریافتند که بسیاری از موضوعات مهم دیگر باقی مانده است که باید به روشی منظم بیان شوند. تحقیقات جدید در تاریخ، اعمال و الهیات دین یهودیت، متخصصانی در همه این زمینه ها پیدا شد و نتیجه آن بیش از نود مطالعه جدید است که سی و دو مورد اول در جلد حاضر است. ضمیمه دوم پیش بینی شده است. برای سال 2003، و مکمل سه، برای سال 2004. منتشر شده توسط بریل آکادمیک پابلیشرز، لیدن و کانتینیوم، نیویورک. لطفاً توجه داشته باشید که این عنوان منحصراً از طریق Continuum، نیویورک (www.continuumbooks.com) در دسترس مشتریان در آمریکای شمالی است. محتویات ضمیمه اول: آگادا در یهودیت های باستانی هالاخا- سنتزهای مدرن طالع بینی و جادو در اندیشه یهودی قرون وسطی زیست شناسی و قانون یهودیت چین، تمرین یهودیت در شبیه سازی کدی تخیل قانون یهودی-تدوین قرون وسطایی قانون یهودی-محاوره های مدرن در اسپانیا قرون وسطی دیالکتیک در یهودیت ناتوانی ها، یهودیت و بیماری ها در منابع یهودی بوم شناسی در یهودیت باستان انتخاب اسرائیل اتیوپی، یهودیت در مهندسی ژنتیک خدا، تصویر یونان، تمرین یهودیت ژوزفوس، شخصیت های کتاب مقدس در یهودیت، نیمه دوم قرن بیستم یهودیت کارائیت خزرها و یهودیت میشنا، استدلال قیاسی-تضادی در مراکش، عمل یهودیت در پدیدارشناسی یهودیت یهودیت خاخام، آموزه های اجتماعی ربانی ها و ربانی ها خرافات یهودیت مدرن اولیه در یهودیت سنت مادری جانشین در یهودیت زنان در یهودیت تورات دوگانه
فرهنگ اصطلاحات یهودیت راتلج [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alan Avery-Peck , Jacob Neusner
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این فرهنگ به دینی می پردازد که در تورات - وحی خداوند به موسی در کوه سینا - به شرح کامل و کامل آنچه خدا از بشریت می خواهد می پردازد. در منظر این دین، یهودیت، حضور خدا به ویژه در اسرائیل قرار دارد، مردمی که خدا را بشناسید و با تشکیل پادشاهی خدا در تورات، رابطه ای عهد شده با خدا برقرار می کند. بنابراین منظور از «اسرائیل» یهودیت مردمی است که با پذیرش تورات در سینا به وجود آمدند. آنها وارثان و نوادگان پدرسالاران و مادران، ابراهیم و سارا، اسحاق و ربکا، یعقوب و لیهند راشل هستند. اسرائیل، مردم، و یهودیت، مذهب آنها، همانطور که در اینجا به آنها اشاره می شود، بنابراین مقوله های ماوراء طبیعی را نشان می دهند که نباید با گروه قومی، قوم یهود و فرهنگ آن، یا با دولت-ملت، دولت اسرائیل اشتباه گرفته شود. در این صفحات، از «اسرائیل» عبادت و کتب مقدس دین یهودیت صحبت می کنیم.
کتاب راهنمای ادیان ابراهیمی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Silverstein , Adam J. , Stroumsa , Guy G. , Blidstein , Moshe B.
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کتاب راهنمای ادیان ابراهیمی آکسفورد شامل مطالعات معتبر و در عین حال قابل دسترس در مورد موضوعات مختلفی است که در مقایسه با یهودیت، مسیحیت، و اسلام، و همچنین با تعاملات بین پیروان این ادیان در طول تاریخ سروکار دارند. مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی قرن هاست که انجام شده است. اغلب اوقات، این مطالعات منعکس کننده یک رویکرد جدلی به جای یک رویکرد کلی به موضوع بود. از قرن نوزدهم، مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی نه به صورت فشرده و نه سیستماتیک دنبال نشده است و اخیراً است که مطالعه تطبیقی ​​یهودیت، مسیحیت و اسلام مورد توجه جدی تری قرار گرفته است. این جلد به پیدایش و توسعه مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی کمک می کند، رشته ای که اکنون در مراحل شکل گیری خود است. این کتاب شامل دیدگاه‌های انتقادی و حمایتی درباره مفهوم ادیان ابراهیمی و بحث‌هایی درباره نقش شخصیت ابراهیم در این ادیان است. این شامل 32 مقاله، توسط برجسته ترین دانشمندان در زمینه، در مورد تعاملات تاریخی بین جوامع ابراهیمی است. در مورد کتاب مقدس و تفسیر آنها; درباره مفاهیم تاریخ دینی؛ در موضوعات و شاخه های مختلف اندیشه دینی، مانند توحید و عرفان; در مورد مناسک نماز، طهارت و تقدس، در مورد عشق در ادیان سه گانه و در مورد بنیادگرایی. این جلد با سه پایان نوشته شده توسط سه شخصیت تأثیرگذار در جوامع مسیحی، یهودی و مسلمان به پایان می رسد تا دیدگاه گسترده تری در مورد مطالعه تطبیقی ​​ادیان ابراهیمی ارائه دهد. این اثر نوآورانه، خوانندگان را با چالش ها و پاداش های مطالعه این سه دین با هم آشنا می کند.
