جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 63
آشنایی با دین پژوهی
سخنران:
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , درس گفتار،جزوه وتقریرات
جامعه شناسی انتقادی دین هورکهایمر: امر نسبی و متعالی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
by Rudolf J. Siebert (Author): رودولف جی سیبرت
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Rowman & Littlefield,
آموزه اجتماعی کلسیاهای مسیحی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Ernst Troeltsch
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آموزه‌های اجتماعی ارنست ترولتش در پی پژوهش درباره اخلاق مسیحی در عین رابطه درونی‌اش با تاریخ کلی تمدن است. این مقاله در پی آن است که اهمیت دیرپای آموزه‌های اجتماعی را برای کسانی که علاقه‌مند به تامل الهیانی و اخلاقی درباره حیات اجتماعی و فرهنگی هستند بدست دهد. سخن این مقاله این است که اخلاق الهیاتی مدرن از جهات بسیار در واقع نمی‌تواند میراث ترولتشی را انکار کند ، حتی اگر تجدید نظرهای مهم و نافذی در این پروژه ضروری باشد . اندیشمندانی که سعی می‌کنند این میراث را انکار کنند و تنها بر بحث سنت تحت نام یکتایی مسیحی اتکا می‌کنند به راحتی تمام در فهم پیچیدگی واقعی دورانی که در آن زندگی و تفکر می‌کنیم شکست می‌خورند.
جامعه‌شناسی دین به عنوان یک نظریه انتقادی: نقد مارکسیستی دین و اهمیت آن برای جامعه‌شناسی دین [کتاب آلمانی]
نویسنده:
Rainer Neu (راینر نیو)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Lang,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در دوره پس از جنگ، پژوهش در جامعه شناسی دین نتوانست با سطح گذشته مطابقت داشته باشد. علی‌رغم تعدادی از تلاش‌های قبلی، این فقط به نوعی رشته اساسی شکل‌گیری نظریه جامعه‌شناختی در ارتباط با علاقه‌ی مجدد به پرسش‌های تکاملی-نظری تبدیل شد. مسلماً این تصادفی نیست: زیرا همواره با مشکلات ساخت جهان بینی و توسعه جهان بینی و همچنین با خدمات روشنگری، مشروعیت و کنترل جهان بینی ها سروکار داشته است. در عین حال، علایق معرفتی همیشه با این علایق مرتبط با محتوا مرتبط بود: رابطه بین علایق و ایده ها، مبنا و روبنا، موضوع و ابژه. از این مشکل، نویسنده مدل تبیینی دینی- جامعه شناختی خود را توسعه می دهد.
دین در تکامل اجتماعی انسان: از پارینه‌سنگی تا عصر محوری [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert N. Bellah (رابرت ان بلاه)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Belknap Press of Harvard University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: دین در تکامل انسان اثری با جاه طلبی خارق العاده است—کاوشی گسترده و ظریف در گذشته بیولوژیکی ما برای کشف انواع زندگی هایی که انسان ها اغلب تصور می کردند ارزش زیستن دارند. آن چیزی را ارائه می دهد که اغلب به عنوان یک نظریه ممنوع در مورد منشأ دین دیده می شود که به اعماق تکامل می رود، به ویژه اما نه منحصراً تکامل فرهنگی. چگونه اجداد اولیه ما از خواسته های روزمره زندگی روزمره فراتر رفتند تا واقعیتی جایگزین را بپذیرند که معنای مبارزه روزانه آنها را زیر سوال می برد؟ رابرت بلا، یکی از جامعه شناسان برجسته زمان ما، طیفی از ظرفیت های فرهنگی مانند رقص جمعی، داستان سرایی و نظریه پردازی را شناسایی می کند که ظهور آنها این توسعه دینی را ممکن ساخت. او با استفاده از جدیدترین یافته‌ها در زیست‌شناسی، علوم شناختی و روان‌شناسی تکاملی، گسترش این ظرفیت‌های فرهنگی را از دوران پارینه سنگی تا عصر محوری (تقریباً هزاره اول پیش از میلاد) دنبال می‌کند، زمانی که افراد و گروه‌ها در دنیای قدیم هنجارها و هنجارها را به چالش کشیدند. باورهای جوامع طبقاتی که توسط پادشاهان و اشراف اداره می شد. این پیامبران مذهبی و انکار کنندگان هرگز موفق نشدند آرمانشهرهای بدیل خود را پایه گذاری کنند، اما میراثی از انتقاد از خود بر جای گذاشتند که خاموش نمی شد. رفتار بلا با چهار تمدن بزرگ عصر محوری - در اسرائیل باستان، یونان، چین و هند - نشان می دهد که همه ادیان موجود، اعم از نبوی و عرفانی، ریشه در داستان تکاملی او دارند. دین در تکامل انسان به درخواست برای تاریخ انتقادی دین مبتنی بر طیف کامل محدودیت ها و امکانات انسانی پاسخ می دهد.