درآمدی بر اندیشه یهودی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Oliver Leaman (الیور لیمان)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقدمه تازه و معاصر بر دین یهود، فلسفه‌ها و جهان‌بینی‌های آن، به بررسی بحث‌هایی می‌پردازد که متفکران یهودی را در طول قرن‌ها به خود مشغول کرده و تأثیر مستمر آنها را در یهودیت معاصر بررسی می‌کند. این کتاب که توسط الیور لیمن، یکی از چهره‌های برجسته در این زمینه نوشته شده است، بحث‌های اصلی یهودیت را بررسی می‌کند، از جمله بحث‌های طولانی در خود دین. موضوعات از روابط بین یهودیت و سایر ادیان مانند اسلام و مسیحیت تا موضوعات معاصر مانند جنسیت، جنسیت و مدرنیته را در بر می گیرد. موضوعات محوری مانند اقتدار و اطاعت، روابط بین اندیشه یهودی و یونانی و موقعیت و جایگاه دولت اسرائیل نیز مورد توجه قرار گرفته است. این بحث ها بیشتر با ارجاع به کتاب مقدس، به عنوان متنی عمیقاً واقع گرایانه در توصیف تعامل طولانی بین یهودیان، اجداد آنها و خدا، و همچنین بحث در مورد متفکران اصلی، و فرازهایی از متون باستانی نشان داده شده است: میشنا، تلمود و میدراش. رویکرد پر جنب و جوش و لمس سبک الیور لیمن، اندیشه یهودی را برای هر کسی که می‌خواهد درباره دین یهود و دیدگاه آن در گذشته و حال بیشتر بداند، ایده‌آل می‌کند.
بررسی تطبیقی خلقت آدم و حوا در قرآن و کتاب مقدس عبری
نویسنده:
سامره رضایی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از مشترکات کتاب مقدس و قرآن، بحث خلقت آدم و حوا است. طبق کتاب مقدس، موضوع آدم فقط در دو قسمت از سفر پیدایش بحث شده است و بنابرآن، خداوند آدم را از خاک آفرید و سپس خوابی عمیق بر وی مستولی کرد و آنگاه گوشتی از دنده‌های وی برگرفت و از آن، زنی خلق کرد. این عبارات در یهودیت، موجب پیدایش تفسیری ظاهری از متن شده و برآن است که جنس مرد بر زن برتری دارد. اما ضمن اینکه بحث خلقت آدم در قرآن با تفصیل بیشتری آمده است، باید گفت که آدم و حوا هردو از خاک آفریده‌ شده‌اند. بنابر دیدگاه قرآن، خلقت حوا از یکی از دنده‏ های آدم شدیداً تکذیب شده و بنابر تفاسیر امامیه حوا از باقی‌ماندۀ خاک آدم آفریده شده است. همچنین که بنابر قرآن، خلقت آدم و حوا هردو مستقل و از یک جنس بوده است و هیچ‌یک فرع و طفیلی دیگری نیست و هریک شخصیت مستقل دارد و خداوند هم به زن و هم مرد مستقلاً ارزش داده است.
صفحات :
از صفحه 174 تا 183
بررسی تطبیقی صفات الهی در قرآن و کتاب مقدس عبری
نویسنده:
فاطمه الروازق
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مبحث اسما و صفات الهی در دو آیین اسلام و یهود، دارای نقاط مشترک و افتراق متعددی هستند. این بحث به روشنی در کتاب مقدسِ هر دو آیین بازتاب یافته و توصیف خداوند با ادلۀ فلسفی و به‌ویژه عرفان نزد فیلسوفان و متکلمان هر دو دین تبیین شده است. باتوجه به این نوشتار، خداوند در قرآن و سنت اسلامی، و نیز در یهودیت چه در تورات مکتوب و چه در تورات شفاهی یعنی تلمود، به صفات جمال و جلال ستوده شده است. اما در تطبیق آموزه‌ها باید اذعان کرد، هم تصویر خود خداوند، و هم برخی صفات او مانند رحمت مطلقه‌اش، از تمایزات و بالمآل برتری روشن قرآن در این بحث است.
صفحات :
از صفحه 81 تا 94
بازخوانی و تحلیل سنت های الهی قوم یهود (امهال، کیفر، ابتلا) در قرآن و متون یهودیت
نویسنده:
پدیدآور: فاطمه السادات مرتضوی استاد راهنما: سیده سعیده غروی استاد مشاور: فاطمه توفیقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سنت‌های الهی به روش‌های خداوند در تدبیر جهان، اطلاق می‌شود. کلیت و جهان شمولی و تغییر و تحویل ناپذیری، دو ویژگی اصلی سنت‌های الهی است. این ویژگی‌ها اقتضا می‌کند سنت‌های الهی در گستره تاریخ و حداقل در ادیان الهی گذشته، همچون یهودیت نیز وجود داشته‌باشد. امهال، ابتلا و کیفر سه سنت مشترک و مهم‌ در گفتمان دینی اسلام و یهودیت است که در موارد همچون واقعه خروج، ماجرای گوساله ‌پرستی و تمرد بنی اسرائیل از ورود به سرزمین مقدس و 40 سال سرگردانی آنان تبلور یافته‌است. ضرورت بازخوانی این سنت‌ها در قرآن کریم و متون یهودیت را می‌توان در شناخت ساز‌ وکار این متون مقدس در بازتولید گفتمان دینی دانست. در پاسخ به این سؤال که آیا سنت‌های الهی امهال، ابتلا و کیفر، همان تعریف، کارکرد و نقشی را که در متون یهودیت دارند در قرآن کریم نیز دارا هستند؟ این فرضیه مطرح است که سازوکار تقریبا مشترک و همسانی برای این سنت‌ها در قرآن کریم و متون یهودیت وجود دارد. تحلیل این سنت‌ها با روش تحلیل گفتمان انتقادی، نشان‌دهنده چگونگی کاربست یک عنصر از گفتمان یهودی و مفصل‌بندی جدید آن به عنوان نقاط کانونی در شکل‌دهی هویت دینی-اسلامی است. تحلیل این سنت‌ها نشان می‌دهد، در قرن‌های اولیه ظهور اسلام این سنت‌های الهی در تثبیت معتقدات کلان دینی همچون توحید، نبوت و معاد به‌کارگرفته‌شده است و همچنین از طریق توصیف جایگاه‌های هویتی فردی و جمعی، در شکل‌گیری هویت سیاسی، غیریت‌سازی وشکل‌یافتن هویت اجتماعی مستقل مسلمانان، نقش ایفا می‌کند.
دین یهود
عنوان :
نویسنده:
دان کوهن شربوک؛ ترجمه‌: حسن افشار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - ایران: مرکز,
چکیده :
دین‌ها از عناصر مهم شکل‌دهنده‌ی فرهنگ ملت‌ها در طول تاریخ بوده‌اند و آشنایی با آن‌ها در واقع آشنایی با بخشی مهم از فرهنگ و تاریخ فرهنگی بشریت است. کتاب‌های این مجموعه دانستنی‌هایی مفید و ضروری دربـاره‌ی اعتقادات دینی ملل و اقوام مختلف جهان به دست می‌دهند و پس از شرح گذشته‌ی تاریخی ادیان مختلف، وضع کنونی هر دین و پیروان آن را نیز بررسی می‌کنند. هر کتاب به وجوه و ابعاد گوناگون یکـی از ادیـان جهان مـی‌پردازد و تعالیـم، روایـات، تشـکیلات و مناسک و شعایر آن را توصیف می‌کند. کتاب حاضر با نگاهی به زندگی یهودیان در حاشیه‌ی شهرها آغـاز می‌شود و سپس دین یهود را به عنوان یک نهـاد بررسی می‌کند، و به ایـن پرسش پـاسخ می‌دهد کـه یهودی کیست و جوامـع یهودی جهان چگونه اجتماعاتی هستند. این بحـث، زمینه را برای روایت تاریخ قوم یهود از روزگار باستان تا زمان حاضر آماده می‌سازد.
خاندان ابراهیم: تفاسیر یهودی، مسیحی و اسلامی
نویسنده:
کارول باخوس: by Carol Bakhos (Author)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
آمریکا: انتشارات دانشگاه هاروارد: Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «ادیان ابراهیمی» به عنوان راهی برای اشاره به یهودیت، مسیحیت و اسلام، در محافل علمی و جهان شناسی رایج شده است. کارول باخوس از کنوانسیون عقب نشینی می کند تا بپرسد: ابراهیمی در مورد این سه دین چیست؟ او ارجاعات به یهودیت و اسلام را به عنوان ادیان خواهر و برادر به چالش می کشد و نسبت به پذیرش غیرانتقادی این اصطلاح هشدار می دهد.
  • تعداد رکورد ها : 50