اصلاح مدرنیته: اخلاق و انسان جدید در فلسفه طه عبدالرحمن؛ بقلم وائل ب. حلاق [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Kigar, Samuel (کیگار، ساموئل)
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
دین در عصر توکاگاوا: ارزش‌های ژاپن پیشامدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Robert N. Bellah (رابرت ان بلاه)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب کلاسیک رابرت بلاه ژاپن را همان‌گونه مورد بحث قرار می‌دهد که وبر در اخلاق پروستانی و روح سرمایه‌داری غرب را مورد مطالعه قرار می‌داد. بلاه یکی از پیشروترین نویسندگان در حوزه تاریخ و فرهنگ ژاپن است و توضیح می‌دهد که چگونه دین در دوران توکوگاوا اساس اقتصاد صنعتی ژاپن را بر قرار کرد و در عین حال دو کژفهمی درباره نوینش (مدرنیزاسون) ژاپنی را مورد انتقاد قرار می‌دهد : یکی این‌که این این پدیده با ورود دریاسالار پری در 1686 شروع شد و دیگر این‌که این مدرنیزاسیون به سبب توان فوق‌العاده ژاپنی‌ها در تقلید سرعت گرفت. این کتاب توضیح می‌دهد که چگونه نظریه‌های موجود در فرهنگ چینی مانند کنفوسیوسیسم ، شینتو و بودیسم ، صوری از منطق و فهم را تشجیع می‌کردند که برای توسعه اقتصادی ضروری بود.
کتاب راهنمای ادیان جهانی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Juergensmeyer (مارک یورگنسمایر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مرجعی برای شناخت جوامع مذهبی جهان در تنوع جهانی معاصر آنهاست. این جلد شامل 60 مقاله است و به جای عقاید، نمادها یا مناسک، بر جوامع تمرکز دارد. این در شش بخش منطبق با سنت های اصلی مذهبی زنده سازماندهی شده است: منطقه فرهنگی هند، بودایی/کنفوسیوس، مناطق یهودی، مسیحی، و مسلمان، و منطقه فرهنگی آفریقا. در هر بخش، یک مقاله مقدماتی، توسعه اجتماعی آن سنت مذهبی را از نظر تاریخی مورد بحث قرار می دهد. مقالات دیگر حقایق اجتماعی اساسی را در بر می گیرد: اندازه جامعه، مکان، مراکز سازمانی و زیارتی، شخصیت های مرجع، الگوهای حکمرانی، زیرگروه های اصلی و شکاف ها و همچنین مسائل مربوط به حفظ مرزها، دخالت سیاسی، نقش در تامین هویت فرهنگی، و برخوردها. با مدرنیته جوامع در دیاسپورا و پیرامون، و همچنین مناطق جغرافیایی مرکزی سنت های مذهبی تحت پوشش قرار دارند. بنابراین، به عنوان مثال، جوامع اسلامی در آسیا و ایالات متحده در کنار جوامع اسلامی در خاورمیانه قرار می گیرند. مشارکت کنندگان، دانشمندان برجسته ادیان جهان هستند، که بسیاری از آنها همچنین اعضای جوامعی هستند که آنها مطالعه می کنند. مقاله ها به گونه ای نوشته شده اند که آموزنده و قابل دسترس برای عموم افراد تحصیلکرده باشد و به دیدگاه های جوامع مورد تجزیه و تحلیل احترام بگذارد.
دین دیجیتال [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Christopher Helland (کریستوفر هلند)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگرچه به نظر می رسد متناقض است، اما دین در همه اشکال و کارکردهای آن است انتقال و آمیختگی با دنیای دیجیتال. این رابطه جدید است تغییر نحوه انجام دین و همچنین تأثیر و تأثیر دین جامعه و فرهنگ دین دیجیتال اختلاط مدرن ما است جامعه را با باورها و اعمال دینی معاصر واسطه کرد. دین دیجیتال فقط به معنای داشتن "دین" در رسانه های دیجیتال نیست این ترکیبی از همه مؤلفه‌های اجتماعی و فرهنگی است که ما با هم مرتبط می‌کنیم با دین با تمام عناصری که ما با یک جامعه دیجیتال مرتبط می کنیم. دو نظریه فعلی توسعه یافته اند که به نظر می رسد در حال افزایش است رشته مطالعه دین و فرهنگ دیجیتال کمپبل نظریه ای به نام "دین شبکه ای" ایجاد کرده است و هوور و اچچایبی در حال توسعه هستند. مفهوم "فضاهای سوم دین دیجیتال". با بررسی چند مورد مطالعات، این فصل نشان خواهد داد که هر نظریه مزایای خاص خود را دارد. دین شبکه ای ممکن است در بررسی رسمی مذهبی مفیدتر باشد فعالیت، در حالی که فضاهای سوم ممکن است برای مطالعه روزمره مفیدتر باشد یا دین زندگی کرد
  • تعداد رکورد ها : 63